GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- mrtva kokoš
#1126 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bravo za SDP

- suncica24
#1127 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja nesto prije mislim da je do batine, nego do mrkve...
- Nisrin
#1128 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:09, edited 1 time in total.
- Hunkar
#1129 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovi fakat nemaju muda nimalo
mislim, sta su ocekivali, oni ce doci na vlast a problemi ce se sami rjesavati
a za gras su stvarno trebali imati plan jos prije izbora, pa svi znamo godinama da u ovom gradu imaju 3 akutna problema, koja ukljucuju gras.
mislim, sta su ocekivali, oni ce doci na vlast a problemi ce se sami rjesavati
- mrtva kokoš
#1130 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nama takiNisrin wrote:Je li ovo sad znaci da cemo imati REDOVNE VOZNJE I CIST PREVOZ??!!!
Oni su dobili sta su htjeli, a mi?!
- sladak_ko_med
#1131 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ko je to popustio 
-
samo gost
#1132 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bas me zanima kako ce to vlada rijesiti pitanje zdravstvene zastite. Uplata doprinosa prije isplate plate je OBAVEZA preduzeca, pa da bi se taj problem stvarno tijesio mora se pronaci zasto doprinosi za zdravstvo nisu placani (ako je to tako), kako je uopste onda plata isplacivana buduci da se radi o javnom preduzecu, a to sve znaci da je neko zloupotrijebio ovlasti. Vlada jednostavno ne moze ovo pitanje rijesiti naknadnom uplatom doprinosa a da ne ispita i eventualnu krivicnu odgovornost.Evo Lulic na TVSA kaze da nema razloga za daljnji strajk, da ne vidi zasto se sve ovo desava ova dva dana, da nije bilo potrebe za ovim jer su im VEC PRVI DAN UDOVOLJILI ZAHTJEVIMA,i da su danas GRAS.ovci imali LEGALNE PREGOVARACE, jer jucer nisu i svako je samo dodavao zahtjeve, a tek danas su imali ovaj spisak od 10 zahtjeva!!!
Sutra na sjednici Vlade ce se naci nacin da se rijesi pitanje zdravstvene zastite i dodaje da su REGRES I PLATE STVAR MENADZMENTA GRAS-A, a ne Vlade i Ministarstva!!!
Smijesno, GRASovci pojma nemaju ni ko je za sta nadlezan, a zele neka prava!!!
Osim toga, ovo je prvi strajk za koji znam a u kojem radnici cak ni ne prozivaju direktora i upravu firme, sto izaziva sumnju da je strajk i organizovan u dogovoru s njima, radnici njima cuvaju fotelje, a ovi radnicima sve privilegije (da, to sto oni imaju su privilegije), nema istrage, k'o fol radnici se borili za prava, a ti gradjanine pokorni - pjesaci sa kartom u dzepu.
- Filter
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1134 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
haj barem se ne mora na fax sutra 
- ultima_palabra
#1135 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva
Vjerovatno su ovi reterirali kad su vidjeli da je slučaj ode na sud i da nema škole sutra... ali nije im trebalo dati odstupnicu
Čuj dati 100.000 za dijelove... solite more
Vjerovatno su ovi reterirali kad su vidjeli da je slučaj ode na sud i da nema škole sutra... ali nije im trebalo dati odstupnicu
- sladak_ko_med
#1136 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jes vidio kako naprasno prekinuše štrajk kad su čuli za tužbuultima_palabra wrote:Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva![]()
Vjerovatno su ovi reterirali kad su vidjeli da je slučaj ode na sud i da nema škole sutra... ali nije im trebalo dati odstupnicu![]()
- suncica24
#1137 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I agreeultima_palabra wrote:Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva![]()
Vjerovatno su ovi reterirali kad su vidjeli da je slučaj ode na sud i da nema škole sutra... ali nije im trebalo dati odstupnicu![]()
Mada, mislim da je upravo rociste razlog zasto je strajk prekinut.
Nekom se stislo... nesto.
- kamen spoticanja
#1138 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovo je sad prilika da sarajevo dobije drugog prevoznika i da se gras-u iz ruku izbije monopol...ovo je sad zicer koji zlatko ne smije propustit...niposto...jer svaka veca metropola ima najmanje dva gradska prevoznika...najmanje...ovako cijelo sarajevo zavisi od volje par likova iz grasovog sindikata...ultima_palabra wrote:Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva![]()
eto konkretnog posla za crvene koji manje vise zavisi samo od njih i koji,ako ga dovedu do kraja,moze biti sjajan predizborni argument za sljedece izbore
Last edited by kamen spoticanja on 28/09/2011 20:16, edited 1 time in total.
- opticum
#1139 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dali radi tranvaj ili trola !!!
znali ko
znali ko
- cappy_tempo
#1140 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja ne vidjeh ni jedan tramvaj ni autobus
-
mahalas505
#1141 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lose si informisan da svaka veca metropola(ovdje pretezno mislim na evropske) ima najmanje po 2 prevoznika. Vecina ih ima jedan javni gradski prevoz. Ali nije mi namjera da branim javasluk vlade kantona u vezi GRAS-a.kamen spoticanja wrote: ovo je sad prilika da sarajevo dobije drugog prevoznika i da se gras-u iz ruku izbije monopol...ovo je sad zicer koji zlatko ne smije propustit...niposto...jer svaka veca metropola ima najmanje dva gradska prevoznika...najmanje...ovako cijelo sarajevo zavisi od volje par likova iz grasovog sindikata...
eto konkretnog posla za crvene koji manje vise zavisi samo od njih i koji,ako ga dovedu do kraja,moze biti sjajan predizborni argument za sljedece izbore
-
mahalas505
#1142 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako mislis da posalje inspekciju, a ljudi koji tamo rade na najvisim pozicijama su postavljeni od te iste vlada?grunt wrote:ma jasta eto od sutra sve po starom,strajk je zavrsen,znalo se da ce vlada da im da pare i da ce sve opet biti kao i ranije
obzirom na tempo propadanja grasa ja prognoziram da cemo negdje do narednog ljeta imati samo tramvaje koji ce saobracati jer ce ostalo sve biti u raspadu
jebem ja ovakvu vladu koja ne posalje finansijsku inspekciju u jednu ovakvu lopovsku firmu vec i dalje nastavlja da krpi rupe,fuj
- ultima_palabra
#1143 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Daj Bože, ali nemam nikakvog povjerenja u kantonalni SDPkamen spoticanja wrote:ovo je sad prilika da sarajevo dobije drugog prevoznika i da se gras-u iz ruku izbije monopol...ovo je sad zicer koji zlatko ne smije propustit...niposto...jer svaka veca metropola ima najmanje dva gradska prevoznika...najmanje...ovako cijelo sarajevo zavisi od volje par likova iz grasovog sindikata...ultima_palabra wrote:Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva![]()
- kamen spoticanja
#1144 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
naravo da ne govorim o drzavnim preduzecima javnog prevoza...dva takva su neodrziva,govorim o konkuretnim firmama koje love profitabilne linije a nisu taksisti...i to ima svaka metropola...mahalas505 wrote:Lose si informisan da svaka veca metropola(ovdje pretezno mislim na evropske) ima najmanje po 2 prevoznika. Vecina ih ima jedan javni gradski prevoz. Ali nije mi namjera da branim javasluk vlade kantona u vezi GRAS-a.kamen spoticanja wrote: ovo je sad prilika da sarajevo dobije drugog prevoznika i da se gras-u iz ruku izbije monopol...ovo je sad zicer koji zlatko ne smije propustit...niposto...jer svaka veca metropola ima najmanje dva gradska prevoznika...najmanje...ovako cijelo sarajevo zavisi od volje par likova iz grasovog sindikata...
- mrtva kokoš
#1145 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sve na stranu ali opet sutra cekamo sat vremena autobus koji treba da ide svako 20 min., ovo je samo bacanje magle. ovi dobili sto su htjeli ovi drugi opet zamazali oci gradjanima do sl. strajka 
- Better Man
#1146 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta si drugo ocekivao od TV1 da objavi. Znase za koga TV1 radi koje vlasnik iste! Sto se tice Grasa i stanja u istom najvecu odgovornost ima menadzment firme, pa i sami uposlenici koji su trosili vise novca nego sto firma zaradi totalno neracionalno su koristili i koriste vozila kojima upravljaju u javnom prevozu. Da bi se Gras postavio na zdrave noge treba napraviti velike rezove i promjeniti politiku poslovanja za 360 stepeni. Ne moze Gras ucjenjivati i nema nikakvo pravo na to Vladu Kantona ili bilo koga drugog da za troskove prevoza svojih uposlenika obezbjede, tj. kupe iskljucivo kupon za Gras, bez mogucnosti da se uposleniku koji na posao dolazi vlastitim automobilom ili taksijem isplati protuvrijednost u novcu. Pravo svakog pojedinca je da odluci cime ce da se vozi na posao, a ne da mu neko to namece nekim ultimatumom i da ucjenjuje Vladu, firmu itd. u kojoj uposlenik radi. Mislim da je jedini nacin da se Gras postavi na zdrave noge uvodjenje konkurencije, tj. da se npr. Centrotransu ili nekom drugom da dozvola da obavlja isti posao kao Gras i da imaju pravo na iste linije i stajalista kao i Gras, pa nek bolji opstane, a losiji propadne.cappy_tempo wrote:evo i tv1 je potvrdio da smo svi ludi i da je gras ugrozen zbog vlade,a ne sosona koji su pokrali pare.ja sve vise vjerujem da je ovo namjesten strajk protiv vlade ili sdp-a ne znam,a moguce da je protiv sdp jer sad se lafo svi politicari brinu za gradjane
Last edited by Better Man on 28/09/2011 20:31, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#1147 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne znam je li bilo vec ili ne, nemam fakat ni vremena ni volje listati unazad po 20 strana ali bih samo da kazem;
SVAKA CAST SVIM ONIM LJUDIMA KOJE SAM DANAS VIDIO DA SASVIM NEOBAVEZNO I ULJUDNO STANU NA PROSIRENJE PREDVIDJEN ZA BUSEVE I PITAJU RAJU TREBA LI PREVOZ DO XY LOKACIJE; BESPLATNO NARAVNO!!! RESPEKT VAM I JOS JEDNOM SVAKA CAST, RIJETKI STE DANAS BILI!!!

SVAKA CAST SVIM ONIM LJUDIMA KOJE SAM DANAS VIDIO DA SASVIM NEOBAVEZNO I ULJUDNO STANU NA PROSIRENJE PREDVIDJEN ZA BUSEVE I PITAJU RAJU TREBA LI PREVOZ DO XY LOKACIJE; BESPLATNO NARAVNO!!! RESPEKT VAM I JOS JEDNOM SVAKA CAST, RIJETKI STE DANAS BILI!!!
-
(r)evolucionarka
#1148 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nek je GRAS ucjenom dobio sta je htio
U ovoj drzavi se samo bezobrazluk i drskost isplati :

U ovoj drzavi se samo bezobrazluk i drskost isplati :
-
The Realist
#1149 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bili bi na istom mjestuBetter Man wrote:Sta si drugo ocekivao od TV1 da objavi. Znase za koga TV1 radi koje vlasnik iste! Sto se tice Grasa i stanja u istom najvecu odgovornost ima menadzment firme, pa i sami uposlenici koji su trosili vise novca nego sto firma zaradi totalno neracionalno su koristili i koriste vozila kojima upravljaju u javnom prevozu. Da bi se Gras postavio na zdrave noge treba napraviti velike rezove i promjeniti politiku poslovanja za 360 stepeni. Ne moze Gras ucjenjivati i nema nikakvo pravo na to Vladu Kantona ili bilo koga drugog da za troskove prevoza svojih uposlenika obezbjede, tj. kupe iskljucivo kupon za Gras, bez mogucnosti da se uposleniku koji na posao dolazi vlastitim automobilom ili taksijem isplati protuvrijednost u novcu. Pravo svakog pojedinca je da odluci cime ce da se vozi na posao, a ne da mu neko to namece nekim ultimatumom i da ucjenjuje Vladu, firmu itd. u kojoj uposlenik radi.cappy_tempo wrote:evo i tv1 je potvrdio da smo svi ludi i da je gras ugrozen zbog vlade,a ne sosona koji su pokrali pare.ja sve vise vjerujem da je ovo namjesten strajk protiv vlade ili sdp-a ne znam,a moguce da je protiv sdp jer sad se lafo svi politicari brinu za gradjane
- kamen spoticanja
#1150 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma to je opet neodrzivo...jer ostavljas ljude(dakle podcrtavam, nase ljude koji ce imati monopol) koje mozes kontrolisat jedno vrijeme(u najboljem slucaju jedan mandat) kojima ce trebat,cak i kad bi radili 200% posteno najmanje 2 godine da preuzmu konce gras-a u svoje ruke...do tad ce ih sda pomesti na izborima i opet imas isto sranje...ultima_palabra wrote:Daj Bože, ali nemam nikakvog povjerenja u kantonalni SDPkamen spoticanja wrote:ovo je sad prilika da sarajevo dobije drugog prevoznika i da se gras-u iz ruku izbije monopol...ovo je sad zicer koji zlatko ne smije propustit...niposto...jer svaka veca metropola ima najmanje dva gradska prevoznika...najmanje...ovako cijelo sarajevo zavisi od volje par likova iz grasovog sindikata...ultima_palabra wrote:Greška... trebalo je sačekati sudsko ročište sutra i pozvati na odgovornost ove koje šikaniraju građane Sarajeva![]()
eto konkretnog posla za crvene koji manje vise zavisi samo od njih i koji,ako ga dovedu do kraja,moze biti sjajan predizborni argument za sljedece izboreJedino mi uliva nadu to da je SDP prilikom raspodjele funkcija eksplicitno tražio vodeća mjesta u GRAS-u, tako da valjda imaju neki plan. Gore od ovog sad jednostavno ne može
ovako napravis koncept...ubacis jos neke ozbiljne igrace i uspostavis sistem...i onda ako i popusis na izborima znas da se ovakve stvari nece desavat...jer ovih 100 hiljada nece vidjet rezervnog djela...mozda po koji dio janjetine kod maksumica