odakle si narucila, i koju boju?
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#11276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
taj je puder predobar, bas kakve ja volim. samo sto ga nema kod nas kupiti a ne igra mi se sa nijansom 
- Zelena Carapa
#11277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sa strawberryneta, s njima imam super iskustvo. Radila sam cijelodnevna istrazivanja cini mi se da mi ta boja najbolje odgovara #02...mada na strawberrynetu nemaju bas sve nijanse koje postoje u svijetu (zavisi od trzista). Vidjecemo.alica.k wrote:taj je puder predobar, bas kakve ja volim. samo sto ga nema kod nas kupiti a ne igra mi se sa nijansom
-
*zena21
#11278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj.. meni ova marka nikako nije dobra.. nisam kupovala puder.. ali jesam lak za nokte.. i karmin... odronDuctus Holedocus wrote:Je li moguce da je Catrice Infinite puder 3.95 u cm-u ili ja ne vidim dobro ovaj katalog??
lak se pocne skidati nakon prvog pranja ruku.. a karmin se razljeva malo je rec... al pretpostavljam koliko para toliko muzike
- rinna0304
#11279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel zna ko u kojem Dm imaju one Veet trake s voskom za lice sto su bile u proslom onom bon katalogu ? Mislim da jedino u onom Dm na Alipasinom nisam bila ... imaju neke slicne al nigdje te :S nidje veze mi da daju u kartici proizvod kojeg nemaju u prodaji :S
-
Zvoncica123
#11280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja hocu ulje da kupim za lice i tijelo, kupit cu sa feelunique, fushi. (makrovitu izbjegavam jer su me iznervirali zadnji put kada sam kupovala nesto) Ehh sad koje mi je najbolji izbor Argan, Jojoba, Kokos? (nisam ulja koristila osim onih bebi ulja, a u pitanju je suha i veoma svijetla koza)
- alica.k
#11281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa za sta ti treba, kakvu kozu imas na licu, kakvu na tijelu itd itd...Zvoncica123 wrote:Ja hocu ulje da kupim za lice i tijelo, kupit cu sa feelunique, fushi. (makrovitu izbjegavam jer su me iznervirali zadnji put kada sam kupovala nesto) Ehh sad koje mi je najbolji izbor Argan, Jojoba, Kokos? (nisam ulja koristila osim onih bebi ulja, a u pitanju je suha i veoma svijetla koza)
i meni bi tako odgovarala ili dvojka il cetvorka, i zato ne znam koju da narucim boju. dvojka mi ne izgleda presvijetlo za mene, al ipak jeste dosta svijetla...Zelena Carapa wrote:Sa strawberryneta, s njima imam super iskustvo. Radila sam cijelodnevna istrazivanja cini mi se da mi ta boja najbolje odgovara #02...mada na strawberrynetu nemaju bas sve nijanse koje postoje u svijetu (zavisi od trzista). Vidjecemo.
-
Zvoncica123
#11282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lice suho osim T zone, tijelo suho suho.alica.k wrote:pa za sta ti treba, kakvu kozu imas na licu, kakvu na tijelu itd itd...Zvoncica123 wrote:Ja hocu ulje da kupim za lice i tijelo, kupit cu sa feelunique, fushi. (makrovitu izbjegavam jer su me iznervirali zadnji put kada sam kupovala nesto) Ehh sad koje mi je najbolji izbor Argan, Jojoba, Kokos? (nisam ulja koristila osim onih bebi ulja, a u pitanju je suha i veoma svijetla koza)
- Partizzanka
#11283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za curu koja trazi veet trakice za lice
lakse ti je kad vc budes kupovala trakice za tijelo ... uzeti jednu i izrezati u velicinu koja ti odgovara i koristiti za lice
nego da placas trakice koje su iste samo izrezane - mozes to i sama
eh koje ulje preporucujete ovoj zvoncici ... ko da mi je sestra
lakse ti je kad vc budes kupovala trakice za tijelo ... uzeti jednu i izrezati u velicinu koja ti odgovara i koristiti za lice
nego da placas trakice koje su iste samo izrezane - mozes to i sama
eh koje ulje preporucujete ovoj zvoncici ... ko da mi je sestra
- alica.k
#11284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
argan, jojoba mogu i na suhu kozu. ustvari, koje god uzmes neces pogrijesiti. sve zavisi za sta ti treba.
meni je kokosovo premasno za kozu, al to sam samo ja
. jako dobro za kosu
.
feelunique ima i neal's yard remedies ulja koja su meni bolja od fushijevih.
meni je kokosovo premasno za kozu, al to sam samo ja
-
Zvoncica123
#11285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma samo da dobijem malo sjaja na kozi, ne znam objasniti da izgleda zdravijealica.k wrote:argan, jojoba mogu i na suhu kozu. ustvari, koje god uzmes neces pogrijesiti. sve zavisi za sta ti treba.
meni je kokosovo premasno za kozu, al to sam samo ja. jako dobro za kosu
.
bas sam jutros gledala neal's yard remedies puder http://www.feelunique.com/p/Neals-Yard- ... Powder-75g odoh sad da gledam ulja
unistice me feelunique
- Partizzanka
#11286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nemoj da se nauljis da ti bude masno lice ili tijelo
nego se umijes i onda se namazes moze i baby ulje
a i tijelo k ad se tusiras ... jos dok si u kadi namazes se uljem i speres samo
ja sam se preporodila od kada to radim
koristim baby ulje johnsons a koristila sam neko maslinovo nesto za masazu dok ga je bilo
nego se umijes i onda se namazes moze i baby ulje
a i tijelo k ad se tusiras ... jos dok si u kadi namazes se uljem i speres samo
ja sam se preporodila od kada to radim
koristim baby ulje johnsons a koristila sam neko maslinovo nesto za masazu dok ga je bilo
- anestezija123
#11287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Partizanka, je l' to i na lice stavljas? Mislim to Johnsons?
- Zelena Carapa
#11288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne znam jesi vidjela ima i nijansa 3.75? Eh ta mi se cini bolja od 2. isto baca na pink undertone.alica.k wrote:pa za sta ti treba, kakvu kozu imas na licu, kakvu na tijelu itd itd...Zvoncica123 wrote:Ja hocu ulje da kupim za lice i tijelo, kupit cu sa feelunique, fushi. (makrovitu izbjegavam jer su me iznervirali zadnji put kada sam kupovala nesto) Ehh sad koje mi je najbolji izbor Argan, Jojoba, Kokos? (nisam ulja koristila osim onih bebi ulja, a u pitanju je suha i veoma svijetla koza)
i meni bi tako odgovarala ili dvojka il cetvorka, i zato ne znam koju da narucim boju. dvojka mi ne izgleda presvijetlo za mene, al ipak jeste dosta svijetla...Zelena Carapa wrote:Sa strawberryneta, s njima imam super iskustvo. Radila sam cijelodnevna istrazivanja cini mi se da mi ta boja najbolje odgovara #02...mada na strawberrynetu nemaju bas sve nijanse koje postoje u svijetu (zavisi od trzista). Vidjecemo.

- alica.k
#11289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@zvincica
da bljesne lice, uzmi evening primrose oil, to ti je ulje nocurka
mozda cak i bolje, ulje sipurka - ilitiga ploda divlje ruze, isto napravi da bljesne lice (rose hip seed oil).
@zelena carapa, 3.75 mi se nekako cini preroza :S skoro pa ljubicasta. ne znam, ja bih to najradije da probam, pa mozda kad budem negdje vani....
mozda cak i bolje, ulje sipurka - ilitiga ploda divlje ruze, isto napravi da bljesne lice (rose hip seed oil).
@zelena carapa, 3.75 mi se nekako cini preroza :S skoro pa ljubicasta. ne znam, ja bih to najradije da probam, pa mozda kad budem negdje vani....
- Zelena Carapa
#11290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Najbolje, samo ja ne mrem cekati.alica.k wrote:@zvincica
Prvi put da nemam jedan Diorskin sculpt puder u zalihama
- alica.k
#11291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sta su sculpt povukli?!?!?!?!
- Zelena Carapa
#11292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma samo moj 012alica.k wrote:sta su sculpt povukli?!?!?!?!
- alica.k
#11293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ahaaaa, bas bi me to cudilo da povuku taj puder, obzirom koliko je popularan.
al opet, povukli su i pure light
. odo pisat hejt mejl.
al opet, povukli su i pure light
- Partizzanka
#11294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj zene znam da to nije fer od mene ali ja moram da se pohvalim da je u moje selo dosla cijela kolekcija Essie lakova ... kad ste ovdje jednom pricali o njima ono ja sam kontala oooook lakovi ko lakovi
ali zene moje koje su to boje i ljepota za oci!
ja ugledala jednu nijansu pa drugu pa trecu ... mogla sam sve ono kupiti
mijenjat cu stil oblacenja samo da mogu nakupovati essiea da se lakiram
cijena nije mala ali ...
ali zene moje koje su to boje i ljepota za oci!
ja ugledala jednu nijansu pa drugu pa trecu ... mogla sam sve ono kupiti
mijenjat cu stil oblacenja samo da mogu nakupovati essiea da se lakiram
cijena nije mala ali ...
- Michun
#11295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj, jes mi krivo sto imam puno posla i ne mogu cumurat s vama ovdje!
-
Zvoncica123
#11296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala. uzet cu ovo http://www.feelunique.com/p/Neals-Yard- ... Saorg-50ml a mozda i fushijevo (4 zene u kucialica.k wrote:@zvincica
Ehhh kako bih voljela malo alicinog i michunkinog znanja o svim stetnim, nestetnim sastojcima u kozmetici
- Ductus Holedocus
#11297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Danas mi co'ek iso u cm kupovati pudere..takve sam srece da sva tri koja sam narucila nisu imali(po akcjskoj cijeni)
essence soft touch,catrice infinite matt i rimmel stay matte..Ako neko slucajno naleti na ove pudere,neka mi javi.
btw ako neko zna kakav dobar vodootprni puder
essence soft touch,catrice infinite matt i rimmel stay matte..Ako neko slucajno naleti na ove pudere,neka mi javi.
btw ako neko zna kakav dobar vodootprni puder
- alica.k
#11298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imas uvjek cosdna.comZvoncica123 wrote:Ehhh kako bih voljela malo alicinog i michunkinog znanja o svim stetnim, nestetnim sastojcima u kozmetici
mada se ja ne prepadam oko nekih stvari gdje on stavlja crveno, tak da...cosdna zna vise od mene
i jej, javi mi kakvo ti je to ulje
- alica.k
#11299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
btw, cure, imal neka od vas tu da prodaje avon? treba mi onaj puder ideal flawless, zna li neko koja je cijena?
-
nera18
#11300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ta sam, pogledam katalog pa javnem, dok kuci dodjemalica.k wrote:btw, cure, imal neka od vas tu da prodaje avon? treba mi onaj puder ideal flawless, zna li neko koja je cijena?