Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1126 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

fukushima wrote:
505sCrtom wrote::lol: Dugo im je i trajao:

trebo je ramos za njim skociti :lol: :lol: :lol:
vidi se da je na guzove osvojen, kad su pehar uspjeli da bace pod autobus :lol:
Na guzove :? ...usra ti sefa i stanicu
Bušman

#1127 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

C'è solo l'Inter wrote:Mourinho je genije zato sto prilagodjava ekipu protivniku, guradiola igra jedan sistem koji je u vecini slucajeva uspjesan, ali kada naleti na ekipu poput chelsea, intera ili ovakvog reala nema plana B, ne zna sta da uradi i moze samo da se nada da neko od igraca nesto individualno uradi. Vidjecemo u narednim utakmicama da li ce biti nekih promjena u igri barcelone i ima li guradiola odgovor za ovakvu postavku igre reala...
Znas koji tim jedino moze (uz dobrog sudiju) probiti bunker? Onaj koji ima 3 krkosa ala Ibrahimovic u napadu i sudiju koji nece svaki put svirati faul na dodir. Pravo je tesko igrati protiv klasicnog catenaccia, jer se protivnik organizirano brani i jedino na sta mozes igrati je sreca da ce neko pogrijesiti i da ces ti to iskoristiti. Nema tu plana B i svi treneri ce se sloziti sa tim.
Real je sinoc imao vise srece. Treba biti posten i reci da je i Barca mogla sinoc pobijediti, ali je pobijedio Real.
LSD

#1128 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

C'è solo l'Inter wrote:Ovi sto pricaju o anti fudbalu nemaju veze sa zivotom, pa sinoc je Real imao vise prilika nego barcelona, mozda je nekim ljepota gledat beskrajna dodavanja, ali meni je zanimljivije gledati suteve prema golu i direkte napade. Sve je stvar ukusa, al ne moze niko reci da je sinocnja utakmica bila dosadna, i jedni i drugi su grizli koda nema sutra :mrgreen:
Mourinho je genije zato sto prilagodjava ekipu protivniku, guradiola igra jedan sistem koji je u vecini slucajeva uspjesan, ali kada naleti na ekipu poput chelsea, intera ili ovakvog reala nema plana B, ne zna sta da uradi i moze samo da se nada da neko od igraca nesto individualno uradi. Vidjecemo u narednim utakmicama da li ce biti nekih promjena u igri barcelone i ima li guradiola odgovor za ovakvu postavku igre reala...
Kakav plan B?? kaji ce im qurac plan B kad svim zabijaju po 5 komada, jedan poraz i odmah traži plan B :lol: :lol:
Ne smije Barca ni izgubiti tekme, jel...pa to je nemoguce buraz...ne mogu sve i da hoce imati plan B jer imaju takvu ekipu i takve igrace...ova ekipa igraca je selektirana, odgajana, drilovana, baždarena samo za ovaj stil....ne znaju se prilagođavati drugome, niti to žele...jednom ili dva puta u godini dana, ne uspiju protivniku nametnuti svoj ritam i volju na terenu i odmah traži plan B...smiješno ;-)
Last edited by LSD on 21/04/2011 17:02, edited 2 times in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1129 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Pa ništa... Čestitke Madridistima.
fukushima

#1130 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

rashtiman wrote:
fukushima wrote:
505sCrtom wrote::lol: Dugo im je i trajao:

trebo je ramos za njim skociti :lol: :lol: :lol:
vidi se da je na guzove osvojen, kad su pehar uspjeli da bace pod autobus :lol:
Na guzove :? ...usra ti sefa i stanicu
ko je sef, spešl fajv
Johnny_x

#1131 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Johnny_x »

Plavih_11 wrote:Image

Tjesenje na tribinama .. 8-)
On jebe
Baltazar_khan

#1132 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Image

ovo nisam nikad vidio, čuj pehar pod busom :shock:

nego... narednu srijedu novi sudar ova dva kluba. bunker reala će biti dosta oslabljen neigranjem carvalha. hoće li vratiti pepe-a mourinho na stopera, ili ne...
fukushima

#1133 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

Johnny_x wrote:
Plavih_11 wrote:Image

Tjesenje na tribinama .. 8-)
On jebe
i tata bi sine 8-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1134 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

'
slobodni armirach

#1135 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by slobodni armirach »

rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta. :D
fukushima

#1136 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

slobodni armirach wrote:rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta. :D
:lol: :lol: :lol:
krusty

#1137 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by krusty »

Bušman wrote: Znas koji tim jedino moze (uz dobrog sudiju) probiti bunker? Onaj koji ima 3 krkosa ala Ibrahimovic u napadu

pa eto pametni Guardiola otjerao Ibru a doveo Villu koji se sinoc proslavio pravo :D
skafiskafsnjak

#1138 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

fukushima wrote:
slobodni armirach wrote:rekoh ja jucer kad Real ima 11 igraca, moze da pobijedi Farsu i njihovu dosadu od fudbala koju sacinjava bezvezno dodavanje na sredini terena po tristo puta u 6 minuta. :D
Jes jes... a Realova prebacivanja terena i Ronaldovo trcanje eto zanimljivi .
Jao jao kako znate srati to je cudo jedno :D
Nek Real spoji 20 pasova u jednom napadu....ccc
Murisno1

#1139 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Murisno1 »

Jebeš pobjedu kad ti protivnik ima loš dan :razz:
fidoremilienko

#1140 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Možete li se još kako vaditi? :roll: :lol:
stranac2

#1141 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by stranac2 »

Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
Richard Peti

#1142 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Richard Peti »

pikoi wrote: Ja ipak mislim da si ubjedljivo najveci levat :D :D :D
Zar ne mozes sastaviti niti jedan promisljen post koji nije tvoje (pogresno i cesto glupo) licno "misljenje"? Znas li razliku izmedju fudbalskog terena i stadiona? Jesi li ikad cuo za google, znas li ga koristiti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou
nema potreba da vrijedjas covjeka, mogao si i ti malo da proguglas ili fudbal pratis od 2007. :D
Since 2007, in order to standardize the size of the football pitch for A international matches, the IFAB has decided to set a fixed size of 105 metres long and 68 metres wide (instead of a minimum and maximum length - from 100m to 110m - and a minimum and a maximum width - from 64m to 75m - as mentioned in the present text).[3]. In 2008, the average UK Premiership pitch measured 114 x 74 yards, with an average area of 8414 square yards (104 x 68 m, area of 7036 square metres).
http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football_pitch

evo i jedan primjer: http://en.wikipedia.org/wiki/Arsenal_Stadium
madFlava

#1143 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by madFlava »

L00d wrote:
fukushima wrote:
Jes jes... a Realova prebacivanja terena i Ronaldovo trcanje eto zanimljivi .
Jao jao kako znate srati to je cudo jedno :D
Nek Real spoji 20 pasova u jednom napadu....ccc

lopta ne postoji da bi se samo dodavala po terenu 300 puta ;)

grijesite dusu ljud,fudbal nije barcelona,fudbal su svi timovi svijeta ;)

stranac2 wrote:Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
bravo lave ;) :thumbup:
Glanzer

#1144 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Glanzer »

Kome ba da se prilagodavamo,nek se oni sad nama malo prilagodavaju :D :D :D
Pitarrr82

#1145 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Glanzer wrote:Kome ba da se prilagodavamo,nek se oni sad nama malo prilagodavaju :D :D :D
"Efendija" sve rek'o hahah...
al_akhisari

#1146 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by al_akhisari »

...kako rekoh jucer, svasta moze biti u finalu; nazalost, bio sam u pravu :sad: naravno, moje simpatije su na strani barce, tako da sam logicno i malcice razocaran :sad: ipak, mora se priznati da je real ozbiljna ekipa i da je ozbiljno odigrao ovo finale ( bez obzira sto je isti bio bolji takmac samo u jednom poluvremenu; isto bi vazilo i za situaciju da je barca dobila utakmicu);

...ocekujem jos bolje utakmice u ligi prvaka i naravno, prolaz barce u finale :thumbup:
bosnovizija

#1147 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bosnovizija »

stranac2 wrote:Stvarno mi nije jasno kako netko pametan moze ocekivati od Mourihna da se suprostavi Barci sa nekim otvorenim fudbalom i ofanzivnoj taktici. Barca kao tim a pogotovo njihova ubitacna trojka (Igniesta,Xavi,Messi) ljudi igraju par godina zajedno ,znaju se u dusu osim toga svaki od njih moze komotno biti izabran za igraca svijeta i sada da se netko otvori protiv toga. U princpiu Mourihno samo kopira recepte iz kosarke , am. fudbala i hokeja na ledu. Nikakv individualna tehnika ne pomaze protiv jednog fizicki nadmocnijeg tima koji igra disciplinirano i sematski cijelu utakmicu. Covjek fura neki koktel engleske trke al je tome dodao racionalnost i psiholosko nadmudrivanje. Uzitak gledati ovakve tekme , borba izmedju dva koncepta.
Dobra zapažanja. To je tu, negdje. Pišu se,samo, titule. Ljepota je davno umrla.
krusty

#1148 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by krusty »

ma koja ljepota ljudi, fudbal se igra zbog para... eto Barca je humanitarna organizacija, igraci se odrekli plata da bi zabavaljali svijet ljepotom svoje igre :lol: igraju fantasticno al i oni igraju za pare logicno

pa do jucer je onaj Dani Alves javno molio za novi ugovor i povisicu, a vi pricate o nekoj odanosti i "visem cilju" :D
Pitarrr82

#1149 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

krusty wrote:ma koja ljepota ljudi, fudbal se igra zbog para... eto Barca je humanitarna organizacija, igraci se odrekli plata da bi zabavaljali svijet ljepotom svoje igre :lol: igraju fantasticno al i oni igraju za pare logicno

pa do jucer je onaj Dani Alves javno molio za novi ugovor i povisicu, a vi pricate o nekoj odanosti i "visem cilju" :D

A Alves je bas "dijete" Barce xD
fixer

#1150 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

pikoi wrote: Ja ipak mislim da si ubjedljivo najveci levat :D :D :D
Zar ne mozes sastaviti niti jedan promisljen post koji nije tvoje (pogresno i cesto glupo) licno "misljenje"? Znas li razliku izmedju fudbalskog terena i stadiona? Jesi li ikad cuo za google, znas li ga koristiti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou
Papcino jedna, nauci se komunikaciji. Ja nikad nikog nisam nazvao papkom, ali ako se tebi dozvoljava, moze i meni. Ja mamlaza majko draga. :roll:
Locked