Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
GandalfSivi

#112551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 13/07/2023 13:32
GandalfSivi wrote: 13/07/2023 13:23 Ti vjerovatno nisi, Prpa mi je sumnjiv :D , a obojica ste glasali za one ciji je megafon zagovarao tu opciju…
Lansiranje odjeba Eskobarovskoj americkoj politici prema Bosnjacima ne znaci podrzavanje Rusije. :-D
Eh, na pravoj smo temi. Pazi sad. Kada raspravljamo o razlikama izmedju bosanske i kosovske politike, najlakse je reci, jebiga oni imaju kontrolu nad svojom drzavom, mi nemamo.

Ali u razlika je kada Americki treceligasi (pozdrav prvacicu) opale Kosovare po pratima, njihom premijer je na CNN-u za pola sata da udari nazad.

Gluho bilo da je neko lobirao da se Zlaja ili Sven pojave na CNN-u i jebu mater ovoj budali na njegovom terenu…
palermo

#112552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 13/07/2023 13:28 @palermo

Zaboravih ti ispricati, zaglavim u Mostaru malo zapadnijem nedavno, nemam pojma ni otkud tamo ni zasto, uglavnom neka ogromna hala, koncert nakvog lika sto ga burazov mali slusa, cvaja ulaz, omladina uglavnom, Mostarke dobre k’o dobar dan, ostadosmo do kraja i povede se rasprava sa lokalcima gdje se moze ici poslije. I kazu ono ima neka jel’ Jazbina jel’ Pecina, nesta je, rekoh dobro u kom pravcu, kaze mi balavac to ti je tamo kod njih, rekoh ko su oni, pa kaze tamo preko mosta, ja pokazem tetovazu Sarajeva, rekoh balavcu nemam pojma koji su sada moji, kaze on, ma ja to vise zbog upustva za lokaciju nego zbog politike.

Helem, dobar dernek bio, mislim da se jos oporavljam :)

P.S. U hotelu Buna kriju krmetinu sa strane za vrijeme dorucka, sve im Arapi zauzeli. Govorim ja konobaru, sad smo vam i mi dobri. Smije se budala, sta ce…
Srecom sam zivot uvijek nadje svoje puteve tako da u Mostaru mozes lijepo zivjeti uprkos svemu sto nas okruzuje. Pretpostavljam da si bio u Pecini u Statom gradu al mozda se I varam, jebi ga nije mi vise dvadeset godina pa da znam sva ta mjesta :D
toska

#112553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by toska »

PM72 wrote: 13/07/2023 13:34
skupljac_zeljeza wrote: 13/07/2023 13:27

Malo je 20 m. Neka za svaku sigurnost pomakne bar 1 km.

Sad ćemo imati precizno označenu i izmjerenu entitetsku liniju koju će zvati granicom...
To su i htjeli
to je "problem" od 96. i vjerovatno u Dejtonu namjerno kreirane mape bez jasnih granica,
nema slučajnosti pa ni u tome da je zvanična mapa 1 : 50,000
BHCluster

#112554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Student_u_Ostavci wrote: 13/07/2023 12:34
BHCluster wrote: 13/07/2023 12:23

Znaci iznjeo je cinjenice samo se one tebi ne svidjaju pa kao obicni bot petljas. Cuj kakve veze to ima sa Trojkom, pa tko je vlast u Fedraciji i na Drzavnom nivo, i kao takvi imaju li pristup bilo kakvim rjesnjima koje im daju zakoni i propisi ove drzave, na kraju krajeva da izvse pritisak na Dodika jer kako Kifla rece dobio je drugacije pregovarace. Pa pobogu svo ono botovanje protiv sdO i DF-a si opravdao sa ovim sto si napisao. Nemas ni trunku dosljednosti. Stvarno za nekoga ko puno ima za napisati ti stvarno nista ne napises.
Fakturisali su SDAu sve živo i neživo. To je išlo dotle da je SDA bila kriva za iseljavanje iz Ljubuškog i sa Pala.

Sad odjednom, oni nemaju nikakve veze sa ovim što se radi. :-)
Pa gdje je Kifla Kulin Konakovic sad da hapsi, rekao je da ce hapsiti sta bi?
skupljac_zeljeza

#112555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skupljac_zeljeza »

Sad ćemo imati precizno označenu i izmjerenu entitetsku liniju koju će zvati granicom...
To su i htjeli
Svi pokušaji dosadašnjih komisija su propali. Zanimljivo da su u tom poslu više zabrljali iz Rs-a pa je traženo je od Fadila da se ponovi, ali on nije htio.
Federacija Bosne i Hercegovine neće učestvovati u markiranju međuentitetske linije, izjavio je premijer tog bh. entiteta Fadil Novalić 2020.
Takav zahtjev uputila je u ponedjeljak Narodna skupština entiteta Republika Srpska kao jedan od osam zaključaka.

https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... ske-linije
Karta koja se čuva u Kartografskom institutu u Virdžiniji u SAD - u, u razmjeri 1:600 000 što je prilično sitno da bi se tačno mogla evidentirati granica na terenu.
Republika Srpska je nedjelovanjem svojih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine u periodu do 2014 godine izgubila oko 2 odsto teritorije. To se desilo usvajanjem Metodologije uvođenja i vođenja jedinstvene evidencije na nivou BiH 2013. godine kojom je pojas međuentitetske linije razgraničenja sa 50 metara proširen na 250 metara širine! Svi srpski predstavnici vlasti na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine bili su na vrijeme upozoreni šta će se dogoditi usvajanjem Metodologije. ali niko nije reagovao. Za metodologiju su glasali tadašnji predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

https://istokrs.com/izdvojeno/zasto-rs- ... eritorije/
donnie_darko

#112556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

Dimu1927

#112557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

toska wrote: 13/07/2023 13:55
To su i htjeli
to je "problem" od 96. i vjerovatno u Dejtonu namjerno kreirane mape bez jasnih granica,
nema slučajnosti pa ni u tome da je zvanična mapa 1 : 50,000

Taman evo prilike nek ih ocrtaju i onda svu ovu genocidnu studentariju srbadiju i drzavne sluzbenike nek povuku sebi i nek srbuju i slamu jedu dok ne crknu
Point.

#112558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

BHCluster wrote: 13/07/2023 11:43
A_A_AKCIJA wrote: 13/07/2023 11:31

Jesi li ti u školi učio šta su činjenice?

Koju je to činjenicu Muhamed spomenuo?

Da ti pomognem.

Revanje u stilu Mahira Mešalića nije argument a ni činjenica. Decibeli ne podebljavaju činjenice.
Cinjenice: Dodik opsovao genocid, Dodik potpisao ukaz da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju + objavljeno u Sluzbenom listu, Koncer u Srebrenic, glasOVnje za hdZ/uZp covjeka u US. I onda pitas za cinjenice i nekakvu skolu spominjes a samo botujes. Fuj!
Džaba se trudiš stranačkom NiP botu išta objašnjavati. Njemu i sličnima su samo činjenice šta Dino kaže, ostalo su sve neistine, laži i podmetanja režima.
svi u napad

#112559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

Dragi Akcija hvala ti na objasnjavanju politike. Fino je da si politicki aktivan. Ja sam isto bio veoma aktivan u onom starom sistemu prije rata i to na dosta visokom nivou. Ne zelim ulaziti sa tobom u neke diskusije i zelim ti svako dobro jer postujem ljude koji se bore za neke ideale. Problem nase politike je da mi mislimo da ce se oni promjeniti zaboravljajuci da oni svi redom provode zacrtanu politiku SANU-a i da ce stanje biti sve teze i teze. Mi smo propustili nasu sansu integracije i razvijanja patriotizma kod drugih naroda. To nepismena i politicki neobrazovana gospoda na vlasti ovih 30 godina nisu znal niti su zeljela raditi. Nasa politika (ranije sam pisao o tome pa cu ponoviti) se svela na davanje ustupaka dusmanima nadajuci da ce se oni promjeniti i to ni do dan danas nije prekinuto. Zar ti ili neko ko od nasih sada vlada misli da ce se Dragance odreci 80 direktorskih i ministarskih mjesta sada i prihvatiti nesto sto bi bilo normalno a to je obratno 80 bosnjackih/bosanskih direktora i 20 HDZ-a. Znas i sam sta bi bilo. Evo par stranica prije je vec neko naveo da direktori cesta su dva Hrvata. Ministar finansija 30 godina Hrvat iako Bake javno 50 puta kaze da Hrvat nece biti vise ministar finansija. Nasa politika davanja ustupaka je slicna ponasanju covjeka koji ima vrecu punu mesa i ide sam kroz sumu. Dva vuka nanjusila meso i hoce da ga napadnu i on jadnik baci tim vukovima malo mesa iz vrece misleci da ce ga pustiti na miru. No na njegovu zalost suma je velika a vukovi brzo ogladne. Tako da se scena bacanja komada mesa vise puta ponavljala. E sad se vreca gotovo ispraznila. Ostao je jos jedan komad mesa da im bacis i onda si gotov. To znaci da ce uskoro doci do promjene Ustavnog suda i izbornog zakona prijatelju moj. Nasa strana mora poceti sa jacanjem drzave i to ako se pocne sada imat cemo rezultat najranije za 25-30 godina ato koliko god puno zvucalo nije nista za istoriju.
Evo sad jos jednom jedan prijedlog koji bi trebao neko od nasih pro bosanskih partija pokrenuti a to je ukidanje kantona tj. ukidanje ministarstava u kantonima. Znaci kantoni mogu postojati kao lokalne zajednice ali nema birokratije. Ta mjera bi donjela drzavi ustedu od najmanje 2 milijarde Km (tako je ranije jedan forumas pisao). Svi mi znamo da ni jedna nasa partija nece doci sa ovim prijedlogom a da ne spominjem opstrukcije HDz-a jer gdje ce sa uhljebljenjem svojih poslusnika.
Da zavrsim kratko i jasno: politika je borba za vlast i nista vise. Forumas Misic je na temiDodika pisao o jednoj ideji koju zagovara i akademik Durakovic i niko se i ne osvrce na to a svima puna usta Bosne. Akcija nemoj sta zahatorit. Nastavi se boriti tamo gdje si uclanjen i molim te nemoj mi pokusavat nesto objasnjavati. Postujem te kao forumasa ali ja imam 65 godina i ne pripadam ni jednoj stranci (hvala bogu) i nemam snage za neke velike rasprave. Ziv i zdrav mi bio i sretno ti u politici.
Skijaš

#112560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

DonieBrasco wrote: 13/07/2023 10:35
Prema saznanjima Klix.ba, u poslaničkom klubu SNSD-a, se počelo razgovarati o "planu B" u slučaju da Trojka blokira imenovanje Amidžića. Jedna od opcija je, iako i dalje daleko od realnosti, poziv zastupnicima SDA da podrže novog ministra iz SNSD-a i tako uslove Trojku - imenovanje ministra ili će SNSD pokušati praviti novu parlamentarnu većinu u državnom parlamentu.

Istovremeno, teško je očekivati da bi se SDA u ovakvom političkom momentu ušla u koalicioni zagrljaj sa SNSD-om i HDZ-om. No, u bh. politici je sve moguće.
:lol:

Ma ne bi to prepostena SDA, ma ne.
Mala ispravka, ne blokira Trojka imenovanje Dodikovog ministra nego Nasa Stranka.
Niksic i Konakovic su na Dodikovoj strani i po ovom pitanju pokusavaju slomiti Pedju i Sabinu.
canvra888

#112561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by canvra888 »

donnie_darko wrote: 13/07/2023 14:01
A nemoj ba, to su samo 'djeca', šta znaju 'djeca' o tome, nisu ona kriva.

Hoće l' kakav novi dan žalosti zbog dešavanja u komšijskoj državi?
noviforumas

#112562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Da je ovim curama neko platio parking one bi drugacije razmisljale, ali znam ja nas jebo ti nas.
A_A_AKCIJA

#112563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 13/07/2023 13:09 Kaze covjek koji je promovirrao izraz Kadirovci za svoje sugradjane , zemljake, one sa svim zubima ili krezube, pametne I li glupe, a sve na osnovu samo jednog kriterija...podrzavas li NIP I trojku ili ne....
Opet lažeš.

Kadirovci su jasno objašnjeni kao fenomen
Svako je Kadirovac ko je spreman da relativizira svaku moguću gadost, spreman da unazadi državu da bi SDA ostala na vlasti.

Kadirovci su spremni da se izbori ne provedu drugi put za redom, da ostane Fadil i SDA.

Kadirovci su spremni da pričaju kako svi kradu, kako je korupcija kompleksan fenomen, kako ne treba redom hapsiti, kako su u Americi isto tako krali, pa vidi Amerike, samo da bi SDA moćnici ostali sa vanjske strane rešetaka i nastavili da nas gule.

Kadirovci su spremni da nas udalje od EU, jer to znači ostanak SDA na vlasti.

Kadirovci ne vide nikakav problem u zloupotrebi genocida za SDA promo aktivnosti.

Kadirovcima lažne, kupljene, nepostojeće diplome nisu problem.

Kadirovci izmišljaju međubošnjački sukob samo da bi ostali na vlasti. Čak ga i priželjkuju i iz anonimnosti zazivaju. Digli bi puške zbog gubitka izbora.

Kadirovci nemaju problem da ih predvode najgori od najgorih. Dileri drogom, siledžije, krkani, psihopate

Kadirovac je svako ko podržava rušenje institucija države, blokade, sunovrat demokratije, abolira kriminal, samo da bi SDA bila na vlasti. To što oni žele postoji u Čečeniji, gdje je nepismeni seljov glavni baja, djeca ministri, gdje se niko drugi ne pita ni za šta osim Kadirova i hulja oko njega.
toska

#112564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by toska »

skupljac_zeljeza wrote: 13/07/2023 13:58 ...
Karta koja se čuva u Kartografskom institutu u Virdžiniji u SAD - u, u razmjeri 1:600 000 što je prilično sitno da bi se tačno mogla evidentirati granica na terenu.
još gore tj. nepreciznije

1cm na mapi je 6 km, a 1 mm je 600 metara, pa ti dokazuj entitetsku granicu
Hank Paldum

#112565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Point. wrote: 13/07/2023 14:13
BHCluster wrote: 13/07/2023 11:43

Cinjenice: Dodik opsovao genocid, Dodik potpisao ukaz da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju + objavljeno u Sluzbenom listu, Koncer u Srebrenic, glasOVnje za hdZ/uZp covjeka u US. I onda pitas za cinjenice i nekakvu skolu spominjes a samo botujes. Fuj!
Džaba se trudiš stranačkom NiP botu išta objašnjavati. Njemu i sličnima su samo činjenice šta Dino kaže, ostalo su sve neistine, laži i podmetanja režima.
Nije problem što brani sve šta Dino kaže, već što će sutra ako NiP i SDA budu u koaliciji galamiti gore od Dennisa.

Nema ako si u SDA da nađeš bar jednu pozitivnu tačku u Schmidtovim potezima, isto tako nema ako si u Trojci da kritikuješ Schmidta, odmah si ubačeni element i igraš za drugi stranu.
Obični zombiji koji ponavljaju kao papagaji bez svog stava.

Podsjeća me na priču kada je SBB tek bio osnovan, gazda jedne kafane, novi član SBBa, je istjerao čovjeka iz objekta jer je na ključu imao SDA privjesak.
Kada su kasnije SBB i SDA ušli u koaliciju, on je gostima govorio kako je to dobro zbog jedinstva Bošnjaka :mrgreen:
Login77777

#112566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Student_u_Ostavci wrote: 13/07/2023 10:33
Login77777 wrote: 13/07/2023 08:17
Bice zanimljivo vidjeti kapacitet Mumeta kada 2026 postane pozicija. :bih:
U Parlamentu a ne na Tviteru. :)

:bih:
Joj šta im Muhamed počini. Ne znaju nesrećnici šta ih snašlo :zzzz:

Ima i dio kada ovaj cvikeraš kaže da nije počinjen nikakav državni udar i da je to nešto onako bezveze. :lol:
Nisam gledao to jucer samo ovo na tom tvitu. Steta sto Mume i njegova stranka nisu imali priliku biti pozicija do sada. Siguran sam da bi ovo bolje vodili.
A_A_AKCIJA

#112567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Skijaš wrote: 13/07/2023 14:23 Niksic i Konakovic su na Dodikovoj strani i po ovom pitanju pokusavaju slomiti Pedju i Sabinu.
Imaš li neki izvor informacija za ovu glupost?

Ili opet igraš na retoriku :D

Imaš previše iskustva i obraza, da bi pisao ove gluposti. Začas se to istopi sa ovim vratolomijama
canvra888

#112568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by canvra888 »

noviforumas wrote: 13/07/2023 14:26 Da je ovim curama neko platio parking one bi drugacije razmisljale, ali znam ja nas jebo ti nas.
Zar je cener dovoljan za to, eno cener mjesečna u kampusu :D
palermo

#112569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 13/07/2023 14:27
palermo wrote: 13/07/2023 13:09 Kaze covjek koji je promovirrao izraz Kadirovci za svoje sugradjane , zemljake, one sa svim zubima ili krezube, pametne I li glupe, a sve na osnovu samo jednog kriterija...podrzavas li NIP I trojku ili ne....
Opet lažeš.

Kadirovci su jasno objašnjeni kao fenomen
Svako je Kadirovac ko je spreman da relativizira svaku moguću gadost, spreman da unazadi državu da bi SDA ostala na vlasti.

Kadirovci su spremni da se izbori ne provedu drugi put za redom, da ostane Fadil i SDA.

Kadirovci su spremni da pričaju kako svi kradu, kako je korupcija kompleksan fenomen, kako ne treba redom hapsiti, kako su u Americi isto tako krali, pa vidi Amerike, samo da bi SDA moćnici ostali sa vanjske strane rešetaka i nastavili da nas gule.

Kadirovci su spremni da nas udalje od EU, jer to znači ostanak SDA na vlasti.

Kadirovci ne vide nikakav problem u zloupotrebi genocida za SDA promo aktivnosti.

Kadirovcima lažne, kupljene, nepostojeće diplome nisu problem.

Kadirovci izmišljaju međubošnjački sukob samo da bi ostali na vlasti. Čak ga i priželjkuju i iz anonimnosti zazivaju. Digli bi puške zbog gubitka izbora.

Kadirovci nemaju problem da ih predvode najgori od najgorih. Dileri drogom, siledžije, krkani, psihopate

Kadirovac je svako ko podržava rušenje institucija države, blokade, sunovrat demokratije, abolira kriminal, samo da bi SDA bila na vlasti. To što oni žele postoji u Čečeniji, gdje je nepismeni seljov glavni baja, djeca ministri, gdje se niko drugi ne pita ni za šta osim Kadirova i hulja oko njega.
Mogao si to I jednostavnije reci. Kadirovci su svi oni koji su protiv politike trojke.
rida1976

#112570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rida1976 »

A jel se Muhamed opet počeo potpisivati starim imenom? Hbg nisam bio dugo na temi
Skijaš

#112571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 13/07/2023 14:38
Skijaš wrote: 13/07/2023 14:23 Niksic i Konakovic su na Dodikovoj strani i po ovom pitanju pokusavaju slomiti Pedju i Sabinu.
Da ne blokira Trojka nego samo Pedja i Sabina ili da Konakovic i Niksic zajedno sa Dodikom pokusavaju slomiti Pedju i Sabinu?
Student_u_Ostavci

#112572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Login77777 wrote: 13/07/2023 14:31
Student_u_Ostavci wrote: 13/07/2023 10:33

Joj šta im Muhamed počini. Ne znaju nesrećnici šta ih snašlo :zzzz:

Ima i dio kada ovaj cvikeraš kaže da nije počinjen nikakav državni udar i da je to nešto onako bezveze. :lol:
Nisam gledao to jucer samo ovo na tom tvitu. Steta sto Mume i njegova stranka nisu imali priliku biti pozicija do sada. Siguran sam da bi ovo bolje vodili.
Pa vodili su bolje. Jel izvršen državni udar dok je Mume bio ili sada? :zzzz:

Doduše, teško je voditi državu gore nego što se sad vodi. Ne zna se tko pije a tko plaća. :-)
Dimu1927

#112573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

noviforumas wrote: 13/07/2023 14:26 Da je ovim curama neko platio parking one bi drugacije razmisljale, ali znam ja nas jebo ti nas.
obavezno kod seje kuca casti
A_A_AKCIJA

#112574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Skijaš wrote: 13/07/2023 14:54
A_A_AKCIJA wrote: 13/07/2023 14:38

Da ne blokira Trojka nego samo Pedja i Sabina ili da Konakovic i Niksic zajedno sa Dodikom pokusavaju slomiti Pedju i Sabinu?
Bilo šta od toga.

Peđa i Konaković su idejni tvorci Trojke, još od 2017.
Dovde se došlo zbog povjerenja između njih i jer nikad nisu jedan drugog izradili u politici. Bliži su Dino i Peđa, kao karakteri, nego Sabina i Peđa.

Po tvome, priča je druga, pa bi bilo lijepo da je potkrijepiš dokazima.

A pogotovo me zanima ovo da Nikšić i Dino lome Peđu i Sabinu.
A_A_AKCIJA

#112575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 13/07/2023 14:43 Mogao si to I jednostavnije reci. Kadirovci su svi oni koji su protiv politike trojke.
Pa meni godi, ako zaključuješ da je Trojla sve suprotno od ovoga. :thumbup:
Fala na komplimentu
Locked