Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#1126 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Saian »

drugodtvogdruga wrote: Ne hajvanu, Edward Norton je glumac u Americi,

u jebem vam znanje, :lol: :lol: :lol: mal se ne ugushih, kafa mi na nos krenu :lol:
drugodtvogdruga

#1127 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by drugodtvogdruga »

Hahaha, cak ni sarkazam ne kontaju kumim ih kikirikijem...

Image
Kinaski

#1128 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Prestani ovdje smarat ljudi sa tim svojim "najposjecenijim sajtom " i sranje mixtejpovima . Hocemo da slusamo kvalitetan rap ....

A jos kad mu vidim post na temi "sta trenutno slusate " dodje mi da povratim :lol:

E imas strasan ukus kad je muzika u pitanju . Pitam se kako izgleda taj covjek koji slusa tu muziku svakodnevno :lol: :run:
drugodtvogdruga

#1129 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

187 wrote:Prestani ovdje smarat ljudi sa tim svojim "najposjecenijim sajtom " i sranje mixtejpovima . Hocemo da slusamo kvalitetan rap ....

A jos kad mu vidim post na temi "sta trenutno slusate " dodje mi da povratim :lol:

E imas strasan ukus kad je muzika u pitanju . Pitam se kako izgleda taj covjek koji slusa tu muziku svakodnevno :lol: :run:
Samo da obavijestim ljude koji ne znaju, ovaj lik 187 je kontaktirao BHOP Portal da bi gostovao na istom i nakon sto je odbijen postao je javni hejter istog. Ako treba kome da uslikamo poruke gdje se javljao i slao njegov ocajni "rep" javite nam se privatnom porukom da vam pokazemo o kakvom thug life-ru i internet gangsteru se radi. Ovo je zadnji put da tebi odgovoram na mrznju i debilitet koji prosipas.
drugodtvogdruga

#1130 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

evo ko je 187, kao sto vidite zove me BRATE, hoce medijsku podrsku BHOP Portala kojeg sada pljuje jel?, kada je nije dobio vidite sami pljuvanje i ostalo, standardna prica bih hip hop scene i vecine ljudi na istoj, ovo je samo jedan primjer enormne kolicine debiliteta koju prosipaju likovi poput njega i slicnih...

Image

uzivaj lave ;D
drugodtvogdruga

#1131 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Rikoche n Laert - Kung Fu Kmic Hop ft D-Ba

madFlava

#1132 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by madFlava »

AKo zvuci ko ovo do sad sto si postavljao, bolje sto ga nisi postavio ;) mogao bi malo smanjit ovo promoviranje losih repera.
Dr. Kuca

#1133 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Dr. Kuca »

Jel moguce da je 20 ljudi hejtera? Nije me impresioniralo nista sto si postavio do sada. Nadam se da je ostatak bolji. Nekako su mi ranije imali vise svjezine.
drugodtvogdruga

#1134 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Znaci, objektivno ovo ce definitivno biti jedan od najkvalitetnijih projekata ove vrste u historiji BiH Hip Hop scene koji je do sada realiziran. Pogledajte statistiku, komentare mase (svukuda), ne pojedinaca, i ko je sve podrzao projekat do sada. Klix.ba, najveci internet medij u BiH, Blackout Hip Hop & FmJam radio emisije, PM i tako dalje. Prezadovoljan sam sa odazivom publike, komentarima i svim ostalim. Male su brojke onih kojima se iskreno nesto ne svidja, onih koji su ljubomorni ili nemaju odgovor za svoje postojanje pa se istresaju, ide im drugodtvogdruga na zivce ovdje na forumu ili sa nekim drugim nickom negdje drugo haha, i Boga pitaj iz kakvih razloga, normalnih/bolesnih, sve to je sasvim normalno i ocekivano. Ukus je cudo i subjektivnost i agende pojedinaca nisu relevantne. Cinjenica da mnogi ne znaju ko stoji iza pokreta je dokaz da se radi iz ljubavi prema BiH hop hop-u. Kvalitet je kvalitet. Cinjenice su cinjenice. Da nema publike i podrske, ne bi vrijeme trosili. Slobodno vi slusajte repere iz drugih drzava ako u Bosni ne mozete naci izvodjace koji vam pasu. I ne zaboravite, ne radi se o privatnom cirkusu, koji moli pojedince za podrsku, vec o javnom sajtu koji je pokrenut od strane nekoliko istomisljenika i sljedbenika Hip Hop kulture i kreiran je sa zeljom i iskljucivom misijom informiranja, ujedinjivanja i jacanja domace hip hop zajednice u cemu koliko toliko uspjevamo. Petocifrene posjete mjesecno je uspjeh trenutno za BiH Hip Hop. Lagano al sigurno. 1l4e. Napomena da pocinje Project 035 u Tuzli, izadjite iz mraka i uzivajte. BIH HIP HOP!
Last edited by drugodtvogdruga on 24/08/2012 08:02, edited 2 times in total.
drugodtvogdruga

#1135 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Novo iz Sarajeva, ZaMir Konfuzija (ex. Sedmica - BDZ Crew)

ZaMir Konfuzija - Imaj Svoj Stav (Prod. by Melville)

Tekst:

Držim duh dobrote u boci zvanoj ljudskost,
ali put slobode ko izbor zovu ludost.
Hodamo stazama žutih boja u inat,
a čudovište iz Oza se zove kapitalizam.

Biti na pravom putu, masi je skrenut s uma,
skrenut s druma gdje ne postoji ljubav,
blokovi svuda, treba srušit zidove,
atentat na sebe ne treba pružit nikome.

Razum s nama igra čudne igrice,
a ljudi ti na surovoj zimi ponude šibice,
za pare će silovat dijalog i odat tajne,
jer materijalizam odavno znači i prodat mater.

Dodam znanje preko matre u službi građana,
i šta skontam da je većina seljadija.
Bez stereotipa i šupljih priča,
tanka je linija između SFF-a i Čevljanovića.

Demagogija iz kafića…
Hipokriti u zalutalom teatru…
Shvatit ćeš da nisi bitan…
Kad čim se okreneš ti jebu majku!

Ref.

Imaj svoj stav – svoj stav – svoj stav,
jer ovaj svijet je prepun tuge i prepun je zla.
glavu gore i šaku u zrak. x2

Vers 2

Držim se svog, stavovi su tvrdi,
planovi do smrti da se sistem smrvi.
Lud tip vidi ga bolan čita knjige,
i svi će reći da je repo puno bolje prije.

Prerasti nivo prosjeka ne odgovara nikome,
moji drugovi najbolje znaju kako pravit hitove,
i kako postat poznat u raji sad,
teško da će ikad shvatit da me to ne zanima.

Moje rijeći su za one bez glasa,
što traže bolje i ne mogu zaspat,
za one vizionare što sanjaju bolje,
i za one što vjeruju da se sve može…

i teško da će njihov um to provarit,
ali pokušao sam jednstavan bit da mogu shvatit.
Um skrivam u pet paralelnih svemira,
i tempiran desert u obliku bombe je serviran.

Demagogija iz kafića…
Hipokriti u zalutalom teatru…
Shvatit ćeš da nisi bitan…
Kad čim se okreneš ti jebu majku!

ref.

jer ovaj svijet je prepun tuge i prepun je zla.
glavu gore i šaku u zrak. x2
Dr. Kuca

#1136 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Dr. Kuca »

Kako mu je slab vokal strasno.

Ma ok burazere, al budi spreman prihvatiti kritiku a ne srat svakome. Scena je jos u mraku sva, sa ponekim bljeskom. Msm ova Dr. Sre hahhahahahaha cuj mu imena? I onda haj poslusas pjesmu, i bude mala razlika izmedju njega i Saje gangsta, iako Sajo zvuci zanimljivije.
madFlava

#1137 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by madFlava »

Dr. Kuca wrote:Kako mu je slab vokal strasno.

Ma ok burazere, al budi spreman prihvatiti kritiku a ne srat svakome. Scena je jos u mraku sva, sa ponekim bljeskom. Msm ova Dr. Sre hahhahahahaha cuj mu imena? I onda haj poslusas pjesmu, i bude mala razlika izmedju njega i Saje gangsta, iako Sajo zvuci zanimljivije.

A malo je reci da sceni fali originalnosti.
zenny

#1138 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by zenny »

im'o bezze vers snimljen, haver predlozio da pokusamo zajebanciju snimat mobitelom i ispade ovo.. ja zadovoljan do skorijeg pravog spota
drugodtvogdruga

#1139 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Dr. Kuca wrote:Kako mu je slab vokal strasno.

Shvatas li da je to samo tvoje misljenje o Sreletu? Ime je promjenio iz zajebancije. Pogledaj sta narod govori o liku. Nije to glavno mjerilo ali mu rep ima adekvatne preglede i pjesme podrsku, pogledaj malo vise i ako ti ne pase sta lik radi prodji, jer vecini Srele ubija, na svoj nacin, unikatan totalno...

Budi covjek i poslusaj ovo iznad. Ako ti je nakon ovoga objektivno Srele los, onda ne znam. Subjektivno ga mrzi ili ne slusaj nikad, to je tvoja stvar, ali bazirati misljenje o mc-u na osnovu subjektivnih razloga je glupost po meni.
Dr. Kuca

#1140 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Dr. Kuca »

Ne mrzim ba ja nikoga, samo djelim rep na los i dobar. Srele je los. Nema flow, deliveri, liriku, jedino ima Mayera. Al haj. :thumbup:
drugodtvogdruga

#1141 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Dr. Kuca wrote:Ne mrzim ba ja nikoga, samo djelim rep na los i dobar. Srele je los. Nema flow, deliveri, liriku, jedino ima Mayera. Al haj. :thumbup:
jbga sad nisi ni posluso trake iznad, a kamoli pogledao sta 95% naroda kaze za sreleta, srele ima svoj flow i delivery, odlicnu lirku, i Mayera naravno koji ga je pogurao jer je vidio u njemu ono sto svi mi vidimo, odlicnog mc-a. Ne znam koji rac ti srele ide na rac, tu mi nesto smrdi, da uporedjujes Sreleta sa Sajom i nekakavim levatima... Evo ako ti ne pase njegov glas i to, ali nacin na koji govoris o njemu, bazdi nesto tu ;D
Kinaski

#1142 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

E Admirale crni sine , ja sam ti trazio to jer nisam znao kakva se sva sranja nalaze na toj vasoj sranici , pardon stranici .
Vidi koji si ti lik , sta pravdas tog sreleta sviju ti , sta si ti njegov zastupnik . Ti znas da je on ime promjenio iz zajebancije . Eto kako ti to znas , admirale lave :D Hoces da pocnem ja da postavljam neke tvoje slike gdje te porede sa gargamelom ??? Pa one disseve , pa ona ofiranja i forumska prepucavanja . Pa one prijetece poruke sto si slao ljudima trazeci adrese i jos nekih milion izvala ?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1143 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by bordo gandalf »

and forum war started :roll: Ostavite ta prepucavanja za PM
drugodtvogdruga

#1144 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

rashtiman wrote:and forum war started :roll: Ostavite ta prepucavanja za PM
ja zavrsio jer sam svrsio :D

ko prati solo forte spotove, gastra rajms solo forte x2 je vani

:D
Dr. Kuca

#1146 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Dr. Kuca »

drugodtvogdruga wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne mrzim ba ja nikoga, samo djelim rep na los i dobar. Srele je los. Nema flow, deliveri, liriku, jedino ima Mayera. Al haj. :thumbup:
jbga sad nisi ni posluso trake iznad, a kamoli pogledao sta 95% naroda kaze za sreleta, srele ima svoj flow i delivery, odlicnu lirku, i Mayera naravno koji ga je pogurao jer je vidio u njemu ono sto svi mi vidimo, odlicnog mc-a. Ne znam koji rac ti srele ide na rac, tu mi nesto smrdi, da uporedjujes Sreleta sa Sajom i nekakavim levatima... Evo ako ti ne pase njegov glas i to, ali nacin na koji govoris o njemu, bazdi nesto tu ;D
Presluso sam ja ne sekriaj se, pratim ja scenu. Opet sam posluso, ona pjesma sa Bubom je smjesna, fulili temu, ima dobre beatove sto jest jest. A ne znas sta se usmrdilo? Okupaj se :D . Ne znam sta hoces da kazes.
Kinaski

#1148 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

moskri_loco_pajdoman wrote:
razocarao si me sa onom trakom od ona 3 djecaka :D
Kinaski

#1149 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Smrso sam ko basista od Lennya Kravitza , za to je kriv pajdo a pomalo i travica
Svi moji ortaci od dopa se vozde cekam kevu s penzijom da dodje iz poste

Na danasnji dan !!!
madFlava

#1150 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by madFlava »

Nesto novo izgleda od Djareta.

Post Reply