zposao wrote:
Čuj prolupao si? Čemu sad to vrijeđanje?
Jesi li gore na pitanje o svinjetini bez ikakvih konkretnih racionalnih dokaza ustvrdio da je to sigurno štetno "zato jer Bog kaže"?
I tako često znaš izvoditi argumente iz autoriteta, tipa Kur'an kaže, Muhammed kaze, hadis kaže, etc..
Ili raspravljaj intelektualno sa argumentima ili razguli. Šta odmah vrijedas
Nije to vrijedjanje nego drugim rijecima pricas bez dokaza, to drugim rijecima znaci prolupao si.
A sto se tice svinjetine, ona je stetna za ljudsko tijelo jer moze da sadrzi raznih sorta parazita koji mogu ostetiti ljudsko tijelo, medju njima je trichinia parazit. Svinjetina nije dobea za ljudsko tijelo jer genetski lici covjeku, DNK svinje i covjeka je jako slican, pa ti dodje to skoro kao da jedes ljudsko meso, treca stvar svinjetina sadrzi jako puno hormona rasta sto potice bujanja u tijelu pa ako je neki tumor u poxetku podstice i njegov rast. Cetvrta stvar sadrzi puno histamina, histamin je ima veze sa alergijom cini mi se.
Moze neko reci, ako dobro poprzimo svinjetinu ppoubijat ce se paraziti...ja kazem ok , mozda neces imati problema sa parazitima ali ko ti garantuje da svinjsko mesto na neki drugi nacin nece podstakivati neke probleme, da podstice mozda neku vrstu tumora, ili da podstice neku alergiju itd
Ne, ja skoro uvijek pojasnim zbog cega je Bog nesto zabranio , znaci mozemo na osnovu nekih stvari da pretpostavim zasto je nesto zabranio.
Tako da kod mene licno ne pali to, Bog zabranio i to je to...to ako ikome meni nemoj da nabadas jer ja tek tako olahko ne prihvatam srcu kad mi neko kaze samo Bog zabranio, pa ako ja ne prihvatam kako je moguce da ja onda tako nesto govorim.