E hebi ga..ovo ej bas katastrofalno,kada malo bolje skontas bez navijackih strasti i sa malo vise objektivnosti..nije ni cudo sto su se prestavnici portugala bunili i trazili promjenu naseg domaceg stadiona.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Sta hoce vidis tamo u daljini da je bolja trava ... Nek igraju samo tamo-LIBERO- wrote:Naletih na foto na jednom drugom forumu...foto travnjaka na Bilinom uslikano jucer.
E hebi ga..ovo ej bas katastrofalno,kada malo bolje skontas bez navijackih strasti i sa malo vise objektivnosti..nije ni cudo sto su se prestavnici portugala bunili i trazili promjenu naseg domaceg stadiona.![]()
Pa kakvi su uslovi za portugalske fudbalere, takvi su i za naše. Protiv Bjelorusa Bilino polje je bila močvara, pa se niko od njih nije pobunio i prigovorio. A još i izgubili utakmicu-LIBERO- wrote:Naletih na foto na jednom drugom forumu...foto travnjaka na Bilinom uslikano jucer.
E hebi ga..ovo ej bas katastrofalno,kada malo bolje skontas bez navijackih strasti i sa malo vise objektivnosti..nije ni cudo sto su se prestavnici portugala bunili i trazili promjenu naseg domaceg stadiona.![]()
daj bolan,ne moze se igrati na ovome.poznanik wrote:Pa kakvi su uslovi za portugalske fudbalere, takvi su i za naše. Protiv Bjelorusa Bilino polje je bila močvara, pa se niko od njih nije pobunio i prigovorio. A još i izgubili utakmicu-LIBERO- wrote:Naletih na foto na jednom drugom forumu...foto travnjaka na Bilinom uslikano jucer.
![]()
Imamo li mi pravo tražiti od portugalskog fudbalskog saveza promjenu stadiona, iz bilo kojih razloga npr, a sve pod izgovorom neigranja na onom ogromnom Sportingovom stadionu, na kojem će 100% dominirati portugalski navijači?
Ko daje konačnu saglasnost i odlučivanje o igranju na nekom stadionu kojeg je prethodno odredio domaćin: Domaćin ili UEFA?
Ma naravno, pa još u Poljskoj, kod žrijebanja za baraž, odlučena je zamjena trave i neigranje Čelikovih utakmica sve do susreta sa Portugalcima.Tvrdokorna mrlja wrote:daj bolan,ne moze se igrati na ovome...
Treba igrati na Grbavici ili Kosevu,ono je nacionalna sramota od terena u Zenici,.......Nema sanse da se to poravi do utakmice jer je hladno za travu a nema se vremena za mjenjenje trave kako su trazili predstavnici portuglaske reprezentacije,.....LSD wrote:Stadion B.Polje je prava oranica postalo![]()
užasan teren koji se mora popraviti do baraža, kako zna i umije...sumnjam da ce UEFA dozvoliti utakmicu na ovakvom terenu.
Mislim da ima sasvim dovoljno vremena za obnovu travnate površine na igralištu. Trava se ne sije, mijenjaju se zemljane trake sa već uzgojenom travom, i po polaganju samo se dosijavaju i zalijevaju vodom zbog nastavka rasta, a narasla trava se kasnije obnavlja rezanjem. Ako je vrijeme hladno, igralište - novi travnjak se može prekriti poliuretanskom folijom, i tako zaštititi i od ptica i od hladnože. Čini mi se da trake sa travom za jedno nogometno igralište stanu u tri šlepera. Nekad prije, uvozila se iz Grčke, ne znam da li u BiH neko uzgaja travu na trakama...Bosnolog wrote:Treba igrati na Grbavici ili Kosevu,ono je nacionalna sramota od terena u Zenici,.......Nema sanse da se to poravi do utakmice jer je hladno za travu a nema se vremena za mjenjenje trave kako su trazili predstavnici portuglaske reprezentacije,.....LSD wrote:Stadion B.Polje je prava oranica postalo![]()
užasan teren koji se mora popraviti do baraža, kako zna i umije...sumnjam da ce UEFA dozvoliti utakmicu na ovakvom terenu.
A mo'š mislit ako bi se našle pare za te rolne trave, a to naši ''preuzeli'' da odrade? Onako kako se uzme iz općine 15.000 KM za sanaciju puta, a samo se par zakrpa naljepi i ostalo ode u IMT-e, u vikendice, ražnjeve...I onda, do drugog poluvremena, travnjak se skuhlja ko stolnjak...jeza u ledja wrote:Ma eno Rumuni napravili super mega stadion. Svecano otvaranje sa Francuskom ovo ono. Nov travnjak. Sve.
I pocela utakmica, trava se raspada ko da je od vate. Do kraja meca travnjak je izgledao gore nego BP protiv Luxa.
Fakat, u prošlom baražu smo pokazali svijetu najružnije lice... od teferiča u hotelu u Lisabonu, slučaja Miske, oranice u Zenici, taktike izbij-nabij, publike koja se oglasi samo da bi zviždala protivničkoj himni, Salihovićevog crvenog, selektora koji za poraz krivi debitanta koji nije ništa lošije odigrao nego ostali... sve skupa je bilo jedno veliko fujdenimb wrote:Nisam ni ja za mijenjanje stadiona u barazu...ali ruku na srce, ono je katastrofa od travnjaka i ne znam kako ni zasto bi i nama pasalo da se igra po onim rupama...jedino ako cemo cijelo vrijeme nabijati loptu u bunar i cekati da sudac svira kraj![]()
Druga stvar koja je po meni bitna je da ce cijela Evropa gledati ovu utakmicu, a ovako se definitivno ne gradi imidz velike reprezentacije, ili imidz drzave uopce...katastrofa, i ako onako zbilja bude izgledao travnjak onda je i sramota, dobit cemo nadimak "indijanci" prije nego zamajevi
Edit: Kako to da svake godine citamo neke naslove u novinama da je ulozeno 200 - 300 - 400 000 u travnjak na BP, a on svake godine izgleda onako
..i gađanja pomoćnog sudijeultima_palabra wrote:Fakat, u prošlom baražu smo pokazali svijetu najružnije lice... od teferiča u hotelu u Lisabonu, slučaja Miske, oranice u Zenici, taktike izbij-nabij, publike koja se oglasi samo da bi zviždala protivničkoj himni, Salihovićevog crvenog, selektora koji za poraz krivi debitanta koji nije ništa lošije odigrao nego ostali... sve skupa je bilo jedno veliko fuj![]()
Dobro si...arzuhal wrote:..i gađanja pomoćnog sudijeultima_palabra wrote:Fakat, u prošlom baražu smo pokazali svijetu najružnije lice... od teferiča u hotelu u Lisabonu, slučaja Miske, oranice u Zenici, taktike izbij-nabij, publike koja se oglasi samo da bi zviždala protivničkoj himni, Salihovićevog crvenog, selektora koji za poraz krivi debitanta koji nije ništa lošije odigrao nego ostali... sve skupa je bilo jedno veliko fuj![]()
ultima_palabra wrote:Fakat, u prošlom baražu smo pokazali svijetu najružnije lice... od teferiča u hotelu u Lisabonu, slučaja Miske, oranice u Zenici, taktike izbij-nabij, publike koja se oglasi samo da bi zviždala protivničkoj himni, Salihovićevog crvenog, selektora koji za poraz krivi debitanta koji nije ništa lošije odigrao nego ostali... sve skupa je bilo jedno veliko fujdenimb wrote:Nisam ni ja za mijenjanje stadiona u barazu...ali ruku na srce, ono je katastrofa od travnjaka i ne znam kako ni zasto bi i nama pasalo da se igra po onim rupama...jedino ako cemo cijelo vrijeme nabijati loptu u bunar i cekati da sudac svira kraj![]()
Druga stvar koja je po meni bitna je da ce cijela Evropa gledati ovu utakmicu, a ovako se definitivno ne gradi imidz velike reprezentacije, ili imidz drzave uopce...katastrofa, i ako onako zbilja bude izgledao travnjak onda je i sramota, dobit cemo nadimak "indijanci" prije nego zamajevi
Edit: Kako to da svake godine citamo neke naslove u novinama da je ulozeno 200 - 300 - 400 000 u travnjak na BP, a on svake godine izgleda onako![]()
Sad bi trebalo pokazati koliko smo napredovali od tih mračnih vremena.
mislim da zapadna tribinia nece biti u funkciji,tako da prica Kosevo pada u vodutataćusak wrote:Ma nešto mi ovo oko terena sumnjivoda ovo naši ne mute, ipak bi se na koševu prodalo 30.000 karata
![]()
Možda malo glupo u baražu mijenjati stadion ali..
Mada ja navijam za Koševo jbg ipak bi se onda otišlo na tekmu