Neke stvari se ne kupuju novcem.Rampage wrote:Imaš li informaciju koliko konkretno keša dobijaju ovi strani plaćenici što se bore na kurdskoj strani?Kikibombona wrote:Ma Rusi su bolesni, spalit ce ih sve ako treba!sarajevoxxxx wrote:Ruske kukavice nastavljaju sa bombardovanjem, danasnje bombardovanje mjesta Benin u Idlibu, ovaj put nesto novo![]()
https://www.youtube.com/watch?v=aesD9IO ... e=youtu.be
Ovaj rat treba sto prije okoncati...
Al sta sa Islamskim frontom i Nusrom napraviti?
Kako ih rasformirati?
Americki dobrovoljac u redovima Pesmergi
Irak
- Arteta
#11276 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Challenger__
#11277 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Dezerterstvo i napuštanje "hilafeta" uzima maha pa se preduzimaju određene mjere...
- vrlo zanimljivo zapažanje E. Magniera:#ISIS is preventing any fighter without permission from leaving from #Raqqa 2 #Turkey. It seems some r become intelligent, trying to flee?
I have never observed analysts so unhappy for #ISIS defeat like in #Kuweires #Syria. Difficult to understand.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11278 Re: ISIS zauzeo Mosul
liči da je kraj... mada sam to nekoliko puta rekao za sve strane 
- Arteta
#11279 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo dezertersvo je problem i za ostatak Svijeta, jer bi mogli svugdje da eksplodiraju, najbolje je da ostanu do kraja uz Isil.Challenger__ wrote:- Dezerterstvo i napuštanje "hilafeta" uzima maha pa se preduzimaju određene mjere...
- vrlo zanimljivo zapažanje E. Magniera:#ISIS is preventing any fighter without permission from leaving from #Raqqa 2 #Turkey. It seems some r become intelligent, trying to flee?
I have never observed analysts so unhappy for #ISIS defeat like in #Kuweires #Syria. Difficult to understand.
- dječak sa šibicama
#11280 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kloniranje navodno zabranjeno.jao_situacije wrote:cbrt jesi to titandaras wrote:ode buldozer hama
https://www.youtube.com/watch?v=OC2vzHs ... e=youtu.be
- Rampage
#11281 Re: ISIS zauzeo Mosul
Koje stvari?Arteta wrote:Neke stvari se ne kupuju novcem.Rampage wrote:Imaš li informaciju koliko konkretno keša dobijaju ovi strani plaćenici što se bore na kurdskoj strani?Kikibombona wrote: Ma Rusi su bolesni, spalit ce ih sve ako treba!
Ovaj rat treba sto prije okoncati...
Al sta sa Islamskim frontom i Nusrom napraviti?
Kako ih rasformirati?
Americki dobrovoljac u redovima Pesmergi
Nisam pitao za "stvari", pitao sam da li ima podatak koliko su tačno plaćeni ovi strani plaćenici, da ne tražim okolo, obzirom da čovjek prati sve što se dešava u i oko Kurdistana.
- Challenger__
#11282 Re: ISIS zauzeo Mosul
- komentar iz blogosfere a povodom razvoja situacije u Siriji, odnosi se i na ovaj forum:

last week it was all "haha new shiny TOWs delivered & Stingers soon inshallah, regime collapsing evrywhere", and look at this now
- Arteta
#11283 Re: ISIS zauzeo Mosul
Otkud ti to da su placenici? zlonamjeran si! smeta ti sto metu teroriste?Rampage wrote:
Koje stvari?
Nisam pitao za "stvari", pitao sam da li ima podatak koliko su tačno plaćeni ovi strani plaćenici, da ne tražim okolo, obzirom da čovjek prati sve što se dešava u i oko Kurdistana.
-
sarajevoxxxx
#11284 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo vidimo kako nestaje. Sirt u rukama Isila, obaranje aviona na Sinaju, eksplozije u Bejrutu, u Siriji nasilja najviše od početka rata. Cijeli Bliski istok gori, a ti Kikibonbn ponavljate priču sa početka rata. Čovjek bi rekao sutra zadnji dan hilafeta.Ono klasična propaganda koja nema veze sa stvarnošću.Challenger__ wrote:Nestaje, tačno, ali još brže nestaje i "hilafet" koga vodi agentura Mossada i CIA. Što su nominovali "halife", nominovali su.sarajevoxxxx wrote:Da treba Libiji novi Sisi, tako zapad i elita zamišljaju muslimanski svijet. Ono za njih je diktator i nista drugo.
E pa neće moći, nema više Sisija ako Bog da, a Bogami i Sisi se neće proslaviti, neće ga dovijeka održavati zaljevske milijarde petro-dolara, i to polahko nestaje.
Sviđalo se tebi ili ne Amerika i Rusija u Siriji zajedno igraju i u potpunosti sarađuju, Rusija samo nastavlja gdje je Hezbollah stao.
- Challenger__
#11285 Re: ISIS zauzeo Mosul
To nasilje će samo ubrzati pad režima koji podržavaju terorizam. Na tvom mjestu se ne bih radovao.
Last edited by Challenger__ on 12/11/2015 22:01, edited 2 times in total.
- Rampage
#11286 Re: ISIS zauzeo Mosul
A to ti hoćeš da kažeš da NISU plaćenici?Arteta wrote:Otkud ti to da su placenici? zlonamjeran si! smeta ti sto metu teroriste?Rampage wrote:
Koje stvari?
Ja zlonamjeran, na osnovu čega si to zaključio?
Meni smeta što metu ISIL-ovce:)? Vidi se da si padobranac na temi
- Challenger__
#11287 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nakon Al Hadera, oslobođeni...

SOHR Arabic: SAA/Allies in control of Al-Eis and its surroundings
Debakl Nusre i comp. južno od Alepa:SAA captured Tall Bajir /SW of Al-Eis / South Aleppo

-
RepublikanskaGarda
#11288 Re: ISIS zauzeo Mosul
I sluzbeno, cilj ove ofanzive su siitske enklave Fuah/Kafraya, ima logike zasto se ide ovim putem.....puno pristupacniji teren nego da su se probijali kroz Al Ghab dolinu, Jisr al Shugur, Arihu pa do Idleba, a vjerojatno ni sami pobunjenici nisu ovo ocekivali pa su defanzivne linije puno slabije nego da se islo iz smjera Latakie, vidit cemo sta ce se desavat
- Arteta
#11289 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisam nista rekao, ti si na osnovu slike americkog dobrovoljca ih nazvao placenicima.Rampage wrote:A to ti hoćeš da kažeš da NISU plaćenici?Arteta wrote:Otkud ti to da su placenici? zlonamjeran si! smeta ti sto metu teroriste?Rampage wrote:
Koje stvari?
Ja zlonamjeran, na osnovu čega si to zaključio?
Meni smeta što metu ISIL-ovce:)? Vidi se da si padobranac na temi
Smeta ti zato sto to pitas u vrijeme kada ISIL pusi na terenu.
Padobranac nisam, na ovim temama sam otkad je ovo sranje i pocelo, nekad od 2011 godine.
- Rampage
#11290 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ama čovječe Božji, pa postavio sam sasvim jednostavno i jasno pitanje, bez ikakvih "zlih" namjera (kako ti kažeš), šta je s tobom?Arteta wrote:
Nisam nista rekao, ti si na osnovu slike americkog dobrovoljca ih nazvao placenicima.
Smeta ti zato sto to pitas u vrijeme kada ISIL pusi na terenu.
Padobranac nisam, na ovim temama sam otkad je ovo sranje i pocelo, nekad od 2011 godine.
Zašto bi se bilo ko našao uvrijeđen mojim pitanjem? Zašto si se TI kao našao uvrijeđen i moje pitanje shvatio kao neku ličnu uvredu i replicirao mi uvredom, odnosno otipkao da ja podržavam ISIL?
Čuj JA podržavam ISIL a ti kao pratiš ovu temu
Last edited by Rampage on 12/11/2015 22:09, edited 1 time in total.
- Maystor
#11291 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa bolan ne bio, ne bacaju rusi burad sa eksplozivomsarajevoxxxx wrote:Danas rusko-režimske snage bacile više od 100 barel bombi na selo Irbid sjeverno od Kuwejrisa.
Tuku najmodernijim oružjem, da čitav svijet vidi čime raspolažu.
btw, moćni T90, navodno u Latakiji

ova slika iz ruske baze u Siriji je kobajagi slučajno procurila ruskom MoD-u na tviteru

U pitanju je radar sistema S400!
- Maystor
#11292 Re: ISIS zauzeo Mosul
tandaras wrote:Ofanziva na Hamu obustavljena!
SYRIA: Reports that 5000 soldiers from Jaish al-Fateh have arrived in south Aleppo for counter attack against SAA.
bring 'em on
postalo je dosadno, one šiitske paravojne formacije poderaše nusriće tamo. Nekoliko sati sam bio offline, evo ne mogu da pohvatam šta su sve osvojili danas.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11293 Re: ISIS zauzeo Mosul
haj dobro je pa nije ko u libiji
- Maystor
#11294 Re: ISIS zauzeo Mosul
japin_mutapi wrote:haj dobro je pa nije ko u libiji
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11295 Re: ISIS zauzeo Mosul
kakva je ono stomacina u vojnika
koji medo
klaun
koliko ima ljudi u tim sijitskim enklavama???
klaun
koliko ima ljudi u tim sijitskim enklavama???
-
sarajevoxxxx
#11296 Re: ISIS zauzeo Mosul
Do sada 3 tenka uništena 1 je zarobljen i 50 pripadnika raznih milicija poginulo u borbama u El-Hadiru, južna okolina Haleba.
- DuckZz
#11297 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dobro pa nije ko u Bosnijapin_mutapi wrote:haj dobro je pa nije ko u libiji
- Em2r
#11298 Re: ISIS zauzeo Mosul
Đes bola milane tarote, sta nam predviđaš za sutra.DuckZz wrote:Dobro pa nije ko u Bosnijapin_mutapi wrote:haj dobro je pa nije ko u libiji
- Maystor
#11299 Re: ISIS zauzeo Mosul
Potpuni slom terorista u Alepu. Još dvadesetak kilometara do Idliba
Tel Badžir odrađen:

Tel Badžir odrađen:

- Challenger__
#11300 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da... Kada su Rusi iznenada došli i počeli da tuku Obaminu raju, onda se pojavio Gargamel...Maystor wrote:ova slika iz ruske baze u Siriji je kobajagi slučajno procurila ruskom MoD-u na tviteru
U pitanju je radar sistema S400!

... i zaprijetio mogućim vazdušnim udarima na rusku bazu. Što jest-jest, sa svih strana su okruženi američkim bazama. Ali...
...dolazi do demonstriranja sile u kojoj je poslata jasna poruka:

Sve su vaše baze u regionu dostupne našim raketama. Kako iz Kaspijskog mora, tako iz Sredozemlja, o Zalivu i kopnu da ne govorimo. Poruka primljena: Ide se na pregovore....
Last edited by Challenger__ on 12/11/2015 22:45, edited 1 time in total.