Nista dakle. Hvala na odgovoru.trener-profesionalac wrote:kroz istriju ubijaju muslimane sunite,bosnjaci su ucestvovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama,a ovo sto rade u siriji,iraku,iranu,i ostalim krajevima gdje su u vecini kao da meni radeGojeni H wrote:
trener
Sta su tebi licno ili nekom pripadniku tvog naroda ucinili siiti ili Iranci?
IRAN
- Gojeni H
#11276 Re: IRAN
- pirpa
-
MMM1977
#11278 Re: IRAN
Kiki, koliko je Kurda živjelo u Iraku za vrijeme Sadama?
- Challenger__
- General War
#11280 Re: IRAN
On, međutim, nije precizirao koliko će zrakoplova Teheran kupiti niti kada će ugovor biti potpisan.
- mirsek
#11281 Re: IRAN
Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju
Ne znam da li transfer tehnologije spada pod taj petogodisnji vojni embargo.
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu
.
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu
- General War
#11282 Re: IRAN
Nemogu ameri staviti veto na ruski izvoz, jer ako je rusija vec odlucila da posalje iranu S300, nista je ne sprjecava da posalje i Su30 ma koliko se amerika ljutila (kao i izrael)...e sad hoce li doci do tamo ili ce izrael reagovati, to je pitanje.mirsek wrote:Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju![]()
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu.
- mirsek
#11283 Re: IRAN
Neko toliko lud da napadne apsolutno legalnu dostavu S300 od strane najvece nuklearne sile na svijetu svom klijentu mislim da ne postoji na dunjaluku.General War wrote:Nemogu ameri staviti veto na ruski izvoz, jer ako je rusija vec odlucila da posalje iranu S300, nista je ne sprjecava da posalje i Su30 ma koliko se amerika ljutila (kao i izrael)...e sad hoce li doci do tamo ili ce izrael reagovati, to je pitanje.mirsek wrote:Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju![]()
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu.
Ili se jednostavno pomirio da ce biti satran brzo i efikasno ili lagano ali isto tako zagarantovano 100%.
- General War
#11284 Re: IRAN
Legalna je i u Siriji pa je svako malo izraelskki avioni posjete; an Israel Air Forces officer told reporters that Israel does not need anyone's permission, including Russia's, on where and when to operate in the region. “We don’t need anyone’s permission, and we make sure we do our job,” the officer said.mirsek wrote:Neko toliko lud da napadne apsolutno legalnu dostavu S300 od strane najvece nuklearne sile na svijetu svom klijentu mislim da ne postoji na dunjaluku.General War wrote:Nemogu ameri staviti veto na ruski izvoz, jer ako je rusija vec odlucila da posalje iranu S300, nista je ne sprjecava da posalje i Su30 ma koliko se amerika ljutila (kao i izrael)...e sad hoce li doci do tamo ili ce izrael reagovati, to je pitanje.mirsek wrote:Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju![]()
Ili se jednostavno pomirio da ce biti satran brzo i efikasno ili lagano ali isto tako zagarantovano 100%.
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.703990
- mirsek
#11285 Re: IRAN
Jedno je operirati u Siriji protiv Hezbe ili SAA toboze da se zastite od dostave raketa u Liban a sasvim drugo napadati ruski konvoj/posiljku ili pokusati bombardovati neku metu u Iranu.General War wrote: Legalna je i u Siriji pa je svako malo izraelskki avioni posjete; an Israel Air Forces officer told reporters that Israel does not need anyone's permission, including Russia's, on where and when to operate in the region. “We don’t need anyone’s permission, and we make sure we do our job,” the officer said.
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.703990
Nadam se da nece to saznati na tezi nacin i da ce bez obzira sto su teroristicko-aparthejdska zlocinacka tvorevina ipak imati gram razuma i skontati da ne mogu vise silom braniti svoje zlocinacke ideje i vizije.
-
trener-profesionalac
#11286 Re: IRAN
Pa mozda je uskogrudim ljudima nista meni nijeGojeni H wrote:Nista dakle. Hvala na odgovoru.trener-profesionalac wrote:kroz istriju ubijaju muslimane sunite,bosnjaci su ucestvovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama,a ovo sto rade u siriji,iraku,iranu,i ostalim krajevima gdje su u vecini kao da meni radeGojeni H wrote:
trener
Sta su tebi licno ili nekom pripadniku tvog naroda ucinili siiti ili Iranci?
-
sumirprimus
#11287 Re: IRAN
zacas oni mogu zajedno u embargo...
sta fali,kurcevito ponosno do kraja...
- pirpa
#11288 Re: IRAN
Jbg takvi im genisumirprimus wrote:zacas oni mogu zajedno u embargo...Challenger__ wrote:
Kme, kme.
sta fali,kurcevito ponosno do kraja...
-
sumirprimus
#11289 Re: IRAN
To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0... 
-
BISCANIN2
#11290 Re: IRAN
Najviše muslimana što šije, što sune ubili su i ubijaju upravo sune, mene je sramota što je to tako ali je tako, na našu sramotu i žalost.
Poslije rata kod nas ko ubija muslimane nego suniti. Mene je sramota uloge naše sa osmanskim osvajačima koji su potrali samo sune više nego sve šije i kršćani zajedno.
Šije su civilizacijski i ljudski ispred sune ihahaha, mene kao sunu je sramota, ali istina nije uvreda i treba raditi da se stvari poprave.
Poslije rata kod nas ko ubija muslimane nego suniti. Mene je sramota uloge naše sa osmanskim osvajačima koji su potrali samo sune više nego sve šije i kršćani zajedno.
Šije su civilizacijski i ljudski ispred sune ihahaha, mene kao sunu je sramota, ali istina nije uvreda i treba raditi da se stvari poprave.
-
sumirprimus
#11291 Re: IRAN
Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...
- pirpa
#11292 Re: IRAN
sumirprimus wrote:To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0...
svi su nama krivi....tko je nama kriv sto smo imali amatere za politicare i pored najmocnijih savjetnika, nismo znali izvuci maximum iz situacije.
hoce bosnjo da puni đepove a drugi da mu kroji sudbini.... e pa dobro su nam je skrojili
Last edited by pirpa on 19/02/2016 16:23, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#11293 Re: IRAN
Pricam o fuzbalu.pirpa wrote:sumirprimus wrote:To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0...![]()
![]()
svi su nama krivi....tko je nama kriv sto smo imli amatere za politicare i pored najmocnijih savjetnika nismo znali izvuci maximum iz situacije.
hoce bosnjo da puni đepove a drugi da mu kroji sudbini.... e pa dobro su nam je skrojili![]()
- pirpa
#11294 Re: IRAN
znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...
upravo rezim koji je u iranu je razvio iran do te mjere da proizvode 95% svojih ljekova.....nemoj da pricamo o ostalim industrijiskim granama.
sta su to iranci proizvodili prije islamske revolucije ?
- Em2r
#11295 Re: IRAN
Tepihe, a mnogi bi haman voljeli da je ostalo na tome.pirpa wrote:znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...![]()
upravo rezim koji je u iranu je razvio iran do te mjere da proizvode 95% svojih ljekova.....nemoj da pricamo o ostalim industrijiskim granama.
- General War
#11296 Re: IRAN
Pa hajte pricajte o ostalim industrijski granama i tim lijekovimapirpa wrote:znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...![]()
- SkyLimit
#11297 Re: IRAN
Ako vec potezes argument da izmedju ostalog Sije ne volis jer "bosnjaci su ucestovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama", da li to znaci da takodjer ne volis i Sunite tragom istog argumenta, jer su Bosnjaci nebrojeno puta ucestovali u bitkama protiv njih na strani Osmanlija?trener-profesionalac wrote:
kroz istriju ubijaju muslimane sunite,bosnjaci su ucestvovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama,a ovo sto rade u siriji,iraku,iranu,i ostalim krajevima gdje su u vecini kao da meni rade
Tako su recimo Bosnjaci 1832. godine ucestovali u vracanju separatistickog Egipta pod Sultanovu vlast, a za svoju ulogu u tim bitkama mnogi su odlikovani i nagradjeni.
Unaprijed hvala na odgovoru.
A gledati historiju Sunita i Sita kroz jednobraznu prizmu kako "Siti ubijaju Sunite" je krajnje povrsno, recimo pada mi na pamet simpaticni dogadjaj iz vremena Sultana Selima I., pod kojim je stradalo oko 40 000 Sija koji su zivjeli u Osmanskom carstvu, "od 7 do 70 godina". Niti su bili pobunjenici niti se radilo o ratu, cisto ih se popisalo i pobilo ili dozivotno zatvorilo. Uostalom, danas uglavnom slusamo o slucajevima gdje Suniti eksplozivnim namjerama raznose dzamije u kojima prebivaju Siti, i to prvenstveno tokom namaza dok se klanjaci nalaze unutra.
Ja sam prvi ponovio 100 puta na ovom forumu da nam u BiH ne trebaju ni najmanje nikakvi novi tumaci Islama pa ni Sije, ali nemoj mi te historije naucene iz vehabijskih brosurica.
-
sumirprimus
#11298 Re: IRAN
Jes sve si u pravu..ako laze koza ne laze rog.pirpa wrote:znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...![]()
- pirpa
#11299 Re: IRAN
sta da ti pricamGeneral War wrote:Pa hajte pricajte o ostalim industrijski granama i tim lijekovimapirpa wrote:znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...![]()

- pirpa
#11300 Re: IRAN
sta je sa historijom rimskog carstva , necemo nabrajati ostale koji su propalisumirprimus wrote:Jes sve si u pravu..ako laze koza ne laze rog.pirpa wrote:znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni.sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...![]()