Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
oldschool

#1126 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by oldschool »

Imas na temi o budzetu link, rast troskova administracije su bili nizi od rasta dohodaka, ali su socijalni izdaci totalno izmakli kontroli od 2006
Tačno, problem su raznorazne naknade, borcima, invalidima, ali i primanje dodatnog kadra, pored činjenica da je i prije primanja bilo viška. Toj kategoriji se ne smije niko suprostaviti, mislim na borce i invalide. Jednom je Crnkić izjavio: ''Ko se nije prijavio za invaldininu nije je ni dobio.'' Nema dalje.
Zar nisi upratio skandal kada je gradonacelnik Makarske seiku ponudi kurve :D
Sve je to opovrgnuo, valjda je novinar to snimao, još kaže:''Izgledalo je sve autentično, dobro pričao arapski, još imao prevodioca.'' :lol: :D
detroit-mercy

#1127 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:
madner wrote:Ma kakvi, samo Makarska. Ljudi ti ponude da ti popuse ako ces uloziti u turizam.
Nego da se bezveze ne sikiras da ti kazem da od prodaje tih firmi nema nista, to je bio plan stranaca da se namire. Ovo sad je plan B.
Znaci da vise ne pisamo u more nego da placamo po dva kunica za zahoda :mrgreen: mogao bi ispuslic pasti :mrgreen: .
Zar nisi upratio skandal kada je gradonacelnik Makarske seiku ponudi kurve :D
Ma jesam, nego mislio sam na nas "small investors", jel bi i mi vidjeli kakvog hajra ako budemo ulagali u turizam pa umjesto u more da investiram kunice u zahod na plazi :mrgreen:. Jel i mi dobijamo te beneficije koje investitori dobijaju ili ima neki limit koliko moras ulozit da ti neko zasvira frulu :mrgreen: .
madner

#1128 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Pa tebra, ti kao da nisi bio u Makarskoj. Samo se nemoj praviti da si neki Evropljanin, onda nemas prolaza.
Bosanac, jes jes, glup jasta, velika glava, zabijam do jaja i tako to. :D
oldschool

#1129 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by oldschool »

Ma jesam, nego mislio sam na nas "small investors", jel bi i mi vidjeli kakvog hajra ako budemo ulagali u turizam pa umjesto u more da investiram kunice u zahod na plazi :mrgreen:. Jel i mi dobijamo te beneficije koje investitori dobijaju ili ima neki limit koliko moras ulozit da ti neko zasvira frulu :mrgreen: .
Kakvi, investiraj u pogranične tržne centre, valja prehraniti onoliku Hrvatsku :D
detroit-mercy

#1130 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by detroit-mercy »

oldschool wrote:
Kakvi, investiraj u pogranične tržne centre, valja prehraniti onoliku Hrvatsku :D
Znaci da pisam u more, da dzabe ne ostavljam kunice po zahodima na plazi :mrgreen:
Dobro, da ste me nasavjetovali :mrgreen: .
detroit-mercy

#1131 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Pa tebra, ti kao da nisi bio u Makarskoj. Samo se nemoj praviti da si neki Evropljanin, onda nemas prolaza.
Bosanac, jes jes, glup jasta, velika glava, zabijam do jaja i tako to. :D
Ma kakav Europljanin, ja sam ti US citizen :mrgreen: How, yes no :mrgreen: .
madner

#1132 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Nista to, to je mamac za oko kuce. Ovdje se love zrele dame koje su cule za strahovitu reputaciju Bosanskog muzjaka na smokvi.
detroit-mercy

#1133 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Nista to, to je mamac za oko kuce. Ovdje se love zrele dame koje su cule za strahovitu reputaciju Bosanskog muzjaka na smokvi.
Jos kada se nadere mlade bamnje :mrgreen: piska stoji dama :mrgreen: . Nego na pijacu, kupit kod nane Shahze 2-3 kile bamnje, lonac u gepek i pravac Makarska :skoljka: .
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1134 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by PipiDugaDevetka »

BiH |Objavljeno 07.08.2011. u 15:58
Protesti i ispred zgrade Vlade FBiH
Poljoprivrednici će sutra blokirati granične prelaze

Udruženja poljoprivrednika iz Federacije BiH najavila su za sutra blokadu graničnih prelaza Izačić, Orašje i Doljani te proteste ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.Granični prelaz Doljani Poljoprivrednici traže isplatu poticaja iz prošle godine te reviziju i stavljanje van snage Programa novčane podrške za 2011. Traže i hitno sazivanje vanrednih sjednica oba doma Parlamenta Federacije zbog problema u poljoprivredi i donošenje zaštitnih cijena za mlijeko i pšenicu.

Predsjednik Saveza općinskih udruženja poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona Husein Selimović ranije je izjavio da se na protestima pred Vladom, koji će početi u 10.00 sati, kada počinje i vanredna sjednica Vlade, očekuje dolazak oko 3.000 poljoprivrednika.

Odluku o održavanju protesta te blokadi graničnih prelaza predstavnici više udruženja poljoprivrednika iz Federacije BiH donijeli su nakon nedavno održanog sastanka u Bihaću.

Iz federalnih udruženja i saveza poljoprivrednika ističu da ne mogu prihvatiti Program koji je usvojila Vlada, jer je u suprotnosti sa Zakonom o poticajima i Strategijom razvoja poljoprivrede.

Niko nema pravo da mi blokira najkraći put do bolnice gdje sutra idem na kontrolu!
udrch

#1135 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by udrch »

Pa neće ti ni blokirati, idi kroz tunel..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1136 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

udrch wrote:Pa neće ti ni blokirati, idi kroz tunel..
Tunel je ok za mene, a šta sa drugim bolesnicima kojima je put pored zgrade Vlade NAJKRAĆI? Hitna pomoć ga takođe koristi.
madner

#1137 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Naravno, kada se uvijek popusta kada se izadje na ulice i blokira sve, ne mogu se cuditi kada to postane sasvim normalna stvar.
PipiDugaDevetka

#1138 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Sarajevo |Objavljeno 07.08.2011. u 18:06
Protesti poljoprivrednika
Sarajevo: Sutra obustava saobraćaja u Ali-pašinoj ulici

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, na zahtjev Koordinacionog odbora udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, odobrilo je za 8. august privremenu potpunu obustavu saobraćaja u ulici Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Sutjeska do raskrsnice sa ulicom Bolnička, u terminu od 10.00 do 16.00 sati, a radi održavanja mirnog protesta ispred zgrade Vlade FBiH.
Privremena potpuna obustava saobraćaja u smjeru Skenderija - Ciglane sastoji se od potpune obustave saobraćaja na dijelu ulice Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Kemal-begova do raskrsnice sa ulicom Bolnička.

U smjeru Ciglane - Skenderija privremena potpuna obustava saobraćaja bit će na snazi na dijelu ulice Alipašina, od raskrsnice sa ulicom Bolnička do raskrsnice sa ulicom Sutjeska, a podrazumijeva i zaustavljanje poljoprivredne mehanizacije učesnika protesta.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uvjeta za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

(FENA)
:x

#1139 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Ovi nisu normalni, to je najfrekventnija ulica u gradu. Bez protesta se napravi red kao da je u Vogosci nesto dzaba.
dzeno123

#1140 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by dzeno123 »

PipiDugaDevetka wrote:Sarajevo |Objavljeno 07.08.2011. u 18:06
Protesti poljoprivrednika
Sarajevo: Sutra obustava saobraćaja u Ali-pašinoj ulici

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, na zahtjev Koordinacionog odbora udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, odobrilo je za 8. august privremenu potpunu obustavu saobraćaja u ulici Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Sutjeska do raskrsnice sa ulicom Bolnička, u terminu od 10.00 do 16.00 sati, a radi održavanja mirnog protesta ispred zgrade Vlade FBiH.
Privremena potpuna obustava saobraćaja u smjeru Skenderija - Ciglane sastoji se od potpune obustave saobraćaja na dijelu ulice Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Kemal-begova do raskrsnice sa ulicom Bolnička.

U smjeru Ciglane - Skenderija privremena potpuna obustava saobraćaja bit će na snazi na dijelu ulice Alipašina, od raskrsnice sa ulicom Bolnička do raskrsnice sa ulicom Sutjeska, a podrazumijeva i zaustavljanje poljoprivredne mehanizacije učesnika protesta.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uvjeta za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

(FENA)
:x

Nece ljudi izaci na ulice bez razloga i ako nije u njegovoj nadleznosti jeste u nadleznosti njegove stranke.
popajic

#1141 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by popajic »

@madner , @pipi ,
Jeste grozno kad se blokira zila kucavica u gradu , ALI kad bi gledali koliko zaista ima razloga za sveopste proteste ja ne bih imao nista protiv da citav grad bude blokiran bar jednu heftu.i da vidim desetine hiljada gradjana na ulici.
Pa, kom obojci kom opanci ... :wink:
Blokirano je u nasem gradu mnogo vise od jedne ulice , a zivi se kao da Miljackom tece sve sami med i mlijeko :roll:
PipiDugaDevetka

#1142 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

popajic wrote:@madner , @pipi ,
Jeste grozno kad se blokira zila kucavica u gradu , ALI kad bi gledali koliko zaista ima razloga za sveopste proteste ja ne bih imao nista protiv da citav grad bude blokiran bar jednu heftu.i da vidim desetine hiljada gradjana na ulici.
Pa, kom obojci kom opanci ... :wink:
Blokirano je u nasem gradu mnogo vise od jedne ulice , a zivi se kao da Miljackom tece sve sami med i mlijeko :roll:
IZBORI U TRAVNIKU- odziv 21,25 %

Sarajevo, 07.08.2011.godine – Prjevremni izbori za načelnika općine Travnik protekli su bez problema i biračka mjesta su zatvorena u 19:00 sati. Pravo glasa imalo je ukupno 44 336 birača.

Na 66 biračkih mjesta glasalo je 9366 glasača ili 21,25%.

Izbore je nadgledalo 95 posmatrača političkih stranaka, i to 80 posmatrač SDP-a i 15 posmatrača SDA.

Prve preliminarne rezultate objavićemo večeras u 22:30 na našoj internet stranici, http://www.izbori.ba
Corto Maltese

#1143 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

PipiDugaDevetka wrote: __________________________________
Ministar je fino objasnio koja je prava adresa za proteste. Rekao je da je to Vijeće Ministara (Kojeg nema-nije izabrano).
Sve mi se nešto čini da ovo vijeće namjerno nije izabrano, jer sve dok se ne izabere: "Mir, stoko mir, niko nije kriv!"
madner

#1144 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Tacno je da nije namjerno izabrano, ali nije taj razlog. Problem je sto neki izgleda ne znaju brojat, pa prave neke bajne koncepcije. Dok se ne nauce, nista od saziva.

Ovo je inace HDZov pokusaj stvaranja pritiska, kako bi platformasi prihvatili uslove.
Max Bunker

#1145 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Max Bunker »

Meni ovo nesta cudno da tek tako se prihvate zahtjevi...ono, navikao na razvlacenje :D
Ili je kakva obmana ili je krenulo naprijed.
Hipatija

#1146 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Hipatija »

Corto Maltese wrote:
Sve mi se nešto čini da ovo vijeće namjerno nije izabrano, jer ....
Naravno da VM namjerno nije izabrano, jer treba pokazati ko vlada u BiH, čijom voljom se nešto može blokirati, te ujedno pokušati onemogućiti postojanje pravne države BiH, a održati "pravno postojanje" entiteta u BiH. Čista politika podjele i "mirnog razlaza" na djelu u konkretnim uslovima i sadržajima. Što kasnije bude formirana državna vlast, to će sve kasnije doći do djelovanja pravnih institucija države ( a u "mutnom" i haotičnom stanju otvaraju se široke mogućnosti za djelovanje vaninstitucionalnih i "neformalnih grupa i centara moći").
Konkretno: Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću država BiH nije potrebna, nije im u interesu da profunkcioniše, i "trta ih hvata" od državne vlasti (ukoliko je nisu u stanju kontrolisati)! Njima država BiH nije potrebna i voljeli bi da je nema!
zonbirile

#1147 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by zonbirile »

dok jedni ne izabiru vladu na državnom nivou iz političkih i finansijskih razloga,drugi iz finansijskih razloga mlitavo se bore i kao čude se.Nažalost izgleda da se preko države preklapaju interesi sviju i spoznaja da je skup i nedjelotvoran administrativni aparat.U financijskim dubiozama,ni jedan entitet nema novca za zajedničke institucije i dokle tako ne zna se.Riješenje je jednostavno,izvući novac izentiteta,a ovlasti državi,a to je već SF,kršenje Dejtona,bla,bla...
madner

#1148 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Zonke ti bas fulas cijeli gol. Drzavni nivo ima svoj budzet i svoje izvore primanja. Od svih nivoa je najzdraviji jer nema socijalni balast nizih nivoa vlasti.
Corto Maltese

#1149 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

Zar Vlada FBiH prije par dana nije slavila rješenje problema "Granita"!?
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110818099#
ins

#1150 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ins »

Vlada FBiH nema nikakve veze sa Granitom.

Vlada HNK ima veze sa Granitom.
Post Reply