Valja se braniti u SveCkoj, pokrepat će ...leškarenje wrote:Ma hoćeCharuga wrote:Ako dođu do produžetaka neće moći hodati ...jer čitajući šta pišete o igri isti je tempo čitavu utakmicu,spor
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#11251 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
-
vryzas
#11252 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vega_Brothers wrote:Kako sam propustio komentar Saše Ibrulja na twitteru za Željezničar - AIK
"Dvije ekipe koje su se branile a da ih niko ne napada"
- decko_sa_kovaca
#11253 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma ja vidim kako mozemo zabit neka frljoka ,odbica il prekid
-
Vega_Brothers
#11254 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Prognoze za revanš?
Maribor - Zrinjski(2 - 1)
Zrinjski je pružio više od igre u prvoj utakmici, imao penal, imao igrača više i opet uspio izgubiti a Maribor je pred kraj imao stopostotnu šansu i za ubjedljiviju pobjedu. Ovo nije prvi put Zrinjskom da nakon osvojene titule umjesto da pred europske utakmice pojačaju ekipu oni je samo oslabe odlascima, tako da je trenutna ekipa Zrinjskog slabija od one koja je i osvojila titulu.
U Mariboru sve osim rutinskog dovršetka posla od strane domaćina bilo bi iznenađenje.
AIK - Željezničar(0 - 0)
Naši klubovi prečesto doživljavaju potpune debakle u gostima protiv osrednjih europskih ekipa. Sam Željezničar je gubio 7 - 0(Liteks), 6 - 0(Maccabi), 5 - 0(Hapoel), 4 - 0(Levski)...Ovakve poraze sebi uglavnom ne dozvoljavaju ni ekipe iz lošijih liga od naše, pričajmo o "časnim porazima"
AIK ipak ne djeluje kao ekipa koja može natrpati mrežu našeg kluba do vrha. Željezničar je i sa Lendrićem uglavnom postizao golove iz ničega, bez njega više nema ni tog i ja jednostavno ne vidim ko i kako može postići gol za Željezničar u ovom dvomeču. Ne bih se čudio da baš to presudi i da Šveđani na kraju prođu sa popularnih 1 - 0.
Široki - Aberdeen(1 - 1)
Široki pruža najbolje partije u Europi od svih naših klubova ove sezone i velike su šanse da će ostati naš jedini predstavnik nakon ovih uzvrata. Pod vodstvom mladog trenera Sablića djeluju kao da znaju šta rade.
Uopće me ne bi iznenadilo da lakše od očekivanog pobjede Škote na Pecari. Mora se reći i da Široki ima historiju europskih duela gdje ostvare dobar rezultat u gostima protiv favorizovanog protivnika(Šturm, Austria Beč), onda ga i nadigraju na svom terenu i opet na kraju nesretno ispadnu. Samo da se to ne ponovi.
Ukratko, očekujem da će jedino Široki proći od naših klubova.
Maribor - Zrinjski(2 - 1)
Zrinjski je pružio više od igre u prvoj utakmici, imao penal, imao igrača više i opet uspio izgubiti a Maribor je pred kraj imao stopostotnu šansu i za ubjedljiviju pobjedu. Ovo nije prvi put Zrinjskom da nakon osvojene titule umjesto da pred europske utakmice pojačaju ekipu oni je samo oslabe odlascima, tako da je trenutna ekipa Zrinjskog slabija od one koja je i osvojila titulu.
U Mariboru sve osim rutinskog dovršetka posla od strane domaćina bilo bi iznenađenje.
AIK - Željezničar(0 - 0)
Naši klubovi prečesto doživljavaju potpune debakle u gostima protiv osrednjih europskih ekipa. Sam Željezničar je gubio 7 - 0(Liteks), 6 - 0(Maccabi), 5 - 0(Hapoel), 4 - 0(Levski)...Ovakve poraze sebi uglavnom ne dozvoljavaju ni ekipe iz lošijih liga od naše, pričajmo o "časnim porazima"
AIK ipak ne djeluje kao ekipa koja može natrpati mrežu našeg kluba do vrha. Željezničar je i sa Lendrićem uglavnom postizao golove iz ničega, bez njega više nema ni tog i ja jednostavno ne vidim ko i kako može postići gol za Željezničar u ovom dvomeču. Ne bih se čudio da baš to presudi i da Šveđani na kraju prođu sa popularnih 1 - 0.
Široki - Aberdeen(1 - 1)
Široki pruža najbolje partije u Europi od svih naših klubova ove sezone i velike su šanse da će ostati naš jedini predstavnik nakon ovih uzvrata. Pod vodstvom mladog trenera Sablića djeluju kao da znaju šta rade.
Uopće me ne bi iznenadilo da lakše od očekivanog pobjede Škote na Pecari. Mora se reći i da Široki ima historiju europskih duela gdje ostvare dobar rezultat u gostima protiv favorizovanog protivnika(Šturm, Austria Beč), onda ga i nadigraju na svom terenu i opet na kraju nesretno ispadnu. Samo da se to ne ponovi.
Ukratko, očekujem da će jedino Široki proći od naših klubova.
- duminjo
#11255 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Svi ispadaju. Standardno
Maribor rutinski 2/3:0, mozda zrinjski zabije utjesni
Aberdeen CE SE uozbiljiti i uvalit listici 3 komada. Rez. 2:3 ili 1:4. IDE SE na 5+
AIK zavrsava poso do poluvremena isto SA 3 gola. Do kraja Petrovic Cuva rezultat.
Maribor rutinski 2/3:0, mozda zrinjski zabije utjesni
Aberdeen CE SE uozbiljiti i uvalit listici 3 komada. Rez. 2:3 ili 1:4. IDE SE na 5+
AIK zavrsava poso do poluvremena isto SA 3 gola. Do kraja Petrovic Cuva rezultat.
- avetinja
#11256 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Maribor - Zrinjski 2-0
AIK - Željezničar 2-0 (nadam se 1-1)
Široki - Aberdeen 1-2
AIK - Željezničar 2-0 (nadam se 1-1)
Široki - Aberdeen 1-2
-
VPSA
#11257 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja kontam da bi Siroki mogao proci, Zrinjski nece sigurno a Zeljeznicar tesko, ali ima neke sanse (nekih 20%).
- Logovan
#11258 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kone imaju najveće šanse.VPSA wrote:Ja kontam da bi Siroki mogao proci, Zrinjski nece sigurno a Zeljeznicar tesko, ali ima neke sanse (nekih 20%).
Još jedna tužno ljeto na kojem smo mi najviše zajebali.
- BHF_Manijak
#11259 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma nekakvom ga frljokom utrpati i to bi trebalo biti to. Ovi tesko da mogu dva strpati, a Zeljeznicar tesko da ce nekom igrom, izradjenom akcijom doci do gola, sto se vidjelo i u prvoj utakmici, zato kazem frljoka neka, sut sa distance i slicno.
Ni prekidi nisu sansa, jer su ovi svi do jednog Janne Ahonen za sve Zeljine igrace sto se skoka tice.
Ni prekidi nisu sansa, jer su ovi svi do jednog Janne Ahonen za sve Zeljine igrace sto se skoka tice.
-
Dead Man Walking
#11260 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Fizicki smo dosta losiji, sumnjam da smo za heftu to uspjeli previse popraviti, dakle sansa nam je prvih pola sata da ga zavucemo dok imamo snage. Ne nadam se nesto previse, SP je ziher teski i igramo na 0:0, a to sumnjam da mozemo odrzati.
- BHF_Manijak
#11261 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
I tako Vardar izbaci Malme sa 4 puta manjim koeficijentom, svi do milog Boga nekad barem naprave neko iznenadjenje, samo mi tapkamo u mjestu, otac nas jeb'o!
-
Zastozato
#11262 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sa Zecom na špicu postižemo gol iz kontre i prolazimo. Visokim loptama na Nikolica ne mozemo nista uraditi tako da je Stevo bio igrac manje na terenu na Grbavici. Stanica na krilo od pocetka, a Projic na lijevog beka. Ostalo nista ne mijenjati.
- Šibicar
#11263 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nas bi Malme satr'o,jer imaju veći koeficijent,bolji stadion,bolje uslove a i skuplji su im igrači na internetu...ko će s njima igrati i suprostaviti im se,bolje izgubljeno šetati po terenu i primiti peticu hladno....
-
Vega_Brothers
#11264 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Baš gledam sastav Vardara: Dva reprezentativca Armenije, par Brazilaca, reprezentativci Makedonije, Kojašević koji je bio odličan u našoj ligi danas presjedio na klupi...Vjerovatno bi bili prvaci da igraju Premijer ligu BiH. Zapravo prije da bi ih se moglo porediti sa Mariborom nego ovom našom sirotinjom.
Da ne spominjemo da Skoplje ima station na kojem se može igrati i finale Svjetskog prvenstva. U cjeloj BiH nema stadiona ni da ispunjava uvjete za grupnu fazu Europa lige, igrali bi na Poljudu
Da ne spominjemo da Skoplje ima station na kojem se može igrati i finale Svjetskog prvenstva. U cjeloj BiH nema stadiona ni da ispunjava uvjete za grupnu fazu Europa lige, igrali bi na Poljudu
- BHF_Manijak
#11265 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Eto te k'o Amar jebo te...
Igrali su i u Sarajevu reprezentativci Makedonije, mislim i sad je tu, igra reprezentativac Estonije (ekvivalent Armeniji
), igrali strasni Brazilci Jesicevi... Mislim kad se vec sicamo s tim.
Uvijek neki alibi nadjemo, svi bolji od nas... Ma stvar je ba pristupa. Mi se u svim mogucim selekcijama i sportovima postavimo sa "jaci ste, nemojte nas samo po glavi".

Uvijek neki alibi nadjemo, svi bolji od nas... Ma stvar je ba pristupa. Mi se u svim mogucim selekcijama i sportovima postavimo sa "jaci ste, nemojte nas samo po glavi".
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11266 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa i mi smo izbacivali skandinavske klubove (Lillestrom, Helsingborg, Orebro). Jednostavno nam leže 
Mislim da i AIK pada ionako.
Gled'o sam Vardar u Švedskoj, mudžiza klasična, branili se 90 minuta. Danas ne znam kako su igrali
Mislim da i AIK pada ionako.
Gled'o sam Vardar u Švedskoj, mudžiza klasična, branili se 90 minuta. Danas ne znam kako su igrali
-
Vega_Brothers
#11267 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Reprezentativci Armenije su danas bili u startnoj postavi Vardara. Jedan postigao i gol. Reprezentativca Estonije je u Sarajevu malo ko i imao priliku vidjeti kako izgleda uopće
Brazilac Felipe došao iz CSKA Sofije, i tamo je igrao, u Vardaru odličan. Sjetimo se odakle je Sarajevo dovelo Brazilce i kako su igrali
Izgleda da Vardar zna bolje izabrati reprezentativce i Brazilce.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11268 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa i naši Brazilci su imali deset milja eura mjesečno, jebiga. 
-
internazionale
#11269 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Koliko je Vardar bolji od nasih ekipa, toliko je Malme bolji od AIK-a
Tri komada im slozise
Tri komada im slozise
-
Dead Man Walking
#11270 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Treba imati muda pa napasti favorita da zabijes tricu kad ti odgovara i 0:0. Zamisljam nas i nasu igru u toj poziciji, s obzirom na to kako navalimo i kad smo u deficitu. 
-
Itsoktobealone
#11271 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
I onda mi neki likovi na ovom forumu pišu prošle sedmice kako ekipe poput Osijeka, Rijeke, evo sad i Vardara ne treba gledat kao mjerilo
E moji drugovi, nikad mi dalje od kukuruza proci necemo sa takvim postavkama.
- Šibicar
#11272 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dead Man Walking wrote:Treba imati muda pa napasti favorita da zabijes tricu kad ti odgovara i 0:0. Zamisljam nas i nasu igru u toj poziciji, s obzirom na to kako navalimo i kad smo u deficitu.
Pa ne možemo sve i da hoćemo napasti nikoga,ne samo AIK,jer nemamo nikakve igre,nama je svejedno da nas u Štokholmu dočeka GOŠK umjesto AIK-a,mi ćemo isto igrati tj. neigrati jer igre nemamo.
-
VPSA
#11273 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Problem i jeste sto bi mi od ovog Varadarovog prolaska napravili historijski uspjeh i onda bi u narednom kolu izasli revijalno jer smo vec napravili podvig i sve preko je nerealno.
-
Dead Man Walking
#11274 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije to samo sad brate, nego od prvog izlaska u Evropu nakon rata pa do dana danasnjeg. Cim protivnik nije iz San Marina ili Andore igra se na 0:0, i ceka se neka frljoka, ako udje dobro i jeste. U gostima gace do poda regularno.Šibicar wrote:Dead Man Walking wrote:Treba imati muda pa napasti favorita da zabijes tricu kad ti odgovara i 0:0. Zamisljam nas i nasu igru u toj poziciji, s obzirom na to kako navalimo i kad smo u deficitu.
Pa ne možemo sve i da hoćemo napasti nikoga,ne samo AIK,jer nemamo nikakve igre,nama je svejedno da nas u Štokholmu dočeka GOŠK umjesto AIK-a,mi ćemo isto igrati tj. neigrati jer igre nemamo.
-
Vega_Brothers
#11275 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Rijeka se meni čini kao trenutno najstabilniji klub u regiji. Sposobna uprava, podrška navijača, trener koji je tu dugoročno, uložili u stadion i infrastrukturu...Da je bolje, ne bi valjalo.
Prodali Kramarića za 9 miliona eura, Andrijaševića za 4.25 miliona, Mitrovića za 4.2 miliona itd. Duljević i Stevanović ni sa slobodnim papirima, statusom reprezentativaca i najboljih igrača lige ne mogu da pronađu angažman, na kraju će još moliti Željezničar i Sarajevo da ih prime opet
2015. godine su ispali u kvalifikacijama za Europa ligu od Aberdeena izgubivši 0 - 3 u Hrvatskoj, Kek preživio
Rijeka je nešto čemu naši klubovi trebaju težiti.
Prodali Kramarića za 9 miliona eura, Andrijaševića za 4.25 miliona, Mitrovića za 4.2 miliona itd. Duljević i Stevanović ni sa slobodnim papirima, statusom reprezentativaca i najboljih igrača lige ne mogu da pronađu angažman, na kraju će još moliti Željezničar i Sarajevo da ih prime opet
2015. godine su ispali u kvalifikacijama za Europa ligu od Aberdeena izgubivši 0 - 3 u Hrvatskoj, Kek preživio
Rijeka je nešto čemu naši klubovi trebaju težiti.