Ukrajina

Post Reply
Fantassin

#11276 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

sluga_okupatora wrote:
Fantassin wrote:
sluga_okupatora wrote:
Sam si rekao da imas poznanstva u toj kompaniji - ako su tako nedodirljivi i pod sapom vlade pitaj ih zasto su onda morali da mijenjaju ime iz Blackwater u Z pa onda u Academi - pitaj ih i kada su zadnji put dobili ugovor i jesu li uopste i dobili ijedan nakon sranja na Nisour skveru?

Triple canopy isto zaposljava bivse vojnike, mahom specijalce - je li i oni do bijaju zapovijedi od vlade?
Ima jos kamara firmi koje rade obuku, osiguranje i PSD, nije academi jedini.

Ovo da KBR & Fluor uzmimaju veoma male komade torte necu ni da komentarisem.
Sta mislis kako su opstali kao firma nakon onog skandala :) , ince sto se tice ugovora ako si imao priliku u zadnje 2 godine posjetiti baze na jugu Afghanistana (provincije Farah,Helmand i Kandhar) mogao si u vecem broju primjetiti zastitare Academija kako obezbjedjuju strazarska mjesta a ne vojska/marinci,dodaj tome i osiguranje veceg broja afghaniskih zvanicnika,obezbjedjenje civilnih konvoja.... o Somaliji,Jemenu itd nisam mnogo upoznat sa njihovim operacijama tamo...
Academi se ne spusta na nivo obezbjedjivanja vojnih baza tj strazarska mjesta - za to sluze fukarske firme tipa SOC-a.
Zvanicnici i pojedini konvoji, to rade ali strazarska mjesta definitivno ne.
Sta mislis gdje se to krisom i popila koja :D
Rade druze rade :)
sluga_okupatora

#11277 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Fantassin wrote:
sluga_okupatora wrote:
Fantassin wrote:

Sta mislis kako su opstali kao firma nakon onog skandala :) , ince sto se tice ugovora ako si imao priliku u zadnje 2 godine posjetiti baze na jugu Afghanistana (provincije Farah,Helmand i Kandhar) mogao si u vecem broju primjetiti zastitare Academija kako obezbjedjuju strazarska mjesta a ne vojska/marinci,dodaj tome i osiguranje veceg broja afghaniskih zvanicnika,obezbjedjenje civilnih konvoja.... o Somaliji,Jemenu itd nisam mnogo upoznat sa njihovim operacijama tamo...
Academi se ne spusta na nivo obezbjedjivanja vojnih baza tj strazarska mjesta - za to sluze fukarske firme tipa SOC-a.
Zvanicnici i pojedini konvoji, to rade ali strazarska mjesta definitivno ne.
Sta mislis gdje se to krisom i popila koja :D
Rade druze rade :)
DYNCORP :lol:

Jesi nas'o gdje ces raditi, jel' ti indijac sef bio :D

Koliko ja znam nisu nikada radili strazu na checkpointima i na tornjevima.
Isto tako ako slucajno i ima privatnih vojnih savjetnika to samo mogu biti MPRI -ovci.
Academi jos uvijek nije izgradio jak imidz na tom polju.
JohnnyS

#11278 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

kad će "rezultati" :?:
sluga_okupatora

#11279 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

JohnnyS wrote:kad će "rezultati" :?:

Trebalo bi da imaju za izbrojati par miliona listica, sto znaci da bi do ponoci trebali zavrsiti :lol:

Tipujem da ce biti makar 108% zaokruzeno "za" :D
Kaligula I

#11280 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...ako laže koza ne laže Brennan...

http://www.kurir-info.rs/uzivo-dan-83-d ... ak-1361253
Fantassin

#11281 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

sluga_okupatora wrote:
DYNCORP :lol:

Jesi nas'o gdje ces raditi, jel' ti indijac sef bio :D

Koliko ja znam nisu nikada radili strazu na checkpointima i na tornjevima.
Isto tako ako slucajno i ima privatnih vojnih savjetnika to samo mogu biti MPRI -ovci.
Academi jos uvijek nije izgradio jak imidz na tom polju.
Ne nije mi indijac bio sef :),za pocetak karijere Dyncorp je bio odlicna odskocna daska :) barem sam ja zadovoljan.
Ja sam ti dao informaciju da Academi radi obezbjedjenje baza itd. Na tebi je dali ces da vjerujes (pokusaj i malo prekopati na netu vjerujem da mozda ima jos informacija).Po mom misljenju Academiju i ne treba imidz jer su prema onome sto sam ja cuo kako sam naveo u uskoj saradnji sa vladom.
Inace pokusavam da doprinesem forumskoj raspravi sa mojim saznanjima .. :) na ostalim ucesnicima rasprave je dali da prihvate/dodatno istrazuju ili ne prihvate info ;)
llull

#11282 Re: Ukrajina

Post by llull »

Challenger__

#11283 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Samoobmana kao "štit" od surove stvarnosti; Pašinski, šef kijevske "administracije" tvrdi: "Izlaznost je 0 %" - VIDEO

:pisnuo:

- Prizori huntinih "0 %":

:pisnuo:
Renta

#11284 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Ova lakrdija od "referenduma" je ipak održana....doduše samo u nekim gradovima. Ne sumnjam da će separatisti proglasiti 95% uspješnost "referunduma" i to za cijele regije iako je većina stanovnika za ostanak u Ukrajini a ne separatizam. Separatisti na očigled cijele međunarodne zajednice provode cirkus - "referendum" bez međunarodnih promatrača, liste birača koje nitko neutralan ne kontrolira, mnogi glasači viđeni su s više listića u rukama, na ref. mjestima su istaknute ruske i zastave samoproglašene Donjecke republike, naoružani ljudi čuvaju zgrade gdje se cirkus održava, etnički ukrajinci (koji su većina na jugoistoku) su današnji sunčani dan proveli s djecom u šetnji bojkotirajući referundum...itd.

Ovo je dakle, izjašnjavanje SAMO DIJELA STANOVNIŠTVA jugoistoka i nema nikakvog pravnog značaja na sudbinu jugoistoka Ukrajine jer je nelegalan, nelegitiman i osiguran raznim separatističkim milicijama i bandama.

Ukratko, LAKRDIJA i CIRKUS u režiji generalisimusa Putina...
Last edited by Renta on 11/05/2014 21:58, edited 2 times in total.
Martinez_

#11285 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Renta wrote:Ova lakrdija od "referenduma" je ipak održana....doduše samo u nekim gradovima. Ne sumnjam da će separatisti proglasiti 95% uspješnost "referunduma" i to za cijele regije iako je većina stanovnika za ostanak u Ukrajini a ne separatizam. Separatisti na očigled cijele međunarodne zajednice provode cirkus - "referendum" bez međunarodnih promatrača, liste birača koje nitko neutralan ne kontrolira, mnogi glasači viđeni su s više listića u rukama, na ref. mjestima su istaknute ruske i zastave samoproglašene Donjecke republike, naoružani ljudi čuvaju zgrade gdje se cirkus održava, etnički ukrajinci (koji su većina na jugoistoku) su današnji sunčani dan proveli s djecom u šetnji bojkotirajući referundum...itd.

Ovo je dakle, izjašnjavanje SAMO DIJELA STANOVNIŠTVA jugoistoka i nema nikakvog pravnog značaja na sudbinu jugoistoka Ukrajine jer je nelegalan, nelegitiman i osiguran raznim separatističkim milicijama i bandama.

U dvije riječi, LAKRDIJA i CIRKUS.

Jedini razuman odgovor za lakrdijaše sa Majdana.
Challenger__

#11286 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- nedemokrati, teroristi, ober-šejtani:

Image
Image

- s druge strane, licencirane EUropske vrijednosti i legat EU/USA postmoderne:

Image
Image

Image

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
vivaldi

#11287 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

ne bi me iznenadilo da ovi rusi sa istoka ispadnu zrtveni janjci, i najveci gubitnici poslije ukrajinaca.
@mba

#11288 Re: Ukrajina

Post by @mba »

NATO premjesta tenkove, valjda ce u madjarsku!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ovMRkhWeR4
JohnnyS

#11289 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Zamjetno mal broj antiglobalista na forumu večeras, valjda je dead-line na advance.hr ponoć pa su zauzeti izmišljanjem podataka i pisanjem pamfleta...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11290 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

kako ide oslobodiocima
dokle je stigao ukrajinski front jesu li do budimpešte

đe đoker čeli ... ništa bez đokera on daje snagu i vjerodostojnost tvojim slikama i postovima
ovako ništa tanko ko lizalo
Challenger__

#11291 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

JohnnyS wrote:Zamjetno mal broj antiglobalista na forumu večeras, valjda je dead-line na advance.hr ponoć pa su zauzeti izmišljanjem podataka i pisanjem pamfleta...
Jeli? Samo Advance.hr... :lol: Ma nemoj. 60+ % forumaša, hajmo ga nazvati - "konzervativnog" forum.hr podržava rusku/prorusku stranu u Ukrajini - http://www.forum.hr/showthread.php?t=821979
Renta

#11292 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

vivaldi wrote:ne bi me iznenadilo da ovi rusi sa istoka ispadnu zrtveni janjci, i najveci gubitnici poslije ukrajinaca.

Krajnja sudbina moguća. Uostalom, tako obično završava izmanipulirani i neuki narod koji jadan misli da izlazi na neki pravi zakoniti referendum u kojem oni - narod, donosi odluku o svojoj sudbini...yeah right.

A kad ono odluka već donijeta u Moskvi. :D
Zato kažem, sprdnja, lakrdija i cirkus od "demokracije"...
Fantassin

#11293 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

@mba wrote:NATO premjesta tenkove, valjda ce u madjarsku!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ovMRkhWeR4
:/ Ja eto nato se priprema da ide u rat sa Rusijom zbog Ukrajine :/
Kaligula I

#11294 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...demokratija na fašistički način...'Desni Sektor' nadgleda dok parlament zasjeda...

http://cs608024.vk.me/v608024469/1c84/8yEnsySHzWA.jpg
daxon

#11295 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ovi degenerici ako i Kijev sačuvaju pod svojom kontrolom, neka se sve nogom u guzicu udaraju i viču elhamdulillah.
Challenger__

#11296 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

:thumbup:
vivaldi

#11297 Re: Odg: Ukrajina

Post by vivaldi »

Renta wrote:
vivaldi wrote:ne bi me iznenadilo da ovi rusi sa istoka ispadnu zrtveni janjci, i najveci gubitnici poslije ukrajinaca.

Krajnja sudbina moguća. Uostalom, tako obično završava izmanipulirani i neuki narod koji jadan misli da izlazi na neki pravi zakoniti referendum u kojem oni - narod, donosi odluku o svojoj sudbini...yeah right.

A kad ono odluka već donijeta u Moskvi. :D
Zato kažem, sprdnja, lakrdija i cirkus od "demokracije"...
ma cijela ukrajina je evidentno lakrdija od drzave, bas sam iznenadjen.

meni se cini da bi ovi na istoku mogli biti ruska zrtva, jer nema ni mjesec dana od krima,, a vise ga niko ziv ne spominje jer se svi bave istokom..

zato bi ga ovi u donjekcu mogli ispusiti posto bi to mogla biti izlazna karta za sve - rusi dignu ruke od istoka, evropa sretna zbog diplomatske pobejde, krim ostade rusiji ali s aspekta zapada ad acta problem...

ova ekonomska situacija ne odgovara ocigledno ni moskvi ni briselu, pa me neb cudili da bi svi docekali bilo kakvu slamku spasa, a to bi mogao biti istok.

za ukrjince ioanko nema dobrog scenarija
It_is_a_Leclerc

#11298 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Da nisu uhvatili one sa 150 000 glasova ZA, ovdje bi, kao kod dobre braće Srba, bilo 105 % za jednu opciju.

Naravno, referendumi su ništavni, protivni međunarodnom pravu. Ne priznaje ih niko i oni nemaju pravnu valjanost.
Renta

#11299 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Priznati će ga Putin...i to je dovoljno da bude zakonit. :D
Koji ruski cirkus pred očima međunarodne zajednice, da ne povjeruješ...
Fantassin

#11300 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Sumarizacija :)Image
Last edited by Fantassin on 11/05/2014 23:14, edited 1 time in total.
Post Reply