IRAN

Post Reply
Gojeni H

#11276 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

trener-profesionalac wrote:
Gojeni H wrote:
trener

Sta su tebi licno ili nekom pripadniku tvog naroda ucinili siiti ili Iranci?
kroz istriju ubijaju muslimane sunite,bosnjaci su ucestvovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama,a ovo sto rade u siriji,iraku,iranu,i ostalim krajevima gdje su u vecini kao da meni rade
Nista dakle. Hvala na odgovoru.
MMM1977

#11278 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Kiki, koliko je Kurda živjelo u Iraku za vrijeme Sadama?
Challenger__

#11279 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

General War

#11280 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Kme, kme.

:lol:
On, međutim, nije precizirao koliko će zrakoplova Teheran kupiti niti kada će ugovor biti potpisan.
Image
mirsek

#11281 Re: IRAN

Post by mirsek »

Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju :?
Ne znam da li transfer tehnologije spada pod taj petogodisnji vojni embargo.
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu :D .
General War

#11282 Re: IRAN

Post by General War »

mirsek wrote:Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju :?
Moze recimo doci do obnove i moderniziranja postojece flote i transfera tehnologije pa da u tih 5 godina Iran opet napreduje cekajuci skidanje vojnog embarga ili recimo kupi nesto Irak ili Sirija pa posude Iranu na analizu :D .
Nemogu ameri staviti veto na ruski izvoz, jer ako je rusija vec odlucila da posalje iranu S300, nista je ne sprjecava da posalje i Su30 ma koliko se amerika ljutila (kao i izrael)...e sad hoce li doci do tamo ili ce izrael reagovati, to je pitanje.
mirsek

#11283 Re: IRAN

Post by mirsek »

General War wrote:
mirsek wrote:Dobro, mislim da ameri imaju pravo veta u SB-u po ovom pitanju tako da ne mora doci do prodaje, ili ipak nemaju :?
Nemogu ameri staviti veto na ruski izvoz, jer ako je rusija vec odlucila da posalje iranu S300, nista je ne sprjecava da posalje i Su30 ma koliko se amerika ljutila (kao i izrael)...e sad hoce li doci do tamo ili ce izrael reagovati, to je pitanje.
Neko toliko lud da napadne apsolutno legalnu dostavu S300 od strane najvece nuklearne sile na svijetu svom klijentu mislim da ne postoji na dunjaluku.
Ili se jednostavno pomirio da ce biti satran brzo i efikasno ili lagano ali isto tako zagarantovano 100%.
General War

#11284 Re: IRAN

Post by General War »

mirsek wrote:
General War wrote:
Neko toliko lud da napadne apsolutno legalnu dostavu S300 od strane najvece nuklearne sile na svijetu svom klijentu mislim da ne postoji na dunjaluku.
Ili se jednostavno pomirio da ce biti satran brzo i efikasno ili lagano ali isto tako zagarantovano 100%.
Legalna je i u Siriji pa je svako malo izraelskki avioni posjete; an Israel Air Forces officer told reporters that Israel does not need anyone's permission, including Russia's, on where and when to operate in the region. “We don’t need anyone’s permission, and we make sure we do our job,” the officer said. 
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.703990
mirsek

#11285 Re: IRAN

Post by mirsek »

General War wrote: Legalna je i u Siriji pa je svako malo izraelskki avioni posjete; an Israel Air Forces officer told reporters that Israel does not need anyone's permission, including Russia's, on where and when to operate in the region. “We don’t need anyone’s permission, and we make sure we do our job,” the officer said. 
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.703990
Jedno je operirati u Siriji protiv Hezbe ili SAA toboze da se zastite od dostave raketa u Liban a sasvim drugo napadati ruski konvoj/posiljku ili pokusati bombardovati neku metu u Iranu.
Nadam se da nece to saznati na tezi nacin i da ce bez obzira sto su teroristicko-aparthejdska zlocinacka tvorevina ipak imati gram razuma i skontati da ne mogu vise silom braniti svoje zlocinacke ideje i vizije.
trener-profesionalac

#11286 Re: IRAN

Post by trener-profesionalac »

Gojeni H wrote:
Gojeni H wrote:
trener

Sta su tebi licno ili nekom pripadniku tvog naroda ucinili siiti ili Iranci?
kroz istriju ubijaju muslimane sunite,bosnjaci su ucestvovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama,a ovo sto rade u siriji,iraku,iranu,i ostalim krajevima gdje su u vecini kao da meni rade
Nista dakle. Hvala na odgovoru.
Pa mozda je uskogrudim ljudima nista meni nije
sumirprimus

#11287 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Kme, kme.

zacas oni mogu zajedno u embargo...
sta fali,kurcevito ponosno do kraja... :D
pirpa

#11288 Re: IRAN

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:
Challenger__ wrote:
Kme, kme.

zacas oni mogu zajedno u embargo...
sta fali,kurcevito ponosno do kraja... :D
Jbg takvi im geni :mrgreen: imaju taj zajebani stav, ljudi ne vole da budu nicija drolja.
sumirprimus

#11289 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0... :mrgreen:
BISCANIN2

#11290 Re: IRAN

Post by BISCANIN2 »

Najviše muslimana što šije, što sune ubili su i ubijaju upravo sune, mene je sramota što je to tako ali je tako, na našu sramotu i žalost.
Poslije rata kod nas ko ubija muslimane nego suniti. Mene je sramota uloge naše sa osmanskim osvajačima koji su potrali samo sune više nego sve šije i kršćani zajedno.

Šije su civilizacijski i ljudski ispred sune ihahaha, mene kao sunu je sramota, ali istina nije uvreda i treba raditi da se stvari poprave.
sumirprimus

#11291 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...
pirpa

#11292 Re: IRAN

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0... :mrgreen:
:lol: :lol:
svi su nama krivi....tko je nama kriv sto smo imali amatere za politicare i pored najmocnijih savjetnika, nismo znali izvuci maximum iz situacije.
hoce bosnjo da puni đepove a drugi da mu kroji sudbini.... e pa dobro su nam je skrojili :-) :-)
Last edited by pirpa on 19/02/2016 16:23, edited 1 time in total.
sumirprimus

#11293 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

pirpa wrote:
sumirprimus wrote:To ko kad su igrali s nama..sigurno nas deru 3:0... :mrgreen:
:lol: :lol:
svi su nama krivi....tko je nama kriv sto smo imli amatere za politicare i pored najmocnijih savjetnika nismo znali izvuci maximum iz situacije.
hoce bosnjo da puni đepove a drugi da mu kroji sudbini.... e pa dobro su nam je skrojili :-) :-)
Pricam o fuzbalu.
pirpa

#11294 Re: IRAN

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...
znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni. :-)
upravo rezim koji je u iranu je razvio iran do te mjere da proizvode 95% svojih ljekova.....nemoj da pricamo o ostalim industrijiskim granama.
sta su to iranci proizvodili prije islamske revolucije ?
Em2r

#11295 Re: IRAN

Post by Em2r »

pirpa wrote:
sumirprimus wrote:Perzijancii su napredniji uprkos rezimu a ne zahvaljujuc i njemu...istorija valjda ne laze...
znaci ako su imali naprednu proslost , de fakto moraju i u buducnosti biti napredni. :-)
upravo rezim koji je u iranu je razvio iran do te mjere da proizvode 95% svojih ljekova.....nemoj da pricamo o ostalim industrijiskim granama.
Tepihe, a mnogi bi haman voljeli da je ostalo na tome.
General War

#11296 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote:
Pa hajte pricajte o ostalim industrijski granama i tim lijekovima :mastakazes:
SkyLimit

#11297 Re: IRAN

Post by SkyLimit »

Ako vec potezes argument da izmedju ostalog Sije ne volis jer "bosnjaci su ucestovali u bitkama protiv njih sa osmanlijama", da li to znaci da takodjer ne volis i Sunite tragom istog argumenta, jer su Bosnjaci nebrojeno puta ucestovali u bitkama protiv njih na strani Osmanlija?

Tako su recimo Bosnjaci 1832. godine ucestovali u vracanju separatistickog Egipta pod Sultanovu vlast, a za svoju ulogu u tim bitkama mnogi su odlikovani i nagradjeni.

Unaprijed hvala na odgovoru.

A gledati historiju Sunita i Sita kroz jednobraznu prizmu kako "Siti ubijaju Sunite" je krajnje povrsno, recimo pada mi na pamet simpaticni dogadjaj iz vremena Sultana Selima I., pod kojim je stradalo oko 40 000 Sija koji su zivjeli u Osmanskom carstvu, "od 7 do 70 godina". Niti su bili pobunjenici niti se radilo o ratu, cisto ih se popisalo i pobilo ili dozivotno zatvorilo. Uostalom, danas uglavnom slusamo o slucajevima gdje Suniti eksplozivnim namjerama raznose dzamije u kojima prebivaju Siti, i to prvenstveno tokom namaza dok se klanjaci nalaze unutra.

Ja sam prvi ponovio 100 puta na ovom forumu da nam u BiH ne trebaju ni najmanje nikakvi novi tumaci Islama pa ni Sije, ali nemoj mi te historije naucene iz vehabijskih brosurica.
sumirprimus

#11298 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

pirpa wrote:
Jes sve si u pravu..ako laze koza ne laze rog.
pirpa

#11299 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote:
pirpa wrote:
Pa hajte pricajte o ostalim industrijski granama i tim lijekovima :mastakazes:
sta da ti pricam :lol: :lol:

Image
Image
pirpa

#11300 Re: IRAN

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:
pirpa wrote:
Jes sve si u pravu..ako laze koza ne laze rog.
sta je sa historijom rimskog carstva , necemo nabrajati ostale koji su propali :D
Post Reply