Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Revolver

#1126 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Revolver »

tywin i tyrion legendarni. jebote kako serija odmiče sve više počinjem navijati za lannistere :-)
duspi

#1127 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duspi »

tyrion je nenadmašan stvarno :D

što se tywina tiče, u seriji je puno puno bolje urađen lik nego u knjizi, stvarno je izrazito lako početi navijati za njega..eh sad, šta će dalje biti, vidjećemo. zavisi koliko će u sljedećim sezonama odstupati od knjiga, jer su već počeli praviti dosta improvizacija.

@sarajevomd

što se tiče knjiga, to zavisi od izdanja, ja konkretno sam ih čitao u digitalnoj formi pa ne znam koja u koliko dijelova dolazi. ples zmajeva je zvanično jedini koji je izašao iz dva dijela (originalna grrm izdanja), ali zavisno od izdavača, neki i ostale knjige razdvajaju

missandei je sluga od daenerys, orell je divljak iza zida, shiren je kćerka stannisa baratheona, nema veze s vladajućom kućom / cersei i joffreyjem
Revolver

#1128 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Revolver »

duspi wrote:tyrion je nenadmašan stvarno :D

što se tywina tiče, u seriji je puno puno bolje urađen lik nego u knjizi, stvarno je izrazito lako početi navijati za njega..eh sad, šta će dalje biti, vidjećemo. zavisi koliko će u sljedećim sezonama odstupati od knjiga, jer su već počeli praviti dosta improvizacija.
odabir glumaca im je stvarno savršen. od svih stvari u seriji mi se najviše sviđa to što razumiješ svakog lika i njegove motive (osim onog malog kralja bolesnika) i ne možeš mrziti nikoga, a kao da to nije dovoljno, pored svakog glavnog lika imaš i njegovog vjernog pratioca. čak i ti likovi su jako interesantni. najgore je što sad ne znam šta da radim: dali da čekam treću sezonu ili da počnem čitati knjige
Riddle

#1129 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Momak koji glumi Joffreya je strasan. Mnogi iz glumacke ekipe to potvrđuju i kazu kako se stalno cude njegovim transformacijama. Uostalom, lik je napisan tako da ga se mrzi iz dna duse. Tokom citanja knjiga ga mrzis, a cinjenica da se to vrlo dobro prenijelo i na seriju pokazuje da je ovo sjajan glumac. Ne znam ko ce biti nominovan za nagrade ove sezone, ali sam siguran da ce to biti Joffrey naredne sezone. On je tada na vrhuncu svoje zlobe. Negdje sam procitao da je nakon prikazivanja prve sezone, Martin poslao pismo ovom glumcu u kojem mu je rekao: "Cestitam, svi te mrze." :D

EDIT:
Neki dan skontah da je Joffrey onaj djecak iz Batman Begins. :D
RunhAA

#1130 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by RunhAA »

Prijavio sam se kao statista u seriji (slao slike )... za 3 sezonu valjda ce biti hajra :D 8-)

pa cu Vam spoilati sta ima novo u 3 sezoni :P
VenomousV

#1131 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

dje bolan? hocu i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mrgreen

#1132 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

RunhAA wrote:Prijavio sam se kao statista u seriji (slao slike )... za 3 sezonu valjda ce biti hajra :D 8-)

jooooooj patnja. haj reci da je prosao rok :sad: :-D
RunhAA

#1133 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by RunhAA »

mrgreen wrote:
RunhAA wrote:Prijavio sam se kao statista u seriji (slao slike )... za 3 sezonu valjda ce biti hajra :D 8-)

jooooooj patnja. haj reci da je prosao rok :sad: :-D
Ne znam Bgm, da li je prosao... poslacu Vam na PP kontakt e-mail pa vidite :)
sarajevomd

#1134 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sarajevomd »

bem ti dan i noc, oluja maceva, pa ubi me ovaj nastavak knjige...

ok jebe mi se za onu dvojicu, ali za .... i .... e pa jeg23ijfqf :(

Kako da sada nastavim citati dalje ? :B
Riddle

#1135 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

sarajevomd wrote:bem ti dan i noc, oluja maceva, pa ubi me ovaj nastavak knjige...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da, otprilike ovako svi reaguju. :lol:
mrgreen

#1136 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

sarajevomd wrote:bem ti dan i noc, oluja maceva, pa ubi me ovaj nastavak knjige...

ja sam tu bila ostavila knjigu na nekoliko dana :zoka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1137 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

ima tema koja je posvećena KNJIGAMA, nemojte ovdje pisati spoilere :)
sarajevomd

#1138 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sarajevomd »

nema spoileara, nisam naveo ko odlazi :D

inace,
karanana

#1139 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

e tek sam poceo gledati sezonu 2 i evo me pauziro sam na pocetku druge epizode da nesto pitam ovdje. mozda je vec neko pito ali necu da listam da ne bi naletio na kakav spoiler.

u drugoj epizodi vidimo konvoj nocne straze kako iz king's landinga ide za zid. takodjer na savjetu u king's landingu predlaze se da se posalje jos ljudi na zid i prica se o odbrani na zidu od tih cudovista. e meni nije jasno: ako je starkov sjever u ratu sa lanisterima i kings landingom, kako to da jos uvijek iz kings landinga idu ljudi na zid a zid je na sjeveru starkovog kraljevstva?
jeli zid, i pored rata, neki zajednicki posao koji brani i jedne i druge pa su nasli zajednicki interes iako vamo dole nize ratuju jedni protiv drugih? nije mi jasno. ili mozda nisam dobro skonto, ili ne znam geografiju ni mapu, ali ja koliko sam skontao, zid je na teritoriji starkovih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1140 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

karanana wrote:e tek sam poceo gledati sezonu 2 i evo me pauziro sam na pocetku druge epizode da nesto pitam ovdje. mozda je vec neko pito ali necu da listam da ne bi naletio na kakav spoiler.

u drugoj epizodi vidimo konvoj nocne straze kako iz king's landinga ide za zid. takodjer na savjetu u king's landingu predlaze se da se posalje jos ljudi na zid i prica se o odbrani na zidu od tih cudovista. e meni nije jasno: ako je starkov sjever u ratu sa lanisterima i kings landingom, kako to da jos uvijek iz kings landinga idu ljudi na zid a zid je na sjeveru starkovog kraljevstva?
jeli zid, i pored rata, neki zajednicki posao koji brani i jedne i druge pa su nasli zajednicki interes iako vamo dole nize ratuju jedni protiv drugih? nije mi jasno. ili mozda nisam dobro skonto, ili ne znam geografiju ni mapu, ali ja koliko sam skontao, zid je na teritoriji starkovih.
manje-više je ovako.

dosta lordova na Zid posmatra kao na zaostavštinu korisnu jedino za zasutavljanje divljaka sa Sjevera, koji su iza Zida. i dobro mjesto da se odstrane oni skloni sitnijem kriminalu i politički protivnici koje se ne usuđuju ubiti. tako uglavnom misle lordovi sa juga.

Sjevernjacima je nešto više, jer je i njihova teritorija, i zato jer je vezan za običaje, magiju i vjerovanja koja su još uvijek prisutna na Sjeveru (godswood), gdje bog sa sedam lica i nije baš tako snažan u narodu.

osim toga, zar si već zaboravio Targarijanca koji Jon Snow-u govori kako je on bio na Zidu dok su ubijali njegovu rodbinu? ostao je tu, ne zato što je htio, nego zato što je poštovao zakletvu koju polaže straža na Zidu, a koja između ostalog indirektno govori da se neće miješati u ono što se dešava na jugu
Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all nights to come.
između ostalog, one koji prekrše zakletvu, očekuje smrtna kazna.
Riddle

#1141 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Sve iznad. Jos samo treba dodati da je x kilometara (ne mogu se tacno sjetiti) juzno od Zida u vlasnistvu Straze. Tako da ako cemo biti precizni, to nije teritorija Starkovih, iako se nalazi na Sjeveru. Starkovi su im tu teritoriju poklonili nekad davno.

The shield that guards the realms of men jasno naznacava da brane sve ljude juzno od Zida bez obzira ko su. Sto znaci da ne staju ni na ciju stranu u ratovima ljudi, vec imaju iskljucivo jednog neprijatelja. Kojem usput takođe nije vazno ko su ti ljudi. :D
sarajevomd

#1142 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sarajevomd »

Da li mi moze neko odgovoriti na ovu temu koja je puna spoilera :D

http://www.klix.ba/forum/a-song-of-ice- ... 1#p7611111
wickerman

#1143 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

Image
Ja mislio neka zahebancija kad fakat isti glumac :lol: :lol:
http://loldaddy.com/top/week/pics/6887
ice2cube

#1145 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ice2cube »

Jel ima da se kupi negdje kod nas ova knjiga ?

Seriju sam pregledao tj. 2 sezone, kad izlazi treca, ja kako sam procitao tek tamo 2013-te je gotova negdje u Martu ??
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1146 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

imaju u laguni u merkatoru
sarajevomd

#1147 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sarajevomd »

ice2cube wrote:Jel ima da se kupi negdje kod nas ova knjiga ?

Seriju sam pregledao tj. 2 sezone, kad izlazi treca, ja kako sam procitao tek tamo 2013-te je gotova negdje u Martu ??
Lozionicka, veliki merkator, prvi sprat lijevo od lutrije knizara, udjes rpavo i odmah prvi red sve knjige serijala Igra prijestolja. Ili online na laguna.rs...iste su cijene samo se placa dostava..
ice2cube

#1148 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ice2cube »

Koliko kostaju :D
duspi

#1149 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duspi »

imaš i u svjetlosti na titovoj, ona nova renovirana knjižara. tu su vjerovatno skuplje, ali eto možda ti je bliže, a i hrvatski je prevod u pitanju čini mi se (lagunin srpski na momente zna baš katastrofalan biti, kad krenu prevoditi imena i prezimena likova i nazive mjesta)

cijene su čini mi se oko 15 - 20 po knjizi
sarajevomd

#1150 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sarajevomd »

Da, zaboravih svjetlost, izgleda sa razlogom jer su knjige od 50KM pa nadalje :) Jest da su svemirski odradjeni uvezi i hrvatsko izdanje, ali ja za 50KM u laguni mogu uzeti 3 knjige i nisam osjetio na kvaliteti da su losije :)

Inace, za cijene sam ti rekao posjeti laguna.rs i provjeri serijal cijeli i koliko pise na sajtu, toliko je i u knjizari u Mekratoru.
Post Reply