Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
r_faruk

#11251 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

Mehemed wrote:Upravo sam ostvario novi rekord. Naručeno 25.10., poslato 26.10. a danas stiglo. Prošli rekord bio 10 dana iz Kine, sad 7 dana :)
Stigla jedna starija od 03.10. i još jedna zamjenska od 16.10.(poslao pogrešan tip sijalica, pa 16.10. poslao pravi). Za sada bez nekih većih kašnjenja, najkasnija jedna od 03.10.

Da uvedu da se ne plačaju dadžbine za pakete vrijednosti do 100KM ja bi bio zadovoljan, a kamo li do 200KM :)
Al to tebi brzo stize, ja cekam vec mjesec dana sa gear besta i skoro mjesec sa ebaya. Ocekujem svaki dan posiljke... Prvi put sam sa gear besta narucio
zippoo87

#11252 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja nedavno narucio neki wireless mis sa ebaya i od 26.10. stojao u posti,nisam ni znao da je stiglo ,kada sam vidio na ebayu,sutradan nazovem i kazu ima artikal,sedam dana proslo od kako je stiglo i niko da javi
nazalost,i kada je stigao,dosao neispravan :D
jest da je kostao 4.5 KM ali ne mora biti neispravan :D
almir90

#11253 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

kafanski_covjek wrote:http://i.imgur.com/yuT8f8N.jpg

i jos uvijek nije dostavljeno :izet:
Isti problem, ti brojevi za praćenje nisu uredu. Računaj za jedno desetak dana da ćeš dobiti paket. Imao sam isti slučaj u prošloj kupovini, pokazivao da je stiglo u moj grad, ja u poštu nema ništa. I tek nakon desetak dana poštar donese paket.
LuvDemBugs

#11254 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by LuvDemBugs »

almir90 wrote:

Isti problem, ti brojevi za praćenje nisu uredu. Računaj za jedno desetak dana da ćeš dobiti paket. Imao sam isti slučaj u prošloj kupovini, pokazivao da je stiglo u moj grad, ja u poštu nema ništa. I tek nakon desetak dana poštar donese paket.
Imam isti problem, doslo 25.10 u Sarajevo a meni postar jos uvijek nije donio. A eto okvir za mobitel placen 0.99 centi mi je dosao za 12 - 13 dana, dok ovo koje je dosta skuplje nije jos.
quarterback

#11255 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

heal wrote:hajde da ovdje priupitam, vjerujem da neko ima iskustva sa vracanjem posiljki..
narucio neku kosulju iz engleske, ali mi prevelika, prodavcu nije problem povrat artikla, ali ja kontam kako poslati??
trebam vratiti u englesku, kosulja moze stati u kovertu onu, oko 300 g je tezine, koliko bi to kostalo otprilike?
koliko je uopste sigurno slati to sa nasom postom a da ne "nestane"?? kosulja bila oko 80 km, da ne izgubim i jare i pare :-D
hvala unaprijed
nazovi postu
TRANCE

#11256 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by TRANCE »

heal wrote:hajde da ovdje priupitam, vjerujem da neko ima iskustva sa vracanjem posiljki..
narucio neku kosulju iz engleske, ali mi prevelika, prodavcu nije problem povrat artikla, ali ja kontam kako poslati??
trebam vratiti u englesku, kosulja moze stati u kovertu onu, oko 300 g je tezine, koliko bi to kostalo otprilike?
koliko je uopste sigurno slati to sa nasom postom a da ne "nestane"?? kosulja bila oko 80 km, da ne izgubim i jare i pare :-D
hvala unaprijed
Ovdje imaš kalkulator poštarine:
http://www.bhp.ba/kalkulator/1/0/36.html
Slanje u Veliku Britaniju koverte od 300 grama ti je 14 KM običnom poštom, preporučenom 20,5 KM. Običnu pošiljku mogu ukrasti ako se kome svidi, preporučenu teško, jer dobiješ broj za praćenje, a ako i nestane, onda ispunjavaš potražnicu i ako ne nađu pošiljku u određenom roku od mjesec-dva, imaš pravo na povrat novca u vrijednosti 10 puta poštarine, što bi iznosilo 205 KM. Prilikom slanja traži CN22 obrazac u pošti koji zalijepiš na kovertu i na njemu napišeš na engleskom da vraćaš robu nazad prodavaču, te staviš ako nema etikete s cijenom na košulji vrijednost od 10-15 eura, jer na vrijednost iznad 15 funti primalac u Engleskoj plaća PDV i troškove obrade na pakete što dolaze iz država izvan EU ako ne uzmu u obzir da se radi o povratu robe.
Fauja Singh

#11257 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Fauja Singh »

02.11. mi je seller poslao poruku da je izvrsio refund na PayPal racun ali evo jos mi pare nisu legle. Jel to nesto problem kod nas u BiH da duze treba da pare legnu na PayPal ili me seller pokusava izraditi za par eurica :-/

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Fauja Singh

#11258 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Fauja Singh »

Ok, hvala na brzom odgovoru.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
r_faruk

#11259 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

pitanje za one koji narucuju sa gear best-a. koliko ste najduze cekali artikal i nakon kojeg vremena se otvara case?
Streptokok

#11260 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

r_faruk wrote:pitanje za one koji narucuju sa gear best-a. koliko ste najduze cekali artikal i nakon kojeg vremena se otvara case?
tamo se to zove ticket, i tek nakon dva mjeseca mozes prijaviti da ti nije doslo i traziti pare nazad. odnosno mozes ti i ranije ali ti onda kazu da je vrijeme isporuke dva mjeseca i ako do tada ne dodje da im se ponovo javis. meni je jedan dosao da 30 dana a drugi za 55-56.
r_faruk

#11261 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

Streptokok wrote:
r_faruk wrote:pitanje za one koji narucuju sa gear best-a. koliko ste najduze cekali artikal i nakon kojeg vremena se otvara case?
tamo se to zove ticket, i tek nakon dva mjeseca mozes prijaviti da ti nije doslo i traziti pare nazad. odnosno mozes ti i ranije ali ti onda kazu da je vrijeme isporuke dva mjeseca i ako do tada ne dodje da im se ponovo javis. meni je jedan dosao da 30 dana a drugi za 55-56.
zahvaljujem, tek je mjesec prosao, tako da cu cekati....
quarterback

#11262 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

sa webova poput GB, DX i sl treba obicno malo vise nego sa ebaya jer su oni cesto preprodavaci odnosno treba neko vrijeme da njima proizvod stigne kako bi ga poslali dalje, nije neuobicajeno da se ceka 30+ dana
r_faruk

#11263 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

na tracking stranici bh poste pise da je u njemackoj...
Mehemed
Vozim: automobil

#11264 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

05.11.2016 | Flight depart (Beijing Terminal ) i poslije toga nikakvih promjena. Pa ko' da mu treba više od 5 dana letom od Kine do Sarajeva...
kafanski_covjek

#11265 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

LuvDemBugs wrote:
almir90 wrote:

Imam isti problem, doslo 25.10 u Sarajevo a meni postar jos uvijek nije donio. A eto okvir za mobitel placen 0.99 centi mi je dosao za 12 - 13 dana, dok ovo koje je dosta skuplje nije jos.
ja jos uvijek cekam :D
LuvDemBugs

#11266 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by LuvDemBugs »

kafanski_covjek wrote:
LuvDemBugs wrote:
almir90 wrote: Isti problem, ti brojevi za praćenje nisu uredu. Računaj za jedno desetak dana da ćeš dobiti paket. Imao sam isti slučaj u prošloj kupovini, pokazivao da je stiglo u moj grad, ja u poštu nema ništa. I tek nakon desetak dana poštar donese paket.
ja jos uvijek cekam :D
I ja. Sto je najgore postar pozvoni na interfon, ja otvorim i sidjem a ono prazno sanduce i tako par puta [emoji1] [emoji1]

Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk
Streptokok

#11267 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

poznati osjećaj iščekivanja poštara, a njega nigdje. ili lik donese nešto bezveze a željenog paketa ni na mapi.
kloniran

#11268 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

meni dosao paket nakon haman 3 mjeseca :-)
zubi

#11269 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Moze jedno nevezano pitanje...?

Placanje paypalom moze i preko debitne Visa kartice Unicredit banke, je li tako? Zanima me koje sve nakanade placate ako imate tu karticu?

Sugava Raiffeisen banka mi je osim mjesecnog odrzavanja uvela i godisnju clanarinu, pa razmisljam da je mijenjam... Je li Unicredit bolji izbor?
walk_M-A-N

#11270 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by walk_M-A-N »

holowey wrote:
Laertes wrote:Može
li mala pomoć od iskusnih u vezi kupovine sa ebaya ili amazona?
Da li nekako mogu naručiti proizvod koji ne šalju u BiH tako da dam
adresu od druga u Holandiji, koji bi meni onda donio u BiH? Je li to
nešto u postavkama ili...
samo ako se tako dogovoris sa sellerom... vecina salje samo na paypal
adresu, bez obzira sta ti je na ebayu navedeno kao adresa... znaci ako
zelis isporuku na drugu adresu, obavezno prije kupovine dogovori to sa
sellerom, a u napomeni prilikom kupovine, opet navedi dogovor (i na
ebayu i na paypalu)
Najbolje izgleda ne znati i ne pitati. Ja prije par dana stavio drugu adresu, nije bilo nikakvog upita i kaze poslano na nju.
A ovaj sto pita za banku, uni je za sada u redu. Ali prije su na tekucem u KM naplacivali samo u mjesecu kad ima prometa, a onda samo promijenili i mjesecno. Ko zna da ne uvedu i u deviznom tako.
zlo zlo

#11271 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

ima na ebayu prilikom kupovine da promijeniš adresu na koju se šalje, kupovala tako par puta neke darove sitnice za druge.
kloniran

#11272 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
Na unicredit nema vise visa debitne kartice
Laertes

#11273 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Laertes »

kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
I mene to zanima. Kod Raifa sam godinama, a nisam ovo primijetio.
kloniran

#11274 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Laertes wrote:
ima clanarina koja se placa prilikom zamjene kartice kad istekne i kosta pet ili 6 maraka i to je to sto ja znam
zubi

#11275 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Laertes wrote:
8 KM.
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _od_01.pdf
Post Reply