pussysmoke wrote:Smrcak15 wrote:po automatizmu nije, cak sta vise moze se i otici vrlo lahko u dzehennem iako vjerujes u Boga
samo vjerovanje u Boga nije spas od dzehennema.
pussysmoke wrote:Što nas dovodi do zaključka da će prije u raj otići ateista koji je dobar bio, nego što će vjernik koji je bio loš.
Smrcak15 wrote:nije to bas tako....stvari su relativne.
Prijatelju, stvari ne možeš na taj način postavljati. Kada ti odgovara nešto onda se zalažeš strogo za argumente koji potvrđuju tvoje *mišljenje. Kada ti ne odgovara, onda je riječ o, citiram: "stvari su relativne". Zaista dosadno. Prihvatimo istinu koju si i sam u gore navedenom potvrdio, a to je da nije bitno vjerovanje kada je u pitanju "kvalitet" čovjeka. Pod kvalitet misli se na njegove moralne vrijednosti.
*mišljenje; svi mi ovdje zapravo govorimo o nečemu što ne poznajemo. O stvarima, dešavanjima, mogućnostima koje se mogu, ali i ne moraju dogoditi. Vjera i "nevjera" su stvorene "ljudskom rukom", htjeli mi to priznati, ili ne.
pita druze pitaj sta mislim kad kazem relativno, trazi pojasnjenje
ateista po defualtu nece u Raj, ali moze se desiti slucaj kad ateista nikad nije cuo dokaze niti ista o vjeru,pa covjek dodje pred Boga i kaze niko mi nista nije govorio o Bogu, niti sam ja vidio dokaze pa sam bio ateista, neznam ni sta je islam ni Kuran ni ko je Muhammed....
takvog moze biti Bog stavi na test na sudnjem danu pa ako prodje ide u Raj ako ne ide u Pakao.
a sto se tice vjernika, moze otici u dzehennem zbog golemih grijeha