Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MedenoSrce

#1126 Re: Snijeg sirom BiH

Post by MedenoSrce »

Arslan_11 wrote:2 dana sam lopatao snijeg i sa par komsija ocistio vise od 1km ulice od snijega da bi bila prohodna..U toj ulici izmedju ostalog zivi nana koja mora na dijalizu svaki drugi dan ja mislim. Jutros sam pokupio tri starije zene na Alipasinom i odvukao ih do Marijin dvora.Na kraju sam morao parkirati na prosirenju jer KJP centar skenderija, koja mi naplacuje parking 60KM mjesecno, nije bila u stanju ocsititi parking...Jesam to ja papak??
Ako si ostavio na vidno mjesto br. telefona da te mogu pozvati da se pomjeriš, onda nisi.
Visoki napon

#1127 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Visoki napon »

Bitno je da Gras uzme unaprijed lovu za kupone :x
dječak sa šibicama

#1128 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

antimobbing wrote: Sinoć kada sam prolazio komercijalom oko 21.00 sat nisu očistili ni 5 kilometara, a trebaju očistiti preko 20 kilometara to jeste, po 12 kilometara u oba pravca.

Mislim da tramvaj neće proraditi u narednih 5 dana zato narode šutite, trpite i nastavite dalje hodati …
Danas su dali saopcenje (ovi iz GRAS-a) da tramvajski saobracaj krece najkasnije veceras.

E sad, ako slazu, hoce li neko odgovarati zbog lazi? :run:
karanana

#1129 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

jeli dosta vise snimaka budaletina kako skacu s kuca i balkona?
chuchumbamayumbe

#1130 Re: Snijeg sirom BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Arslan_11 wrote:2 dana sam lopatao snijeg i sa par komsija ocistio vise od 1km ulice od snijega da bi bila prohodna..U toj ulici izmedju ostalog zivi nana koja mora na dijalizu svaki drugi dan ja mislim. Jutros sam pokupio tri starije zene na Alipasinom i odvukao ih do Marijin dvora.Na kraju sam morao parkirati na prosirenju jer KJP centar skenderija, koja mi naplacuje parking 60KM mjesecno, nije bila u stanju ocsititi parking...Jesam to ja papak??
Nisi.
mrtva kokoš

#1131 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mrtva kokoš »

karanana wrote:jeli dosta vise snimaka budaletina kako skacu s kuca i balkona?
kako je meni ono retardirano :lol: :lol: mene bi bilo blam okaciti na tjub :-)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1132 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

dječak sa šibicama wrote:
antimobbing wrote: Sinoć kada sam prolazio komercijalom oko 21.00 sat nisu očistili ni 5 kilometara, a trebaju očistiti preko 20 kilometara to jeste, po 12 kilometara u oba pravca.

Mislim da tramvaj neće proraditi u narednih 5 dana zato narode šutite, trpite i nastavite dalje hodati …
Danas su dali saopcenje (ovi iz GRAS-a) da tramvajski saobracaj krece najkasnije veceras.

To su lijepe vijesti, ako su tačne!? :-D
Mada mislim da će im trebati minimalno 3 do 5 dana ...
dječak sa šibicama

#1133 Re: Snijeg sirom BiH

:lol:

Ofirni su vise, kako ne kontaju da je prosao voz, nije vise fazon skakati nag u snijeg, ili bordati po ulici, pametnije im je da se lopate uhvate :oops: :lol:
Cholina_Lokica

#1134 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Cholina_Lokica »

Kako ispred centralne banke gospoda u odjelima i uglancanim cipelicama dobro lopataju, komplet trotoar ocistili i nabacuju na kamione snijeg :D
hocunecu

#1135 Re: Snijeg sirom BiH

Post by hocunecu »

ma grasu ovo doslo ko 1 na 10
ionako su ima racuni bili blokirani, i nisu imali nafte za autobuse....
dječak sa šibicama

#1136 Re: Snijeg sirom BiH

antimobbing wrote:

To su lijepe vijesti, ako su tačne!? :-D
Mada mislim da će im trebati minimalno 3 do 5 dana ...
Ma vec su sami sebe demantovali, jutros na radiju slucam "tramvajski saobracaj krece veceras" a vec sad vidim na portalu da nazalost nista od tramvaja do daljnjeg.

Lazu, kao i ovi sto nas sa tv ekrana ubjedjuju da je situacija u Sarajevu stabilizirana.
karanana

#1137 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

Cholina_Lokica wrote:Kako ispred centralne banke gospoda u odjelima i uglancanim cipelicama dobro lopataju, komplet trotoar ocistili i nabacuju na kamione snijeg :D
i onda kad neko kaze da se tamo nista ne radi.
dječak sa šibicama

#1138 Re: Snijeg sirom BiH

Cholina_Lokica wrote:Kako ispred centralne banke gospoda u odjelima i uglancanim cipelicama dobro lopataju, komplet trotoar ocistili i nabacuju na kamione snijeg :D
Jel Kozaric na celu? :D
kokuz_sa

#1139 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

ili ovo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... pHhDU96bLs
zelenashica

#1140 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

Janjicar wrote:Gracanica kod Tuzle :) snijeg pada od jutros

Magistralni put Doboj-Tuzla na relaciji od Miricne do Gracanice je odlicno očišćen a za ostali dio ne znam
Uglavnom :thumbup:
Cijela relacija Tuzla-Gračanica solidno očišćena, nema razlike u odnosu na prošle zime.
Cholina_Lokica

#1141 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Cholina_Lokica »

Jel Kozaric na celu? :D
E ne vidjeh face ko sve, ali su se plaho zadali, do betona sve skinuli :D
zelenashica

#1142 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

Hemel wrote:radi li iko danas... :shock: :D

vidim da ste se raspisali pa reko samo da priupitam... :D
Ja odradila 3h lopatanja,... i evo kući do sutra :roll:
VjecitiStudent

#1143 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

U Splitu su sada , cim je pao snijeg, propisali kazne za sve one koji ne ociste snijeg ispred svojih poslovnih prostora, haustora, itd.

A kod nas?
zelenashica

#1144 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

VjecitiStudent wrote:U Splitu su sada , cim je pao snijeg, propisali kazne za sve one koji ne ociste snijeg ispred svojih poslovnih prostora, haustora, itd.

A kod nas?
Ko nas narod kažnjava komunalce.
Visoki napon

#1145 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Visoki napon »

VjecitiStudent wrote:U Splitu su sada , cim je pao snijeg, propisali kazne za sve one koji ne ociste snijeg ispred svojih poslovnih prostora, haustora, itd.

A kod nas?
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120206066

Ovako bi kao trebalo :)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1146 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

dječak sa šibicama wrote: Ma vec su sami sebe demantovali, jutros na radiju slucam "tramvajski saobracaj krece veceras" a vec sad vidim na portalu da nazalost nista od tramvaja do daljnjeg.

Lazu, kao i ovi sto nas sa tv ekrana ubjedjuju da je situacija u Sarajevu stabilizirana.
1 sat rada mašine 50 KM.

Živimo u 21 vijeku, a oni ručno lopatama čiste grad i tramvajsku prugu ... :-)
Arslan_11

#1147 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Arslan_11 »

chuchumbamayumbe wrote:
Nisi.
Hvala! Vec sam poceo sumnjati u sebe :D
Bobbah

#1148 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Bobbah »

poznanik wrote:
suncica24 wrote:Nije odlicno, nije k'o u Japanu, ali nije vala ni crno.
Ako ko misli da zna i moze pomoci, u Centru CZ ce ga sigurno docekati rasirenih ruku.
Ali nep, lakse je sjediti i prosipati pamet (steta je vala) kako nista ne valja, i niko nista ne zna, i niko nista ne radi..
Ne živim ja ovdje od juče da ne znam o čemu pišem, svake godine je ista priča i isto tv slikanje. Ovo je priča za javnost, hvalisanje za medije, situacija na terenu je sasvim drugačija. I - nije snijeg pao juče, već prije mnogo dana, a sistem Civilne zaštite po propisima treba da ima 24-satnu dežuru i stalno praćenje meteorolških i drugih okolnosti, jednostavno - moraju biti pripremljeni da promptno reaguju. Naša vlast je čak cijeli dan razmišljala da li da donese odluku o stanju prirodne nesreće, sve vrijeme dok su sa raznih strana države stizale informacije o zametenim putnicima, odsječenim selima, mrtvim u smrzotinama, i sl. Vanredna situacija je zaštita ljudi, materijalnih dobara i okoliša, nije neki administrativni akt, o kojem se pregovara i promišlja. Od vlasti očekujem da me zaštiti, ima mandat i sve potrebne resurse za to, ne očekujem tv slikanje i nagovaranje na glas za naredne izbore.

Civilna zaštita raspolaže ogromnim finansijama u svakoj opštini, u kantonu, na nivou FBiH. I treba, možda im čak i još novca treba odvojiti, a onda se desi da jedan načelnih javno izjavi kako u njihovom skladištu CZ - nema lopata!

1969. godine pao je snijeg u visini sličnoj ovoj aktuelnoj, u dva dana snijeg sa sarajevskih ulica je prosto - nestao. Gradska vlast pozvala studente, sve ih dobro platila, i omladina rasturila snijeg, a od novca živjeli pola godine k'o hadžije. Naša organizacija CZ nije u stanju ni 100 ljudi na pozove na obavezu javljanja u ovakvim situacijama, dobar dio mehanizacije od firmi još uvijek nije iskorišten, tramvaj u Sarajevu već danima ne radi, vojska sjedi i grije guzice u kasarnama... a Musić se slika na tv i hvali kako je sve pod kontrolom :-)
Pročitao sam negdje da je Općina Centar zaposlila više stotina volontera koji čiste već 2-3 dana, i čistit će do kraja hefte. I dobiti će 50KM po danu. Također, vidio sam negdje da GRAS također traži raju za pomaganje, također će dobiti neke dnevnice. Studenti su se već okupili, i čuo sam od raje da je još par općina pozvalo građane da dođu, tj ne samo općine nego i mjesne zajednice i tako te institucije.
Last edited by Bobbah on 06/02/2012 14:13, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1149 Re: Snijeg sirom BiH

Post by -LIBERO- »

Al' ne sekirajte se..nase drage vodje i velikani,brinu se za svoj ucviljeni puk.
Sta nam sve te padavine, hladnoca i sve to ostalo moze pored njih... :thumbup:

Image
dječak sa šibicama

#1150 Re: Snijeg sirom BiH

Ali dobro se provozat trolom danas, puna ko sipak, raja nervozna, a mangupi ih podjebavaju i dobacuju, valjas se od smijeha :D
Post Reply