Maharadza wrote:^ Strašan fon, samo ne kontam ovu kameru, šta mu znači "4 MP UltraPixels"??? Zar nisu mogli jednostavno puknuti kakvu 8 ili 12MP kameru i igrati na "mišiće" kao i svi ostali!?
Prave nesto na fazon Nokia 808 PureView. Ona ima 41MP senzor, ali radi oversampling na manjim rezolucijama tako da pravi strasno ostre i jasne slike na 5 i 8MP. Znaci nije sve u MP vec kako ih iskoristis. Ona pravi super slike i na 41MP, tj. 38MP, ali na 5MP imas i 4x lossles zoom,
E sad ovi rade nesto slicno, samo sto su stavili 3x4MP senzore jedan na drugi kako sam ja skontao. Samo s obzirom da je to HTC treba sacekati testove pa da vidimo u praksi kako to sve izgleda, moze li parirati 808PV, posto svi znamo da se HTC tokom godina i nije proslavio sa dobrim kamerama.
edit:
sad sam gledao na gsmarena camera sample i nije ni blizu Nokia 808 PV, sto i oni kazu. U glavnom, zbog tog ultrapixela trebao bi u teoriji da bude konkurencija Lumia 920 tj low light slike. I slike su u 4MP, znaci nema vise. Vidjet cemo kako ce to u praksi sve ispasti..