Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#112701 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

pici wrote:ja mislim kad bi meteor puko krivili bi izrael :-) :-) :-) :-) nevjerovatno, ošte boba :mrgreen:
Asad 40 godina jednog metka nije ispalio prema Izraelu. Danas Zaharova izjavila kako je Asad bio bolji prijatelj sa Londonom i Vašingtonom nego sa Rusijom.

Ja kada sam napisao da Hezbollah finansira Saudijska Arabija odgovor Asadovaca ''hahaha čuj saudijski Hezbollah haha''.

''Asad je većinu svog života proveo u Britaniji, on je više vaš čovjek nego naš'', izjavila je danas u intervju za Sky News Marija Zaharova, zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

الأسد قضى معظم حياته في بريطانيا، إنه رجلكم أكثر مما هو رجلنا
https://www.qasioun-news.com/ar/news/sh ... 9%86%D8%A7

Cheli, Superhik, Kkrodil, hoće li iko dati bilo kakav komentar na ove Marijine izjave?
Kaligrafija

#112702 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Ja ne kontam, koliko ludaka ima ovde na forumu, da toliko prizeljkuju rat izmedju Amerike i Rusije, sto je neminovnost, ako napadnu Ruse na tlu Sirije...jel mislite da bi iko na zemaljskoj kugli bio postedjen tog rata, da bi bili sigurni na tom mjestu sa kojeg naprdjujete...!? Imate li porodice, majke, oceve, djecu, sestre, bracu!? Radi takvih usijanih glava, koje tako razmisljaju se i ratuje, a onda se ti hrabri na rijecima, zavuku u misije rupe, a posten svijet gine i ratuje...! Ma fuj, sta reci... Ja Boga molim da prevlada razum i da se sjede za stol, da se razgovara, nije to neki lokalni rat, pa se ovog ili onog ili nas se ne tice...ovo se tice svakog od nas, na ovoj planeti...!
basar

#112703 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Čekaj to je ona logika:
Saudija finansira Hezbollah da se bori protiv njih samih
Asad je engleski čovjek kojeg engleska hoće da sruši a rusi ne daju
Iran i Izrael su prijatelji, samo se malo dobacuju bombama, i pomalo se igraju ubijanja preko svojih proksi vojski

Čekaj, de budi me, možda je ovo sve samo san, možda svi haluciniramo! :-)

Sejjid Hasan Nasrallah: "Amerikanci kada prijete oni očekuju da će suprotna strana reći - nemojte nas molim vas, evo predajemo se, samo nas ne dirajte- neka znaju da se ni Rusija ni Iran ni pokret otpora ne boje ovih holivudskih prijetnji, i neka znaju da neće biti nikakvog povlačenja i predavanja, i neka znaju da smo skupili veliku moć i uspjeh kroz naše velike bitke i velike pobjede, i da imamo obavještajnu, vojnu, moralnu i svaku drugu snagu da se odbranimo od svakog uragana na svijetu".

Bujrum
Last edited by basar on 13/04/2018 23:31, edited 1 time in total.
sportman1

#112704 Re: Sirija vol. 2

Post by sportman1 »

Kaligrafija wrote:Ja ne kontam, koliko ludaka ima ovde na forumu, da toliko prizeljkuju rat izmedju Amerike i Rusije, sto je neminovnost, ako napadnu Ruse na tlu Sirije...jel mislite da bi iko na zemaljskoj kugli bio postedjen tog rata, da bi bili sigurni na tom mjestu sa kojeg naprdjujete...!? Imate li porodice, majke, oceve, djecu, sestre, bracu!? Radi takvih usijanih glava, koje tako razmisljaju se i ratuje, a onda se ti hrabri na rijecima, zavuku u misije rupe, a posten svijet gine i ratuje...! Ma fuj, sta reci... Ja Boga molim da prevlada razum i da se sjede za stol, da se razgovara, nije to neki lokalni rat, pa se ovog ili onog ili nas se ne tice...ovo se tice svakog od nas, na ovoj planeti...!

bice skoro propast svijeta.
nek propadne ,nije steta.
zrakomlat

#112705 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
pici wrote:ja mislim kad bi meteor puko krivili bi izrael :-) :-) :-) :-) nevjerovatno, ošte boba :mrgreen:
Asad 40 godina jednog metka nije ispalio prema Izraelu. Danas Zaharova izjavila kako je Asad bio bolji prijatelj sa Londonom i Vašingtonom nego sa Rusijom.

Ja kada sam napisao da Hezbollah finansira Saudijska Arabija odgovor Asadovaca ''hahaha čuj saudijski Hezbollah haha''.

''Asad je većinu svog života proveo u Britaniji, on je više vaš čovjek nego naš'', izjavila je danas u intervju za Sky News Marija Zaharova, zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

الأسد قضى معظم حياته في بريطانيا، إنه رجلكم أكثر مما هو رجلنا
https://www.qasioun-news.com/ar/news/sh ... 9%86%D8%A7

Cheli, Superhik, Kkrodil, hoće li iko dati bilo kakav komentar na ove Marijine izjave?
:lol:
dragma
Vozim: Pješe

#112706 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

basar wrote:Čekaj to je ona logika:
Ma pusti se šuplje priče i mudrolija sa paradžematskih sijela. Kako se nekima ovdje stalno ukazuje Izrael tako se njihovim oponentima recipročno priviđa Hezbolah.
Helem nejse, saxxx po običaju izvrće činjenice i tjera vodu na svoj mlin. KSA nikad ni jednu marku nije dala Hezbolahu već naprotiv, pokušala je kroz donacije i novac da osnaži libanonsku vojsku i otrgne je od uticaja koji Hezbolah ima na nju, a vremenom i da ih okrene jedne protiv drugih. Pošto nije uspjela u svojoj namjeri KSA je obustavila sve daljne donacije prema libanonskoj armiji. Kraj priče.
sarajevoxxxx

#112707 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kaligrafija wrote:Ja ne kontam, koliko ludaka ima ovde na forumu, da toliko prizeljkuju rat izmedju Amerike i Rusije, sto je neminovnost, ako napadnu Ruse na tlu Sirije...jel mislite da bi iko na zemaljskoj kugli bio postedjen tog rata, da bi bili sigurni na tom mjestu sa kojeg naprdjujete...!? Imate li porodice, majke, oceve, djecu, sestre, bracu!? Radi takvih usijanih glava, koje tako razmisljaju se i ratuje, a onda se ti hrabri na rijecima, zavuku u misije rupe, a posten svijet gine i ratuje...! Ma fuj, sta reci... Ja Boga molim da prevlada razum i da se sjede za stol, da se razgovara, nije to neki lokalni rat, pa se ovog ili onog ili nas se ne tice...ovo se tice svakog od nas, na ovoj planeti...!
Baš suprotno od toga što ti pišeš. Niko ne želi svjetski rat, svi želimo da se ratni zločinci kazne, i tu je cijela priča.

Vjerovatno Rusija stoji iza masakra i u Han Šejhunu i u ovog u Doumi. Neko ubija civile hemijskim oružjem, neko izaziva eskalaciju i sukobe, stvar jeste ozbiljna, ali ozbiljna je sedam godina pa smo opet ovdje vidjeli na forumu samo uživanje, navijanje za Asada, još malo još malo :-)

Sada i na samu pomisao da bi režim i Ruse neko mogao sravniti sa zemljom, a joooooj kako to, hajmo za stol, daj ljudi smo dogovorit ćemo se.

Hajde da se dogovaramo kada treba spržiti Ruse i Irance.

A pucate od zadovoljstva kada Rusi i Iranci zauzimaju enklave u Guti, Homsu, Halebu, kada ubijaju djecu to je tebi normalno, šta fali pobiti djecu hemijskim oružjem ili barel-bombama, to nikako nije razlog za uzbunu :-)
bh.tornjak

#112708 Re: Sirija vol. 2

Post by bh.tornjak »

dotakli su dno zivota... :D

jbt...ratuju tastaturom ovde ko u siriji....ne znas ko koga podrzava...ko u kupleraju....ne zna se ciji je u cijoj
jedino sto im je zajednicko su....bombe....bilo cije po bilo kome....

zedni tudje krvi

jadno
zrakomlat

#112709 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
Baš suprotno od toga što ti pišeš. Niko ne želi svjetski rat, svi želimo da se ratni zločinci kazne, i tu je cijela priča.

Vjerovatno Rusija stoji iza masakra i u Han Šejhunu i u ovog u Doumi. Neko ubija civile hemijskim oružjem, neko izaziva eskalaciju i sukobe, stvar jeste ozbiljna, ali ozbiljna je sedam godina pa smo opet ovdje vidjeli na forumu samo uživanje, navijanje za Asada, još malo još malo :-)

Sada i na samu pomisao da bi režim i Ruse neko mogao sravniti sa zemljom, a joooooj kako to, hajmo za stol, daj ljudi smo dogovorit ćemo se.

A pucate od zadovoljstva kada Rusi i Iranci zauzimaju enklave u Guti, Homsu, Halebu, kada ubijaju djecu to je tebi normalno, šta fali pobiti djecu hemijskim oružjem ili barel-bombama, to nikako nije razlog za uzbunu :-)
:lol:

a to što bi ameri "kažnjavajući zloćince" napravili također zločine, srušili gradove, pobili neke drugecivile gađajući gusto naseljene gradove, to ništa a :D
Last edited by zrakomlat on 13/04/2018 23:40, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#112710 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
Ma pusti se šuplje priče i mudrolija sa paradžematskih sijela. Kako se nekima ovdje stalno ukazuje Izrael tako se njihovim oponentima recipročno priviđa Hezbolah.
Helem nejse, saxxx po običaju izvrće činjenice i tjera vodu na svoj mlin. KSA nikad ni jednu marku nije dala Hezbolahu već naprotiv, pokušala je kroz donacije i novac da osnaži libanonsku vojsku i otrgne je od uticaja koji Hezbolah ima na nju, a vremenom i da ih okrene jedne protiv drugih. Pošto nije uspjela u svojoj namjeri KSA je obustavila sve daljne donacije prema libanonskoj armiji. Kraj priče.
Pa na taj način možeš opravdati svako finansiranje nekoga. Samo kažeš to oni daju pare da bi bilo to i to.

To isto kao kada bi Amerikanci finansirali VRS u našem ratu, i dođe lik kaže ljudi Amerikanci daju Arkanovcima pare, a ovaj mu odgovori ma jok, to oni daju VRS-u ne Arkanovcima, ''cilj je da Amerikanci VRS otrgnu od uticaja koji Arkanovci imaju na nju'' :-)
Last edited by sarajevoxxxx on 13/04/2018 23:46, edited 1 time in total.
zrakomlat

#112711 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

dragma wrote:
A šta ćemo s one tri milijarde dolara datih Hezbolahu :mastakazes:
Kaligrafija

#112712 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

sarajevoxxxx wrote:

Ja se apsolutno slazem da se ratni zlocinci kazne! Prvo krenuti od kompletne familije Saud koja je ovo sve i zakuhala! Jel moze!?
sarajevoxxxx

#112713 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

bh.tornjak wrote:

jbt...ratuju tastaturom ovde ko u siriji....ne znas ko koga podrzava...ko u kupleraju....ne zna se ciji je u cijoj

zedni tudje krvi

jadno
Ne ne ne, jedino što je zajedničko je da ginu suniti, tj, suniti u Siriji i Iraku, i da njih ubijaju svi i Rusi i Amerikanci.

Alevitski kvartovi u Damasku, Latakiji, Homsu, Halebu, nije niti jedna granata pala u ovih sedam godina rata. Sunitska naselja u Siriji su sva sravnjena sa zemljom.

U Iraku su šije dobile cijelu državu na tacni od Amerikanaca itd.
zrakomlat

#112714 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
bh.tornjak wrote:

zedni tudje krvi

jadno
Ne ne ne, jedino što je zajedničko je da ginu suniti, tj, suniti u Siriji i Iraku, i da njih ubijaju svi i Rusi i Amerikanci.

Alevitski kvartovi u Damasku, Latakiji, Homsu, Halebu, nije niti jedna granata pala u ovih sedam godina rata. Sunitska naselja u Siriji su sva sravnjena sa zemljom.

Ako Amerikanci biju sunite po siriji i iraku i cine zlocine, zbog cega onda prizivas njih kao izvrsioce kazne nad zlocinackim rezimom.
De bola saberi se.
zrakomlat

#112715 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Vego, đe je Salik, što se ne javlja. Da nije s Bašarom u onoj ruskoj bazi, u sobi bez prozora, kako Pici prenese vijest.
dragma

#112716 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
dragma wrote:
Pa na taj način možeš opravdati svako finansiranje nekoga. Samo kažeš to oni daju pare da bi bilo to i to.

To isto kao kada bi Amerikanci finansirali VRS u našem ratu, i dođe lik kaže ljudi Amerikanci daju Arkanovcima pare, a ovaj mu odgovori ma jok, to oni daju VRS-u ne Arkanovcima, ''cilj je da Amerikanci otrgnu od uticaja koji Arkanovci imaju na nju'' :-)
Majke ti ne banaliziraj opštepoznate činjenice , ako imaš kakav argument u korist teze (laži) koju si iznio pokaži nam ga, a ako ne, molim te nemoj naš (tvoj i moj) razgovor srozavati na nivo mahalskog prepucavanja.

@zrakomlat: čega bolan tri milijarde i kojem crnom Hezbolahu su date? Već sam napisao, donacija je bila namjenjena libanonskoj armiji sa određenom namjerom, pošto libanonska armija nije nasjela na jeftinu ćarlamu KSA tako se i završila svaka daljna priča o novčanoj pomoći KSA prema libanonskoj armiji.
Last edited by dragma on 14/04/2018 00:00, edited 1 time in total.
Seawolf

#112717 Re: Sirija vol. 2

Post by Seawolf »

pici wrote:jel remontovan kuznjecov...
Samo što nije ... U najboljem slučaju (po Ruse), bit će nazad u floti 2021-e godine:

https://www.aex.ru/news/2018/4/12/183406/
sarajevoxxxx

#112718 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote: Ako Amerikanci biju sunite po siriji i iraku i cine zlocine, zbog cega onda prizivas njih kao izvrsioce kazne nad zlocinackim rezimom.
De bola saberi se.
Ne prizivam njih, samo se nadam da svi oni koji su učestvovali u ovom nasilju da će dobiti to što žele. Neprijatelj se često između sebe pobije, to nije nikakva novost. Ako će režim biti kažnjen za zločine ili biti natjeran da se smiri i on i njegovi saveznici od strane Amerikanaca ili bilo koga drugog, sasvim normalna stvar.

Amerikanci sedam godina samo bombarduju sunite u Siriji to valjda i sam znaš. Šiitske milicije, Hezbollah, su američko mezimče, režim je američko mezimče to ti je dans Zaharova rekla, te neke sitne nesuglasice među njima koje se dese s vremena na vrijeme, nemaju veze sa jasnim činjenicama i onim što gledamo na terenu od Iraka tj. 2003. pa do danas.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/04/2018 00:02, edited 1 time in total.
rajv0sa

#112719 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Image
:mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#112720 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kaligrafija wrote:Ja ne kontam, koliko ludaka ima ovde na forumu, da toliko prizeljkuju rat izmedju Amerike i Rusije...
Sve je to davno objasnio Pisac. Loša uprava je toliko izopačila dio naroda da ti nesretnici ne razlikuju istinu od laži, dobro od zla, štetu od vlastite koristi.
Nesretnici koji nanose štetu sebi, svima oko sebe i ovoj, sa njima - izopačenim žrtvama loših vlasti - nesretnoj zemlji.
muzicar_iz_parka

#112721 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Ima Savo svojih momenata. Sta smeta Izaelu, saudijski Hezbolah, a sada britanski Assad.
Meni se čini da gđa Zahirova malo trola Amerikance i zapad u cjelini, dok naš Savo to sve previše bukvalno shvaća.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#112722 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:''Asad je većinu svog života proveo u Britaniji, on je više vaš čovjek nego naš'', izjavila je danas u intervju za Sky News Marija Zaharova, zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Živ i zdrav bio, još je direktniji bio Putin prije pet godina, kada je rekao da Bašar nije vrijeme provodio po Moskvi i Petrogradu nego po Londonu i Parizu.

Pa šta?

U čemu je problem?
zrakomlat

#112723 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

dragma wrote:
@zrakomlat: čega bolan tri milijarde i kojem crnom Hezbolahu su date? Već sam napisao, donacija je bila namjenjena libanonskoj armiji sa određenom namjerom, pošto libanonska armija nije nasjela na jeftinu ćarlamu KSA tako se i završila svaka daljna priča o novčanoj pomoći KSA prema libanonskoj armiji.
Nemoj zajebavat da nisi čuo ovu verziju prije :D Ne moram napominjati od strane koga :D

#saudijskihezbolah
Last edited by zrakomlat on 14/04/2018 00:11, edited 1 time in total.
dragma

#112724 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:[

Amerikanci sedam godina samo bombarduju sunite u Siriji to valjda i sam znaš. Šiitske milicije, Hezbollah, su američko mezimče, režim je američko mezimče to ti je dans Zaharova rekla, te neke sitne nesuglasice među njima koje se dese s vremena na vrijeme, nemaju veze sa jasnim činjenicama i onim što gledamo na terenu od Iraka tj. 2003. pa do danas.
A prije toga su Amerikanci na tacni dali većinski šiitski Irak na upravljenje manjinskim sunitima koji su te iste iračke šiite, za radi američkih interesa, gurnuli u dugogodišnji rat protiv šiitske braće u Iranu.
Last edited by dragma on 14/04/2018 00:15, edited 1 time in total.
zrakomlat

#112725 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

rajv0sa wrote:Image
:mrgreen:
:lol: :thumbup:
Locked