Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mayab

#1126 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

JThomas wrote:prijatelju, niko te bukvalno propustio shvatiti. nego gdje ide PDV, šta uradiše sa njim od uvođenja? sve sebi u plate i tople obroke. mene lično je vlast dovela do tačke da svakome želim da to ode prije nego njima. poštujem da neko misli drukčije, ali ja već dugo poreznu utaju smatram legitimnom stvari u ovoj državi.
Shvatam sta mislis i shvatam tvoje frustracije (nekad i mene uhvati slican revolt!), ali budi siguran da bi vladajuca hunta sebi isto to namaknula na neki drugi nacin uzimanjem iz naseg dzepa, e zato sam ipak za to da se racuni izdaju i pdv naplacuje!I meni je muka od lopova Mujanica.......
izgubljena dusa

#1127 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by izgubljena dusa »

KJKP POKOP

Platila i umjesto racuna dobila "Obavjest za prodaju"
Trazilla racun a oni mi pricali suplu pricu
- to nije moguce jer treba da se izda preko Porezne uprave
- to je jako komplikovano
- ako bas morate imati racun, dodjite nekad kasnije

Radim u trgovini, koristim fiskalnu kasu i ono meni prica lazi...cccc....

Koga li oni finansiraju krivenim prometima. Cifra nije mala - vise od 2.000
Koliko je nas do sada platilo, a oni sakrili....

Ljudi umirau svaki dan, a oni doslovno zaradjuju na mrtvima. Nije to samo djelatnost, nego malo zesca prevara i kradja.

Ako morate koristiti njihove usluge, placajte putem virmana na njihov transakcijski racun:
338 320 225 068 6353 Unicredit banka

To je jedini nacin da ih sprijecimo da kriju promete.
I trazite da vam izdaju racun pa makar i kasnije. Taj promet mora proci preko fiskalne kase i mora biti prijavljen PDV prijavi.
Bas se pitam koga finansiram pa da mu licno uplatim za hleba, mozda jadan nema....
mayab

#1128 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Danas, i ne samo danas, Makbel guma "gori" od posla,kolona 100 metara na 5 bina se radi, ono, zamjena guma, cijena povoljna, ali fiskalnog računa ni na mapi, odštampaju ti neki "račun" na A4 papiru :D
O'zone
Globalni moderator

#1129 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

Najpametnije je kad ne želi da ti izda račun samo istaknutu cijenu umanjiš za 14,5299% i platiš.

Ovako trgovac pored svoje marže koja se za određene artikle kreće i preko 70% doda još i onih 17% PDV-a.

Zašto bih ja dijelio taj iznos sa njim? On neće državi to isplatiti, neću ni ja, onda mi ga nemoj ni uračunavati u cijenu.
saale

#1130 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by saale »

PLAVA VODA U TRAVNIKU!!

jA SE PITAM samo sta rade nase poreske inspekcije, kad tako jedno mjesto neizdaje fiskalni racun?
Ime Korisničko

#1131 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Ime Korisničko »

Sanasa na Ilidzi! Urade pretrage, ali kad trazis racun onda su u pripremi
O'zone
Globalni moderator

#1132 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

Ime Korisničko wrote:Sanasa na Ilidzi! Urade pretrage, ali kad trazis racun onda su u pripremi
Sanasa na Grbavici nije u pripremi pa ti napiše paragon blok sa cijenom pregleda
mekaba

#1133 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

U piceriji "Dino" na Dobrinji (ili je to naselje aerodrom neznam tacno) desetak puta dolazio sa prijateljima na rucak odnosno na veceru i nikada nisam dobi fiskalni racun. Uvijek nasara rukom :-) . Za tih nekoliko dana tu sam ostavio preko 500 km. Drzava od toga nema ni marke a vidim da dobro radi.Koliko "Dino" utaji poreza za mjesec,godinu....... Nikad nije izdavao fiskalne racune ,nikad.
MOSALJOZE

#1134 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by MOSALJOZE »

mekaba wrote:U piceriji "Dino" na Dobrinji (ili je to naselje aerodrom neznam tacno) desetak puta dolazio sa prijateljima na rucak odnosno na veceru i nikada nisam dobi fiskalni racun. Uvijek nasara rukom :-) . Za tih nekoliko dana tu sam ostavio preko 500 km. Drzava od toga nema ni marke a vidim da dobro radi.Koliko "Dino" utaji poreza za mjesec,godinu....... Nikad nije izdavao fiskalne racune ,nikad.
Jednostavno,pitaš ima li fiskalnog računa?
Nema
Hvala dovidjenja
EmiRem

#1135 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by EmiRem »

Venera cevabdzinica u Nedzaricima. Dva puta trazio racun, samo mijenjaju konobare i na kraju nigdje racuna.

Inace, mislim da je bolje napraviti temu ''Ko izdaje fiskalni racun'' bice lakse
quarterback

#1136 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

pekara grbavica, ima racuna ali samo kad trazis
naravno niko ne trazi
Saka

#1137 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

Bogami u zadnje vrijeme sve češće viđam zapečaćene objekte po gradu. Samo nek ne izdaju.
Hajd što ova sića ne izda račun za par maraka, al kad privatni doktor ne da račun a ostaviš mu par stotina i hiljadu maraka to je maksimalni bezobrazluk i to treba prijaviti. Igraju na kartu - pacijent neće da se zamjera, još će mu šta nauditi.
mekaba

#1138 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

Saka wrote:Bogami u zadnje vrijeme sve češće viđam zapečaćene objekte po gradu. Samo nek ne izdaju.
Hajd što ova sića ne izda račun za par maraka, al kad privatni doktor ne da račun a ostaviš mu par stotina i hiljadu maraka to je maksimalni bezobrazluk i to treba prijaviti. Igraju na kartu - pacijent neće da se zamjera, još će mu šta nauditi.
Zubari nikad i ne spominju racune, bogacenje samo tako. Bosna im je raj na zemlji.
Saka

#1139 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

mekaba wrote:
Saka wrote:Bogami u zadnje vrijeme sve češće viđam zapečaćene objekte po gradu. Samo nek ne izdaju.
Zubari nikad i ne spominju racune, bogacenje samo tako. Bosna im je raj na zemlji.
Ja kod svog plaćam karticom i tražim fiskalni. Vidim oni se prave ludi i kucaju tek kad im se traži, ali nije me sramota tražiti.
mekaba

#1140 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

Saka wrote:
mekaba wrote:
Ja kod svog plaćam karticom i tražim fiskalni. Vidim oni se prave ludi i kucaju tek kad im se traži, ali nije me sramota tražiti.
Kad se ovako izbjegava placanje poreza u Sarajevu mogu misliti sta se radi u Sirokom,Grudama,Ljubuskom,Mostaru.......pogotovo na vecim nivoima. Kako ova drzava opstaje je za Riplija. Odvratan odnos prema drzavi i to onih koji su dobro bogati odnosno naj bogatiji u drustvu. Extremno se uvezalo protiv drzave: policija ,inspekcija ,vlasnici firmi, stranke, sudstvo. Nema to ko presjeci :(
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1141 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by un1ted »

O'zone wrote:Najpametnije je kad ne želi da ti izda račun samo istaknutu cijenu umanjiš za 14,5299% i platiš.

Ovako trgovac pored svoje marže koja se za određene artikle kreće i preko 70% doda još i onih 17% PDV-a.

Zašto bih ja dijelio taj iznos sa njim? On neće državi to isplatiti, neću ni ja, onda mi ga nemoj ni uračunavati u cijenu.
Sta cemo s onima koji nisu u PDV sistemu? Obrtnici recimo?
O'zone
Globalni moderator

#1142 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

un1ted wrote:
O'zone wrote:Najpametnije je kad ne želi da ti izda račun samo istaknutu cijenu umanjiš za 14,5299% i platiš.

Sta cemo s onima koji nisu u PDV sistemu? Obrtnici recimo?
Ovdje pričamo o onima koji jesu PDV obveznici a neće da izdaju račune.
Ovi koji nisu u sistemu PDV nikom nista. Odobreno im tako, mada totalno nefer što su tu advokati i notari recimo
Sociolog

#1143 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Sociolog »

inspekcija je bila u septembru 2014, u stomatološkoj ordinaciji Suljić..na Čengić wili 2.. kod šetališta, ona nova moderna zgrada blizu slatsičarne Mb..popravi starijoj ženi zub.. i ona trazi račun..on joj napisa na nekom bloku..ona trazi fiskalni.. i za 3 dana ga zatvoriše na 2-3 mjeseca..ona bila iz inspekcije :izet:
mayab

#1144 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Sociolog wrote:inspekcija je bila u septembru 2014, u stomatološkoj ordinaciji Suljić..na Čengić wili 2.. kod šetališta, ona nova moderna zgrada blizu slatsičarne Mb..popravi starijoj ženi zub.. i ona trazi račun..on joj napisa na nekom bloku..ona trazi fiskalni.. i za 3 dana ga zatvoriše na 2-3 mjeseca..ona bila iz inspekcije :izet:
Tako bi , po meni, inspektori i trebali da rade , ali ......
sheilak

#1145 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by sheilak »

Ne mogu naci temu najbolji doner al moram pohvaliti la lineu s trga
Narucio ja doner oko 6 i nema ih skoro sat ja nazovem i kazem evo skoro sat nema
Kad decko donosi i kaze kuca casti (r)
O'zone
Globalni moderator

#1146 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

sheilak wrote:Ne mogu naci temu najbolji doner al moram pohvaliti la lineu s trga
Narucio ja doner oko 6 i nema ih skoro sat ja nazovem i kazem evo skoro sat nema
To je samo zato da ti ne bi izdali račun. Radije će ti dati dzabe
sheilak

#1147 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by sheilak »

O'zone wrote:
sheilak wrote:Ne mogu naci temu najbolji doner al moram pohvaliti la lineu s trga
Ma nigdj3 veze nego su kasnili sat vremena a ja im uopste nisam pom8njao racun (r)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1148 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Matijevic_Vlado »

sheilak wrote:
O'zone wrote:
Ma nigdj3 veze nego su kasnili sat vremena a ja im uopste nisam pom8njao racun (r)
Respo ti ko dijete jbt, fakat popusio foru da je zbog Toga sto su kasnili
delllboy79

#1149 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by delllboy79 »

JThomas wrote:u RS svi sve kucaju. i u tržnim centrima 8-)
U tomu galerija kafic pun . ima sto ljudi nijedan fiskalni nisu otkucali. Redovni gosti su neki inspektori .
O'zone
Globalni moderator

#1150 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

Meni još uvijek ? kakve veze post pohvale za la lineu ima sa ovom temom.
Post Reply