Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- opa22
#1126 Re: Al Jazeera Balkans
ne zatrpavajte temu glupostima, idite na politiku se svadjati i Fahri i njemu slicnima
-
lingvistika
#1127 Re: Al Jazeera Balkans
jbt, istraumirao sam sebogumila wrote:slusaj, Knjizevniklingvistika wrote: Kad mi već udaraš po zemljaku, evo nekoliko stvari:
Avaz, 23. septembar, isječak iz govora sa tribine u Zavidovićima kojoj sam i sam prisustvovao.
"Radončić je naglasio da slogan SBB BiH, star tri godine, u svojoj predizbornoj kampanji ove godine koriste i republikanci u Americi, što znači da Savez ima ideje i zna zašto je moto “Razvoj i pravda”."
- znači Fahro laže i obmanjuje građane, jer republikanci nemaju takav slogan, ili
- Fahro želi da istakne starost slogana da ga neko ne bi doveo u vezu sa dolaskom Erdogana, ili
Ili si ti toliko kivan na Semsudina da uopće nisi shvatio poentu teksta. Doduše ona se može razlikovati iz mog i tvog ugla. Tvoj je očito ugao SBB-a, a moj više književni. I ako pročitaš tekst još jednom, malo pažljivije, vidiš da uopće nije informativan, više je satirički, još pisan na blogu - što zajedno daje autoru slobodu da rasteže činjenice do mile volje, odnosno do mjesta kad postaju laž, preko čega ne bi smio ići. I ako ga pročitaš, malo pažljivije, vidiš da je poenta teksta OBMANA i onda vidiš da nema veze je li slogan republikanaca Razvoj i Pravda, ako je Fahro rekao da ga koriste a slagao, onda je obmanuo, dakle pisac je opet istakao obmanu.
I prilikom ocjene teksta, dobro je to raditi u cjelini, ali, vidim, nisi stigao, požurio da mu presudiš...
P.S.
Nadam se da takvi nikad neće raditi na Al jazeerai![]()
1. da, fahro laze i obmanjuje gradjane. i vezano i nevezano za moj post.
2. jesam kivna na skejica, ne vidim odakle uopste dilema jesam li ili nisam.
3. da, tvoj i moj "ugao" se ocito razlikuju.
4. ne znam odakle ste ti i skejic, ali jednako ste civilizirani, skolovani, i politicki pismeni.
5. ok, to ti zoves satira. on vjerovatno ne zna ni sta to znaci.
6. ne pada mi na pamet da citam pazljivije.
7. obmana? slazem se.
8. nisam pozurila, ali uvijek mogu. ako se javi jos koji analfabet poput tebe da ga brani, prelazim sa klixa na pismo uredniku i direktoru.
jel' uvijek tako kad ti je teško, istreseš se u 8 tačaka?
Mislim, razumijem te ja. Slobodno kad te neko iznervira, ti piši, piši meni, a možeš i uredniku i direktoru... bitno je da pišeš, ne ostavljaj to zlo u sebi.
lp,
Književnik
- bogumila
#1130 Re: Al Jazeera Balkans
otislo pismo na djodjica i kantardzica. SAD mi je lakse. 
- So What!
#1131 Re: Al Jazeera Balkans
Morate ovo pogledati, naši ljudi se svađaju na engleskom, ali dosta kulturnije, extra emisija. Iznenadilo me kako lijepo pričaju engleski.
Ovdje gostuje Suljagić, Gatalo i još nekoliko manje poznatih ljudi:
A ovdje Kaplan i još neka omaldina zajedno sa Ahmedom Burićem:
Ovdje gostuje Suljagić, Gatalo i još nekoliko manje poznatih ljudi:
A ovdje Kaplan i još neka omaldina zajedno sa Ahmedom Burićem:
- bogumila
#1132 Re: Al Jazeera Balkans
super emisija fakat 
martina je kraljica

martina je kraljica
- opa22
#1133 Re: Al Jazeera Balkans
Al Jazeera Balkans sprema extra program za americke izbore, uzivo javljanje iz USA cijelu noc,extra gosti u studiju itd itd program do 6 ujutro...jedva cekam
- opa22
#1135 Re: Al Jazeera Balkans
U okviru cijelodnevnog izještvavanja o američkim izborima, 06.11. u 23.05 Al jazeera Balkans donosi svjetsku TV premijeru, dokumentarnog filma "Mi nismo švorc": "Film autorica Karin Hayes i Victorie Bruce 'MI NISMO ŠVORC' priča je o tome kako su korporacije uspjele izbjeći plaćanje multibilionskih poreza američkim vlastima i o tome kako su građani širom SAD-a svoje nezadovoljstvo iskazali na ulicama, zahtjevajući da korporacije plate poreze."

-
StupskaBitanga
#1136 Re: Al Jazeera Balkans
gledam ovaj dokumentarac i mrtvi hladni pišu
bilijona
bilijona
-
IgiPop
#1137 Re: Al Jazeera Balkans
Cijelu noc pratim izbore, AJB je pokazala da nema konkurencije. Niti jedan kanal, cak ni u Srbiji ili Hrvatskoj, nije bio ni slabi pratilac AJB. Svaka cast i ovim spikerima i gostima, ljudi ne spavaju. Valjda zato sto su dobro placeni... 
- opa22
#1138 Re: Al Jazeera Balkans
AJB
bez konkurencije, BROJ 1
- johntra
#1139 Re: Al Jazeera Balkans
greška na ovom prvom klipu, na početku pušten snimak potpisivanja Vašingotonskog sporazuma, a najavljen kao potpisivanje Dejtonskog....
-
ins
#1140 Re: Al Jazeera Balkans
AJB je sinoc bila kao sa druge planete u usporedbi sa svim onim sto smo do sada mogli vidjeti u regionu 
-
cancel
#1141 Re: Al Jazeera Balkans
pa hm ovaj ... ima li i jedan razlog zašto bi domaće TV kuće do 6 ujutro izvještavale o izborima u USA?IgiPop wrote:Niti jedan kanal, cak ni u Srbiji ili Hrvatskoj, nije bio ni slabi pratilac AJB. Svaka cast i ovim spikerima i gostima, ljudi ne spavaju. Valjda zato sto su dobro placeni...
Od news kanala na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku imamo 3 TV kuće - AL Jazeera Balkans, 24sata (Hrvatska) i B92 Info (Srbija) i te TV kuće eventualno imaju razlog da malo šire prate izbore u USA, ali što pobogu imaju pratiti komercijalne TV kuće tipa RTL, Nova, Prva, OBN? Većina komercijalnih TV kuća u svijetu ne prati niti SVOJE izbore a kamoli strane ... malo si pomiješao nešto
Al Jazeeri je i funkcija da radi to što radi.
- BHF_Manijak
#1142 Re: Al Jazeera Balkans
Fakat ne kontam to izdrkavanje na Amere. Hajd sto ove medijske kuce prate koje se baziraju na informartivu, ali Svabo da ima cjelovecerni program posvecen supcima s one strane bare, eh to mi je ibret al' bas!
- opa22
#1143 Re: Al Jazeera Balkans
AJBalkans i HRT su bile jedine regionalne televizije koje su imale specijalni program posvecen americkim izborima i to je za svaku pohvalu, i od mene
za obje televizije....Svabo je imao cjelonocni program posvecen americkim izborima 
- Lakat Jebić
#1144 Re: Al Jazeera Balkans
a izdrkavanje na svabu?BHF_Manijak wrote:Fakat ne kontam to izdrkavanje na Amere. Hajd sto ove medijske kuce prate koje se baziraju na informartivu, ali Svabo da ima cjelovecerni program posvecen supcima s one strane bare, eh to mi je ibret al' bas!
- BHF_Manijak
#1145 Re: Al Jazeera Balkans
Ma to je baska pitanje...Lakat Jebić wrote:a izdrkavanje na svabu?BHF_Manijak wrote:Fakat ne kontam to izdrkavanje na Amere. Hajd sto ove medijske kuce prate koje se baziraju na informartivu, ali Svabo da ima cjelovecerni program posvecen supcima s one strane bare, eh to mi je ibret al' bas!
- Lakat Jebić
#1146 Re: Al Jazeera Balkans
americki predsjednik ti je vodja slobodnog svijeta, sto ce reci i svih ljudi koji se tako osjecajuBHF_Manijak wrote:Ma to je baska pitanje...Lakat Jebić wrote:a izdrkavanje na svabu?BHF_Manijak wrote:Fakat ne kontam to izdrkavanje na Amere. Hajd sto ove medijske kuce prate koje se baziraju na informartivu, ali Svabo da ima cjelovecerni program posvecen supcima s one strane bare, eh to mi je ibret al' bas!![]()
Hajd ne pilaj me sad, isto bi reagovao i da neko njihove izbore prenosi ko nema veze sa njima, sta ih ima prenositi i analizirati.
- opa22
#1147 Re: Al Jazeera Balkans
od danas dostupan Al Jazeera Balkans app za Android i iPhone.....moj prvi utisak 5+ ima live audio i video stream
-
kemalba
#1148 Re: Al Jazeera Balkans
Odlično izvještavanje o nemirima u Sloveniji... uprkos suzavcu
http://bcove.me/9c09l2lb
http://bcove.me/9c09l2lb
-
IgiPop
#1150 Re: Al Jazeera Balkans
Vrhunska novinarka!opa22 wrote:Katarina Drlja odlicna![]()
![]()
![]()