Novi filmovi na koje jedva čekate

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
medvjed23

#1126 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by medvjed23 »

skupila se solidna glumačka ekipa oko blejd ranera
Tito_i_Partija

#1127 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Sa svakim novim trejlerom uzbuđenje i optimizam za ovaj film raste.
Sve odlicno dok nije Ford rek'o "they were hunting us down". Sto znaci da je Scott progur'o u nastavak svoju retardiranu ideju da je Deckard replikant.
Da, ali moguće da je ta rečenica i red herring. Ne vjerujem da bi Villeneuve bio toliko očigledan i to
u trejleru.
Trejler ne pravi reziser, nego studio koji je snimio film. A WB zna sjebat' trejlere samo tako. :-D
dale cooper

#1128 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Trejler ne pravi reziser, nego studio koji je snimio film. A WB zna sjebat' trejlere samo tako. :-D
Bez obzira, mislim da je ta rečenica namjerno stavljena u trejler da razbukta diskusiju. Pravo
značenje nećemo znati dok...kad izlazi ovaj film anyway? :zoka: Zbog ovoga bih mogao dignuti guzicu
i otići u kino pogledati. :D
Tito_i_Partija

#1129 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Bez obzira, mislim da je ta rečenica namjerno stavljena u trejler da razbukta diskusiju. Pravo
značenje nećemo znati dok...kad izlazi ovaj film anyway? :zoka: Zbog ovoga bih mogao dignuti guzicu
Zavisi na kojem se kontinentu nalazis. :-D

6. Oktobra u Sjevernoj Americi.
dale cooper

#1130 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Zavisi na kojem se kontinentu nalazis. :-D

6. Oktobra u Sjevernoj Americi.
Ne zajebaji Kanađaninu, znaš gdje sam. :bih: :D
Tito_i_Partija

#1131 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Ne zajebaji Kanađaninu, znaš gdje sam. :bih: :D
Ja cijelo vrijeme kontam da si i ti dzalis'o negdje na zapad. Do mene je onda. :-D

Ako si jos u Tuzli, onda je moguce da pricam sa jednim od dva rodjaka, a da to i ne znam. :D

EDIT: u Evropi 5. ili 6. Oktobar, zavisi od zemlje. BiH nema na ovoj listi.

http://www.imdb.com/title/tt1856101/releaseinfo
dale cooper

#1132 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Ja cijelo vrijeme kontam da si i ti dzalis'o negdje na zapad. Do mene je onda. :-D

Ako si jos u Tuzli, onda je moguce da pricam sa jednim od dva rodjaka, a da to i ne znam. :D
A gdje ću u kurac, jašta sam nego u Tuzli. :mrgreen: Ne vjerujem, koliko znam nemam rodbine tamo. :D
ExNihilo

#1133 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by ExNihilo »

Čuj Tito u Kanadi. Tito, usvoji me.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1134 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by _BataZiv_0809 »

Samobanuj se Nihilo, to je opstepoznato skoro kao Zvizova Danska :lol:

On topic: Dunkirk djeluje zanimljivo.

A sace i SFF, pa cekam sta ce Gej SS-ovac izbacit da idem gledat pod vedrim nebom
ExNihilo

#1135 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by ExNihilo »

Je li fakat? Što se meni čini da Tito "krije" tu činjenicu kao zmija noge.

Dunkirk čekam kao ozebao sunce već godinu.
Tito_i_Partija

#1136 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:

A gdje ću u kurac, jašta sam nego u Tuzli. :mrgreen: Ne vjerujem, koliko znam nemam rodbine tamo. :D
ExNihilo wrote:Čuj Tito u Kanadi. Tito, usvoji me.
Jebiga, malo vam zavidim. Vas dvojica se makar mozete uzivo sastat' i jednu ozbiljnu filmsku sjedaljku napravit'. Vino, meza, i diskusija o filmovima. Milina jbt.

U mene 'vam samo Omarka ima, i ta sjedaljka bi se vjerovatno zavrsila ekspresno u hitnoj. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1137 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by _BataZiv_0809 »

Hm, pa ne znam bas, moguce da nisi toliko sa njim ulazio u pricu na drugim temama :-?

Razumije se lik u vina stravicno, na jednoj od tih somalijerskih tema je napisao da je u Kanadi.

Jos navija za Bajern i postuje Marsala i Partiju :thumbup: Pravi coe'k :thumbup:
Tito_i_Partija

#1138 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:Je li fakat? Što se meni čini da Tito "krije" tu činjenicu kao zmija noge.
Ma nije jaro, nego ko to ikad prica o Kanadi? Nas spominju jedino ako nam prajm minister opali selfi na nekom filmskom setu. :D
ExNihilo

#1139 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote:
ExNihilo wrote:Je li fakat? Što se meni čini da Tito "krije" tu činjenicu kao zmija noge.
Ma nije jaro, nego ko to ikad prica o Kanadi? Nas spominju jedino ako nam prajm minister opali selfi na nekom filmskom setu. :D
Koliko si dugo gore?

Ma kod nas se u kontekstu emigracije priča o svakoj razvijenoj zemlji pa tako i Kanadi. :D
Tito_i_Partija

#1140 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:Hm, pa ne znam bas, moguce da nisi toliko sa njim ulazio u pricu na drugim temama :-?

Razumije se lik u vina stravicno, na jednoj od tih somalijerskih tema je napisao da je u Kanadi.

Jos navija za Bajern i postuje Marsala i Partiju :thumbup: Pravi coe'k :thumbup:
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1141 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by _BataZiv_0809 »

Ili se neofirno rasplače, a snaše ga gledaju pogledom koji govori: tvoja sam nevaljala djevojcica, oplodi me :evil:
Tito_i_Partija

#1142 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Koliko si dugo gore?

Ma kod nas se u kontekstu emigracije priča o svakoj razvijenoj zemlji pa tako i Kanadi. :D
19 godina. :)
dale cooper

#1143 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Kanađani, a očigledno i naša Kandaska dijaspora sa foruma su fini, skromni i samozatajni ljudi. :thumbup: :D
Ne kao neki drugi karinaši ovdje. :mrgreen: :evil: :evil: :skoljka:

Jedina Titina mana je što se ovoliko boji Omarke, ko' da mu je žena. :zoka: :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1144 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by _BataZiv_0809 »

Kanada je uvijek ona dobra sestra, uzorna kcerka, odlicna ucenica, dobitnica zlatne plakete, a vamo se lupa ko stuka, na ekskurziji zaglavi sa likom iz Zambije...
listopad

#1145 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by listopad »

Nije Ridley Scott rezirao ovaj bespotrebni nastavak Blade Runnera nego nekakav Denis Villeneuve (nikad cuo za njega). Opet je rijec o eksploataciji jednog klasika koji zasluzuje jedinstveno mjesto u povijesti kinematografije. Pogledat cu ga mozda za dvije godine, ali ocekivanja su nikakva.

Barem jedna scena iz trailera je bazirana na originalnom scenariju Fanchera koja tada nije upotrijebljena. Sve ostalo mi lici na akcijski film bez neke dubine. I naravno su progurali ideju da je Deckard replikant.
ExNihilo

#1146 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by ExNihilo »

Nikad čuo za Villeneuve-a?

Image

---

Nekako mi se iz trailera čini da je novi BR suviše šarolik. Nije The Fifth Element, jebemu. :D
dale cooper

#1147 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Pa baš zato što (odlični, usput rečeno) Denis Villeneuve režira umjesto izhlapjelog Scotta
daje nadu da će ovo biti nešto više od eksploatiranja kult klasika. Fingers crossed. :D
listopad

#1148 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by listopad »

Profil policajca koji ovdje nosi naziv blade runner je baziran na hardboiled detektivima iz noir perioda. Ovaj Gosling ni blizu ne lici na takvu vrstu detektiva nego izgleda kao nekakav model za donje rublje. Scott je svojevremeno inspiraciju crpio iz jednog stripa koji su sredinom 1970ih izradili Dan O'Bannon i Jean Giraud aka Moebius. Strip se zove The Long Tomorrow i mislim da ga nije tesko naci na netu.

Gosling nije los glumac, ali ova uloga nije za njega. No odabir glumaca nije toliko bitan koliko besmislenost cijelog projekta. Dale se sigurno ne slaze, ali isti slucaj je i sa Twin Peaksom. :D :run:
Tito_i_Partija

#1149 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

listopad wrote:Nije Ridley Scott rezirao ovaj bespotrebni nastavak Blade Runnera nego nekakav Denis Villeneuve (nikad cuo za njega).
Nije niko ni rek'o da je Scott rezir'o. Razlog zasto sam naveo Scott-a je taj sto je upravo on ovaj projekt ozivio i omogucio. On je glavni producent nastavka i ima najveci uticaj u cijeloj prici. Cak je on taj koji je izvuk'o Hampton Fancher-a iz zaborava da napise pricu za nastavak. Svi clanci o ovom nastavku pocinju i zavrsavaju se sa njim.

I bas zbog njegovog ogromnog uticaja ovaj nastavak vjerovatno podrazumijeva da je Deckard replikant, jer je on bio jedini koji je tu ideju toliko forsir'o. Fancher i Ford su bili protiv; medjutim navodno je Ford promijenio misljenje nakon nekoliko godina diskusije sa Scott-om.
Tito_i_Partija

#1150 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Jedina Titina mana je što se ovoliko boji Omarke, ko' da mu je žena. :zoka: :D
Image
Post Reply