A govorio sam na pocetku ove neke "Nove Rome", a izgleda da je to nei sindrom ovih sto dodju sa milionima i kupe timove, dovedu milinon nakvih igraca a trenera rinuka postave!
Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#1126 Re: Miralem Pjanić
Nek dovedu Vedu, on je klasicni golgeter u igrac 16metara!
A govorio sam na pocetku ove neke "Nove Rome", a izgleda da je to nei sindrom ovih sto dodju sa milionima i kupe timove, dovedu milinon nakvih igraca a trenera rinuka postave!
Bolan ako vec imas velike ambicije i imas lovu postavi strucnjaka da valja, to je 70% uspjeha!!!
-
nazarenko
#1127 Re: Miralem Pjanić
Miralem mi je mnogo drag i odličan igrač, ali i mnogo veći maler, nego što je igrač.
Gdje on pređe tu nema napretka, redom:
1. Metz - ispadoše u 2. Ligu, još se nisu vratili
2. Lyon - 6 titula uzastopno, dođe Miralem = 0
3. Roma - oni svakako meda s kašike nisu mogli ni prije Miralema, sad bi mogli i ispasti iz lige
Gdje on pređe tu nema napretka, redom:
1. Metz - ispadoše u 2. Ligu, još se nisu vratili
2. Lyon - 6 titula uzastopno, dođe Miralem = 0
3. Roma - oni svakako meda s kašike nisu mogli ni prije Miralema, sad bi mogli i ispasti iz lige
-
Baudelaire
#1128 Re: Miralem Pjanić
Borini je za Rominu igru za klasu bolji napadač od Osvalda i Borriela. Brži je i pokretljiviji, i bolji dribler od ove dvojice. I Krkić je bolji od njih. Između Tottija, Borriela i Osvalda može igrati samo jedan ako misle biti ozbiljni pretendenti, nikako sva trojica.
- Romanista 101%
#1129 Re: Miralem Pjanić
najveci problem ove ekipe je sto nema trenera
- just principe
#1130 Re: Miralem Pjanić
a sto Krkic ne igra, doveo ga Enrique iz njegove Barce i sad ne igra 
- 2407
#1131 Re: Miralem Pjanić
Roma ima poprilicno smjesnu odbranu, odlicnu sredinu i solidan napad. Ali mislim da je problem sto Enrike s ovim timom na raspolaganju ne moze igrati 433 , a forsira ga
Ko da se mora kopirati barca da bi se igralo lijepo i dobro, pa nije ni Spalleti kopirao nikoga pa je Roma igrala prelijepo i predobro.
Ko da se mora kopirati barca da bi se igralo lijepo i dobro, pa nije ni Spalleti kopirao nikoga pa je Roma igrala prelijepo i predobro.
-
zlajaBHF
#1132 Re: Miralem Pjanić
Taj Borrini nece dato gola sljedecih 10 utakmica.....Da se kladimo???Baudelaire wrote:Borini je za Rominu igru za klasu bolji napadač od Osvalda i Borriela. Brži je i pokretljiviji, i bolji dribler od ove dvojice. I Krkić je bolji od njih. Između Tottija, Borriela i Osvalda može igrati samo jedan ako misle biti ozbiljni pretendenti, nikako sva trojica.
Borrielo je za njega Batistuta.
Danasnji gol je Borrielov, to sto mu sistem ne odgovara je drugi par cipela
-
Baudelaire
#1133 Re: Miralem Pjanić
Ja govorim o tome kome više leži ovaj sistem.
-
zlajaBHF
#1134 Re: Miralem Pjanić
Oni na papiru igraju 4-3-3
U praksi mi to izgleda drugacije, jer se Totti stalno vraca na sredinu terena i stoji na liniji sa Pjanicem i Pizzarom.
U napadu ostaju 2 napadaca...
U praksi mi to izgleda drugacije, jer se Totti stalno vraca na sredinu terena i stoji na liniji sa Pjanicem i Pizzarom.
U napadu ostaju 2 napadaca...
- abondanzieri
#1135 Re: Miralem Pjanić
I što se sve vrti oko mrtvog Tottija.Svaka mu čast za sve što je napravio u karijeri,ali je njegovo vrijeme što se tiče vrhunskog fudbala prošloRomanista 101% wrote:najveci problem ove ekipe je sto nema trenera
- Romanista 101%
#1136 Re: Miralem Pjanić
abondanzieri wrote:I što se sve vrti oko mrtvog Tottija.Svaka mu čast za sve što je napravio u karijeri,ali je njegovo vrijeme što se tiče vrhunskog fudbala prošloRomanista 101% wrote:najveci problem ove ekipe je sto nema trenera
Bolji je Totti u 35. nego svi oni zajedno sto se vucu po terenu kao da su stariji od njega 10 godina.
- M.Laktasenko
#1137 Re: Miralem Pjanić
Italijanska liga je propala totalno, Pjanic sa konja na magarca.
Ligue 1 je bez sumjne par klasa bolja od Serie A.
Ligue 1 je bez sumjne par klasa bolja od Serie A.
-
Bordolini
#1138 Re: Miralem Pjanić
Odgledah cisto iz dosade ovu patnju danas. Uzasna igra.
Roma iako je primila gol pred kraj treba da bude zadovoljna remijem jer su realno bili zreli za poraz.
Miralem solidan, par dobrih poteza, tanka je ova liga i on se ovdje treba naigrati.
Miralem solidan, par dobrih poteza, tanka je ova liga i on se ovdje treba naigrati.
-
Dialer
#1139 Re: Miralem Pjanić
Jel anivjas za romu il kapitena? Ne budi smjesan, nemere meda totti vise.Romanista 101% wrote:abondanzieri wrote:I što se sve vrti oko mrtvog Tottija.Svaka mu čast za sve što je napravio u karijeri,ali je njegovo vrijeme što se tiče vrhunskog fudbala prošloRomanista 101% wrote:najveci problem ove ekipe je sto nema trenera
Bolji je Totti u 35. nego svi oni zajedno sto se vucu po terenu kao da su stariji od njega 10 godina.
- no_mani=no_fjučr
#1140 Re: Miralem Pjanić
Mislim da nije bilo Totija Siena bi i povela, kad je onaj pobjegao po lijevo strani, Toti ga stizao u obrani.
No, ovo je tema o Pjanicu, momak je premlad da bude nositelj igre u Romi, ali i nije mlad da više energije uloži u posao, preda loptu pa stane, cijelu utakmicu u istom ritmu, mora malo mjenjati ritam, on je taj koji bi trebao i igrom brzog pasa pokrenuti Romu, poslije Totija najviše zna, kao Brienza treba igrati, to je igrač koji poštuje i cijeni svoj posao, gdje god igrao, ubio je jučer Romu.
No, ovo je tema o Pjanicu, momak je premlad da bude nositelj igre u Romi, ali i nije mlad da više energije uloži u posao, preda loptu pa stane, cijelu utakmicu u istom ritmu, mora malo mjenjati ritam, on je taj koji bi trebao i igrom brzog pasa pokrenuti Romu, poslije Totija najviše zna, kao Brienza treba igrati, to je igrač koji poštuje i cijeni svoj posao, gdje god igrao, ubio je jučer Romu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1141 Re: Miralem Pjanić
Italija zivi na starim legendama Tottiju, Del Pieru, ovo sto dolazi je strogi prosjek. To se vidi na rezultatima Intera, Rome, Milana...Pjanic je prva postava Rome, ali ne moze se njega kriviti da igra lose, kad je cijela ekipa Rome anemicna. Drze loptu 70 %, a protivnik stvori vise prilika?! Nesto tu ne stima.
- Romanista 101%
#1142 Re: Miralem Pjanić
Pjanic je sasvim solidno odigrao ali igrac koji je najvise podbacio je Osvaldo od kojeg se mnogo vise ocekivalo. Roma je prodala Meneza i Vucninica, dvojicu ljencuga ali i dvojicu fantasticnih kreativaca koji u dva poteza mogu da rijese mec. Zbog cega je dovodio Bojana ako mu samo sjedi na klupi? Ne zivi se od posjeda lopte vec od golova. Roma nema brzinu, igra je prespora i kada na taj nacin ne mozes da pobijedis jednu Sienu kod kuce sta ocekivati protiv jacih ekipa. Enrique nema plan B, on ima samo jednu taktiku koju ce stalno forsirati pa makar gubio i 3:0 jer je po meni on jos nezreo trener za ovakve lige. Samo je pitanje jos koliko ce ga amerikanci trpjeti posebno nakon 2 mrsava boda iz 3 kola. Mogu reci da je Roma sinoc cak i dobro prosla. Siena je imala puno bolje sanse i da nije bilo Lobonta i Kjæra ko zna kako bi se na kraju zavrsilo. Opet kazem od posjeda lopte se ne dobijaju bodovi. I Barca drzi loptu ali zato uvali Osasuni 8 komada a Roma ne moze jednu ozbiljnu sansu da stvori. Sljedece kolo mozda i zadnji put da Enriquea gledamo na klupi Rome, samo ga pobjeda spasava.
- ultima_palabra
#1143 Re: Miralem Pjanić
I jedan teškaš kao što su Osvaldo i Borrielo je opterećenje u ekipi, kamoli obojica da igraju... još kad tu dodaš olinjalog Tottija
4-3-3 se igra sa dva krila i jednim špicem, ne sa dva sidraša i 10tkom sa ograničenim radijusom kretanja.
-
klixober
#1144 Re: Miralem Pjanić
Ne znam odakle im onaj Osvaldo. Pa korisniji bi im Muslimović bio, evo čak ga mogu džaba dovesti.
Napad im je nula...sve se svodi na beskonačna dodavanja bez šuteva.
- sinus
#1145 Re: Miralem Pjanić
Pa bolan Toti pusti i Pjanića da koji slobodnjak izvede 
-
chsk
#1146 Re: Miralem Pjanić
Roma ima lošeg trenera, loša postavka igre i na kraju loše i bezidejno kretanje igrača. Sredina tabele im je da se udaraju nogom u guzicu kako igraju, a o nekom plasmanu u Europu nema potrebe pričati.
-
Corola
#1147 Re: Miralem Pjanić
Bas je Pjanic qurate srece.Gdje god ode,raspad sistema u klubu.iako su k'o fol prije bili k'o eto ''dobri'' timovi.
Opet ne mora da znaci,nek dovedu Muslimovica i rjesen problem.
Opet ne mora da znaci,nek dovedu Muslimovica i rjesen problem.
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#1148 Re: Miralem Pjanić
kako odigra prvo poluvrijeme, gledao sam na preskoke.
- just principe
#1149 Re: Miralem Pjanić
čoksa08 wrote:kako odigra prvo poluvrijeme, gledao sam na preskoke.
bas onako kako si i ti gledao, ono na preskoke...Ma sta reci dosadno do.....( biraj sam cega )
- Edin H.
#1150 Re: Miralem Pjanić
Samo neka igra u prvom timu, bice to dobro.
Evo vodi jedan nula.
Ne da mu toti da puca slobodan udatac
Evo vodi jedan nula.
Ne da mu toti da puca slobodan udatac