Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mobile_Disco

#1126 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mobile_Disco »

Nedaju ljudi reci da je Safet kriv za poraz i tacka! :D Nego Begovic je smece :D Evo gledam ove klipove protiv Danske i kakvu smo tada ekipu imali, Berberovic i Music na bekovima, Hrgovic i Baljic krila, da nam ih je sada u ekipu, nije mi jasno sto ne proba Berberovica ( ne volim ga ni sekunde al eto :D ) Njegova prirodna pozicija, mozda bi odigrao super, a mladji je od mene :D
bahonnen

#1127 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bahonnen »

Fali nama para... :D
Al' dobro. Da je šta skrpiti od ovoga što imamo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1128 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:fali nama bekova, i stopera,s golmanima smo popunjeni,end of story...

edit:mislim fali nama sotsta,al eto ovo ko pod must :skoljka:
Fali nam i brzih igraca.
pa moderan bek,n smije samo nabijat loptu iz mjesta,mora BRZO nabijat loptu.... :mrgreen:
Imamo jednog (Mujdza), nece dovijeka biti slomljena noga, bice on do kvalifikacija fit. Da je jos kakvog Mujdzu iskopat....
bahonnen

#1129 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bahonnen »

Mobile_Disco wrote:Nedaju ljudi reci da je Safet kriv za poraz i tacka! :D Nego Begovic je smece :D Evo gledam ove klipove protiv Danske i kakvu smo tada ekipu imali, Berberovic i Music na bekovima, Hrgovic i Baljic krila, da nam ih je sada u ekipu, nije mi jasno sto ne proba Berberovica ( ne volim ga ni sekunde al eto :D ) Njegova prirodna pozicija, mozda bi odigrao super, a mladji je od mene :D
Jel' dosta više?
Zar treba neko biti kriv? Može li protivnik jednostavno biti bolji?
Ova tema je više nego apsolvirana.
Svi generali poslije bitke.
Stari

#1130 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

bahonnen wrote:
Mobile_Disco wrote:Nedaju ljudi reci da je Safet kriv za poraz i tacka! :D Nego Begovic je smece :D Evo gledam ove klipove protiv Danske i kakvu smo tada ekipu imali, Berberovic i Music na bekovima, Hrgovic i Baljic krila, da nam ih je sada u ekipu, nije mi jasno sto ne proba Berberovica ( ne volim ga ni sekunde al eto :D ) Njegova prirodna pozicija, mozda bi odigrao super, a mladji je od mene :D
Jel' dosta više?

Tema nije apsolvirana ... od svega toga je samo to neoboriva cinjenica...ako mislis da jeste onda si vjerovatno zaboravio ono sto jest tema ove teme.
palermo

#1131 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

bahonnen wrote:
Jel' dosta više?
Eh, pa u svakom poslu postoji nešto što se zove evaluacija urađenog. Pa i u ovome, dakle mislim da je sasvim legitimno pričati o tome šta je bilo dobro, a šta loše, šta može, po našem mišljenju, biti bolje. jeste, protivnik je bio bolji, ali ostaje i činjenica da smo izgubili 6:2 i da smo pali bez otpora.
i argumenitrana priča o tome zašto i kako, mislim nije naodmet.
bahonnen

#1132 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bahonnen »

i tako 45 stranica:
Iz praznog u šuplje i iz šupljeg u prazno...
nemam_ideje

#1133 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nemam_ideje »

Već sam rekao šta mislim o Sušiću. Ne osjeća igru, nema plana B ako nešto krene naopako, loše reaguje i često kasni sa reakcijom, ima lošu selekciju igrača u odnosu na formaciju koju igra(vidjeli bi gdje bi Portugal završio u svojoj grupi da su im starteri bili Ronaldno, Nani, Kvaresma, Simao i Postiga) :-) Previše se "zakačio" na Maravca, Zeca, Muslimovića, Bešića umjesto da je na prijateljskim probao više igrača tipa Cocalića, Džakmića, Ljevakovića, Mahmutovića, Bekrića, pa onog nekakvog iz Austrije, Hodžića, kako li se već preziva. Isto tako prelako se odrekao Muratovića u ovom kvalifikacijama kao i Nadarevića, Bereberovića. Većina od navedenih nisu reprezentativni kalibar al bi sigurno neko od njih isplivao kao što je Zahirović. Također, čini se da je okupio loš stručni štab oko sebe. Mora se to dobro pojačati za naredne kvalifikacije.

S druge strane, Sušić je naš najbolji selektor do sada :-) Najozbiljniji. Ne prodaje igrače preko reprezentacije ofirno, od onih koje je zvao igraju mu najbolji iako je to greška jer mi NE MOŽEMO igrati sa tri kreativna veznjaka u ekipi i jednom napadačem protiv iole ozbiljnijih reprezentacija. To je jasno ko dan. Dokaz tome jeste igra u Rumuniji gdje smo imali osjećaj da igramo sa Brazilom a za portugalce smo mislili da su neki ubrzani alieni. Zapravo smo mi bili usporeni. Ako nismo u stanju da dovedemo boljeg trenera, a čini se da nismo jer savez nema para, onda je bolje da ostane Sušić nego da nam trener bude Sredojević, Tulić ili Slišković.

Ako Sušić nastavi sa istom formacijom i gomilanjem kreativnih veznjaka u veznom redu pri čemu forsira samo jednog napadača, ako nastavi da zove više-manje iste igrače na prijateljske utakmice onda ga treba otjerati što prije. Ako ovo koriguje, ako izvuče maksimum ili barem blizu toga iz ove reprezentacije(to do sada NIJE uradio) onda ga treba ostaviti na klupi neka odradi ovaj ciklus.

Grupa za SP je sasvim solidna. Da smo birali vjerujem da ne bi bolje izabrali osim možda Norvežana umjesto Grčke kao nositelja grupe. Slovačka je dvaputa izgubila od Armenije u ovim kvalifikacijama, na kraju su bili četvrti. Latvija jer završila isto na četvrtom mjestu sa 11 osvojenih bodova. Litvanija je isto završila na 4 mjestu sa 5 bodova iz 8 utakmica. Lakše je proći ovu grupu nego baraž. Ako priđemo ozbiljno kvalifikacijama možemo nešto uraditi. Imammo solidnu ekipu koja sigurno ne zaostaje sa Slovačkom i Grčkom. Tri ekipe se bore za prvo mjesto. Nema Španije, Francuske, Portugala. Eto nam prilike. Al moraju svi odraditi svoj posao. Selektor svoj, stručni štab svoj, navinari svoj a navijači ne trebaju da upadaju u euforiju sa pričom jebo ovu grupu "jebaćemo im mater hladno". Prizemljenje uvijek bude brzo i bolno.
Mobile_Disco

#1134 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mobile_Disco »

palermo wrote:
bahonnen wrote:
Jel' dosta više?
Eh, pa u svakom poslu postoji nešto što se zove evaluacija urađenog. Pa i u ovome, dakle mislim da je sasvim legitimno pričati o tome šta je bilo dobro, a šta loše, šta može, po našem mišljenju, biti bolje. jeste, protivnik je bio bolji, ali ostaje i činjenica da smo izgubili 6:2 i da smo pali bez otpora.
i argumenitrana priča o tome zašto i kako, mislim nije naodmet.
Problem je u tome izgleda sto se njemu ne smije nista reci jer je on legenda Sarajeva (mozda grijesim). Al od pocetka, otkako je on dosao na kormilo reprezentacije, islo ne islo, imao dobru taktiku ili primili 4 gola, nemoj na Papeta, on je dusa od covjeka, legenda Sarajeva, i tako dalje. Sve to stoji, al ja nit cu ga zenit, nit cu ga kuci vodit, to sto je on dusa od covjeka svaka cast, nije cirkusant kao Ciro, jos vise naklona, al brate da je radio greske jeste. Pa ako je bio najbolji igrac Sarajeva, mogao je biti i igrac Celika, al ovi nasi levati rekli da je on levat (vazda smo imali "skaute" u pm :oops: ) jos mi frajer komsija, isti kanton :D Znaci problem ovde je sto neki vide pobjede nad Rumunijom, Bjelorusijom, Albanijom, Remi sa Francuskom, nisu to losi rezultati, ali da ti nama u startu kazes da idemo na drugo mjesto, eh to mi je malo pic.asto. To je najvise sto mu zamjeram ja licno, i govorim u svoje ime. Nije imao dovoljno hrabrosti da nas odvede na evropsko, u njegove trenerske sposobnosti ne bih ulazio, imao je Osima pored sebe i mogao je traziti savjet, a vjerujem i da ga je dobio, al da nije imao gresaka, eh to se vala ne moze reci. Ja nisam rekao da ga trebamo otjerati, mada sam misljenja da nam treba neko ko je vise strucan, ima vise iskustva, ako nista sa reprezentacijom, da ima vise uvida u igrace, ko gdje igra, na kojim pozicijama igra, da obilazi te igrace, da nam trazi svjezu krv! Da kad imas prijateljsku utakmicu, ok svako bi volio da pobjedimo, al bi halalio i da izgubio 39:0, al da u toj utakmici proba neke stopere, bekove, neka brza krila, da imas u rokovniku (ili iphoneu :D ) da taj i taj igrac, igra tu i tu poziciju. Ko je dosao novi u reprezentaciju? Zahirovic, Besic, i ko jos? Znaci 2 igraca, mislim da je mogao, i mora puno vise, al eto sta je tu je.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1135 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Sto ce nam selektor uopste?! :-)
hox79

#1136 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

sta reci za jednog robusnog veznjaka`defenzivno orijentisanog i trkacki dobro podkovanog itd itd .... tipa gennaro gattuso,van bommel i slicni njima
grubijan,kostolomac (ako i to zatreba ;) ) gura,cupa,gazi,verbalni provokator protivnickih igraca i sve ono naj naj gore ali sto se opet u nekim granicama dozvoljenog moze tolerisati,rijetko koju utakmicu zavrsi a da ne pozuti a pocesto zna i otici na tusiranje i prije 90min.....da nebi dalje,znate na sta pucam

pitnja;dal nam je takav tip igraca potreban i imamol ga uopste

ja ih iskreno ne mogu smisliti a kamo li ocima vidjeti jer ubise svu onu ljepotu i tecnost jedne igre ali mozda nam je bas jedan takav trebao one noci u lisabonu
Last edited by hox79 on 18/11/2011 12:47, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1137 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

hox79 wrote:sta reci za jednog robusnog veznjaka`defenzivno orijentisanog i trkacki dobro podkovanog itd itd .... tipa gennaro gattuso,van bommel i slicni njima
grubijan,kostolomac (ako i to zatreba ;) ) gura,cupa,gazi,verbalni provokator protivnickih igraca i sve ono naj naj gore ali sto se opet u nekim granicama dozvoljenog moze tolerisati,rijetko koju utakmicu zavrsi a da ne pozuti a pocesto zna i otici na tusiranje i prije 90min.....da nebi dalje,znate na sta pucam

takvog nemamo :D
kome ne treba grubijan s vremena na vrijeme :skoljka:
palermo

#1138 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

ma mi smo solidno odigrali ove kvalifikacije. i slažem se sa onim koji kažu da nismo otišli prije svega zbog naše kurate sreće. Al ostalo je nekih pitanja. Recimo, meni je i danas nejasno zašto Vranješ nije bio pozvan za ove uatkmice sa Portugalom. Čovjek to igrao, sasvim solidno igrao, ne bi ni bio novi kolač u reprezentaciji, i mi umjesto njega, žrtvujemo zahirovića. i druga stvar, naprosto je mislim bogohulno da mi nismo uopšte iskoristili kapacitet Edina Džeke, čak bih rekao nismo ni pokušali. Ako je on naš najbolji igrač, i kvalitet više u odnosu na druge, onda bi bilo nekako za očekivati da tu našu prednost pokušamo valorizirati. Al ja nikako nemam osjećaj da smo to i pokušali.
palermo

#1139 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

sumirprimus wrote:
hox79 wrote:sta reci za jednog robusnog veznjaka`defenzivno orijentisanog i trkacki dobro podkovanog itd itd .... tipa gennaro gattuso,van bommel i slicni njima

Objektivno govoreći, takvog igrača bi trebalo biti najlakše naći. samo, mislim da je problem, što igranje jednog takvog igrača podrazumjeva i neku vrstu strpljenja, pa ako hoćete reći i spremnosti da se izdrži pritisak javnosti.
Ovi stariji se sjećaju kataneca, i koliko je samo Osim, a bogami i drugi selektori bio podvrgnut kritikama zbog njega.

A sad ću spomentui, opet jednu bogohulnu misao, u nekim našim bivšim selekcijama, igrao je Dario Damjanović, on svojim igračkim kvalitetima svakako nije bio za reprezentaciju, ali ja se ne sjećam da je loše odigrao i zapravo mislim da je počesto imao vrlo bitnu pozitivnu ulogu. A nekog takvog ne bi trebalo da bude baš takav problem naći.
hox79

#1140 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

palermo wrote:ma mi smo solidno odigrali ove kvalifikacije. i slažem se sa onim koji kažu da nismo otišli prije svega zbog naše kurate sreće. Al ostalo je nekih pitanja. Recimo, meni je i danas nejasno zašto Vranješ nije bio pozvan za ove uatkmice sa Portugalom. Čovjek to igrao, sasvim solidno igrao, ne bi ni bio novi kolač u reprezentaciji, i mi umjesto njega, žrtvujemo zahirovića. i druga stvar, naprosto je mislim bogohulno da mi nismo uopšte iskoristili kapacitet Edina Džeke, čak bih rekao nismo ni pokušali. Ako je on naš najbolji igrač, i kvalitet više u odnosu na druge, onda bi bilo nekako za očekivati da tu našu prednost pokušamo valorizirati. Al ja nikako nemam osjećaj da smo to i pokušali.
ja sam nekako prizeljkivao od 46 min da cu vidjeti ibricica/ibisevica a mozda i obojicu u kompletu
sredine i tako "nismo" imali pa hajmo je onda i onako preskakati.....nekim visokim loptama traziti dzeku a on nek je zavisno od situacije i date mogucnoti spusta misketu ili vedi,onda nekim brzim pasom doci u priliku uopste uputiti udarac na gol
ali ovo je sve,sta bi bilo kad bi bilo....sejtanska posla
hox79

#1141 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

palermo wrote:
sumirprimus wrote:

Objektivno govoreći, takvog igrača bi trebalo biti najlakše naći. samo, mislim da je problem, što igranje jednog takvog igrača podrazumjeva i neku vrstu strpljenja, pa ako hoćete reći i spremnosti da se izdrži pritisak javnosti.
Ovi stariji se sjećaju kataneca, i koliko je samo Osim, a bogami i drugi selektori bio podvrgnut kritikama zbog njega.

A sad ću spomentui, opet jednu bogohulnu misao, u nekim našim bivšim selekcijama, igrao je Dario Damjanović, on svojim igračkim kvalitetima svakako nije bio za reprezentaciju, ali ja se ne sjećam da je loše odigrao i zapravo mislim da je počesto imao vrlo bitnu pozitivnu ulogu. A nekog takvog ne bi trebalo da bude baš takav problem naći.
ja ih ne mogu smisliti,ubise svu onu ljepotu i tecnost jedne igre ali mozda nam je bas takva igracina trebala protiv portugala i inace protiv tehnicki dobro podkovanih reprezentacija
rahimic igra tu poziciju ali je lik dobar ko kruh,malo gurne ronalda i pozuti-sejo ga je makar u zenici posteno natako i prebacijo preko koljena
slozit cete se sigurno da smo igrali previse fair play u obje tako vazne utakmice,pogotovo u ovoj drugoj a i ono sto smo dobili je bilo skoro ni zbog cega-mislim da smo trebali biti malo grublji
Edin H.

#1142 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:Normalno. Optuživati Begovića da je kriv za poraz je budalaština.

A to da ne bi bilo tako da je Keno branio, vjeruj mi da bi. Ovdje ne bi mogao zivjeti od Edina H. i njegovih zahtjeva da mu Safet vrati pare za put u Lisabon, da je kojim slučajem upravo on bio na golu.
Bitno je da je branio najbolji :dance: kao sto kaze moj dragi prijatelj Pullis :D
Bacao se vala frajer ko Cobo Janjus u najboljim danima, ali jeste da se nije bas proslavio. Nije htjelo ni da ga makar nesto barem slucajno zakaci, ali nisu bas ni na Zapadu ludi da onog medjeda plate 90 miliona eura. Znaci u biti ja krivim navijace sto su mu se natakarili - Messi, Messi :-) i prije prvog i prije treceg gola.

Sa malo ozbiljnije strane ja sam napisao ranije da su ove kvalifikacije izgubljene u Albaniji, a rekao sam da me je strah da bi Bega mogli potopiti kada je konacno stao na gol, jer je primio 14 golova u zadnje cetiri utakmice pred kvalifikacione utakmice. Kada je konstatno imao clean sheet nije bio na nasem golu.

Uglavnom Keno nije bio ni na klupi, premda je bio sa reprezentacijom, tako da pretpostavljam da jos uvijek vuce povredu, znaci i nije bilo neke alternative.

I da gubis deset nula, pjesma bi se opet cula... :D
veljaca

#1143 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Uvijek za dobrobit necega - treba govoriti istinu a ne traziti izgovore da bi se ti neuspjesi opravdali ... U trazenju te istine ne treba skidati glave - ali niko ne smije biti nedodirljiv ....

- golman koji primi 6 golova ( pa makar se on zvao i Casilas ) nije ispunio svoj zadatak .....
- odbrana koja primi 6 golova nije ispunila svoj zadatak ....
- sredina terena koju nadtrci protivnik nije ispunila svoj zadatak ....
- napadaci koji ne dadnu gol ( u ovom slucaju sam Dzeko 180 minuta i Vedo samo 20 minuta ) nisu ispunili svoj zadatak ....
- selektor koji ne preuzme rizik i odigra na pobjedu u utakmicama u barazu koje odlucuju o EP - nije ispunio svoj zadatak ....
- tim koji nije ostavio SRCE na terenu i preorao taj teren - nije ispunio zadatak ....
- osnovni zadatak u barazu ( odlazak ne EP ) nije ispunjen ....

To su cinjenice ..... Trebaju strucni ljudi ovo sve dobro proanalizirati i povuci konkretne poteze da bi bilo bolje u kvalifikacijama za SP 2014. godine ....
Dok se to ne ucini - mi necemo nikada otici na neko veliko takmicenje ....
Last edited by veljaca on 18/11/2011 13:31, edited 1 time in total.
Obuca9

#1144 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
hz__semir wrote:Normalno. Optuživati Begovića da je kriv za poraz je budalaština.

A to da ne bi bilo tako da je Keno branio, vjeruj mi da bi. Ovdje ne bi mogao zivjeti od Edina H. i njegovih zahtjeva da mu Safet vrati pare za put u Lisabon, da je kojim slučajem upravo on bio na golu.
Bitno je da je branio najbolji :dance: kao sto kaze moj dragi prijatelj Pullis :D
Bacao se vala frajer ko Cobo Janjus u najboljim danima, ali jeste da se nije bas proslavio. Nije htjelo ni da ga makar nesto barem slucajno zakaci, ali nisu bas ni na Zapadu ludi da onog medjeda plate 90 miliona eura. Znaci u biti ja krivim navijace sto su mu se natakarili - Messi, Messi :-) i prije prvog i prije treceg gola.

Sa malo ozbiljnije strane ja sam napisao ranije da su ove kvalifikacije izgubljene u Albaniji, a rekao sam da me je strah da bi Bega mogli potopiti kada je konacno stao na gol, jer je primio 14 golova u zadnje cetiri utakmice pred kvalifikacione utakmice. Kada je konstatno imao clean sheet nije bio na nasem golu.

Uglavnom Keno nije bio ni na klupi, premda je bio sa reprezentacijom, tako da pretpostavljam da jos uvijek vuce povredu, znaci i nije bilo neke alternative.

Znaci ne pliva ti Pape lovu za Lisabon, samo za Pariz i Tiranu?
just principe

#1145 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

Dva dana nakon teškog poraza u Portugalu iz Bratislave nam se javio izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić.

Selektore, kako objašnjavate potpuno psihičku nespremnost igrača za meč u Lisabonu, u prvih pola sata nismo postojali na terenu?

Nije to do psihičke nespremnosti, Portugal je mnogo bolji od nas i to se vidjelo na početku, ali i tijekom čitavog meča nismo im mogli parirati ni u jednom segmentu ige. Nema sumnje da se radi o jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu. Savršeno su odigrali svi njihovi igrači, teško mi je reći ko je bio bolji Ronaldo, Nani ili Pepe koji je potpuno neutralisao našeg najboljeg igrača Edina Džeku.

Koliko nas je Lulićev crveni karton poremetio?

Naravno da nas je poremetio, mislio sam uvesti Ibiševića ali nakon Lulićevog crvenog kartona to bi bilo samoubistvo. Imali smo problema kada smo imali 11 igrača, sa deset igrača nismo imali nikakve šanse protiv takve reprezentacije. Rezultat 6: 2 nije realan odnos kvaliteta ove dvije reprezentacije ali razne okolnosti su utjecale na taj rezultat.

U sredini terena nismo postojali, Rahimić nije više mogao, Medunjanin je upošljavao protivničke igrače, a Misimović gubio ključne lopte iz kojih smo primili golove. Nedostatak trke u sredini terena nije problem koji se javio prvi put u Portugalu, imali smo sličnih problema u gotovo svim utakmicama. Kako riješiti taj problem selektore?

Slažem se sa vama ,mi imamo problem trke u sredini terena. Rahimić je bio praktički jedini naš igrač koji je bio stručnjak za razgradnju protivničkih napada ,to je problem koji moramo riješiti do početka narednih kvalifikacija.

Da li biste sada krenuli sa istim sastavom kao što se krenuli utorak navečer u Lisabonu?

Naravno da bih. Selektor Portugala ništa nije mijenjao u odnosu na prvu utakmicu, mi smo promijenili Salihovića Papcem koji je defanzivno bolji igrač, ali napominjem nije do sastava već do jednostavne činjenice da je Portugal mnogo bolja ekipa od nas.

Mislite li mijenjati nešto u narednom kvalifikacijskom ciklusu, uvesti neke nove igrače?

Naravno , bilo bi besmisleno igrati nove kvalifikacije sa istim igračima. U ovim kvalifikacijama pojavilo se pet novih igrača, siguran sam da će se pojaviti i u narednim.

Gdje vidite te nove igrače? U mladoj reprezentaciji?

Da, vidim nove igrače u mladoj reprezentaciji. Koji su to igrači neću vam reći da se oni ne dignu.

Najvažnije je ipak da ih ima i da budućnost našeg fudbala nije upitna.

Nalazite se u Bratislavi, pokušavate dogovoriti dobar raspored utakmica za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu. Mislite li da bi bilo dobro da dobijemo na početku neke slabije reprezentacije dok nam se igrači ne očiste od crvenih i žutih kartona?

Naravno da bi to bilo dobro , ali ovdje svi imaju svoje zahtjeve i bit će teško dobiti što želimo. Uradit ćemo sve što je do nas, nadam se dobrom rasporedu.

Imate veliku podršku javnosti u BiH, bez obzira na visok poraz u Lisabonu, jeste li iznanađeni tom podrškom?

Želim da zahvalim svim ljudima u BiH koji nas podržavaju,to je znak da naši ljudi nisu kratkog pamćenja i da su zahvalni reprezntaciji za sve ono što je do sad uradila. Hvala još jednom svim našim navijačima, svaki naš uspjeh bez njih bi bio nezamisliv.

Gospodine Sušiću ostajete li izbornik reprezentacije BiH?

To vam sada ne mogu reći , odradit ću svoj ugovor do kraja pa ćemo vidjeti. Kakva god moja udluka bude bila nadam se da će iz nje profitirati naš fudbal.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1146 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Mislim da treba ovu utakmicu sa Portugalom, bar sto se tice nas navijaca, izbrisati iz sjecanja za sva vremena jer jednostavno iz vise razloga nije zasluzila da se pamti. Krivaca za ovaj poraz ima sa vise strana ali ocito nekima da bi to shvatili treba nacrtati. Portugal je nesporno bolja ekipa od BiH u svakom aspektu kad se gleda po imenima igraca ali je isto tako ocito da kad tih 11 igraca izadje na teren da to nije to sto se i pokazalo u kvalifikacijama. Real je dan prije utakmice izdao saopstenje da EP bez Ronalda i Pepea bi Realu donio velike gubitke!!!!!! Ko zna citati izmedju redova procitao je da "Portugal mora ici na EP" i tacka! Portugal je izvrsio nevidjen pritisak na UEFU radi zenicke trave i tu je utakmicu oko trave izgubio u jednoj odlicno isplaniranoj igri gdje ce UEFA kao pokazati da ne ide na ruku velikim reprezentacijama. Na terenu Pepe samo jos sto nije hebo Dzeku ali zuti karton bi dobio samo u nekom drugom zivotu. Portugalcima tih 0:0 je bilo ono sto su i planirali jer su znali 10000% da ce biti kao i prosli baraz dobro pripazeni od sudija na svom terenu. Imali sta gore nego da u takvoj utakmici primis gol na samom pocetku? Njemacki sudija kao i sve sudije za ovakve utakmice je odlicno pripremljen sta treba uraditi da bi igrac od 100 miliona otisao na EP. Slobodna udarac taman po njegovoj mjeri i vrlo ofirno pomicanje zivog zida na takvu daljinu da Ronaldo ako lopta ide prema golu ne moze promasiti. Naravno ono ne brane i najbolji golmani na svijetu jer Ronaldo jeste sa Mesijem najbolji na svijetu. Mi smo naravno sjebani do bola i onda na nesrecu i bez pomoci sudije leze na nogu ona lopta Naniju. Svi zadovoljni naravno osim nas. Penal sudija svjesno ne svira da se ne bi reklo kako pazi Portugal jer ipak nakon 20 minuta 2:0 je za one koji "moraju" dalje. Ali ocito da je sve pokvario pomocni sudija masuci penal za nas. Oko pomocnog sudije se skupilo nekoliko Portugalaca koji prigovaraju ali zutog kartona nema jer je to veliki Portugal. Sad je vec gutavo i valja smisliti novi plan. Nasa reprezentacija nema mogucnost slobodnog udarca da nam igrac i umre na terenu od startova jer sudija odlicno zna da i nas Miske ga zna zavaliti pokvareno do bola. E sad na scenu nastupa nas selektor tj. ne nastupa jer ne uradi ono sto je cjelokupna javnost ocekivala i ne uvodi Vedada. Dobijemo onaj nesretni treci gol a sudija jedva doceka da iskljuci nesretnog i nespretnog Lulica te mu u 20 sekundi samo radi price podjeli dva zuta kartona. Dovidjenja EP tamo ide onaj ko mora. Kada postigosmo onaj drugi gol ocito da smo zbunili sve na stadionu pa i same sudije ali nedaj vraze sad cemo mi dosuditi jos jedan slobodan udarac iz kojeg je teze promasiti nego pogoditi. I to je to....ona zadnja dva gola su potpuno nebitna.
To nam se desilo protiv Spanije prije par godina gdje bi se igralo i 120 minuta da je bilo potrebno, pa protiv Portugala u proslom barazu gdje je sudija u prvoj utakmici upravo zute izvadio onima kojima je to i trebalo, pa protiv Francuza koje smo ponizili u sred Pariza pomicuci liniju kaznenog prostora za pola metra i naravno sada.
I svi oni koji kazu da nam je stalno neko kriv, ali ironicno, nisu u pravu jer mis mo krivi sto smo mali a oni su krivi sto ne vole male. Na kraju krajeva kako UEFA igra odlicno se vidjelo na vracanju dugova ove godine Ircima.
Pape.....nije najbolji selektor do sada po rezultatima ali jeste po atmosferi u ekipi i odnosu prema svakome. Pape je jedini od svih selektora imao savez onakav kakav treba da bude i velikog Ivicu osima sa sobom. Sve je imao samo nije imao hrabrosti i trenerskog iskustva ali je imao igrackog i morao je znati kao igrac bivse YU da je ta reprezentacija igrala najbolje kad je igrala napadacki sa njim na celu jer je sastav te reprezentacije bio vrlo slican nasem sastavu. Puno individualnih znalaca i zaista fudbalskih zvijezda u napadu. Kad se potuces uvijek ces bolje proci ako udaris prvi jer ili ces uplasiti protivnika ili ces ga toliko razljutiti da nece znati sta radi a tu je opet tvoja sansa.
Dakle ja sam za to da PAPE OSTANE i da pocne razmisljati onako kako je razmisljao citav zivot, NAPADACKI i onda mu niko nece imati pravo da ista zmajeri jer je pokusao.
A najveci krivac za sve ove godine patnje u svim sportovima nije na sportistima nego na drzavi i onima koji je vode jer sve dok smo u raznoraznim dubiozima njima je dobro i oni su na vlasti a kad nam podje onako kako treba njeih vise nece biti ni na mapi jer lopovi ne znaju sta znaci rijec "POSTENO" i "RAD".
Edin H.

#1147 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:

Znaci ne pliva ti Pape lovu za Lisabon, samo za Pariz i Tiranu?
Samo za Pariz, nisam bio u Tirani :oops:

Uzgred receno da je ovaj tvoj pulen branio u Zenici, fasovali bi vjerovatno i tamo, kao i protiv Francuza.
veljaca

#1148 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Edin H. wrote:

Bacao se vala frajer ko Cobo Janjus u najboljim danima, ali jeste da se nije bas proslavio ...... cinjenica 1 . Nije htjelo ni da ga makar nesto barem slucajno zakaci, ali nisu bas ni na Zapadu ludi da onog medjeda plate 90 miliona eura. Znaci u biti ja krivim navijace ........cinjenica 2 sto su mu se natakarili - Messi, Messi :-) i prije prvog i prije treceg gola.

Uglavnom Keno nije bio ni na klupi, premda je bio sa reprezentacijom ........cinjenica 3, tako da pretpostavljam da jos uvijek vuce povredu, znaci i nije bilo neke alternative.

I da gubis deset nula, pjesma bi se opet cula...........cinjenica 4 :D
Cinjenica 1: Slazem se da se nije bas proslavio .....
Cinjenica 2: Ne slazem se - navijaci su ovdje najmanje krivi, prije njih imas puno krivaca na terenu i na klupi ....
Cinjenica 3: Kenan je uvijek uz i za reprezentaciju ......
Cinjenica 4: Ovo stoji ako das sve od sebe na terenu, grizes, preores startovima teren, pokazes m.u.d.a ......
ganjeta

#1149 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Ima li kakvog habera iz Bratislave?
Gandalf

#1150 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

Sušić želi Grke na startu!
---------------------------------------------------------------------------------------
hajd' vidjećemo koliko je to pametno.
Last edited by Gandalf on 18/11/2011 14:33, edited 1 time in total.
Post Reply