Na guzovefukushima wrote:trebo je ramos za njim skociti505sCrtom wrote:Dugo im je i trajao:
![]()
![]()
![]()
vidi se da je na guzove osvojen, kad su pehar uspjeli da bace pod autobus
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1126 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
Bušman
#1127 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Znas koji tim jedino moze (uz dobrog sudiju) probiti bunker? Onaj koji ima 3 krkosa ala Ibrahimovic u napadu i sudiju koji nece svaki put svirati faul na dodir. Pravo je tesko igrati protiv klasicnog catenaccia, jer se protivnik organizirano brani i jedino na sta mozes igrati je sreca da ce neko pogrijesiti i da ces ti to iskoristiti. Nema tu plana B i svi treneri ce se sloziti sa tim.C'è solo l'Inter wrote:Mourinho je genije zato sto prilagodjava ekipu protivniku, guradiola igra jedan sistem koji je u vecini slucajeva uspjesan, ali kada naleti na ekipu poput chelsea, intera ili ovakvog reala nema plana B, ne zna sta da uradi i moze samo da se nada da neko od igraca nesto individualno uradi. Vidjecemo u narednim utakmicama da li ce biti nekih promjena u igri barcelone i ima li guradiola odgovor za ovakvu postavku igre reala...
Real je sinoc imao vise srece. Treba biti posten i reci da je i Barca mogla sinoc pobijediti, ali je pobijedio Real.
-
LSD
#1128 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kakav plan B?? kaji ce im qurac plan B kad svim zabijaju po 5 komada, jedan poraz i odmah traži plan BC'è solo l'Inter wrote:Ovi sto pricaju o anti fudbalu nemaju veze sa zivotom, pa sinoc je Real imao vise prilika nego barcelona, mozda je nekim ljepota gledat beskrajna dodavanja, ali meni je zanimljivije gledati suteve prema golu i direkte napade. Sve je stvar ukusa, al ne moze niko reci da je sinocnja utakmica bila dosadna, i jedni i drugi su grizli koda nema sutra![]()
Mourinho je genije zato sto prilagodjava ekipu protivniku, guradiola igra jedan sistem koji je u vecini slucajeva uspjesan, ali kada naleti na ekipu poput chelsea, intera ili ovakvog reala nema plana B, ne zna sta da uradi i moze samo da se nada da neko od igraca nesto individualno uradi. Vidjecemo u narednim utakmicama da li ce biti nekih promjena u igri barcelone i ima li guradiola odgovor za ovakvu postavku igre reala...
Ne smije Barca ni izgubiti tekme, jel...pa to je nemoguce buraz...ne mogu sve i da hoce imati plan B jer imaju takvu ekipu i takve igrace...ova ekipa igraca je selektirana, odgajana, drilovana, baždarena samo za ovaj stil....ne znaju se prilagođavati drugome, niti to žele...jednom ili dva puta u godini dana, ne uspiju protivniku nametnuti svoj ritam i volju na terenu i odmah traži plan B...smiješno
Last edited by LSD on 21/04/2011 17:02, edited 2 times in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1129 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa ništa... Čestitke Madridistima.
-
fukushima
#1130 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ko je sef, spešl fajvrashtiman wrote:Na guzovefukushima wrote:trebo je ramos za njim skociti505sCrtom wrote:Dugo im je i trajao:
![]()
![]()
![]()
vidi se da je na guzove osvojen, kad su pehar uspjeli da bace pod autobus...usra ti sefa i stanicu
-
Johnny_x
#1131 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
On jebePlavih_11 wrote:
Tjesenje na tribinama ..
- Baltazar_khan
#1132 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

ovo nisam nikad vidio, čuj pehar pod busom
nego... narednu srijedu novi sudar ova dva kluba. bunker reala će biti dosta oslabljen neigranjem carvalha. hoće li vratiti pepe-a mourinho na stopera, ili ne...
-
fukushima
#1133 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
i tata bi sineJohnny_x wrote:On jebePlavih_11 wrote:
Tjesenje na tribinama ..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- slobodni armirach
#1135 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta. 
-
fukushima
#1136 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
slobodni armirach wrote:rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta.
-
krusty
#1137 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Bušman wrote: Znas koji tim jedino moze (uz dobrog sudiju) probiti bunker? Onaj koji ima 3 krkosa ala Ibrahimovic u napadu
pa eto pametni Guardiola otjerao Ibru a doveo Villu koji se sinoc proslavio pravo
- skafiskafsnjak
#1138 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jes jes... a Realova prebacivanja terena i Ronaldovo trcanje eto zanimljivi .fukushima wrote:slobodni armirach wrote:rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta.![]()
![]()
Jao jao kako znate srati to je cudo jedno
Nek Real spoji 20 pasova u jednom napadu....ccc
-
Murisno1
#1139 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jebeš pobjedu kad ti protivnik ima loš dan 
- fidoremilienko
#1140 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Možete li se još kako vaditi?

- stranac2
#1141 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
-
Richard Peti
#1142 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
nema potreba da vrijedjas covjeka, mogao si i ti malo da proguglas ili fudbal pratis od 2007.pikoi wrote: Ja ipak mislim da si ubjedljivo najveci levat![]()
![]()
![]()
Zar ne mozes sastaviti niti jedan promisljen post koji nije tvoje (pogresno i cesto glupo) licno "misljenje"? Znas li razliku izmedju fudbalskog terena i stadiona? Jesi li ikad cuo za google, znas li ga koristiti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou
http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football_pitchSince 2007, in order to standardize the size of the football pitch for A international matches, the IFAB has decided to set a fixed size of 105 metres long and 68 metres wide (instead of a minimum and maximum length - from 100m to 110m - and a minimum and a maximum width - from 64m to 75m - as mentioned in the present text).[3]. In 2008, the average UK Premiership pitch measured 114 x 74 yards, with an average area of 8414 square yards (104 x 68 m, area of 7036 square metres).
evo i jedan primjer: http://en.wikipedia.org/wiki/Arsenal_Stadium
- madFlava
#1143 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
L00d wrote:Jes jes... a Realova prebacivanja terena i Ronaldovo trcanje eto zanimljivi .fukushima wrote:slobodni armirach wrote:rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta.![]()
![]()
Jao jao kako znate srati to je cudo jedno
Nek Real spoji 20 pasova u jednom napadu....ccc
lopta ne postoji da bi se samo dodavala po terenu 300 puta
grijesite dusu ljud,fudbal nije barcelona,fudbal su svi timovi svijeta
bravo lavestranac2 wrote:Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
-
Glanzer
#1144 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kome ba da se prilagodavamo,nek se oni sad nama malo prilagodavaju

- Pitarrr82
#1145 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
"Efendija" sve rek'o hahah...Glanzer wrote:Kome ba da se prilagodavamo,nek se oni sad nama malo prilagodavaju![]()
![]()
- al_akhisari
#1146 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
...kako rekoh jucer, svasta moze biti u finalu; nazalost, bio sam u pravu
naravno, moje simpatije su na strani barce, tako da sam logicno i malcice razocaran
ipak, mora se priznati da je real ozbiljna ekipa i da je ozbiljno odigrao ovo finale ( bez obzira sto je isti bio bolji takmac samo u jednom poluvremenu; isto bi vazilo i za situaciju da je barca dobila utakmicu);
...ocekujem jos bolje utakmice u ligi prvaka i naravno, prolaz barce u finale
...ocekujem jos bolje utakmice u ligi prvaka i naravno, prolaz barce u finale
-
bosnovizija
#1147 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Dobra zapažanja. To je tu, negdje. Pišu se,samo, titule. Ljepota je davno umrla.stranac2 wrote:Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
-
krusty
#1148 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma koja ljepota ljudi, fudbal se igra zbog para... eto Barca je humanitarna organizacija, igraci se odrekli plata da bi zabavaljali svijet ljepotom svoje igre
igraju fantasticno al i oni igraju za pare logicno
pa do jucer je onaj Dani Alves javno molio za novi ugovor i povisicu, a vi pricate o nekoj odanosti i "visem cilju"
pa do jucer je onaj Dani Alves javno molio za novi ugovor i povisicu, a vi pricate o nekoj odanosti i "visem cilju"
- Pitarrr82
#1149 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
krusty wrote:ma koja ljepota ljudi, fudbal se igra zbog para... eto Barca je humanitarna organizacija, igraci se odrekli plata da bi zabavaljali svijet ljepotom svoje igreigraju fantasticno al i oni igraju za pare logicno
A Alves je bas "dijete" Barce xD
-
fixer
#1150 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Papcino jedna, nauci se komunikaciji. Ja nikad nikog nisam nazvao papkom, ali ako se tebi dozvoljava, moze i meni. Ja mamlaza majko draga.pikoi wrote: Ja ipak mislim da si ubjedljivo najveci levat![]()
![]()
![]()
Zar ne mozes sastaviti niti jedan promisljen post koji nije tvoje (pogresno i cesto glupo) licno "misljenje"? Znas li razliku izmedju fudbalskog terena i stadiona? Jesi li ikad cuo za google, znas li ga koristiti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou