Federalna televizija
Moderator: anex
-
disney
#1126 Re: Federalna televizija
ih, kako bi se "slucajni prolaznik" rado priblizio andji, sve mu oko zvrlja u njenom pravcu, ali andja se grli sa odusevljenom rajom, a njemu se malo gadi narod, ne moze bas tako blizu 
-
Avaxx
#1127 Re: Federalna televizija
A zasto mi gradjani ne bi vratili FTV gradjanima?
Oligarhija koja totalitaristicki vlada FTV-om se trenutno osjeca mocno i nedoticno. To je zato sto im je partija u vlasti i na jednom i na drugom nivou. Sada se oni osjecao kao carevi.
Razlog zasto niko iz drugih partija a ni intelektualci ne kritikuju kriminal na FTV-u je zato sto se svi boje osvete jer svi uglavnom imaju orahe u dzepovima.
Medjutim...
Ako se novinarska mafija boji koga onda su to gradjani! Mi nemamo nikakvu pozadinu niti orahe u dzepovima. Mi smo samo gradjani koji urednu placaju pretplanu a koji su nezadovoljni onim sto im se servira preko te televizije.
Ako bi se organizovali i napravili proteste ispred sivog doma, zahtjevajuci vracanje FTV-a gradjanima i prestanak podanickog novinarstva, papci sa te tv kuce bi se usrali od straha jer ne bi znali kako da na to odgovore. Malo pomalo, ako bi bili ustrajni, mogli bi ih i skroz otjerati iz njihovih brloga i dovesti normalne ljude koji nece biti pristrasni bilo kome.
Ovo je vrlo izvodljivo samo treba imato volje. Ali na zalost mnogima odgovara lopovija FTV-a.
Oligarhija koja totalitaristicki vlada FTV-om se trenutno osjeca mocno i nedoticno. To je zato sto im je partija u vlasti i na jednom i na drugom nivou. Sada se oni osjecao kao carevi.
Razlog zasto niko iz drugih partija a ni intelektualci ne kritikuju kriminal na FTV-u je zato sto se svi boje osvete jer svi uglavnom imaju orahe u dzepovima.
Medjutim...
Ako se novinarska mafija boji koga onda su to gradjani! Mi nemamo nikakvu pozadinu niti orahe u dzepovima. Mi smo samo gradjani koji urednu placaju pretplanu a koji su nezadovoljni onim sto im se servira preko te televizije.
Ako bi se organizovali i napravili proteste ispred sivog doma, zahtjevajuci vracanje FTV-a gradjanima i prestanak podanickog novinarstva, papci sa te tv kuce bi se usrali od straha jer ne bi znali kako da na to odgovore. Malo pomalo, ako bi bili ustrajni, mogli bi ih i skroz otjerati iz njihovih brloga i dovesti normalne ljude koji nece biti pristrasni bilo kome.
Ovo je vrlo izvodljivo samo treba imato volje. Ali na zalost mnogima odgovara lopovija FTV-a.
- Platformas
- BegA_
-
StupskaBitanga
#1130 Re: Federalna televizija
Neka Darjan pogleda Daliju pa nek radi live javljanje
http://balkans.aljazeera.net/video/dali ... rvi-i-meda
http://balkans.aljazeera.net/video/dali ... rvi-i-meda
-
Chuckie
#1131 Re: Federalna televizija
Her Flick je samo za javljanje sa Kalinovika. 
-
Chuckie
#1132 Re: Federalna televizija
I stativaaaaaa, lopta je podila vratnicu.FreeSol2 wrote:Joj Bilica kako navija ofirno za barcelonu
-
StupskaBitanga
#1133 Re: Federalna televizija
nemojte me pogrešno shvatitiChuckie wrote:Her Flick je samo za javljanje sa Kalinovika.
Pogledao sam opet i on je mrtav hladan blago rečeno se napalio na Bred Pitta tj vjerovatno mu je on ibio tinejdžerska maštarija
Eno ga, eno ga jedno 100x je ponovio
-
tabloid
#1134 Re: Federalna televizija
Dobar prijedlog.Kad su ruseni diktatori u Tunisu,Egiptu,..zasto i mi ne bi mogli diktatori na javnom servisu.Avaxx wrote:A zasto mi gradjani ne bi vratili FTV gradjanima?
Medjutim...
- al_akhisari
#1135 Re: Federalna televizija
...rekoh, samo da konstatujem da je bilo uživanje slušati komentar utakmice lp, između bayera i barce, komentatora b. bilića
pa, ono je strašno
bojim se svašta ću napisati 
- Sasvim_Obican
#1136 Re: Federalna televizija
Ne možemo mi dobiti modernu, objektivnu i kvalitetnu javnu televiziju dok god je Javni RTV servis uređen ovako kako je uređen. Potrebno je mijenjati taj zakon i, prije svega državnoj televiziji, pomoći u financiranju kako bi makar mogli izbliza konkurirati televizijama u regionu.
-
VjecitiStudent
#1137 Re: Federalna televizija
Kako objasnjavas da je unutar istog ovog uredjenja javne RTV , prije samo par godina, federalna TV bila daleko bolja?Sasvim_Obican wrote:Ne možemo mi dobiti modernu, objektivnu i kvalitetnu javnu televiziju dok god je Javni RTV servis uređen ovako kako je uređen. Potrebno je mijenjati taj zakon i, prije svega državnoj televiziji, pomoći u financiranju kako bi makar mogli izbliza konkurirati televizijama u regionu.
Sta se to desilo u medjuvremenu?
-
StupskaBitanga
#1138 Re: Federalna televizija
opozicija postala vlast i sklonjeni su svi koji neće biti klimajuće glave i poslušniciSta se to desilo u medjuvremenu?
-
VjecitiStudent
#1139 Re: Federalna televizija
A na njihova mjesta su dovedena djeca, bukvalno sa ulice.StupskaBitanga wrote:opozicija postala vlast i sklonjeni su svi koji neće biti klimajuće glave i poslušniciSta se to desilo u medjuvremenu?
Mislim da ce i za krah federalne na kraju biti kriv ... Dodik.
- dječak sa šibicama
#1140 Re: Federalna televizija
Ovo sto si ti napisao je bjezanje od cinjenica, FTV-u ne treba pomoci finansiranjem, vec im zavrnuti i onu pipu koju imaju. Dok ne prestanu biti glasilo jedne stranke. Ili neka ih finansira stranka, i nadjenu si ime koje bi im u tom slucaju bilo prikladnije.Sasvim_Obican wrote:Ne možemo mi dobiti modernu, objektivnu i kvalitetnu javnu televiziju dok god je Javni RTV servis uređen ovako kako je uređen. Potrebno je mijenjati taj zakon i, prije svega državnoj televiziji, pomoći u financiranju kako bi makar mogli izbliza konkurirati televizijama u regionu.
O BHT da ne govorim, tamo se ne zna ni ko pije ni ko placa, malo su Dodikovi, malo nisu, valjda zavisi od toga koja je ekipa u smjeni.
- Sasvim_Obican
#1141 Re: Federalna televizija
Nije tako. Ja govorim o tehničkim kapacitetima. Digitalizacija tek počela, studijske scenografije se ne mijenjaju, o obnovi zgrada i tehnologije da ne govorim. Tek kad se promijeni zakon i kad televizije ne budu morale zavisiti od stranke na vlasti, tek onda možemo očekivati neku veću politiku nezavisnost medija.dječak sa šibicama wrote:Ovo sto si ti napisao je bjezanje od cinjenica, FTV-u ne treba pomoci finansiranjem, vec im zavrnuti i onu pipu koju imaju. Dok ne prestanu biti glasilo jedne stranke. Ili neka ih finansira stranka, i nadjenu si ime koje bi im u tom slucaju bilo prikladnije.Sasvim_Obican wrote:Ne možemo mi dobiti modernu, objektivnu i kvalitetnu javnu televiziju dok god je Javni RTV servis uređen ovako kako je uređen. Potrebno je mijenjati taj zakon i, prije svega državnoj televiziji, pomoći u financiranju kako bi makar mogli izbliza konkurirati televizijama u regionu.
O BHT da ne govorim, tamo se ne zna ni ko pije ni ko placa, malo su Dodikovi, malo nisu, valjda zavisi od toga koja je ekipa u smjeni.
Recimo, meni je BHT najobjektivnija tv kuća u JRTV servisu zato što valjda niko nema interesa da ih uzme pod svoje.
- Platformas
#1142 Re: Federalna televizija
Dosao je Bakir H. na mjesto urednika informativnog programa, njega samo "srusit" i FTV opet zdravaVjecitiStudent wrote:
Kako objasnjavas da je unutar istog ovog uredjenja javne RTV , prije samo par godina, federalna TV bila daleko bolja?
Sta se to desilo u medjuvremenu?
- karanana
#1143 Re: Federalna televizija
hajmo iz zajebancije poslati ptpc-u otvoreno pismo protesta nazvano "vratite nam FTV" . oni bi ga u 19:30 objavili kao prvu vijest.
cudo i ove neke nase komentare ne objave i ne iskoriste.
- Edinho2011
#1144 Re: Federalna televizija
karanana wrote:hajmo iz zajebancije poslati ptpc-u otvoreno pismo protesta nazvano "vratite nam FTV" . oni bi ga u 19:30 objavili kao prvu vijest.
-
StupskaBitanga
#1145 Re: Federalna televizija
Apsolutno se slažemVjecitiStudent wrote:A na njihova mjesta su dovedena djeca, bukvalno sa ulice.StupskaBitanga wrote:opozicija postala vlast i sklonjeni su svi koji neće biti klimajuće glave i poslušniciSta se to desilo u medjuvremenu?
Mislim da ce i za krah federalne na kraju biti kriv ... Dodik.
Eno Jelenče zbog kojeg me ovdje muški dio populacije koji samo gleda izgled će me kuditi bi pročitala šta god joj se napiše
O naglascima, glupim pitanjima neću
I opet znaju ponavljati da su najgledaniji, najuticajniji.....
Svašta
-
Holms
#1146 Re: Federalna televizija
svaka ti dala....karanana wrote:hajmo iz zajebancije poslati ptpc-u otvoreno pismo protesta nazvano "vratite nam FTV" . oni bi ga u 19:30 objavili kao prvu vijest.
aferim
- karanana
#1147 Re: Federalna televizija
a dace valjda pokoja ponekad. inshallah.
-
Holms
#1148 Re: Federalna televizija
hahahahaha ........i više nego ponekadkaranana wrote:a dace valjda pokoja ponekad. inshallah.
- iPod
#1149 Re: Federalna televizija
@karanana
nije valjda ko ona stara izreka "U pustinji kiša rijetko pada"
nije valjda ko ona stara izreka "U pustinji kiša rijetko pada"
-
mosfet
#1150 Re: Federalna televizija
Čitava redakcija informativnog programa FTV zajedno je pročitala pola serijala o Zagoru i Čiku iz edicije Lunov Magnus Strip. Priča se da je neko Damiru Kaletoviću jednom podvalio Martija Misteriju, kad je zamalo poludio pokušavajući da pročita.