Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manekenka u penziji

#11251 Re: Gdje u Sa......

Post by manekenka u penziji »

Idi u Rama glas. Kod njih ćeš proći sigurno 4x jeftinije nego da kupuješ gotovo ogledalo. Mi smo kod njih uradili 80x160cm sa nosačima i obradom za nekih 55KM
Last edited by manekenka u penziji on 14/09/2014 14:07, edited 1 time in total.
[Emma]

#11252 Re: Gdje u Sa......

Post by [Emma] »

manekenka u penziji wrote:Idi u Rama glas. Kod njih ćeš proći sigurno 4x jeftinije nego da kupuješ gotovo ogledalo. Mi smo kod njih uradili 80x160mm sa nosačima i obradom za nekih 55KM
Hvala puno, ovo je upravo ono što mi je trebalo :thumbup:
Nika_Vos

#11253 Re: Gdje u Sa......

Post by Nika_Vos »

Nika_Vos wrote:Pozdrav,

Relativno sam novija na forumu i interesuju me dvije stvari "da kupim u Sarajevu":

1. Carrera Slot Racing Cars ?

2. IVKO ženska trikotaža ?

Da li iko zna :idea:

Fala :-)
Možda nekom zatreba: Carreru nismo pronašli ali zato IVKO trikotažu jesmo :D

Prodaje jedna fina gopodža u Baš Čaršiji malo niže Begove Džamije kada se dolazi iz pravca "vječne vatre" :) trenutno je cijela ljetna kolekcija na sniženju. I dalje nije jeftino ali to su stvari za cijeli život - sve što imam 10 godina je nepromijenjeno... ajd uzdravlje vam svima bilo :vozdra:
Chustaa

#11254 Re: Gdje u Sa......

Post by Chustaa »

zelio bih se poceti "baviti" paraglajdingom, eh zanima me gdje je u sa to moguce?
VenomousV

#11255 Re: Gdje u Sa......

Post by VenomousV »

VenomousV wrote:...se moze nabaviti bubble wrap?
(da je malo blize centru)
sad vec postaje hitno :roll:

ili moze i ovako: primam prijedloge kako u kofer spakovati uramljenu sliku, koju nosim kao poklon, pa kad ljudi dodju po mene ne zelim da vide sta im nosim, vec da bude iznenadjenje =)
quarterback

#11256 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

[Emma] wrote:
manekenka u penziji wrote:Idi u Rama glas. Kod njih ćeš proći sigurno 4x jeftinije nego da kupuješ gotovo ogledalo. Mi smo kod njih uradili 80x160mm sa nosačima i obradom za nekih 55KM
Hvala puno, ovo je upravo ono što mi je trebalo :thumbup:
beton su, donesu lijepo i postave, odlicni :thumbup:
alkalna_baterija

#11257 Re: Gdje u Sa......

Post by alkalna_baterija »

VenomousV wrote:

ili moze i ovako: primam prijedloge kako u kofer spakovati uramljenu sliku, koju nosim kao poklon, pa kad ljudi dodju po mene ne zelim da vide sta im nosim, vec da bude iznenadjenje =)
bubble wrap, pogledaj u Penny-u u Velešićima
mayab

#11258 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

Chustaa wrote:zelio bih se poceti "baviti" paraglajdingom, eh zanima me gdje je u sa to moguce?
Zar je trebalo ovde pitati, kad gugl ima tako lagane odgovore
http://lmgtfy.com/?q=paragliding+sarajevo

:thumbup:
thekupus

#11259 Re: Gdje u Sa......

Post by thekupus »

mayab wrote:
Chustaa wrote:zelio bih se poceti "baviti" paraglajdingom, eh zanima me gdje je u sa to moguce?

to bi se moglo reci za 99% stvari koje ljudi pitaju ovdje, pa im niko ne pametuje, ako znas fino odgovoriti odgovori, ne pravi se pametan/na
vaha123

#11260 Re: Gdje u Sa......

Post by vaha123 »

Trebao bi mi maistor za poliranje i ispravljanje udubljenja na autu, da li znate nekoga?
muhanata

#11261 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

Kupiti nešto slično?

Image

Trebaju mi tegle, nebitan mi je oblik, samo ne želim one sa običnim poklopcem koji se zavrće. Hvala!
muhanata

#11262 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

avetinja wrote:
radenska wrote:gdje u sarajevu mogu kupiti onu spravicu koja tjera pse, komsija je nabavio iz crne gore, kaze da je to neki vid elektrosoka, ali ne zna ima li se ovdje kupiti.
Ja sam trudna i imam malo dijete, a ovih lutalica na alipasinom polju je zaista previse. Evo i jutros napali zenu. Hvala
Imaš kod cigana što prodaju na ulici od Vječne vatre do Čaršije ćeš naći, imaš i u Pet shop-ovima. Samo to ti i nije neka sigurnost. Na neke djeluje na neke ne.

Ima neka spravica, veličine upaljača, koja tjera pse, predpostavljam zvukom. Kada se pritisne, ja ništa ne čujem, osim kad prineseš uhu, tada osjetiš da ti sve moždane vijuge "istrese", ali psi bježe kao da ih je neko polio vrelom vodom. Isprobano na rodicinom psu :lol:
Sve je ok sa psom, samo mi je scena njegovog bježanja ostala u glavi :mrgreen:

Uglavnom kupljeno na Stupu u Inter Merkuru.

p.s. hvala @Milioni :thumbup:
Chustaa

#11263 Re: Gdje u Sa......

Post by Chustaa »

mayab wrote:

sto nam je neko looood :lol: , sve je to super, ali mene zanima npr. termini kad su, koliko kosta oprema, koliko obuka, praksa...
aribes

#11264 Re: Gdje u Sa......

Post by aribes »

Chustaa wrote:
mayab wrote:

sto nam je neko looood :lol: , sve je to super, ali mene zanima npr. termini kad su, koliko kosta oprema, koliko obuka, praksa...

sto nam je neko loood, fino ti covjek proguglao i imas prvi link, kliknes na link i vidis kontakt i nazoves paraglajding klub i pitas njih i jos pise na web stranici sve sto si naveo da te interesuje... ne znam, nisam pametna. haos. :run: :run:
VenomousV

#11265 Re: Gdje u Sa......

Post by VenomousV »

alkalna_baterija wrote:
VenomousV wrote:

bubble wrap, pogledaj u Penny-u u Velešićima
hvala al' rekose mi da nema u penny-u :-?

zna li neko gdje ima sigurno?
nije bitno koji je dio grada :)
aribes

#11266 Re: Gdje u Sa......

Post by aribes »

Nazovi OBI i pitaj ih, da ne ides uzalud ...
ledeni_caj

#11267 Re: Gdje u Sa......

Post by ledeni_caj »

DiA 2005 wrote:
makse seljanko makse wrote:
ledeni_caj wrote:Treba mi staklar kakav ili nesto slicno da uokvirim sliku veceg formata, gdje to mogu? Nije mi nikad prije trebalo tako da nisam ni obracao paznju nikad.
Imas radnju na kovacicima,zena radi stvarno kvalitetno,bavi se samo tim.Ne znam ime ali ti mogu saznati ako treba.
Uglavno kad ides iz pravca grbavice prema gradu sa desne strane malo prije trolejbuskog stajalista.
Potpisujem za ovu tetu, extra radi :thumbup: Radnja se zove Violet, sva u ljubicastoj boji, ne mozes fuliti. Odmah pored taxi stajalista i Hypo banke na Kovacicima.
Zahvaljujem se na informaciji. :-D
glossyB

#11268 Re: Gdje u Sa......

Post by glossyB »

Gdje imaju oni ljudi sto prodaju Njemacke stvari ( masina, sporet i sl.) ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11269 Re: Gdje u Sa......

Post by Entropio »

glossyB wrote:Gdje imaju oni ljudi sto prodaju Njemacke stvari ( masina, sporet i sl.) ?
I mene interesuje.
Ujedam

#11270 Re: Gdje u Sa......

Post by Ujedam »

U Kiseljaku ili prema Kiseljaku su bili negdje.. drugarica kupovala mašinu. Moram s njom provjeriti, pa javim.
glossyB

#11271 Re: Gdje u Sa......

Post by glossyB »

Ujedam wrote:U Kiseljaku ili prema Kiseljaku su bili negdje.. drugarica kupovala mašinu. Moram s njom provjeriti, pa javim.
Vazi, hvala :)
pajero

#11272 Re: Gdje u Sa......

Post by pajero »

Qler

#11273 Re: Gdje u Sa......

Post by Qler »

glossyB wrote:Gdje imaju oni ljudi sto prodaju Njemacke stvari ( masina, sporet i sl.) ?
Uvijek mi je bila facinantna ova opsjednutost njemackim polovnim dijelovima. Ima otpat prema Tuzli, pise prodaju polovne dijelove iz Njemacke. Kao svabo kad skrsi auto, kvalitetnije ga skrsi nego nas. Ili ovdje, ako je crkla masina za ves i svabo je bacio, to je u stvari kvalitetnije nego ovdje sa x godina garancije... Tamo struja tece zlatnim zicama, voda ima tretman protic kamenca, a masine poslije svakog pranja idu na servis i ciscenje...
glossyB

#11274 Re: Gdje u Sa......

Post by glossyB »

Qler wrote:
Uvijek mi je bila facinantna ova opsjednutost njemackim polovnim dijelovima. Ima otpat prema Tuzli, pise prodaju polovne dijelove iz Njemacke. Kao svabo kad skrsi auto, kvalitetnije ga skrsi nego nas. Ili ovdje, ako je crkla masina za ves i svabo je bacio, to je u stvari kvalitetnije nego ovdje sa x godina garancije... Tamo struja tece zlatnim zicama, voda ima tretman protic kamenca, a masine poslije svakog pranja idu na servis i ciscenje...
Ja sam pitala jer me zanima jer nekad davno je moj tata kupio Miele masinu koja je tamo po velikoj cijeni i platio je ovdje samo oko 150-200 km ni dan danas joj nista ne fali... svako ima svoje razloge sto pita ne mora se odma napadati.

@pajero hvala :)
Qler

#11275 Re: Gdje u Sa......

Post by Qler »

Ma nisam napadao, ali Miele masina nije dzaba 200KM ovdje.. prvo, dobro se zna sta je Miele. Znaci kupiti ga bez garancije, kod nas, je krajnje neozbiljno. Miele je vrh, nema dalje, kvaliteta, ali ako ga svabo prodaje za 100KM (da bi ovaj zaradio ako je proda za 200KM) znaci da je vec dala svoje, i da ce servisi doci. Moze se potrefiti da valja, ali daleko su vece sanse da ces iskihati na dijelovima...
Post Reply