Logosoft
Moderator: Benq
- radiša
#11251 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima ima potpisan ugovor na dvije godine,ako ranije odjavis 11 metara 
- MTV
#11252 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad bi Lol bio pametan pa da uvrste HBO krajem mjeseca kad starta i treci HBO kanal. Da dobijemo sva 3 HBO kanala.
-
SerijeSync
#11253 Re: Logosoft ALL ABOUT
KV BiH odlučilo: Arena Sport mora biti i u ponudi Telemacha
Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku prema kojoj se kompaniji HD-WIN iz Srbije, vlasniku televizijskog kanala Arena Sport, nalaže da u roku od 60 dana zaključi ugovor sa vodećim kablovskim operatorom u BiH – Telemachom d.o.o. Sarajevo o distribuciji Arene Sport, pod jednakim uslovima kao i sa drugim operaterima u BiH.
...
Kaznu od 65.000 KM zbog kršenja Zakona o konkurenciji HD WIN je dužan platiti u roku od osam dana od dana prijema rješenja, kao i troškove postupka u iznosu od 2.123,2 KM. Protiv rješenja Konkurencijskog vijeća nije dopuštena žalba.
http://ba.n1info.com/a84494/Vijesti/Vij ... macha.html
Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku prema kojoj se kompaniji HD-WIN iz Srbije, vlasniku televizijskog kanala Arena Sport, nalaže da u roku od 60 dana zaključi ugovor sa vodećim kablovskim operatorom u BiH – Telemachom d.o.o. Sarajevo o distribuciji Arene Sport, pod jednakim uslovima kao i sa drugim operaterima u BiH.
...
Kaznu od 65.000 KM zbog kršenja Zakona o konkurenciji HD WIN je dužan platiti u roku od osam dana od dana prijema rješenja, kao i troškove postupka u iznosu od 2.123,2 KM. Protiv rješenja Konkurencijskog vijeća nije dopuštena žalba.
http://ba.n1info.com/a84494/Vijesti/Vij ... macha.html
-
SerijeSync
#11254 Re: Logosoft ALL ABOUT
nema veze sa LOL svima ide generalno treći HBOMTV wrote:Kad bi Lol bio pametan pa da uvrste HBO krajem mjeseca kad starta i treci HBO kanal. Da dobijemo sva 3 HBO kanala.
- MTV
#11255 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam a kako cemo dobiti treci HBO kad nemamo nijednog HBO kanala. Govorim generalno da odma sad u martu uvedu sva tri kanala. Mnogo korisnika ih zapitkuje oni nista ili uvedu zenicu, centralne nacionalne novosti, sevdah, slon i sl.SerijeSync wrote:nema veze sa LOL svima ide generalno treći HBOMTV wrote:Kad bi Lol bio pametan pa da uvrste HBO krajem mjeseca kad starta i treci HBO kanal. Da dobijemo sva 3 HBO kanala.
-
The BEN10
#11256 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li iko ima paket u okviru kojeg koristi mobilni paket? Kakva su iskustva?
-
Nokian808
#11257 Re: Logosoft ALL ABOUT
Molim pomoc od iskusnijih - imam Logosoft Trio paket (znaci sa telefonom i IPTV).
Hocu da kupim jači Asusov router i da ga povežem iza bijelog ZTE modema/routera koji sam dobio od Logosofta sa paketom. Htio bi da Asus posto je mnogo mocniji opcijama i ima bolji wifi preuzme funkciju routera na sebe. Ima više načina spajanja ali koliko sam shvatio na osnovu dosadasnjeg iskustva i citanja najbolje je da stavim Logosoftov Zte u bridge mode i da pppoe konekciju preuzme Asus. Medjutim ono što me brine prije nego sto potrošim 250 KM na Asus da li ce na Zte raditi Super TV i telefon ako uradim prebacivanje na bridge mode? Ne želim da Asus glumi preskupi switch sa wifijem vec da radi kao punokrvni router i znam da je to moguce jer sam radio to prije na obicnom internet paketu ali ovdje me brine kako ce se bridge mode odraziti na funkcionisanje tv i telefona?
Hocu da kupim jači Asusov router i da ga povežem iza bijelog ZTE modema/routera koji sam dobio od Logosofta sa paketom. Htio bi da Asus posto je mnogo mocniji opcijama i ima bolji wifi preuzme funkciju routera na sebe. Ima više načina spajanja ali koliko sam shvatio na osnovu dosadasnjeg iskustva i citanja najbolje je da stavim Logosoftov Zte u bridge mode i da pppoe konekciju preuzme Asus. Medjutim ono što me brine prije nego sto potrošim 250 KM na Asus da li ce na Zte raditi Super TV i telefon ako uradim prebacivanje na bridge mode? Ne želim da Asus glumi preskupi switch sa wifijem vec da radi kao punokrvni router i znam da je to moguce jer sam radio to prije na obicnom internet paketu ali ovdje me brine kako ce se bridge mode odraziti na funkcionisanje tv i telefona?
- Qler
#11258 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da me ubiješ ne sjećam se kako je kod mene odradjeno ali moj router se preko ppoe spaja na net, spojen je na zte njihov... I onda imam jedan router kao repeater da pojaca signal jos...
-
Nokian808
#11259 Re: Logosoft ALL ABOUT
A kablovi za tv i telefon idu iz logosoftovog ZTE i sve radi ok? Mozda onda moze bridge bez problema...
- Qler
#11260 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, iz njega za dva tv-a i telefon, i jedan u moj router...
- MTV
#11261 Re: Logosoft ALL ABOUT
Umjesto 50 Mbps imam 15 Mbps i kad spadne na 3-4 Mbps TV je neupotrebljiv kockanje, ledjenje slike itd. Kao da su me sa VDSL skinuli na Adsl.
Onda Light show na routeru svakih 5 minuta. Jucer, prekljucer zadnjih 10-15 dana nikakvih problema i onda samo pocne je.avat kad covjek sjedne da pogleda na TV-u nesto. Reset popravi stvar na 5 minuta i opet na novo.
Nebi a rekao da je u 12:00 vec petak navece.
Onda Light show na routeru svakih 5 minuta. Jucer, prekljucer zadnjih 10-15 dana nikakvih problema i onda samo pocne je.avat kad covjek sjedne da pogleda na TV-u nesto. Reset popravi stvar na 5 minuta i opet na novo.
Nebi a rekao da je u 12:00 vec petak navece.
- DoradO
#11262 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam ja quadro ovaj, sto se tice mobitela nema problema stvarno... Doduse to sam uzeo staroj da mi je uvijek dostpna :p i sve je ok odakle god da je zovem i obratno, ima dovoljno mob interneta da ne moze potrosit normalnom upotrebom... Ostalo, razocarenje jbg nista mi ne moze nadoknadit sk a i redovno internet i tv stekaju i svaki dan kad dodjem sa posla moram resetovat router da bi se pokrenuli tv i wifi... 88KM racun bez HD paketa, poskupo, al sreca samo na godinu potpisahThe BEN10 wrote:Da li iko ima paket u okviru kojeg koristi mobilni paket? Kakva su iskustva?
- bankok
#11263 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dal na telemachovoj stranici uopste postoji lista kanala zna li itko, saltao sam al nigdje nevidjoh punu listu kanala.
-
Dzontra_Volta
#11264 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da bi to trebao pitati na telemach-ovoj temi.bankok wrote:Dal na telemachovoj stranici uopste postoji lista kanala zna li itko, saltao sam al nigdje nevidjoh punu listu kanala.
- bankok
#11265 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma jok neda mi se tamo pisati, ne osjecam se njihovim ). Prastari sam korisnik Logosofta tako da mi je tu logicnije pitati, znam da neko od ovdasnje raje sigurno zna.Cisto me zanima njihova lista nisam nikad gledao njihovu ponudu niti me zanimalo, nije bilo potrebe, al nakon svog ovog desavanjau Logu poce o sam razmisljati o Telemachu, Logosoft nazalost nije vise ni sjena onoga sto je bio...Ako neko od raje tu zna dal postoji lista kanala na njihovoj stranici volio bi da malo vidim, cisto me zanima eto.
-
SerijeSync
#11266 Re: Logosoft ALL ABOUT
nisi dobro tražio lista je vidljiva sasvim jasno, piše ti lista tv kanala http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0bankok wrote:Dal na telemachovoj stranici uopste postoji lista kanala zna li itko, saltao sam al nigdje nevidjoh punu listu kanala.
- bankok
#11267 Re: Logosoft ALL ABOUT
I da zaboravih napisati, ako neko iz Logosofta ovo cita a trebalo bi da cita posto vidim da na Telemachovom djelu foruma redovno odgovaraju i prate sta korisnici pisu...ako neko iz Loga upola cita sta se tu pise trebali bi se malo zapitati zasto im korisnici razmisljaju na prelazak konkurenciji, ja licno razmisljam ozbiljno bez obzira sto sam pod ugovorom na dvije godine, ako se odlucim preci nista me nece sprjeciti a ugovorom mogu guzicu obrisati ako ovako nastave sa nabijanjem rogova korisnicima, a bogami znam jos dosta ljudi sto razmisljaju na prelazak konkurenciji, prenstveno zbog jeftinije usluge, raja nema love a ovi iz Loga su nabili cjene koda ti svako jutro kafu u krevet donese Pamela Anderson u toplesu.
- bankok
#11268 Re: Logosoft ALL ABOUT
E hvala drug, na mobitelu sam pa nemam neki pregled stranice bas, nisam skuzio odmah, hvala jos jednomSerijeSync wrote:nisi dobro tražio lista je vidljiva sasvim jasno, piše ti lista tv kanala http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0bankok wrote:Dal na telemachovoj stranici uopste postoji lista kanala zna li itko, saltao sam al nigdje nevidjoh punu listu kanala.
- bankok
#11269 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja koristim trio mobile paket...a sta da ti velim, sto se tice telefona nemam zamjerki nikakvih u vezi dostupnosti i signala, sve frcera odlicno, jos sam ovaj mjesec pod akcijom tako da nisam jos racun dobio, vidjet cu koliko ce me kostati to zadovoljstvo, mobitel normalno koristim, nista previse. Sto se tice mobilnog interneta tu nisam zadovoljan uopste, kad potrosis 250 mega a potrosis ga za cas kao da ga ni nemas vise, evo ja sam forum otvarao citavih pet minuta mozda i duzeThe BEN10 wrote:Da li iko ima paket u okviru kojeg koristi mobilni paket? Kakva su iskustva?
uzimaj za gotovu stvar
uzimaj za gotovu stvar jer nije tako
-
vanjki
#11270 Re: Logosoft ALL ABOUT
Proslo je famozni 60 dana a naranvo od Sportkluba nista niti ce ikada biti.Gledam sada iskljucili su djecije kanale ultra tv i mini ultra sa glupim obavjestenjem da zbog dugacke procedura regulisanja autorski prava primorani smo obustaviti distribuciju i bla bla blaaaaaa....Hey moj Logosfoft postajes bijeda
- MTV
#11271 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ultre su ugasili 07.01.2016 a SK 01.01.2016. ista grupacija isti kanali. Od SK nema nista opet SK nije poslao ponudu svim operaterima.vanjki wrote:Proslo je famozni 60 dana a naranvo od Sportkluba nista niti ce ikada biti.Gledam sada iskljucili su djecije kanale ultra tv i mini ultra sa glupim obavjestenjem da zbog dugacke procedura regulisanja autorski prava primorani smo obustaviti distribuciju i bla bla blaaaaaa....Hey moj Logosfoft postajes bijeda
Sljedeca kazna im je veca. Cak se spominje i ukidanje emitovanja SK kanala u BiH.
EDIT: Uglavnom nit ce Logosoft dobiti SK nit ce Tepemach dobiti Arene dok se njihovi vlasnici SBB i Telecom Srbije nedogovore al i od toga nema nista.
-
SerijeSync
#11272 Re: Logosoft ALL ABOUT
dobra vijest za korisnike u srbiji SBB I Telenor udružena ponuda
- mokra_carapa
#11273 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel ovo danas nesto posebno spor internet na LOLu?
- MTV
#11274 Re: Logosoft ALL ABOUT
Od juce me zeza konekcija. Kad je ima brzina je od 4 Mbps do 55 Mbps. Paket od 50 Mbps.mokra_carapa wrote:Jel ovo danas nesto posebno spor internet na LOLu?
-
moke_31
#11275 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jesu li ikome digli upload prema ovim posljednjim povećanjima brzina? Kod mene još uvijek istoMTV wrote:Od juce me zeza konekcija. Kad je ima brzina je od 4 Mbps do 55 Mbps. Paket od 50 Mbps.mokra_carapa wrote:Jel ovo danas nesto posebno spor internet na LOLu?