BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
luckylaka

#1126 Re: BHT

Post by luckylaka »

Ja sam se borio za nju da ostane.sto je levati nisu znali sacuvati do njih je.Ugasiti se nece to je samo kukanje da se neko fati za djep i rijesi trenutni problem.Rjesenje.Ugasiti i krenuti iz pocetka al da generalni direktor bude neko sa mudima.Ima li takav.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1127 Re: BHT

Post by mali_milojica »

luckylaka wrote:Ja sam se borio za nju da ostane.sto je levati nisu znali sacuvati do njih je.Ugasiti se nece to je samo kukanje da se neko fati za djep i rijesi trenutni problem.Rjesenje.Ugasiti i krenuti iz pocetka al da generalni direktor bude neko sa mudima.Ima li takav.
Po prici prijatelja koji radi dole,to je upravo Belmin Karamehmedovic. I da je to prvi direktor koji se u 20 godina poslije rata domacinski ponasa u toj kuci kao direktor,uz naravno Mirsada Purivatru kojeg je spomenuo kao jedinog pozitivnog lika dole,od vladajucih koji su bili na funkcijama.
luckylaka

#1128 Re: BHT

Post by luckylaka »

mali_milojica wrote:
luckylaka wrote:Ja sam se borio za nju da ostane.sto je levati nisu znali sacuvati do njih je.Ugasiti se nece to je samo kukanje da se neko fati za djep i rijesi trenutni problem.Rjesenje.Ugasiti i krenuti iz pocetka al da generalni direktor bude neko sa mudima.Ima li takav.
Po prici prijatelja koji radi dole,to je upravo Belmin Karamehmedovic. I da je to prvi direktor koji se u 20 godina poslije rata domacinski ponasa u toj kuci kao direktor,uz naravno Mirsada Purivatru kojeg je spomenuo kao jedinog pozitivnog lika dole,od vladajucih koji su bili na funkcijama.
Nije bitno je li to Belmin,Mirso,Mujo,Djuro...dotjerali su cara do duvara,nema dalje.Prvo .Neko treba odgovarati za ovakvo stanje u BHt,Drugo.Neko treba poloziti racune za ovoliki gubitak.Trece,Neko treba objasniti odkud toliki zaposleni na racun BHt.P.S,Sipa ovdje ima i previse posla.
mali_milojica

#1129 Re: BHT

Post by mali_milojica »

luckylaka wrote:
mali_milojica wrote:
Nije bitno je li to Belmin,Mirso,Mujo,Djuro...dotjerali su cara do duvara,nema dalje.Prvo .Neko treba odgovarati za ovakvo stanje u BHt,Drugo.Neko treba poloziti racune za ovoliki gubitak.Trece,Neko treba objasniti odkud toliki zaposleni na racun BHt.P.S,Sipa ovdje ima i previse posla.
Pa sam BHRT je na pocetku imao oko 250-300 uposlenih,mislim ne vise. I kad se osnivala korporacija koja nikada nije zazivjela svi ljudi iz tehnike su njima prebaceni,a FTV ce koristiti njihove usluge i za to placati. Vidimo kako je islo placanje da je do suda doslo i skoro propasti BHRT.
Naravno da treba da udju revizori i malo pogledaju knjige.
navedeni

#1130 Re: BHT

Post by navedeni »

Neko mora objasniti narodu zašto Pink u Srbiji dobije 3.350.000KM godišnje od BH telekoma a državna nam televizija propada?
mayab

#1131 Re: BHT

Post by mayab »

luckylaka wrote:
mali_milojica wrote:
Lijepo i logično napisano, ali kad je neko u BIH odgovarao za takve ili slične stvari....NIKAD NIKO i tako će biti i dalje dokle god ovu divnu zemlju vode mafijaši kojima mediji tepaju i nazivaju ih liderima...kako se samo gnušam kad čujem da ih se po vijestima naziva liderima, sunce ti ...bem, moš mislit da mi je on(oni) LIDER. :run:
elk

#1132 Re: BHT

Post by elk »

ako sam dobro shvatio:
ftv ima samo svoje novinare, urednike, direktore,sekretarice.koriste zgradu, tehniku, ljude,struju,pišaju i seru gratis i pritom prave grozan program i uz sve to ubiru taksu koju dobrim dijelom ne daju bht-u?njih ima 200 ovih 900, ovi primaju redovno plate, bht baš i ne.jel ovako?
nameće mi se ovo:koji glupan ili vjerovatnije teški taldžija u bht-u je to dozvolio i zašto su šutili toliko dugo? jel za ovo posljednje vrijeme ikad iko pitao direktora ftv-a hoće li oni dati pare ili neće i zašto kradu? valjda su svjesni da ako propadne bht(a neće srećom)da ni njima isto nema života u sivom domu. pa brate, podstanar kad ne plaća kiriju i režije leti napolje.

p.s.nadam se da je belmin bolji direktor nego komentator. za košarku je bio baš teški, dosadni odron.isto tako se mora priznati da,dok je on bio urednik, sportska razvaljivala programom. ali tada je i bilo neke love jer, gle čuda, plaćala se koliko toliko taksa...
palestinka

#1133 Re: BHT

Post by palestinka »

elk wrote:ako sam dobro shvatio:
ftv ima samo svoje novinare, urednike, direktore,sekretarice.koriste zgradu, tehniku, ljude,struju,pišaju i seru gratis i pritom prave grozan program i uz sve to ubiru taksu koju dobrim dijelom ne daju bht-u?njih ima 200 ovih 900, ovi primaju redovno plate, bht baš i ne.jel ovako?
nameće mi se ovo:koji glupan ili vjerovatnije teški taldžija u bht-u je to dozvolio i zašto su šutili toliko dugo? jel za ovo posljednje vrijeme ikad iko pitao direktora ftv-a hoće li oni dati pare ili neće i zašto kradu? valjda su svjesni da ako propadne bht(a neće srećom)da ni njima isto nema života u sivom domu. pa brate, podstanar kad ne plaća kiriju i režije leti napolje.

p.s.nadam se da je belmin bolji direktor nego komentator. za košarku je bio baš teški, dosadni odron.isto tako se mora priznati da,dok je on bio urednik, sportska razvaljivala programom. ali tada je i bilo neke love jer, gle čuda, plaćala se koliko toliko taksa...
:thumbup: i ja tako shvatam
fortaleza

#1134 Re: BHT

Post by fortaleza »

useless wrote:
mali_milojica wrote: Zato sto zakon tako nalaze.
Nije to samo kod nas. U cijeloj EU to postoji,valjda tamo stremimo i zelimo biti. Ne svidja ti se zakon,Boze moj,ali nemas pravo da ga krsis. Hajde stisni nemoj platiti pdv. Nemoj platiti kazne za prekrsaje. I ovo se moze rijesiti za mjesec i da svi placaju. Ali ovo je kako mi se cini politicka igra.
Zato sto je BHRT drzavna tv.
Zato sto su Hayat i Pink privatna prcija.
Osnivac BHRT je drzava,u parlamentu se ispostavljaju racuni. Kome se Svrakic i Mitrovic pravdaju.
Kad vec BHRT ima pretplatu ogranicen je na 6 min marketinga u satu,privatne tv nisu.
Ja ne mogu shvatiti mentalni sklop nekoga da ne placa dadzbine. Ne placa vodu,smetlje,odrzavanje,grijanje,ne placa nista sto mu ne mogu iskljuciti,van pameti :-)
Evo Bakir govori da postajemo kandidat za EU krajem iduce godine. Bez rijesenog problema RTV sistema ljudi u EU ce se samo nasmijati,a zbog jebenih 7 KM ostajemo prkno u evropi.
Grčka nije imala državni kanal jedno vrijeme i nikome ništa. U USA primjerice uopće nema državnih kanala. Brkaš kruške i jabuke, voda, smeće, grijanje itd. su usluge koje plaćaš jer ih koristiš. Nitko te ne bi smio prisiliti plaćati nešto što ne koristiš, tako stoji i u zakonu o pravima potrošača. Ako ljudi ne žele gledati državnu TV ne bi trebali to biti dužni plaćati, nek BHRT kodira kanal i neka ga plaćaju oni koji žele koristiti njihove usluge. Usput, taj zakon nalaže da se prije naplate mora registrirati tv prijemnik, a to nitko nije radio. Zakon je loš i većina naplate je zapravo nelagalna te se krši sa zakonom o pravima potrošača.

Što se tiče Hrvata, vidim neki spominju hrvatski kanal. Nama je zapravo daleko bolja opcija da vaše dvije televizije propadnu, daleko izglednije, zalažu se i neki Bošnjaci, bit će manje propagande usmjerene protiv nas, manje računa (onima koji to još uvijek plaćaju), a možda bude i manje tenzija u BiH. Hrvatski tv kanal bi danas možda bio Čovićev, sutra nekog novog Lijanovića, to nama baš i ne treba.
Bravo, ni ja ne bih bolje sročio. "Pretplata" za tv je ništa drugo nego usluga koju pruža "javni servis, odnosno ogranak države" dok su ljudi klijenti, odnosno kupci kojima se to pokušava prodati. Ako nemam ugovor s njima onda ne moram ni plaćati uslugu koju ne koristim. Jednostavno znam svoja prava, a sva zakonska regulativa povodom istog je isključivo bazirana na samoinicijativi, gdje je poništava zakon o pravima potrošača. Pojedini i u Njemačkoj i Hrvatskoj također nisu pretplaćeni kod javne televizije, te je HRT gubio parnice kad se osiio i počeo tužiti svjesne građane. Ista stvar je u BiH, ako nisam pretplatnik BHT-a ili čega već i nemam ugovor s njima nemaju zakonske regulative da me natjeraju prisilom. Zato i kmeče godinama, kao treba plaćati, propodamo, treba plaćati pa opet propadamo... itd...itd

Da mogu naplatili bi to oni pofino.

Priča o ulasku u EU i kočnicama koje rade građani :-) :? zbog navodnih 7 KM je teška patetika te sadakarenje i optuživanje građana neosnovano, zna se čiji je koji posao. Iskreno, zabrinuo bih se kad bi i sam tako razmišljao, osim ako naravno ne bih imao vlastitih interesa u tome (tipa da sam zaposlenik nazovi "javnog" servisa). Nikad neću plaćati takozvanu pretplatu.
fortaleza

#1135 Re: BHT

Post by fortaleza »

mali_milojica wrote:To treba staviti prilikom registracije vozila. 90 KM rtv takse. U autu svakako svi imaju radio i gotovo.
To bi palo na bilo kojem sudu, ne živimo više u komunistički uređenom društvu (barem deklarativno) pa da država određuje koje ću usluge koristiti, od kojeg mirovinskog osiguranja, koje bolnice itd, nastavi niz.

Kažem, kad takozvana pretplata ne bude u sukobu s potrošačkim pravima (a u ovom konceptu nikad) bila bi druga priča.

U suprotnom, aždaHa u vidu države bi rado zalijepila novi račun pognutim graDŽanima.
mali_milojica

#1136 Re: BHT

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:
useless wrote:
mali_milojica wrote: Zato sto zakon tako nalaze.
Nije to samo kod nas. U cijeloj EU to postoji,valjda tamo stremimo i zelimo biti. Ne svidja ti se zakon,Boze moj,ali nemas pravo da ga krsis. Hajde stisni nemoj platiti pdv. Nemoj platiti kazne za prekrsaje. I ovo se moze rijesiti za mjesec i da svi placaju. Ali ovo je kako mi se cini politicka igra.
Zato sto je BHRT drzavna tv.
Zato sto su Hayat i Pink privatna prcija.
Osnivac BHRT je drzava,u parlamentu se ispostavljaju racuni. Kome se Svrakic i Mitrovic pravdaju.
Kad vec BHRT ima pretplatu ogranicen je na 6 min marketinga u satu,privatne tv nisu.
Ja ne mogu shvatiti mentalni sklop nekoga da ne placa dadzbine. Ne placa vodu,smetlje,odrzavanje,grijanje,ne placa nista sto mu ne mogu iskljuciti,van pameti :-)
Evo Bakir govori da postajemo kandidat za EU krajem iduce godine. Bez rijesenog problema RTV sistema ljudi u EU ce se samo nasmijati,a zbog jebenih 7 KM ostajemo prkno u evropi.
Grčka nije imala državni kanal jedno vrijeme i nikome ništa. U USA primjerice uopće nema državnih kanala. Brkaš kruške i jabuke, voda, smeće, grijanje itd. su usluge koje plaćaš jer ih koristiš. Nitko te ne bi smio prisiliti plaćati nešto što ne koristiš, tako stoji i u zakonu o pravima potrošača. Ako ljudi ne žele gledati državnu TV ne bi trebali to biti dužni plaćati, nek BHRT kodira kanal i neka ga plaćaju oni koji žele koristiti njihove usluge. Usput, taj zakon nalaže da se prije naplate mora registrirati tv prijemnik, a to nitko nije radio. Zakon je loš i većina naplate je zapravo nelagalna te se krši sa zakonom o pravima potrošača.

Što se tiče Hrvata, vidim neki spominju hrvatski kanal. Nama je zapravo daleko bolja opcija da vaše dvije televizije propadnu, daleko izglednije, zalažu se i neki Bošnjaci, bit će manje propagande usmjerene protiv nas, manje računa (onima koji to još uvijek plaćaju), a možda bude i manje tenzija u BiH. Hrvatski tv kanal bi danas možda bio Čovićev, sutra nekog novog Lijanovića, to nama baš i ne treba.
Bravo, ni ja ne bih bolje sročio. "Pretplata" za tv je ništa drugo nego usluga koju pruža "javni servis, odnosno ogranak države" dok su ljudi klijenti, odnosno kupci kojima se to pokušava prodati. Ako nemam ugovor s njima onda ne moram ni plaćati uslugu koju ne koristim. Jednostavno znam svoja prava, a sva zakonska regulativa povodom istog je isključivo bazirana na samoinicijativi, gdje je poništava zakon o pravima potrošača. Pojedini i u Njemačkoj i Hrvatskoj također nisu pretplaćeni kod javne televizije, te je HRT gubio parnice kad se osiio i počeo tužiti svjesne građane. Ista stvar je u BiH, ako nisam pretplatnik BHT-a ili čega već i nemam ugovor s njima nemaju zakonske regulative da me natjeraju prisilom. Zato i kmeče godinama, kao treba plaćati, propodamo, treba plaćati pa opet propadamo... itd...itd

Da mogu naplatili bi to oni pofino.

Priča o ulasku u EU i kočnicama koje rade građani :-) :? zbog navodnih 7 KM je teška patetika te sadakarenje i optuživanje građana neosnovano, zna se čiji je koji posao. Iskreno, zabrinuo bih se kad bi i sam tako razmišljao, osim ako naravno ne bih imao vlastitih interesa u tome (tipa da sam zaposlenik nazovi "javnog" servisa). Nikad neću plaćati takozvanu pretplatu.
Kakva pretplata.
Taksa/porez na posjedovanje TV prijemnika.
Dajte naucite vec jednom,samo se provaljujete.
Nemas ugovor ni sa drzavom oko PDV pa ga uredno placas svaki dan u visini od 17% za svaki kupljeni artikal.
Zasto placas cestarinu kod registracije vozila. Pa onda jos jednom placas autoput po kilometru koji si napravio.
Zato sto moras. Kad naprave da se rtv taksa ne bude mogla izbjegavati,placacemo i nju.
mali_milojica

#1137 Re: BHT

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:
mali_milojica wrote:To treba staviti prilikom registracije vozila. 90 KM rtv takse. U autu svakako svi imaju radio i gotovo.
To bi palo na bilo kojem sudu, ne živimo više u komunistički uređenom društvu (barem deklarativno) pa da država određuje koje ću usluge koristiti, od kojeg mirovinskog osiguranja, koje bolnice itd, nastavi niz.

Kažem, kad takozvana pretplata ne bude u sukobu s potrošačkim pravima (a u ovom konceptu nikad) bila bi druga priča.

U suprotnom, aždaHa u vidu države bi rado zalijepila novi račun pognutim graDŽanima.
Zasto ne padne cestarina na sudu?
fortaleza

#1138 Re: BHT

Post by fortaleza »

Kad dokažu da sam u krivu rado ću priznati pogrešku, do tad imaju mahanje od mene. :wink:

Ne bih znao za cestarinu točno, dok za ovo znam. Ta problemi su nastajali i kod OIK-a kod računa za el. energiju i pojedini savjesni građani tuže EP jer navodno vanzakonski naplaćuju dodatne 0,50 KM na računu. To se proteže već godinama po sudovima, rješenja još nema dok se u međuvremenu skupljaju pare od graDŽana.
maraccana wrote:
:mrgreen:
Starica je izmanipulirana, nažalost. :(
Ned071

#1139 Re: BHT

Post by Ned071 »

dakleo, ovako, da se moze nastaviti rasprava o hayatu, obn i slicno:

RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i niko ko u svom domaćinstvu posjeduje radijski ili TV prijemnik ne može biti oslobođen plaćanja RTV takse.

RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i nije usluga da bi se mogla otkazati. Svaka fizička ili pravna osoba koja posjeduje radijski ili TV prijemnik dužna je RTVFBIH prijaviti da posjeduje radijski ili TV prijemnik i plaćati RTV taksu.

RTV taksa definirana je kao obaveza Zakonom o osnovama Javnog radio-televizijskog sistema i o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine (odjeljak B, član 11. do 19.) i Zakona o Radio-televiziji FBiH (Odjeljak H, član 45. do 52.)

Svuda u svijetu gdje djeluju javni servisi (javni emiteri radijskog i TV programa) u službi su građana i građani finansiraju njihovu djelatnost. U nekim zemljama se finansiraju iz proračuna države, odnosno porezom koji plaćaju građani, a u većini zemalja građani ih direktno finansiraju plaćajući RTV taksu. Tim načinom finansiranja djelatnosti javnih emitera ostvaruje se i neovisnost u kreiranju uređivačke politike.

Zašto moram plaćati gledanje FTV-a, a besplatno gledam druge TV kuće?

U skladu sa Zakonom o Sistemu javnog emitiranja u BiH i Zakonom o RTVFBIH, svaka fizička i pravna osoba na području FBiH dužna je plaćati RTV taksu Radio-televiziji FBiH. Dakle, RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i obveznici plaćanja RTV takse su imaoci radijskog ili TV prijemnika, a ne slušaoci ili gledaoci radijskog ili TV programa.
fortaleza

#1140 Re: BHT

Post by fortaleza »

E moj @milojica, imaju sudovi pa nek dokažu službeno da moram platiti, postoje instance za koju javni uhljebi navodno nisu čuli. Da javna tv ne zna za svoja prava? :( Ahaaa, malo morgen.

Ima tu puno rupa u logici, ali eto. Znači, plaćam porez na stvar koju sam već platio, i to plaćam državni porez.... koji na kraju krajeva ubire javna tvrtka u vidu tv kuće, odnosno ne plaćam direktno porez državi nego... tv kući u vlasništvu države.

Brinu me građani koji nemaju pojma da daju sadaku državi ili već kome daju.
mali_milojica

#1141 Re: BHT

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:E moj @milojica, imaju sudovi pa nek dokažu službeno da moram platiti, postoje instance za koju javni uhljebi navodno nisu čuli. Da javna tv ne zna za svoja prava? :( Ahaaa, malo morgen.

Ima tu puno rupa u logici, ali eto. Znači, plaćam porez na stvar koju sam već platio, i to plaćam državni porez.... koji na kraju krajeva ubire javna tvrtka u vidu tv kuće, odnosno ne plaćam direktno porez državi nego... tv kući u vlasništvu države.

Brinu me građani koji nemaju pojma da daju sadaku državi ili već kome daju.
:shock: :cry:
:pisnuo:
video

#1142 Re: BHT

Post by video »

Ned071 wrote:dakleo, ovako, da se moze nastaviti rasprava o hayatu, obn i slicno:

RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i niko ko u svom domaćinstvu posjeduje radijski ili TV prijemnik ne može biti oslobođen plaćanja RTV takse.

RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i nije usluga da bi se mogla otkazati. Svaka fizička ili pravna osoba koja posjeduje radijski ili TV prijemnik dužna je RTVFBIH prijaviti da posjeduje radijski ili TV prijemnik i plaćati RTV taksu.

RTV taksa definirana je kao obaveza Zakonom o osnovama Javnog radio-televizijskog sistema i o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine (odjeljak B, član 11. do 19.) i Zakona o Radio-televiziji FBiH (Odjeljak H, član 45. do 52.)

Svuda u svijetu gdje djeluju javni servisi (javni emiteri radijskog i TV programa) u službi su građana i građani finansiraju njihovu djelatnost. U nekim zemljama se finansiraju iz proračuna države, odnosno porezom koji plaćaju građani, a u većini zemalja građani ih direktno finansiraju plaćajući RTV taksu. Tim načinom finansiranja djelatnosti javnih emitera ostvaruje se i neovisnost u kreiranju uređivačke politike.

U skladu sa Zakonom o Sistemu javnog emitiranja u BiH i Zakonom o RTVFBIH, svaka fizička i pravna osoba na području FBiH dužna je plaćati RTV taksu Radio-televiziji FBiH. Dakle, RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i obveznici plaćanja RTV takse su imaoci radijskog ili TV prijemnika, a ne slušaoci ili gledaoci radijskog ili TV programa.
Prije bilo kakve rasprave o RTV taksi, potrebno je procitati ovo stivo!
Tacno u sridu kao i uvjek :thumbup:
Banksy

#1143 Re: BHT

Post by Banksy »

Ned071 wrote:dakleo, ovako, da se moze nastaviti rasprava o hayatu, obn i slicno:

To je to.

I još,
par napomena i ilustracija:

Glede ''profita'':

Televiziju kao medij već od njezine pojave obilježavaju dva potpuno oprečna modela – model javne i model komercijalne televizije. Javna (europska) televizija svoj razvoj počinje službenim emitiranjem redovitoga programa BBC-ja (British Broadcasting Corporation) 1936. godine iz Londona, a prva komercijalna, privatna (američka) televizija NBC (National Broadcasting System) počela je emitirati redoviti “eksperimentalni program” 1937. godine iz New Yorka.

Dok je temeljni zadatak komercijalne televizije ostvariti profit, model javne, neovisne i pluralističke televizije temelji se na shvaćanju televizije kao javne usluge koja se financira posredovanjem države.
Dvije su ključne zadaće javne televizije u liberalnoj demokraciji – poduprijeti demokratski sustav i vladavinu zakona, što je istodobno i jamstvo njezine neovisnosti i slobode, te osigurati javnosti točno i sveobuhvatno izvještavanje kao i ravnopravan i slobodan javni forum za raspravu o važnim društvenim temama.
pretplate, obaveze plaćanja i iznosi:

program HRT-a se oko 60% financira iz pretplate koja je propisana zakonom. Svatko tko posjeduje televizijski ili radijski prijamnik dužan je HRT-u plaćati pretplatu, neovisno o tome gleda li i sluša program HRT-a. Visina televizijske pretplate iznosi 1,5% neto prosječne hrvatske mjesečne plaće, 80 kuna (20KM).

Obveza plaćanja mjesečne pristojbe nastaje u roku od trideset dana od dana nabave Prijamnika ili registracije motornog vozila s ugrađenim Prijamnikom, neovisno o činjenici je li ili nije Obveznik plaćanja mjesečne pristojbe pravodobno prijavio Prijamnik sukladno odredbi članka 34. stavak 5. Zakona o HRT-u.

BBC nema komercijalnoga promidžbenog programa. BBC ostvaruje 90% prihoda prihodima od pretplate, a ostalo od prodaje svojih dokumentarnih emisija, audio i videokaseta, priručnika i udžbenika za učenje stranih jezika, autorskih prava, koprodukcija itd.

The annual cost of a colour TV licence is £145.50 - £12.13 per month(30KM)

As it is classified in law as a tax, evasion is a criminal offence
I sve tako, redom:
https://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
sarajevo999999

#1144 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

Ajmo ovako, taksa je za posjedovanje RTV uredjaja. Ja necu imati u kuci RTV uredjaj i samim tim se ta taksa ne odnosi na mene.
recto-verso

#1145 Re: BHT

Post by recto-verso »

sarajevo999999 wrote:Ajmo ovako, taksa je za posjedovanje RTV uredjaja. Ja necu imati u kuci RTV uredjaj i samim tim se ta taksa ne odnosi na mene.
A jel imas radio u autu ili mogucnost gledanja televizije na smartphonu ili na racunaru ?
Patriotska_Liga

#1146 Re: BHT

Post by Patriotska_Liga »

Slijedi odgovor nemam auto nemam mobitel :D
sarajevo999999

#1147 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

recto-verso wrote:
sarajevo999999 wrote:Ajmo ovako, taksa je za posjedovanje RTV uredjaja. Ja necu imati u kuci RTV uredjaj i samim tim se ta taksa ne odnosi na mene.
A jel imas radio u autu ili mogucnost gledanja televizije na smartphonu ili na racunaru ?
.
Last edited by sarajevo999999 on 02/06/2016 22:11, edited 1 time in total.
Maharadza

#1148 Re: BHT

Post by Maharadza »

Image
zateznistub

#1149 Re: BHT

Post by zateznistub »

.
Last edited by zateznistub on 02/06/2016 22:20, edited 1 time in total.
Patriotska_Liga

#1150 Re: BHT

Post by Patriotska_Liga »

:lol:

Jes da si mašio temu al' fino je vidjeti tu smijuriju.

Iđemo najzadnji, dajemo mohunu :oops:
Post Reply