pici wrote:AleksoMKD wrote:JoseMujica wrote:
Neko može ovo gledati kao totalitarizaciju društva, ali vjerujte da nemre gore biti nego kad vojska vlada
I najverovatnije bi poceo gradjanski rat da je puc bio uspesan (da su ubili ili uhapsili Erdogana).
bio bi gradjanski rat zato i ne podrzavam ove puciste ili vojne hunte, imaju izbori pa ako narod voli sultana erdu nek glasa ko za cara liliputanca 84% i nek uvede serijat i tako to, niki problema al ipak ih ima jer veliki broj turaka nije ni za erdino sultananje i odricanje od sekularizma, napisah da mu je najgora opcija ova lov na vjestice jer iza svakog zarobljenog, ubijenog, uhapsenog, odbacenog stoji stotinu familije, prijatelje, simpatizera itd... nije sa ovim rijesio nista nego samo stvorijo jos vecu krizu u turskoj,... sta je trebao, uvest red, svoje simpatizere islamiste drzat na uzdi, raspisati izbore i rjesiti to ne progonima nego sudovima, pravom , diplomatijom i naravno narodnom glasackom masinerijom... turska je sada duboko podjeljena zemlja i sto neko rece hvala dragom allahu pa su trecerazredna sila inace bi bilo krvi do koljena.Ende
Svakako mislim da Erdo preteruje i samo zaostrava situaciju, nadam se da ce se smiriti i spustiti loptu a ne produziti sa ovim cistkama ali jebiga, covek je takav kakav je i ne trpi kritike pa ni zajebancije ali je demokratski izabran. Ne slazem se sa puno toga sto radi ali puc nije resenje.
Ali da je puc uspeo, pola Turske bi automatski podiglo ustanak, vojska je kako vidimo vec bila podeljena i oficiri su ubijali svoje kolege, druga polovina Turske (sto ne glasa za Erdogana) je isto tako podeljena, plus ISIS, plus Kurdski borci........ to bi bio krkljanac opasan.
Nadam se da ce se smiriti situacija i da ce prevladati razumne glave. Turska mi je draga i imam vrlo lepe uspomene sa mojih odmora i putovanja.
Ali ako zbog Erdogana prestane da se proizvodi Efes pivo onda cu i ja da ga mrzim.