Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑12/01/2026 10:31
Da, rješenje nije na moje ime nego druge osobe ali je auto kod mene, osoba nije u bih, pa bi volio to riješiti.
Do mupa je greška 100 posto tj nekog ko je kucao to rješenje.
Nego da ih nazovem, odem uživo ili pošaljem mail pa tačno opišem gdje su pogriješili ili mora možda pismeno u formi dopisa.
Ja sam rijesio telefonom
Doduse bila kazna za neregistrovano vozilo koje se godinama nije pokrenulo niti u voznom stanju a tablice vracene ima ihaj godina
Spojili me sa likom koji to radi
Provjerio tamo on nesto
Kazao zguzvajte i bacite, nisu dobro tablice ocitali
Moze li mi neko reci da li kod placanja kazne po prekrsajnom nalogu se placa samo onaj iznos u nalogu ili ima i jos nesto tipa troskova i tako?
Sorry, ovo mi je prva kazna za voznju pa ne znam.
semirsar wrote: ↑14/01/2026 23:36
Moze li mi neko reci da li kod placanja kazne po prekrsajnom nalogu se placa samo onaj iznos u nalogu ili ima i jos nesto tipa troskova i tako?
Kanton Sarajevo samo kazna.
Hvala
Ali 50% iznosa navedenog u prekrsajnom nalogu ukoliko si prihvatio odgovornost i potpisao da neces traziti sudsko odlucivanje odnosno ako je platis u roku od osan dana, ukoliko ne platis u u roku 8 dana ide navedeni iznos. Ukoliko si dobio putem poste nalog i ne platis 50% iznosa u roku od 8 dana, placas puni iznos + 20km gratis
Ako na prekršajnom nalogu nisu navedeni troškovi obrade, nema ih.
Ako jesu, njih plaćaš u cjelosti, odnosno oni se ne polove bez obzira na rok u kojem si platio.
Ali 50% iznosa navedenog u prekrsajnom nalogu ukoliko si prihvatio odgovornost i potpisao da neces traziti sudsko odlucivanje odnosno ako je platis u roku od osan dana, ukoliko ne platis u u roku 8 dana ide navedeni iznos. Ukoliko si dobio putem poste nalog i ne platis 50% iznosa u roku od 8 dana, placas puni iznos + 20km gratis
Ako na prekršajnom nalogu nisu navedeni troškovi obrade, nema ih.
Ako jesu, njih plaćaš u cjelosti, odnosno oni se ne polove bez obzira na rok u kojem si platio.
Hvala
Jos samo ovo, kad platim, samo sacuvam uplatnicu ili je treba nositi njima da potvrdim uplatu?
xPaco1337 wrote: ↑15/01/2026 09:45
Ako ne platiš troškove kao da nisi platio kaznu, ali ako se zezneš možeš ih naknadno platit, ne pitaj kako znam
Ja jednom platio pola kazne 25 KM i troškove 3,60 KM, ali istom uplatnicom u ukupnom iznosu od 28,60 KM na kojoj sam napisao "uplata novčane kazne".
Kad je došlo vrijeme za registraciju, nisam je mogao produžiti, kažu nisu uplaćeni troškovi 3,60 KM. S obzirom da mi je bila brža varijanta uplatiti dodatnih 3,60 KM nego ići kući da tražim uplatnicu, na kraju troškovi izađoše 7,20 KM (i taj iznos troškova mi i piše na IDDEEA evidenciji).
Ako ne platiš troškove kao da nisi platio kaznu, ali ako se zezneš možeš ih naknadno platit, ne pitaj kako znam
Ja jednom platio pola kazne 25 KM i troškove 3,60 KM, ali istom uplatnicom u ukupnom iznosu od 28,60 KM na kojoj sam napisao "uplata novčane kazne".
Kad je došlo vrijeme za registraciju, nisam je mogao produžiti, kažu nisu uplaćeni troškovi 3,60 KM. S obzirom da mi je bila brža varijanta uplatiti dodatnih 3,60 KM nego ići kući da tražim uplatnicu, na kraju troškovi izađoše 7,20 KM (i taj iznos troškova mi i piše na IDDEEA evidenciji).
ne kontam, nisi sve troskove uplatio, ili su sve uracunali kao kaznu, a troskove treba posebno? Pa sad, ima li ili nema troskova u kantonu sarajevo?
Izgleda ne gine meni opet 'odanje do njih.
ne kontam, nisi sve troskove uplatio, ili su sve uracunali kao kaznu, a troskove treba posebno? Pa sad, ima li ili nema troskova u kantonu sarajevo?
Izgleda ne gine meni opet 'odanje do njih.
Ovo je bilo u općini Široki Brijeg, ne radi se o KS.
Pa ne znam, ili su mi 2 puta obračunali troškove ili su troškovi 7,20 KM (što je malo previše).
Nije bas istina. Ja sam vukao te troskove od 3,60KM (platio kaznu a zaboravio dodati i troskove) makar 4 godine. Dva auta citavo vrijeme registrujem normalno a uz registraciju mi izdaju listing da imam dug od 3,60KM na ime troskova. Makar je tako u Tuzli.
Nije bas istina. Ja sam vukao te troskove od 3,60KM (platio kaznu a zaboravio dodati i troskove) makar 4 godine. Dva auta citavo vrijeme registrujem normalno a uz registraciju mi izdaju listing da imam dug od 3,60KM na ime troskova. Makar je tako u Tuzli.
Možda sam se pogrešno izrazio. Ja ne znam dok je ona IDEEA još bila javna ja sam platio kaznu, ali nisam 3,60. Provjerim tamo dugujem baš tih 3,60KM. Odem se raspitat u MUP, potrefi se dan policije taj dan nigdje nikog još poslijepodne. Naletim na nekog policajca kaže daj da provjerim, vidi isto što i ja bukvalno sistem im isti kao IDEEA. Kaže uzmi uplati to i gotovo..I tako je i bilo
Da pitam, dosla mi je obavjest o kazni 08.01 da se izjasnim o prekrsaju, i jos nikad nije dosao nalog sa uplatnicom da platim. Koliko inace vremena prodje od jednog do drugog papira?
Inace kazna napravljena u istom kantonu ali drugom gradu. Hvala.
phillie wrote: ↑30/01/2026 13:14
Da pitam, dosla mi je obavjest o kazni 08.01 da se izjasnim o prekrsaju, i jos nikad nije dosao nalog sa uplatnicom da platim. Koliko inace vremena prodje od jednog do drugog papira?
Inace kazna napravljena u istom kantonu ali drugom gradu. Hvala.
Nema nekog pravila, puncu je prošlo proljeće došla obavijest, a tek neki dan došao nalog da plati. Kad si napravio prekršaj?
Dzontra_Volta wrote: ↑30/01/2026 17:45
Ako ti se žuri da platiš, trebao si im odmah poslati nazad obavijest da si ti vozio.
Ma ne zuri mi se, samo mi prva kazna da rekoh da mi ne dodje da placam punu cijenu jer je neki zajeb bio od poste do mene mislio sam da su ekspeditivniji, pa zato.
Troskovi se prikazuju samo kad je prekrsaj napravljen u drugom kantonu. Placaju se odmah i u cijelosti, i mogu biti uplaceni zajedno s kaznom, ne trebaju dvije uplate.
Kad i ako se ne priznaju/prikazu, samo je do onoga ko je knjizio uplatu i nije razdvojio kaznu i troskove.