OK su, juče bio. U Konzumu u garaži ona zatvorena. I neka je, vazda bilo ima dva auta, dodji za 2 sata.nightvision wrote:Ima i ona praona preko puta merkatora iliti konzuma, vazda ima auta tamo.
Upoznajte Tuzlu :)
- Laertes
#1126 Re: Upoznajte Tuzlu :)
- seln
#1127 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ne znam jesam li dosao u nevakat, ali ova Crematoria Vespanziana je slaba...kafa srednja zalost, sladoled jedva jestiv, na izbor pet - sest kolaca, i oni srednja zalost.seln wrote:Dobro izgleda... ima i cokoladnih kolaca.argyle wrote:La Cremeria Veneziana, Talijan vlasnik, talijan kuhar, talijanski recept i oprema, drugi svijet.pametolog wrote:Procitah nekidan da se nedavno otvorila neka super talijanska slasticarna, a prije par dana i njihova zimska basta. Kakva je, kakvi su kolaci, cijene?
https://www.facebook.com/cremeriatuzla
Najveci problem u TZ - nema cokoladnih kolaca ni sladoleda.
Uzmes cokoladnu tortu(20 jaja, 2 litra slaga i 20 grama cokolade) ili cokoladni sladoled (boje bijele kafe), pa se pokajes i jedva cekas da naidjes na korpu za smece.
Ovo kod zabara izgleda dobro, ako je zbilja ovako.
-
sumirprimus
#1128 Re: Upoznajte Tuzlu :)
nema sladoleda do evrope
a kolaca do sacira i une
TzHc
a kolaca do sacira i une
TzHc
-
sumirprimus
#1129 Re: Upoznajte Tuzlu :)
izgleda ide i 4 jezero
jebi jasko ne vadi, nek crknu dusmani
ocemo panonsko more, siri jezera gdje god mognes
- Laertes
#1130 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Gdje će ga, da prostiš, metnut?sumirprimus wrote:izgleda ide i 4 jezero![]()
-
sumirprimus
#1131 Re: Upoznajte Tuzlu :)
samo nek mecu
oj jasmine lijepo ti je imeeee oboriii

oj jasmine lijepo ti je imeeee oboriii
U tuzlanskoj mjesnoj zajednici Breške već deset dana traje manifestacija "Dani Velike Gospe" u organizaciji Udruženja "Društvo Breščana" i Katoličkog župnog ureda Breške, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva civilnih poslova BiH i Turističke zajednice TK.
-
sumirprimus
#1132 Re: Upoznajte Tuzlu :)
i ovo je tuzla ,gleaj pajda mojih, prvi je sreca draga veca gitara od njeg
- Laertes
#1133 Re: Upoznajte Tuzlu :)
sumirprimus wrote:
i ovo je tuzla ,gleaj pajda mojih, prvi je sreca draga veca gitara od njeg
Samo se čuvati "uvazenog" profesora...
-
sumirprimus
#1134 Re: Upoznajte Tuzlu :)
zbog cega?
- salik79
#1135 Re: Upoznajte Tuzlu :)
sumirprimus wrote:zbog cega?
Dobro pitanje - zbog cega?!! Ako je Predo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, uvazenijeg profesora, veceg strucnjaka (rasadnika najboljih klasicnih gitarista danasnjice na Svijetu), a usudim se reci, na polju klasicne gitare, i gospodina (u svakom pogledu) bivsa nam drzava (Jugoslavija) zasigurno nije imala, a pitanje je kada ce se novi predo ponovo roditi...Te price rekla - kazala, ljubomornih, sitnih dusa prolaze samo kod njima jednakih. Predo se nikada ozenio nije, ne iz razloga seksualne orjentacije, nego iskljucivo zbog maksimalne posvecenosti djeci sa kojom radi. U tom vaktu, u bivsoj Jugi, odnosno sve dok je bio nastavnik i profesor gitare, pored redovnih casova u muzickoj skoli, za koje je bio placen, isao bi potpuno besplatno svoj djeci, koja bi pokazala talenat, kucama i sa njima radio na usavrsavanju tog talenta, odnosno usavrsavanju svih vjestina sviranja klasicne gitare. To, da je imao svoju porodicu, zasigurno ne bi uspio. Odrekao se svoje srece zbog srece i uspjeha drugih...A mogao je otici gdje je pozelio, sirom Dunjaluka, gdje bi adekvatno bio i uvazavan i nagradjivan za svoju zrtvu, ali je ostao vijeran svojoj Tuzli. Zato, prije nego se spomene Predrag Stankovic, potrebno je ustati!
-
sumirprimus
#1136 Re: Upoznajte Tuzlu :)
bravo druze salice bravosalik79 wrote:sumirprimus wrote:zbog cega?
Dobro pitanje - zbog cega?!! Ako je Predo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, uvazenijeg profesora, veceg strucnjaka (rasadnika najboljih klasicnih gitarista danasnjice na Svijetu), a usudim se reci, na polju klasicne gitare, i gospodina (u svakom pogledu) bivsa nam drzava (Jugoslavija) zasigurno nije imala, a pitanje je kada ce se novi predo ponovo roditi...Te price rekla - kazala, ljubomornih, sitnih dusa prolaze samo kod njima jednakih. Predo se nikada ozenio nije, ne iz razloga seksualne orjentacije, nego iskljucivo zbog maksimalne posvecenosti djeci sa kojom radi. U tom vaktu, u bivsoj Jugi, odnosno sve dok je bio nastavnik i profesor gitare, pored redovnih casova u muzickoj skoli, za koje je bio placen, isao bi potpuno besplatno svoj djeci, koja bi pokazala talenat, kucama i sa njima radio na usavrsavanju tog talenta, odnosno usavrsavanju svih vjestina sviranja klasicne gitare. To, da je imao svoju porodicu, zasigurno ne bi uspio. Odrekao se svoje srece zbog srece i uspjeha drugih...A mogao je otici gdje je pozelio, sirom Dunjaluka, gdje bi adekvatno bio i uvazavan i nagradjivan za svoju zrtvu, ali je ostao vijeran svojoj Tuzli. Zato, prije nego se spomene Predrag Stankovic, potrebno je ustati!
ljudska TUZLANSKA VELICINA, ustat pa spomenut, i jos nikog nisam cuo ko je imao dodira s njim da je imao ista lose o njemu reci, pa ni sam nikad nisam stekao taj dojam, cak naprotiv, covjek umjetnik, opusten, vedrog duha, spreman pomoci u svakom trenutku u svom domenu naravno, cak i neformalnim druzenjima ljudeskara.
pa samo pogledat komentare osoba koje su uspjele u svijetu gitare a on im je bio profesor, valjda samo za sebe dovoljno govori.
tuzla gitara predrag stankovic
- Laertes
#1137 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Evo sad si čuo.sumirprimus wrote:bravo druze salice bravosalik79 wrote:sumirprimus wrote:zbog cega?
Dobro pitanje - zbog cega?!! Ako je Predo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, uvazenijeg profesora, veceg strucnjaka (rasadnika najboljih klasicnih gitarista danasnjice na Svijetu), a usudim se reci, na polju klasicne gitare, i gospodina (u svakom pogledu) bivsa nam drzava (Jugoslavija) zasigurno nije imala, a pitanje je kada ce se novi predo ponovo roditi...Te price rekla - kazala, ljubomornih, sitnih dusa prolaze samo kod njima jednakih. Predo se nikada ozenio nije, ne iz razloga seksualne orjentacije, nego iskljucivo zbog maksimalne posvecenosti djeci sa kojom radi. U tom vaktu, u bivsoj Jugi, odnosno sve dok je bio nastavnik i profesor gitare, pored redovnih casova u muzickoj skoli, za koje je bio placen, isao bi potpuno besplatno svoj djeci, koja bi pokazala talenat, kucama i sa njima radio na usavrsavanju tog talenta, odnosno usavrsavanju svih vjestina sviranja klasicne gitare. To, da je imao svoju porodicu, zasigurno ne bi uspio. Odrekao se svoje srece zbog srece i uspjeha drugih...A mogao je otici gdje je pozelio, sirom Dunjaluka, gdje bi adekvatno bio i uvazavan i nagradjivan za svoju zrtvu, ali je ostao vijeran svojoj Tuzli. Zato, prije nego se spomene Predrag Stankovic, potrebno je ustati!![]()
ljudska TUZLANSKA VELICINA, ustat pa spomenut, i jos nikog nisam cuo ko je imao dodira s njim da je imao ista lose o njemu reci, pa ni sam nikad nisam stekao taj dojam, cak naprotiv, covjek umjetnik, opusten, vedrog duha, spreman pomoci u svakom trenutku u svom domenu naravno, cak i neformalnim druzenjima ljudeskara.
pa samo pogledat komentare osoba koje su uspjele u svijetu gitare a on im je bio profesor, valjda samo za sebe dovoljno govori.
- salik79
#1138 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Nije, procitao jeLaertes wrote:Evo sad si čuo.sumirprimus wrote:bravo druze salice bravosalik79 wrote:
Dobro pitanje - zbog cega?!! Ako je Predo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, uvazenijeg profesora, veceg strucnjaka (rasadnika najboljih klasicnih gitarista danasnjice na Svijetu), a usudim se reci, na polju klasicne gitare, i gospodina (u svakom pogledu) bivsa nam drzava (Jugoslavija) zasigurno nije imala, a pitanje je kada ce se novi predo ponovo roditi...Te price rekla - kazala, ljubomornih, sitnih dusa prolaze samo kod njima jednakih. Predo se nikada ozenio nije, ne iz razloga seksualne orjentacije, nego iskljucivo zbog maksimalne posvecenosti djeci sa kojom radi. U tom vaktu, u bivsoj Jugi, odnosno sve dok je bio nastavnik i profesor gitare, pored redovnih casova u muzickoj skoli, za koje je bio placen, isao bi potpuno besplatno svoj djeci, koja bi pokazala talenat, kucama i sa njima radio na usavrsavanju tog talenta, odnosno usavrsavanju svih vjestina sviranja klasicne gitare. To, da je imao svoju porodicu, zasigurno ne bi uspio. Odrekao se svoje srece zbog srece i uspjeha drugih...A mogao je otici gdje je pozelio, sirom Dunjaluka, gdje bi adekvatno bio i uvazavan i nagradjivan za svoju zrtvu, ali je ostao vijeran svojoj Tuzli. Zato, prije nego se spomene Predrag Stankovic, potrebno je ustati!![]()
Predu znam preko 30 godina, bio je i moj profesor, bio je redovan gost u mojoj kuci, bio sam i ja njegov gost, vozao se i na njegovom gliseru birvaktile, ribarilo/pecalo se (i tome ima nekih 30 - tak godina), tako da, ako iko ima pravo govoriti o casti i cestitosti tog insana, to bih bio ja. Sasvim odgovorno, i pred Bogom i pred narodom, svjedocim da je svaki njegov postupak bio visoko profesionalan, a s druge strane, rekao bih, pun roditeljske paznje i ljubavi, koju je usmjeravao na sve svoje djake, umjesto na svoju porodicu koju, na zalost, nikada nije zasnovao. I, jos jednom, Predu - ustat pa spomenut!
-
sumirprimus
#1139 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ha dobro benefit of doubt,volio bi cut i njegovu stranu price, al to su vec teske kvalifikacije, za tek onako izrec na forumu a nije zajebancija.
- salik79
#1140 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Bojim se da je to ona rekla - kazala prica sitnih dusa, ljubomornih na Predin profesionalni uspjeh...Cisto sumnjam da je imao neko direktno negativno iskustvo, nego mu je neko "ispricao"...Ali, eto, cujmo i njegovu stranu pricesumirprimus wrote:ha dobro benefit of doubt,volio bi cut i njegovu stranu price, al to su vec teske kvalifikacije, za tek onako izrec na forumu a nije zajebancija.
-
sumirprimus
#1141 Re: Upoznajte Tuzlu :)
e bas.
ajde druze pucaj.
ajde druze pucaj.
- Laertes
#1142 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Odajem mu priznanje za 4 gitarista koje je odskolovao (mada je Sanel Redzic počeo svirati kod prof. Tinjica, Sanelove rijeci). I čuo sam i ja vise ljudi koji okivaju Predu u zvijezde, možda je i bio takav prije 30 godina. Međutim, moje iskustvo sa njim je krajnje negativno (i nema veze sa to nekom seksualnom orijentacijom koju gore spomenuste). U detalje neću, ali iznenadili biste se brojem ljudi koji imaju negativno viđenje "profesora" (navodnici jer on tu titulu nikad nije ni atekao) i negativno iskustvo s njim. Stvorio je nekoliko gitarista i mnogo vise dječjih sudbina negativno obilježio. A za besplatno držanje časova, što jedan od vas spomenu gore, samo mogu
Nije on nikad kratak bio u tom pogledu.
-
sumirprimus
#1143 Re: Upoznajte Tuzlu :)
stani druze pa i tinja je njegov?
- Laertes
#1144 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pitaj Nedu sta misli o Predi, i kakva su mu iskustva, a i Predu sta misli o Nedimu. Prvi kojiu se suprotstavio.sumirprimus wrote:stani druze pa i tinja je njegov?
-
sumirprimus
#1145 Re: Upoznajte Tuzlu :)
mislim ruzna tema,a nikad mi ne bi palo na pamet,jebte od tinje bi prije vrijeme potrosiona nesto o gitari, nego kakvi su odnosi izmedj koga hahaLaertes wrote:Pitaj Nedu sta misli o Predi, i kakva su mu iskustva, a i Predu sta misli o Nedimu. Prvi kojiu se suprotstavio.sumirprimus wrote:stani druze pa i tinja je njegov?
- Laertes
#1146 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ma nedo je car. Golem behut je bio pa je došlo do toga. A predo ga ne može očima. Onakvog kralja...sumirprimus wrote:mislim ruzna tema,a nikad mi ne bi palo na pamet,jebte od tinje bi prije vrijeme potrosiona nesto o gitari, nego kakvi su odnosi izmedj koga hahaLaertes wrote:Pitaj Nedu sta misli o Predi, i kakva su mu iskustva, a i Predu sta misli o Nedimu. Prvi kojiu se suprotstavio.sumirprimus wrote:stani druze pa i tinja je njegov?
-
sumirprimus
#1147 Re: Upoznajte Tuzlu :)
auf.brale 
- Laertes
#1148 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Dobro si rekao, ružna tema. Nećemo više.
Nego, je li ima gdje neki lokalni tz forum, a da nije jedan post hefticno?
Nego, je li ima gdje neki lokalni tz forum, a da nije jedan post hefticno?
- seln
#1149 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Upoznajte tuzlanske halapace i nanovije traceve..... 
- salik79
#1150 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Na zalost, vidi se da nisi bas upucen ni u Predin opus, niti u njegovo zvanje i strucnost. Bilo je nas gitarista dosta vise nego sto si upoznat, samo - nije se svako odlucio nastaviti tim putem, a i dosta nas je i rat u tome omeo. Recimo, ja sam trebao nastupiti na republickom takmicenju '92, a izbio je rat. Predo je bio ubijedjen da cu odnijeti prvo mjesto. Na zalost, zbog svih okolnosti, ubrzo sam zavrsio karijeru. Nedo je krenuo zajedno sa mnom u Muzicku i, za razliku od mene, strasno je volio gitaru, ali na zalost, nije imao moj talenat i predispozicije da bude vrstan gitarista. U taj vakat je za njega (a i za mene) bilo "bolno" sto ga je Predo proslijedio drugom kolegi, ali jednostavno nije imao vakta posvetiti se svima, najtalentovaniji su bili prioritet. I tu nije pravio nikakvu diskriminaciju po bilo kojem pitanju. Cak je i sina svoje, mozda i najbolje, prijateljice proslijedio u drugu klasu. Jednostavno, nije ima potreban talenat koji je trebalo forsirati. Danas je taj momak/covjek vrstan gradjevinski inzinjer u Svicarskoj (upravo zavrsava/je zavrsio projekat izgradnje tunela ispod Alpa).Laertes wrote:Odajem mu priznanje za 4 gitarista koje je )olovao (mada je Sanel Redzic počeo svirati kod prof. Tinjica, Sanelove rijeci). I čuo sam i ja vise ljudi koji okivaju Predu u zvijezde, možda je i bio takav prije 30 godina. Međutim, moje iskustvo sa njim je krajnje negativno (i nema veze sa to nekom seksualnom orijentacijom koju gore spomenuste). U detalje neću, ali iznenadili biste se brojem ljudi koji imaju negativno viđenje "profesora" (navodnici jer on tu titulu nikad nije ni atekao) i negativno iskustvo s njim. Stvorio je nekoliko gitarista i mnogo vise dječjih sudbina negativno obilježio. A za besplatno držanje časova, što jedan od vas spomenu gore, samo moguNije on nikad kratak bio u tom pogledu.
Sto se tice Predine strucnosti, neko ti je prenio pola istine i pola lazi. Tacno je da u tom vaktu nije bio kvalifikovan za profesora, sto su neki htjeli iskoristiti u diskreditaciji njegovog rada, na sta je Predo odlucio poloziti i te ispite (razliku). Sjecam se, kada je (prije rata) polagao pred republickom komisijom, da su se profesori koji su mu bili u komisiji postidili, jer prema njihovim rijecima - u normalnim okolnostima je mogla biti iskljucivo obrnuta situacija - da je on komisija, a oni kandidati