Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1126 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

_Reds_ wrote:
Admir_1984 wrote:ma nece sbb toliko dobiti ja mislim :roll:
Ako pogledas prosle opce izbore, SBB je bio bara bara sa SDA, oni su u jos nekom naletu, tako da je moguce da dobiju opet 4-5 hiljada glasova.

Zaboravljas da za SBB glasa dosta ljudi porijeklom iz Sandzaka, tako da imaju bazu. Mislim to je moja neka prognoza.

Nego jel' zna neko, da li je istina da Memić neće biti kandidat ispred SDA?
to sam rekao na osnovu ovih zadnjih izbora za nacelnika gdje su imali Husu, a nesto ne vidim da su uopste aktivni na ovoj opstini, tako da mislim da ce dobiti 2-3 mjesta u vjecu :roll:

A jel ova husina stranka formirana samo za ovu opstinu ili :roll:
_Reds_

#1127 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Koliko ja vidim samo za opcinu, ali ja ne vidim nikakvu svijetlu buducnost tu.

Mozda je planirao siriti stranku u dalje, ali kad jednom se kandidujes za nacelnika, i izgubis, potrosen si materijal.

Ne mislim na prosle opcinske izbore, nego na opce, kada je SBB bio tu rame uz rame sa SDA.

zanimljivo je da SDA uvijek ima vise glasova na opcinskim izborima, nego na opcim. Glavi razlog za ovo vidim u tome što druge stranke imaju lošije kandidate na opcinskim nego na opstim.

Jedini put kada je SDA izgubila izbore na Ilidži bilo je 2006. (opci izbori) tj. da nije imala naviše glasova.

Dakle može se pobjediti SDA, ali treba rad, i kvalitetni kandidati.

Iskreno volio bi da bar neke stranke izađu sa nekim zajedničkim kandidatom, i da konacno vidimo kako je kad neko drugi vlada Ilidžom.
_Reds_

#1128 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

I dajte malo aktivirajte ljudi temu, iam nas dosta na forumu.

Mene zanima kako ih nije stid više davati onoj Tibri dozvole na gradnju zgrada.

Prvo one kod Doma pnezionera, pa sad ove kod OMV pumpe. Pa našto ono liči ljudi :( :( :( .

Samo u onom Nuklusu ima tri tipa zgrada koji se totlano razlikuju po svemu jedne od drugih, i nikako ne pristaju jednu uz druge. A pored samih zgarada su i privatne kuće.

Nadalje spratnost i sam izgled Tibrinih zgrada je vrlo upitan. Nadam se da će jednom nego odgovarati za onaj urbicid.
palamuda

#1129 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Zgrade pored OMV pumpe nije gradila Tibra, one naprijed je gradio BH Bau čini mi se, a one iza EKO ing (koji je odavno propao), Tibra gradi kod doma penzionera. Lično nemam ništa protiv gradnje ni jednih ni drugih ni trećih kakva god bila jer taj dio uz još par mjesta su jedina mjesta investiranja u cjelom Kantonu, treba pitat građevinske firme i ljude koji tamo rade šta misle o tome, a ne nabit na onu stvar šta god se uradi u ovoj j... zemlji.
I naravno Dzej

#1130 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Znas kako kazu : Da SDA na Ilidzi kandiduje magarca za nacelnika pobjedio bi .
palamuda

#1131 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Evo čuo sam da je u Ilidzanski SDP ušli svi oni koji smo valjda pobjedili na prošlim izborima i mislio sam zauvjek poslali na smetljište historije gdje im je i mjesto, kad gle čuda oni će se opet smijati sa plakata za izbore, ali ovaj put sa SDP - ovih plakata.
Admir_1984

#1132 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

palamuda wrote:Evo čuo sam da je u Ilidzanski SDP ušli svi oni koji smo valjda pobjedili na prošlim izborima i mislio sam zauvjek poslali na smetljište historije gdje im je i mjesto, kad gle čuda oni će se opet smijati sa plakata za izbore, ali ovaj put sa SDP - ovih plakata.
totalna uvala borova

meni zao omladine koja je ginula prije za sdp
_Reds_

#1133 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

palamuda wrote:Zgrade pored OMV pumpe nije gradila Tibra, one naprijed je gradio BH Bau čini mi se, a one iza EKO ing (koji je odavno propao), Tibra gradi kod doma penzionera. Lično nemam ništa protiv gradnje ni jednih ni drugih ni trećih kakva god bila jer taj dio uz još par mjesta su jedina mjesta investiranja u cjelom Kantonu, treba pitat građevinske firme i ljude koji tamo rade šta misle o tome, a ne nabit na onu stvar šta god se uradi u ovoj j... zemlji.
Jeste Tibra one visoke 13 spratova tamo iza, BH Bau, iako nisu imali dozvolu za 13 spratova, ne znam jesi ikad tamo prolazio, znaci zgrada od 13 spratova, na slovo L i jos nekakvi predulazi i poslovni prostori od par spratova, a pored kuce od 2 sprata.

A ove od BH Bau lice ne kakve kineske.

Nije problem u gradnji, problem je u ruglu izgleda samih tih zgrada, problem je da li ce te zgrade imati parking, pa tamo se nabija zgarada na zgradu, problem je mijesanja individualne i kolektivne gradnje.
_Reds_

#1134 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Admir_1984 wrote:
palamuda wrote:Evo čuo sam da je u Ilidzanski SDP ušli svi oni koji smo valjda pobjedili na prošlim izborima i mislio sam zauvjek poslali na smetljište historije gdje im je i mjesto, kad gle čuda oni će se opet smijati sa plakata za izbore, ali ovaj put sa SDP - ovih plakata.
totalna uvala borova

Ne znam zasto toliko hvalite sadasnji SDP Ilidza, bice da ste samo clanovi. Njihov dosadasnnji rad jasno se vidi na izborima, i na izbornom rezultatu. Zar je njihovom domet tri mjesta u vijecu, i 2200 glasova od mogucih 51000.

Uspjeli su animirati 2200 da glasa za njih. Pola od ovoga je clanstvo i nihove porodice, tako da vjerovatno da su tek 1000 ljudi uvjerili da su oni zasluzuju vlast. I nije cudo sto SDA pobjeđuje, pobjeđuje samo jer su drugi loši. Ocigledno ni u SDP nesto ne stima, i nisu tamo bas neki ljudi koliko ih neki ovdje hvale.

I još nešto što zamjeran SDP, jeste da se oni baziraju na tri mjesne zajednice, i misle da je to ILidža, e pa nije, sa takvim stavovima neće daleko. Volio bi da ih neko konacno skine SDA, ali mislim da je SDP-u potreban drugačiji pristup i određeni rezovi.

Image
JohnnyS.

#1135 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
Admir_1984 wrote:
totalna uvala borova

Ne znam zasto toliko hvalite sadasnji SDP Ilidza, bice da ste samo clanovi. Njihov dosadasnnji rad jasno se vidi na izborima, i na izbornom rezultatu. Zar je njihovom domet tri mjesta u vijecu, i 2200 glasova od mogucih 51000.

Uspjeli su animirati 2200 da glasa za njih. Pola od ovoga je clanstvo i nihove porodice, tako da vjerovatno da su tek 1000 ljudi uvjerili da su oni zasluzuju vlast. I nije cudo sto SDA pobjeđuje, pobjeđuje samo jer su drugi loši. Ocigledno ni u SDP nesto ne stima, i nisu tamo bas neki ljudi koliko ih neki ovdje hvale.

I još nešto što zamjeran SDP, jeste da se oni baziraju na tri mjesne zajednice, i misle da je to ILidža, e pa nije, sa takvim stavovima neće daleko. Volio bi da ih neko konacno skine SDA, ali mislim da je SDP-u potreban drugačiji pristup i određeni rezovi.

Image
meni se čini buraz da bi se ti trebao kandidovati :)
_Reds_

#1136 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Hehe, nisam ja za politike, druze. Ono sto sam ja naveo su cinjenice, pa svidjalo se to tebi ili ne.

Ali se meni cini da ni ti nisi, jer nisi objektivan, prilicno si pristrasan.
sistematski pregled

#1137 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by sistematski pregled »

Mahir Lokvančić i Ćorka u SDP-u :lol:
Definitivno se ne isplati izlaziti na izbore. Hajde bar da ne mislim više vrijedi li nekome dati glas. Ovo je dno dna. Ja iako nisam član SDP-a, ali sam ljevičar po opredjeljenju, smatram da je ovo politički harakiri za ovu stranku. Postali su isti kao ostale političke opcije, interesna skupina lezihljebovića. Fuj!
Admir_1984

#1138 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

Meni nije jasno koja je svrha dovodjenja tog kadra, oni su kao toliko sposobni da samo oni mogu biti vjecnici, pa jedan mandat podrzavali stavove szbih, a drugi sdp-a, a te dvije stvari nemaju skoro nikakve dodirne tacke :roll: bolje majke mi da ostanu ovako na tri vjecnika, nego na 10 od kojih bi npr 7 bilo iz ovih propalih stranaka :roll:

zar se ne moze na tolikoj opstini naci neki doktor nauka, uspjesni biznismen, sportista...koji nije ranije bio politicki aktivan, pa da se tako priblize narodu ako vec nema kadra godinama u stranci, a mozda ga i ima al nece da se forsira :roll:

mogli bi husu za sljedece izbore ako na ovim dozivi krah sa ovom novom strankom :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1139 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Da vam presjecem politiku malo
Image
Image
Image
Image
Image
Preuzeto sa teme Stojčevac, Vrelo Bosne, Rimski most
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1140 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

sistematski pregled wrote:Mahir Lokvančić i Ćorka u SDP-u :lol:
Definitivno se ne isplati izlaziti na izbore. Hajde bar da ne mislim više vrijedi li nekome dati glas. Ovo je dno dna. Ja iako nisam član SDP-a, ali sam ljevičar po opredjeljenju, smatram da je ovo politički harakiri za ovu stranku. Postali su isti kao ostale političke opcije, interesna skupina lezihljebovića. Fuj!
Ako izađeš na izbore imaš pravo glasati kao suzdržan, u suprotnom, namaš pravo biti suzdržan. Jedan glas manje za ev. pobjednike i višestruko manja mogućnost krađe tvoga glasa i potpisa u birački spisak ako nacrtaš nešto na gl. listiću. Nećeš preko postotaka obračunatih glasova biti raspoređen, pa da ispada da je i tvoj predstavnik u opštinskoj vlasti neko iz stranaka pobjednica.

Ne vjerujem da ćeš glasati za VJEČNE POPLAVE NA ILIDŽI tako što nećeš doći na glasačko mjesto sabah in d morning na dan izbora.
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/04/2012 21:18, edited 1 time in total.
bordo gandalf

#1141 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

I opet :evil:
Image
Image
Image
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1142 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Smije li se piti ova vrelobošćanska voda?
bordo gandalf

#1143 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Bila je prica da vise nije pitka zbog vikendica koje su napravljene na crno i nacina kako su rijesili kanalizacione odvode :roll:
bordo gandalf

#1144 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Image
_Reds_

#1145 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

rashtiman wrote:Bila je prica da vise nije pitka zbog vikendica koje su napravljene na crno i nacina kako su rijesili kanalizacione odvode :roll:
Glupost, pa ta voda sve da ima milion vikendica, prodje kroz zemlju i cista je.

Voda iz riječice Večerice se koristi u vodosnadbjevanju Sarajeva, ne vidim po čemu je ona čistija od Bosne na izvoru.

Uostalom, nije mi jasno gdje su te vikendice, ja ne znam da na Igmanu imaju neke vikendice, ili sa sjverne strane Bjelašnice, imaju aparmatni i hoteli na Babinom dolu, ali ne i vikendice.
bordo gandalf

#1146 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Ja sam tako cuo, a bilo je i na FTV-u prosle godine i pisalo je na saxu...bila se digla hajka oko toga
PipiDugaDevetka

#1147 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Image
Image
Otkako se historija/istorija/povijest bilježi nekih 5-7 hiljada godina sa Vrela Bosne su ljudi pili vodu. Dohakala joj naša generacija.
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/04/2012 22:19, edited 1 time in total.
Admir_1984

#1148 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

_Reds_ wrote:
rashtiman wrote:Bila je prica da vise nije pitka zbog vikendica koje su napravljene na crno i nacina kako su rijesili kanalizacione odvode :roll:
Glupost, pa ta voda sve da ima milion vikendica, prodje kroz zemlju i cista je.

Voda iz riječice Večerice se koristi u vodosnadbjevanju Sarajeva, ne vidim po čemu je ona čistija od Bosne na izvoru.

Uostalom, nije mi jasno gdje su te vikendice, ja ne znam da na Igmanu imaju neke vikendice, ili sa sjverne strane Bjelašnice, imaju aparmatni i hoteli na Babinom dolu, ali ne i vikendice.
otpadne vode uzrokovane velikim brojem objekata na bjelasnici su krivac zbog cega voda nije za pice na VB. Stoljecima bila pitka i sad odjednom nije :roll:
_Reds_

#1149 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

@PiPi, taj izvor o kome ti govoris je u samom naselju Uzonovća sokak. Tamo su neke kuće stare i preko 100 godina, dakle kuće ispod Igmana.

I taj izvor je daleko od Vrela Bosne pa jedno 5-6 kilometara. I upravo se taj izvor ulijeva u Večericu, a iz koje se crpi voda, i vodi u vodovodne cijevi.

Nemam pojma sta su oni mjerili na VB, ali ako ta voda potiče sa Bjelašnice, i prođe kroz čitav Igman, ta voda je čista.
Sve je to neka mućka i razno razni sukobi, kako bi jedni drugima poturili nogu.

A ja bi se smio kladiti da je voda na VB čistija nego ona koju pijemo sa česme.

Najbolji pročistivač same vode jeste zemlja i pijesak.
PipiDugaDevetka

#1150 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:@PiPi, taj izvor o kome ti govoris je u samom naselju Uzonovća sokak. Tamo su neke kuće stare i preko 100 godina, dakle kuće ispod Igmana.

I taj izvor je daleko od Vrela Bosne pa jedno 5-6 kilometara. I upravo se taj izvor ulijeva u Večericu, a iz koje se crpi voda, i vodi u vodovodne cijevi.

Nemam pojma sta su oni mjerili na VB, ali ako ta voda potiče sa Bjelašnice, i prođe kroz čitav Igman, ta voda je čista.
Sve je to neka mućka i razno razni sukobi, kako bi jedni drugima poturili nogu.

A ja bi se smio kladiti da je voda na VB čistija nego ona koju pijemo sa česme.

Najbolji pročistivač same vode jeste zemlja i pijesak.
Rođak moj, a na molbu ostarjelog oca, svakodnevno išao i donosio vodu sa VB. Plati on analizu te vode da vidi šta mu otac pije.

Neispravna bila!
Locked