Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1126 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

naiskrenije wrote: Ne znam šta je rekao Haški tribunal ne vjerujem ni da se time bavio ali tužilaštvo BiH za ratne zločine se bar po izjavi njegovog glasnogovornika slučajem Dobrovoljačka još bavi.Drugim riječima slučaj Dobrovoljačka za to tužilaštvo nije završen ili zatvoren.
pa vidi se da ne znaš.

naravno da se bavio Haaški tribunal i prijavu odbacio kao neosnovanu... tačnije prijava je dobila oznaku "B".
pdiddy

#1127 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by pdiddy »

Moze jedno konkretno pitanje :

Da li znate da ima neki bankovni racun na koji se mogu uplatiti pare za troskove odbrane gdina Divjaka?
Ako ne, da li ce biti.

Hvala unaprijed
naiskrenije

#1128 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by naiskrenije »

Corto Maltese wrote: Možda je to je zbog toga što mi, za razliku od tebe, znamo da je slučaj već preispitan i zaključen od strane Haškog tribunala. Što zna i Helsinški komitet Srbije, "Žene u Crnom" i još mnoge organizaciju koje su se među prvima oglasile po ovom pitanju.
Ne znam šta je rekao Haški tribunal ne vjerujem ni da se time bavio ali tužilaštvo BiH za ratne zločine se bar po izjavi njegovog glasnogovornika slučajem Dobrovoljačka još bavi.Drugim riječima slučaj Dobrovoljačka za to tužilaštvo nije završen ili zatvoren.
hercegovac_pravi

#1129 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

naiskrenije wrote:
1gorstak wrote: Ogromna vecina ucesnika foruma podrzava kaznjavanje zlocina a Sarajevo je svakog koga je Haag trazio, uredno spakovalo, na paket stavilo masnu i kooperativno ispostavilo Haagu (pa i Berka Zecevica). Ono sto nam smeta je ova agresija Srbije, uplitanje ovom bolesnom tezom da Beograd treba suditi nama koji smo se opirali Beogradu. Tuzilastvo BiH je izdalo nalog za hapsenje Zuke i to podrzavamo. Beograd hoce da otme Divjaka kao sto je oteo Jurisica i pokusao oteti Ganica .... to je ono sto nam smeta. Niko se od nas ne boji Haaga a ni suda u Sarajevu. Ali da nam Beograd sudi, e to je vec zajebancija i nije prihvatljivo.
Optužbe se odnosi na slučaj u kome su žrtve bili građani Srbije a ne kako kažeš pokušaj da se sudi svima koji su se opirali Beogradu.Mišljenja sam da je i to nepotrebno i da samo komlikuje odnose u BiH.S druge strane svaka podrška osumnjičenima za ratne zločine je bolesna.Koliko vidim niko od vas ne kaže- treba ispitati odgovornost Divjaka za eventualni ratni zločin u Dobrovoljačkoj i omogućiti mu fer suđenje nego se apriori odbacuje bilo kakva mogućnost krivice.
Pa na koliko sudova i koliko puta ovakva isprazna teza mora biti oborena, ismijana i ponižena da biste vi shvatili da u Dobrovoljačkoj nije bilo NIKAKVOG zločina? Ili vi stvarno mislite da svi oni Sudovi koji su odbacili besmislicu o "zločinu" u Dobrovoljačko, toj rade iz čistog obijesa i "zavisti" prema "nebeckom" narodu? Hajd' :run:
Toliko od mene na ovo besmisleno oftopičenje. Zamolio bih moderaciju da reaguje na ove bljuvotine..

Nazad na topik....SVAKA ČAST demonstrantima na skupljanju i pokazanom dostojanstvu. Ipak mislim da će se ovi protesti morati nastaviti, još više ubrojčiti i intezivirati.
PD9 ...ideš u avatar :thumbup:
pravaistina

#1130 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by pravaistina »

,j... drzavu ako ce nas spasavati
ona ufurana emina ganic i ti jos veci glumac od nje ...dosta i tvoje demagogije
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1131 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

naiskrenije wrote:
Corto Maltese wrote: Možda je to je zbog toga što mi, za razliku od tebe, znamo da je slučaj već preispitan i zaključen od strane Haškog tribunala. Što zna i Helsinški komitet Srbije, "Žene u Crnom" i još mnoge organizaciju koje su se među prvima oglasile po ovom pitanju.
Ne znam šta je rekao Haški tribunal ne vjerujem ni da se time bavio ali tužilaštvo BiH za ratne zločine se bar po izjavi njegovog glasnogovornika slučajem Dobrovoljačka još bavi.Drugim riječima slučaj Dobrovoljačka za to tužilaštvo nije završen ili zatvoren.
Sta je bolan poenta? Sta hoces reci?
naiskrenije

#1132 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by naiskrenije »

Chmoljo wrote:
naiskrenije wrote: Ne znam šta je rekao Haški tribunal ne vjerujem ni da se time bavio ali tužilaštvo BiH za ratne zločine se bar po izjavi njegovog glasnogovornika slučajem Dobrovoljačka još bavi.Drugim riječima slučaj Dobrovoljačka za to tužilaštvo nije završen ili zatvoren.
pa vidi se da ne znaš.

naravno da se bavio Haaški tribunal i prijavu odbacio kao neosnovanu... tačnije prijava je dobila oznaku "B".
Da je to tako taj predmet u tužilaštvu BiH odavno ne bi postojao.Jedva bi dočekali takvo tumačenje.
Postoji samo mišljenje tužilaštva haškog tribunala da nema dovoljno dokaza ili da slučaj nije te težine da bi se postupak vodio u Hagu a to nije isto kao i kvalifikacija da nema krivičnog djela.
hercegovac_pravi

#1133 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

plain vanilla wrote:
naiskrenije wrote:
Sta je bolan poenta? Sta hoces reci?
Pa želi reći da oni imaju Mladića a "mi" Divjaka...ukratko
Asana

#1134 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Asana »

naiskrenije wrote:
Vazno je da mi Sarajlije znamo da Jovan Divjak nije kriv.

Kao sto mi, susjedi ulice dobrovoljacke znamo da tamo nije bilo nikakvog pokolja stotine regruta, vec da je jedan rafal pokosio nkoliko ljude koji su bili u jednom od kmiona ... rafal se cuo na snimku, bas onda dok je cika Jovo bio u pregovorima na tenku, a nakon rafala vikuo NE PUCAAAAAAAJ! Neko trea da dgovara za taj rafal, da
Medjutim Cika Jovo je bio uzor stalozenosti, cestitosti i casnog postupanja, kako tokom svoje vojne karijere, tako i u svojim mirnodopskim aktivnostima. To carsija zna.
mrtva kokoš

#1135 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by mrtva kokoš »

slabo, za ovoliki grad jebeno slabo. koordinacija slaba, ali jebi ga ovo je sve spontano bez ikakvog ozbiljnijeg plana.
svaka cast momcima koji su dosli kasnije od BBI-a, onome u crvenoj jakni, i onome sa " improvizovanim gramofonom" :D pipi legendo kada sam vidio "jovo srbine carsija je uz tebe znao sam da si to ti" bez da sam procitao akreditaciju, svaka cast :thumbup: falilo je djaka, srednjoskolaca, radnika, neradnika, penzionera. svi smo kolektivno zakazali, jebi ti nas...

novinarka arijana je jedina koja se suprostavila zukinim pristalicama, kazavsi da su ovo protesti za jovu a ne za zuku. na sta su oni odg. da su dosli da podrze obojicu. makar to bilo i sa transparetima sa zukinim imenom. nakon cega smo se
kasnije konfuzno razdvojili, jedni su otisli na jednu drugi na drugu stranu pa onda u pravcu dobrovoljacke. sta znam, mislim da je opet dobro sto se nije prilazilo ambasadi u punom broju. bilo je par na horsu koji su bili spremni na rusilacke pohode i koji su tu samo kako jedan rece "bolje dolaziti na ove proteste nego u bejsment, boljih treba ima" :lol: :lol:

po mojoj procjeni nije bilo vise od 5 hiljada...
Chmoljo

#1136 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

naiskrenije wrote: Da je to tako taj predmet u tužilaštvu BiH odavno ne bi postojao.Jedva bi dočekali takvo tumačenje.
Postoji samo mišljenje tužilaštva haškog tribunala da nema dovoljno dokaza ili da slučaj nije te težine da bi se postupak vodio u Hagu a to nije isto kao i kvalifikacija da nema krivičnog djela.
nije istina. takvi predmeti dobiju oznaku "C".

evo ti "dokaznog materijala"... pazi, snimci su uznemiravajući. uznemiravujuće glupi i tendeciozni...

uroborus

#1137 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by uroborus »

naiskrenije wrote: Optužbe se odnosi na slučaj u kome su žrtve bili građani Srbije a ne kako kažeš pokušaj da se sudi svima koji su se opirali Beogradu.Mišljenja sam da je i to nepotrebno i da samo komlikuje odnose u BiH.S druge strane svaka podrška osumnjičenima za ratne zločine je bolesna.Koliko vidim niko od vas ne kaže- treba ispitati odgovornost Divjaka za eventualni ratni zločin u Dobrovoljačkoj i omogućiti mu fer suđenje nego se apriori odbacuje bilo kakva mogućnost krivice.
Ako je riječ o optužbama tipa onih dodikovski kako je u Dobrovoljačkoj ubijeno 100 vojnika JNA, onda je smješno svako dalje preispitivanje Divjakove odgovornosti! :roll:
hercegovac_pravi

#1138 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

naiskrenije wrote:
Chmoljo wrote:
pa vidi se da ne znaš.

Da je to tako taj predmet u tužilaštvu BiH odavno ne bi postojao.Jedva bi dočekali takvo tumačenje.
Da bi se donijela kvalifikacija da nema krivičnog dijela onda se valjda mora pokrenuti sudski proces prema kojemu će taj "neko" biti oslobođen zbog nepostojanja "krivičnog dijela". Sama činjenica da ne postoje dokazi za zločinačke aktivnosti ruši tvoju tezu. Kako ćeš i na osnovu čega pokrenuti sudski proces i protiv koga ga pokrenuti? Na osnovu vaših nebuloza o " stotinama mrtvih"?
Dalje. da li si pročitao presudu Britanskog sudstva u Slučaju Ganić? Šta, jel su se to i oni urotili protiv "nebeckog" naroda...a da, umal zaboravi, "Britanci su uvek bili dušmani" :-)
Asana

#1139 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Asana »

Chmoljo wrote:
naiskrenije wrote: Da je to tako taj predmet u tužilaštvu BiH odavno ne bi postojao.Jedva bi dočekali takvo tumačenje.
nije istina. takvi predmeti dobiju oznaku "C".

evo ti "dokaznog materijala"... pazi, snimci su uznemiravajući. uznemiravujuće glupi i tendeciozni...

da bi te najiskreniji razuimo, treba mu reci da u dobrovoljackoj nema tramvaja... a da su ovo snimci posljedica "bitke za predsjednistvo"
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1140 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

Uvek su nas Englezi izdavali kad nam je bilo najteže, b'e :x Prvo Čerčil šutnuo Dražu, a onda nas onaj Bler bombardovo, mamicu mu njegovu :x :D
Chmoljo

#1141 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

sve je to Sveto lijepo objasnio priglupoj plavuši... "Kako je to moguće gospodine Pudariću?", reče i napući usnice...

a pazi, nije neki Mujo, nego Sveto... :-)
naiskrenije

#1142 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by naiskrenije »

Asana wrote:
naiskrenije wrote:

Kao sto mi, susjedi ulice dobrovoljacke znamo da tamo nije bilo nikakvog pokolja stotine regruta, vec da je jedan rafal pokosio nkoliko ljude koji su bili u jednom od kmiona ... rafal se cuo na snimku, bas onda dok je cika Jovo bio u pregovorima na tenku, a nakon rafala vikuo NE PUCAAAAAAAJ! Neko trea da dgovara za taj rafal, da
Medjutim Cika Jovo je bio uzor stalozenosti, cestitosti i casnog postupanja, kako tokom svoje vojne karijere, tako i u svojim mirnodopskim aktivnostima. To carsija zna.
Super,čovjek nije kriv-U čemu je problem da se to dokaže pred pravosudnim institucijama BiH ili susjedne države koju BiH priznaje što znači da priznaje i njene sudove.
Chmoljo

#1143 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

naiskrenije wrote: Super,čovjek nije kriv-U čemu je problem da se to dokaže pred pravosudnim institucijama BiH ili susjedne države koju BiH priznaje što znači da priznaje i njene sudove.
pa ko Jurišiću da izmišljaju dokaze, a? šta ti kontaš svega ti, da su ljudi sa Marsa pali ovdje?
Alfons Kauders

#1144 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

naiskrenije wrote:
Asana wrote:
naiskrenije wrote:

Super,čovjek nije kriv-U čemu je problem da se to dokaže pred pravosudnim institucijama BiH ili susjedne države koju BiH priznaje što znači da priznaje i njene sudove.
pa nije ni jurisc bio kriv pa odleza bezveze 3 i po godine... :-)
valterbranisarajevo

#1145 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by valterbranisarajevo »

Ovo je tema na kojoj se mi dogovaramo kako da pomognemo Jovi Divjaku. Ti @najiskrenije ako želiš da raspravljaš o Dobrovoljačkoj otvori posebnu temu ili potraži temu Dobrovljačka iz mjeseca maja ako imaš jak želudac jer ćeš tamo pročitati mnoge stvari koje ne znaš, uključujući i izjave oficira JNA koji su priznali da su i oni pucali iz kamiona.....

Međusobna razmjena vatre je-ratni sukob ili borba i zato haški tribunal slučaj Dobrovoljačka nije okarakterisao kao ratni zločin.

Nova tema ili razguli...... :run:
Last edited by valterbranisarajevo on 05/03/2011 19:52, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1146 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

Mozda je adekvatnije da ovdje to pitam.
-LIBERO- wrote:Zasto Alija Behmen i vodeci ljudi grada Sarajeva,kao i kantona,nisu bili na danasnjim protestima ,tj podrsci,generalu Jovanu Divjaku?????

Bili u shopingu u Dubaiju?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1147 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

-LIBERO- wrote:Mozda je adekvatnije da ovdje to pitam.
-LIBERO- wrote:Zasto Alija Behmen i vodeci ljudi grada Sarajeva,kao i kantona,nisu bili na danasnjim protestima ,tj podrsci,generalu Jovanu Divjaku?????

Bili u shopingu u Dubaiju?
Zapio se Alija negdje valjda :roll:
O'zone
Globalni moderator

#1148 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by O'zone »

Ne znam zašto pokušavate diskutovati sa ovim tipom koji @najiskrenije ne zna ni dokle je šupalj. Sad će se početi govoriti o hiljadama pobijenih u Dobrovoljačkoj koji su kasnije zakopani ispod Fakulteta Političkih nauka.
Princeton

#1149 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

Chmoljo wrote:
naiskrenije wrote: Super,čovjek nije kriv-U čemu je problem da se to dokaže pred pravosudnim institucijama BiH ili susjedne države koju BiH priznaje što znači da priznaje i njene sudove.
pa ko Jurišiću da izmišljaju dokaze, a? šta ti kontaš svega ti, da su ljudi sa Marsa pali ovdje?
@najiskrenije

A reci mi najiskrenije jel ti misliš da smo mi sisali veslo, da smo pasli strnje? Umjesto toga, zapitaj se šta je tuđa vojska radila u našoj državi!
Corto Maltese

#1150 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Corto Maltese »

pravaistina wrote:,j... drzavu ako ce nas spasavati
ona ufurana emina ganic i ti jos veci glumac od nje ...dosta i tvoje demagogije
Upravo o tome se radi. Senad je doveo u studio dva ministra, ljude koje predstavljaju i rade za Državu, i u tri rečenice pokazao da dvije privatne osobe umiju bolje i brže da se odbrane, nego što bi ih ovakva država i takvi ministri ikad uspjela zaštiti.
"Jebem ti državu..." je poenta emisije, a i cijele ove situacije. Zbog toga smo se danas najduže zadržali pred predsjedništvom i parlamentom.
Post Reply