Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sigh

#11251 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

senturk wrote:Ja kad udjem na ovu temu izgubim se Ko Hadzira u grahu
:run: Kako vi ljudi znate sve ovo. Ja izgledao sve episode I opet ne pofatam gdje se Sta nalazi I ko Je s Kim u savezu. :shock:
Serija jbga nije dovoljna da bas pohvatas sve, ako te bas interesuje onda moras istrazivati pored serije, prije svega knjige i net :mrgreen: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#11252 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

:run: Kako vi ljudi znate sve ovo. Ja izgledao sve episode I opet ne pofatam gdje se Sta nalazi I ko Je s Kim u savezu. :shock:
:thumbup:
isti sam
Juliuscezar

#11253 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Baelish je Azor Ahai
karanana

#11254 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

isti sam. koristim GoT wiki. a akobogda inshallah mozda do 7. sezone opet upaliti i pogledati 6 pretodnih sezona.

e, vi rekoste da oni mrtvi ne mogu juzno od zida? znaci samo WWalkeri mogu, ona njihova vojska mrtvih sto ih dizu ne moze? ili vas nisam dobro procito?
Capajebo

#11255 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Generalno ne mogu, ni White Walkeri ni zombiji. Trebao bi se Zid srusiti da mogu proci, bar se tako vjeruje jel.
kakavdanakneiskustvu

#11256 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

evo opet ove epizode na HBO
karanana

#11257 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa kako ce srusiti zid? nema sanse. da je u pitanju samo napad i zauzimanje jednog od prolaza, no problem, ali ja ne vidim kako ce i cime ce srusiti onoliki zid. 300 metara visok i mozda 20-30 debel.
Capajebo

#11258 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

karanana wrote:pa kako ce srusiti zid? nema sanse. da je u pitanju samo napad i zauzimanje jednog od prolaza, no problem, ali ja ne vidim kako ce i cime ce srusiti onoliki zid. 300 metara visok i mozda 20-30 debel.
Ili da se srusi Zid, ili da se unisti/ponisti magija koja je u Zidu koja sprijecava prolazak (sto se desilo u onoj pecini kad je Hodor zaplatio).
Tako se bar vjeruje, sad sta ce biti vidjet cemo vjerovatno iduce sezone. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11259 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a sta mislite jel ponistena magija kad je King setaca zgrabio buduceg trookog gavrana i srusio magiju prema drvetu poklao svu djecu sume i trookog gavrana ... ja mislim da oni su srusili kompletnu barijeru tj magiju i na zidu... WW gledamo sljedecu sezonu na zidu i pripreme za osmu sezonu da se odbrane svi zivi... jebate evo debeli jopet na vajberu... citamo se
Pandakonda

#11260 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Da bi oni prešli zid moraju označit nekoga i da taj neko pređe zid. Trenutno je Bran označen tako da mogu preko njega, mada sumnjam jer 100% mu je Benjen objasnio šta će se desit ako krene preko zida. To je vjerovatno razlog zašto se ni sam Benjen nije vraćao nakon što su ga uhvatili.

Na onom traileru za iduću epizodu vidimo Brana kako stoji pored onog drveta gdje oni polažu zakletvu za noćnu stražu ispred zida, tako da će vjerovatno Bran krenut po Jona misleći da je on i dalje u Nights Watchu. Možda će pokušat komunicirat sa njim kao što uradio sa Hodorom i nekako će "zalutat" u Tower of Joy viziju, možda čak nekako povest Jona sa njim. Glasine kruže da će Littlefinger ustvari otkrit Jonu ko su mu roditelji jer je navodno presjekao pismo koje je Rhaegar poslao Benjenu. Zato je Littlefinger ili Varys jednom prilikom rekao "sadržaj nečijeg pisma je dosta bitniji nego sadržaj nečije torbe", tako da oni znaju 100%. A da ne spominjem da se nasmijao kad je Sansa rekla "Rhaegar je silovao moju tetku" i opet je imao neki čudan podsmjeh kad je pričala kako joj je Jon brat.

Zid pada čim onaj Nights King puhne u rog.
kokuz_sa

#11261 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

hajde me podsjetite..

kako je Bran presao tamo u divljinu ako nije isao ispod zida..ili se ne sjecam da je prosao ispod njega.. ako se ne varam po onim mapama..jedini nacin je brod i more da se zaobidje zid
sigh

#11262 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

To je to. Jon ce u winterfellu leci pored weirwooda da malo odmori od bitke a onda ce se Bran na njega prikaciti i malo caskati sa Jonom :-D
drogon2

#11263 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kokuz_sa wrote:hajde me podsjetite..

kako je Bran presao tamo u divljinu ako nije isao ispod zida..ili se ne sjecam da je prosao ispod njega.. ako se ne varam po onim mapama..jedini nacin je brod i more da se zaobidje zid
Sam ga je pustio da prodje kroz vrata zida.Mislim treca sezona,deseta epizoda :D
Azrail

#11264 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Malo razne stranice, malo ovaj forum, ali najviše game of thrones wiki.

Imaju dvije opcije za rušenje zida koje ja znam. Jedna je Horn of Winter, a druga je "Blood of a Stark".

Najviše me pak interesuje zašto ne mogu obići zid čamcima kao i wildlings što su radili...
karanana

#11265 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

dapache. ja mislim da wildlingsi to bas nisu radili. ono kad je bio napad wildlingsa na zid ja sam se bas pitao zasto ne idu morem nego napadaju tamo gdje je zid najbranjeniji. ali valjda nemaju brodova. mislim da je stannis dosao brodovima sjeverno od zida kad je pokorio wildlingse
Capajebo

#11266 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

drogon2 wrote:
kokuz_sa wrote:hajde me podsjetite..

Sam ga je pustio da prodje kroz vrata zida.Mislim treca sezona,deseta epizoda :D
Zar nije preko one utvrde koja se godinama ne koristi na Zidu? Kad se Sam vrac'o sa Gilly iz Krasterove utvrde? Kroz onaj bunar koliko se sjecam tacno... :D Zapamtio sam ono hoooodooooor u bunar :mrgreen:
Capajebo

#11267 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

__Phoenix__

#11268 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

karanana wrote:dapache. ja mislim da wildlingsi to bas nisu radili. ono kad je bio napad wildlingsa na zid ja sam se bas pitao zasto ne idu morem nego napadaju tamo gdje je zid najbranjeniji. ali valjda nemaju brodova. mislim da je stannis dosao brodovima sjeverno od zida kad je pokorio wildlingse
I tu se vidi koliko je tzv. najveći voskovođa westerosa bio zapravo obični lakovjerni idiot, s tolikom vojskom i brodovima je išao na daleki sjever...
Capajebo

#11269 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

__Phoenix__ wrote:
karanana wrote:dapache. ja mislim da wildlingsi to bas nisu radili. ono kad je bio napad wildlingsa na zid ja sam se bas pitao zasto ne idu morem nego napadaju tamo gdje je zid najbranjeniji. ali valjda nemaju brodova. mislim da je stannis dosao brodovima sjeverno od zida kad je pokorio wildlingse
I tu se vidi koliko je tzv. najveći voskovođa westerosa bio zapravo obični lakovjerni idiot, s tolikom vojskom i brodovima je išao na daleki sjever...
Jedini kralj koji je branio kraljevstvo, i neka te je sram i stid takvih rijeci, sram i stid!
Pandakonda

#11270 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

__Phoenix__ wrote:
On je išao na sjever zato što je znao da bez podrške sjevernih kuća nema šanse a ni dovoljno vojske da napadne Kings Landing. A i pokušao je povest Jona sa sobom jer je znao da će divljaci njega pratit samim time još više vojske za Stannisa + znao je da je dosta sjevernih kuća odano Starkovima tako da je pretpostavio da će pratit Jona ako ga privede na svoju stranu. Možda bi i Jon krenuo sa Stannisom na wintefell da je znao da je tamo Sansa zarobljena.

On je i sam bio skeptičan u Melisandre ali nakon što je vidio kako je sa demonom ubila Renlya čovjek nije imao razloga za daljnju sumnju. A i tehnički nije lagala, kad je Shireen žrtvovana snjeg jest prestao padat i vrijeme im je išlo na korist, samo što ga je dosta vojske napustilo zbog tog poteza.
Pandakonda

#11271 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

100% provjeren info od čovjeka koji je prepričao čitav drugi dio sezone, do sad je sve pogodio, ima veze sa R+L=J i jedan dio kraja sezone:

Bran has a vision when he gets to the Wall, where he sees the last of the Tower of Joy-scene. We see Ned and Lyanna and we see a baby crying. Lyanna whispers something to Ned, that we don't hear. There will be no Clegane-bowl this season. Cersei is apparently refused trial by combat, but she sets The Mountain loose on some Sparrows, which he kills. He also smashes Septa Unella. Not sure what happens to Loras or Margery, but Tommen kills himself. He apparently jumps out of a window in the Red Keep. Quyburn kills Pycelle at least (sends his "Birds")
Capajebo

#11272 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

A de ba, stvarno nema potrebe, ili da si bar link neki postavio da se ne moze nikako procitati ovde. Uce neko sa mobitela i nema boja pa ce moci sve vidjeti :D
pink floydd

#11273 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

ja sam sve do 5 sezone, prije nego što izađe sljedeća pregledam sve prethodne. Znači 4 puta sam gledao prve 4 sezone, prije šeste sam samo petu odgledao ponovo, nisam htio sve :D i sad kad se ova završi opet nju po dr put da sve dobro pofatam
pink floydd

#11274 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

ma i nije neki spojler, otprilike ono što se očekuje, osim malih odstupanja u kings landingu
Pandakonda

#11275 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:A de ba, stvarno nema potrebe, ili da si bar link neki postavio da se ne moze nikako procitati ovde. Uce neko sa mobitela i nema boja pa ce moci sve vidjeti :D
E vidiš to nisam znao da se boje ne vide na mobitelu :D Kao što ovaj reče gore, manje više desit će se ono što smo svi očekivali, nema nekog većeg spoilera.
Post Reply