Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
arte.fakt

#1126 Re: zeničani

Post by arte.fakt »

Eborg wrote:Džonlić je u mnogočemu super lik kao i Zenicablog ali dok god mu je svaki članak k'o serendanje uvrijeđene mlade jer su kao svi protiv njega ne želim da učestvujem u takvim stvarima. Dok ne riješi te neke svoje komplekse i iskoristi tu energiju za pozitivnije stvari, ne vjerujem da će uspjeti prevazići nivo na kojem se sada nalazi Zenicablog (kao što rekoh, solidna stvar, ali ima još potencijala koji on sputava).
:thumbup:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#1127 Re: zeničani

Post by gentoo »

*
Last edited by gentoo on 04/09/2012 08:20, edited 1 time in total.
Eborg

#1128 Re: zeničani

Post by Eborg »

Svjestan sam ja toga i treba Zenici nešto poput toga. Na Facebook-generaciju svakako ne možeš računati, njima se sve svodi na to, dok ovi "ozbiljniji" koji su zaista zainteresovani za neke diskusije vjerovatno neće doći zbog Džonlića i tih njegovih monologa. Volio bih da to proradi, meni ni iz džepa ni u džep, ali mislim da su za to male šanse.

I slažem se, tužno je da se o Čeliku, GGM-u, izborima, stadionu i sličnim stvarima najviše piše po Klixu (mada nije više "mrski sarajevski forum" na prvu loptu :mrgreen: ).
Ajatolah_

#1129 Re: zeničani

Post by Ajatolah_ »

Ma ja bih se registrovao taman da ga je Fahro lično programir'o. :D Jednostavno nam fali to neko online okupljalište, a Zenicablog kao najposjećenija zenička stranica logično ima i najviše potencijala za takvo nešto.
Tačno je ovo što gentoo napisa, bez tridesetak aktivnih članova odmah u startu nema života za forum. Jer kad imate podforum sa zadnjim postom starim mjesec dana, slabo ko će se registrovati. Tako da ću ja gledati da lupim koji post tu i tamo, pa ako živne - živne, a ako ne živne, pokušao sam pomoći... A i gento je stari Klixovac, imam povjerenja da će razumno moderirati. :D
phillie

#1130 Re: zeničani

Post by phillie »

Nek u hajr bude :D
Warashii

#1131 Re: zeničani

Post by Warashii »

Davno je internet postao cenzura ziva.
Vecina moderatora rade u neku svoju korist, ne kazem da ce to biti i na ovom forumu, koliko ja znam zenicablog je vec imao neki forum na kojem nas je bilo registrovanih kao i na ovom sada, iz nekog razloga se to ne da.
A ja trazim neki forum koji je vezan za BiH a da nije kao ovaj na klix.
Licno sam misljenja da na forumima ima razlicitih misljenja i da samo zbog nekog misljenja, ako ne prelazi granice normale kao sto su vredjanje po svim osnovama i slicno, mada to i nije misljenje, ne treba nikog banovati ili upozoravati.
Komentari slanaka se ukidaju ovisno o vijestima, neke vijesti imaju komentare dok neke ne a neke samo putem nekih servisa ili cuvenog Facebooka ciji korisnik cak i nisam.
Mislim ako imas komentare pusti da se komentarise ili nemoj nikako, mada sam ja vise za ne komentarisanje iti jednog clanka jer sami komentari mogu nekog da navedu na drugo razmisljanje, odnosno da se desi da taj neko procita clanak i da donese neki sud o clanku ali mu, citajuci komentare ispod, neki od komentara promjeni razmisljanje.
Uh sto se ja raspisa.
Elem.
Nadam se uspjesnom radu foruma na koji se ev idem registrovati pa et vid cemo.
phillie

#1132 Re: zeničani

Post by phillie »

Licnog misljenja sam da su komentari na objavljene clanke najveca glupost uvedena na stranicama ovakvog tipa u BiH. Sta ja imam komentarisati vijest da je npr. nacelnik svecano otvorio dom za mlade (karikiram). Sasvim dovoljno je da sam upoznat sa tim dogadjajem, a kako cu ja njega percipirati, to je moja licna stvar koju uopste i ne trebam javno dijeliti sa ostalim koji procitaju ovu vijest. Dalje, u nasem slucaju kometari se koriste za prepucavanje, za dobijanje polickih poena, samopromocije ili ciste zlobe koja izbija iz komentatorove tastature. Novinar, ako drzi do sebe, u clanku ce se mozda osvrnuti na opisani dogadjaj profesionalno, ali komentari citatelja su sasvim nepotrebni.
Al eto...
Ajatolah_

#1133 Re: zeničani

Post by Ajatolah_ »

Ne znam, ja volim komentarisati i teško da bih i otvarao članke na Klixu da nema tih komentara. Nekad ću lupit' nekakvu težu glupost iz zajebancije, nekad ću ostaviti dobar i smislen komentar, i šta ja znam... ako imaš takvo mišljenje, ne čitaj ništa ispod vijesti i to je to.
sorted

#1134 Re: zeničani

Post by sorted »

Neko ranije spomenu da je frajer kompleksas, mislim da je to blaga rijec za u onolikoj mjeri bolesnog lika, koji je umislio da je neki vidjen i jak novinar, a u sustini obicni ublehas i mahalska "sveznalica" koji ide i dotle da se zbog lajkova svadja s djecom po fejsu.
Jedne prilike zbog slabe posjecenosti svog zutila od sajta, histerisao je po netu i pljuvao raju kako ide na, pazi ovog debilizma - "mrske sarajevske" stranice i forume, a eto sad i svoj forum reklamira po istim mrskim forumima. :roll: Ne pada mi na pamet da se registrujem, a kamoli pisem po forumu gdje ce vedrit i oblacit obicni kompleksas, licemjer i seoska varalica, niti smatram toliko bitnom cinjenicom postojanje takvog necega na lokalnom nivou.
gentoo

#1135 Re: zeničani

Post by gentoo »

*
Last edited by gentoo on 04/09/2012 08:20, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1136 Re: zeničani

Post by Bobi »

Džento, fulo si temu skrooooz :lol:
miskin

#1137 Re: zeničani

Post by miskin »

reklama je danas cudo mozes imati ne znam ti kakvu stranicu ako raja ne zna za nju, odmah je macku o repu ili je reklamiraj ili kupuj novu domenu
dust in the wind

#1138 Re: zeničani

Post by dust in the wind »

primate li i mene...hehe.iako vec 7.godinu sam u sa. za, tako bi bila divan grad, da je samo malo volje.ne kazem da nije sada, ali moze bolje... ali dobro. koga briga, radi se GGM,heh
dust in the wind

#1139 Re: zeničani

i jos nesto, mislim da je sasvim u redu dozvoliti komentarisanje. kao sto gore neko rece ne bih ni usla u neke clanke da nema komentara... a kome smetaju komentari ima jednostavno rjesenje, ne ulazi na njih...i svi sretni
gentoo

#1140 Re: zeničani

Post by gentoo »

Bobi wrote:Džento, fulo si temu skrooooz :lol:
Vidim i ja..

Nastavite ovdje.. I couldn't care less :oops:
Warashii

#1141 Re: zeničani

Post by Warashii »

dust in the wind wrote:i jos nesto, mislim da je sasvim u redu dozvoliti komentarisanje. kao sto gore neko rece ne bih ni usla u neke clanke da nema komentara... a kome smetaju komentari ima jednostavno rjesenje, ne ulazi na njih...i svi sretni
A ne nervira te kada se desi da neke clanke mozes komentarisati a neke ne?
Ihhhh a ovaj tvoj nick je moj stari nick sa jos starijeg mirca :P
arte.fakt

#1142 Re: zeničani

Post by arte.fakt »

sorted wrote:Neko ranije spomenu da je frajer kompleksas, mislim da je to blaga rijec za u onolikoj mjeri bolesnog lika, koji je umislio da je neki vidjen i jak novinar, a u sustini obicni ublehas i mahalska "sveznalica" koji ide i dotle da se zbog lajkova svadja s djecom po fejsu.
Jedne prilike zbog slabe posjecenosti svog zutila od sajta, histerisao je po netu i pljuvao raju kako ide na, pazi ovog debilizma - "mrske sarajevske" stranice i forume, a eto sad i svoj forum reklamira po istim mrskim forumima. :roll: Ne pada mi na pamet da se registrujem, a kamoli pisem po forumu gdje ce vedrit i oblacit obicni kompleksas, licemjer i seoska varalica, niti smatram toliko bitnom cinjenicom postojanje takvog necega na lokalnom nivou.
tacno tako ... tip protiv djece hoce da podnosi krivicne prijave ... digne citavu uzbunu za autorska prava radi neke fotografije a podzoni joomlu i tepmlate za istu i koristi ih na stranici vrhunac svega je da stavi svoj potpis ispod toga ... zenici treba forum ali ne politicko kompleksaski...
dust in the wind

#1143 Re: zeničani

heheeh. naravno da me nervira sto neke ne mogu da komentarisem. ali neke i podrzavam zabrane..jer budimo iskreni znam ja nas. ako nam das previse sanse bit ce svega u komentarima. a neki clanci su zasluzili zabranu. hehhe. a sta da ti kazem, ti i ja imamo ukusa sto se tice nick-ova.....
Zlata_1

#1144 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

arte.fakt wrote:
sorted wrote:Neko ranije spomenu da je frajer kompleksas, mislim da je to blaga rijec za u onolikoj mjeri bolesnog lika, koji je umislio da je neki vidjen i jak novinar, a u sustini obicni ublehas i mahalska "sveznalica" koji ide i dotle da se zbog lajkova svadja s djecom po fejsu.
tacno tako ... tip protiv djece hoce da podnosi krivicne prijave ... digne citavu uzbunu za autorska prava radi neke fotografije a podzoni joomlu i tepmlate za istu i koristi ih na stranici vrhunac svega je da stavi svoj potpis ispod toga ... zenici treba forum ali ne politicko kompleksaski...
Je li ovo o Adnanu Đonliću?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1145 Re: zeničani

Post by Jimmy McNulty »

De yebo vas Dzonlic, seljačina teška ohola, završio neki kvazi kurs za novinara i konta da je zenički Boris Dežulović, piše samo što valja za njegov stomak a šuti ko pichka za neke stvari.

Mene zanima ko su nam kandidati za načelnika ispred stranaka?

Znam da je SBB Ismet Sarajlić

SDA - ona seljačina Smajlovic

znate li za ostale stranke SDP itd ?

Ne zna čovjek za koga da glasa, Sarajka mi se čini kao fin čovjek ali... ne znam ni ja.

za koga vi glasate?
Zlata_1

#1146 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

Ja_Ja

#1147 Re: zeničani

Post by Ja_Ja »

Kandidati su :

Husejnagic Munib - SDP
Smajlovic Husejin - SDA
Imamovic Zaim - Stranka za narod BiH
Sarajlic Ismet - SBB
Hadziahmetovic Mirad - Nezavisni kandidat
Uzunovic Faik - Nezavisni Kandidat
Ja_Ja

#1148 Re: zeničani

Post by Ja_Ja »

Jos da dodam da niti jedan od njih ne izlazi sa nekim konkretnim rijesenjima problematike u gradu. Jos uvijek se samo okolisa oko tema ali nema nekog plana, povezanosti, ili neke strategije rijesavanja nagomilanih problema. Sto opet znaci da ce nastupiti populisticki pa ko vise raje zavede ili na svoj mlin navede.

Zalosno je sto nismo u stanju da kao ljudi kaznjavamo slicna ponasanja vec se palimo na ista.
soul_assassin

#1149 Re: zeničani

Post by soul_assassin »

Kontam glasati za SDP-ovog kandidate Muniba Huseinagića, ali iskreno mislim da nema šanse da pobijedi. Bio sam na konvenciji u Zenici i čovjek dobro govori, ali mislim da nije ponudio efikasna rješenja prvih problema Zenice. Jedino mi se sviđa plan za problem Grijanje :D

S druge strane, Huso, iako ga ne volim, je zasebna stranka i mislim da će opet hladno dobiti . Uvijek će biti ljudi iz Zenice i okolice koji će smatrati renovaciju Bilinog i GGM kao potez vrijedan divljenja a što se krvimo sa psima i udišemo nekad narandžasti a nekad bijeli dim, to je druga priča.

:bih:
belfy

#1150 Re: zeničani

Post by belfy »

ja, koji nisam ljubitelj SDA, cu za nacelnika birati Husu iz prostog razloga da se svi poceti radovi ne bi otegli u nedogled i grad ostao izrovan narednih pet godina. dok bi neko drugi pohvatao gdje se sta radi, kad se sta treba potpisati i odobriti i dok se ugradi malo u cijenu prodje godina.
meni je veci problem sto se nema za koga glasati u vijece. sve stranke su ponudile jednako lose kadrove i po prvi put mi dodje da preskocim taj izbor. jednostavno ne postoji osoba kojoj bih mogao ciste duse dati glas. jos mi je najgore sto tu uvijek trpaju doktore/specijaliste i slicna zanimanja na liste, sto je onda dupli gubitak. niti se jedan doktor moze fokusirati tada na politicki rad, a njegov rad kao doktora/specijaliste ispasta...
Post Reply