E ako je on tako rekao...DonieBrasco wrote: ↑13/07/2023 21:41Pa kaze danas na N1 Kosmisc da su strnci tako odlucili da se sve ovo desava i nema tu sta da se radi.svi u napad wrote: ↑13/07/2023 21:37 Evo kao sto sam napisao/predvidio (nije to tesko bilo) Dodik se javlja u vezi studentica: Dodik pozvao studentice koje su veličale zločinca Mladića da nastave školovanje u RS-u. Cak im obecao da ce se on licno zauzeti tj. pomoci im da rjese svoju situaciju. I tako u krug. oni hapse a mi spavamo.
Razumijem ja frustaciju i ne vjericu, ja sam prvi takav da ne mogu da shatim da bosnjacki politicari ili takozvani Pro-BIH ne rade aspslolutno nista, instutcije drzave su predate Dodiku i Covicu i sta se ima ocekivati.
Žali Bože takvog ugleda kakav je imao kod stranaca i u šta ga je spičkao. Da bude Bakirov pobočnik.
Ovo samo potvrđuje moju tezu. SDFA nije znala, htjela, mogla da radi na međunarodnom položaju države i naše ideje. Poslije trideset godina, većina stranih diplomata koja se sjeća rata je otišla u penziju i naš kapital se istopio.
Sada je došla nova ekipa kojoj stranci vjeruju i kojoj su dali povjerenje, pa malo SDFA pizdi. I to je jedina stvar koju su stranci odlučili.
Sve ostalo je stvar uloženog napora. Srbija je uspjela od govana napraviti pitu, jer su upirali, plaćali da se čuje njihova priča. Burj Khalifa bude u bojama srpske zastave za njihove praznike, a gdje smo tu mi?
I muslimani nas mrze?
Ili je do toga da naši ambasadori bukvalno ne rade apsolutno ništa da promoviraju državu?
Raspitajte se kod naših u Kataru, kako je prošao Biserin mandat.
Nama su sva vrata bila otvorena, a šta smo uradili?
Taj isti Željko je u neradu proveo sve mandate koje je dobio.
Ko je nama kriv što nam je Bisera dojaenka diplomatske, koja vedri i oblači trideset godina?
Senaid Memić u Maleziji?
Ko nam je kriv što nismo u trideset godina pokrenuli kvalitetan studij diplomatije?
I to stranci?
Nego, daj Biseru, da nagura što više država.