basicm wrote:Isto sto je Nikole Sopa zatvorena evo citav dan, sad bi trebalo tersati radi nekoliko vjernika trpe stotine miliona ostalih...e, pa ne ide!
Postoji opca dobrobit, pravo, duznost...vaznija od pojedinca i treba biti gradjanin pa to uvazavati, a ne zadnja sirovina.
Slicna stvar neki dan.
Petak, krenem iz grada i vozim kranjcevicevom od karingtonke pa cu preko magribije do parkinga oko mup-a na marijin dvoru gdje se placa. prilazim do dzamije magribija i stajem jer ne mogu da vjerujem. 30-ak ljudi
KLANJA DZUMU na cesti ispred dzamije.
Znaci nema teoretske sanse da se prodje ikako ni prema marijin dvoru(mup) a ni prema bivsem sdk pored dzamije. jedino da pregazim 10 ljudi dok klanjaju. kompletno prosirenje ispred dzamije je blokirano ljudima
Sta cu, u rikverc i vracaj se na kranjcevicevu i rizikuj da me neko zvekne jer izlazim rikvercom na glavnu dzadu.
Nisam musliman ali inace sam tolerantna osoba prema svim vjerskim stvarima. Ne smetaju mi ni arapi, ni njihovi adeti, ni mnoge slicne stvari koje mnogima smetaju.....
Medjutim sta da je hitna naisla tuda i da moraju proci jer neko umire 20-metara dalje? da gori kuca i da vatrogasci moraju proci da gase? Opste je poznato da se namaz ne prekida ni kojem slucaju. Da ne pricam sto se mozda noc prije toga nekome pripovracalo bas tu nakon 7 jegera pa istresao svoj zeludac tu.
Hajde bogati sacekaj da se zavrsi dzuma pa cemo onda ljude spasavati, gasiti kuce....kud se zuri.
Pa mislim dokle to ide. ali fakat.
Na otoci pred dzamijom petkom samo se ne ostavljaju auta na tramvajskim sinama i stajalistima. svugdje drugo se ostavlja. cseta prema bazenu je komplet blokirana. u 3 reda su auta.
Na grbavici kod ex bosko buha petkom nemojte ni pokusavati ici pjeske grbavickom trotoarom.
Petak parking ispred kralj fahd dzamije je blokiran. Ako ces negdje ici bolje izvuci auto negdje drugo. neces ga majcin sine prije 2 maknuti.
Ok religija, ljudi ispunjavaju svoju vjersku duznost.....postujem.
Ali da li svi ostali moraju ispastati zbog toga. policija naravno zmiri. jer su onda svi islamofobi ko god sta kaze protiv.