BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mikogoago

#1126 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

luckylaka wrote:
zlo87 wrote:
nekoeko wrote:Nemojte odmah stvarati euforiju nakon utakmice. Ima tu jos dosta gresaka i prostora za napredak. Nismo mi toliko jaki koliko su Rumuni zapravo losi. Poceli smo vise kontrolisati utakmice i praviti nadmoc posjedom lopte ali jako tesko stvaramo sanse.
:thumbup: :thumbup:

Po nekima mi smo već pobijedili Rumuniju u gostima, poderali Bjelorusiju u obje utakmice, uništili Albaniju kod kuće i sa Francuzima odigrali remi u Parizu, ostvarili smo historijski uspjeh odlaženjem na Europsko prventsvo i naravno tamo smo ostvarili jako dobre rezultate.
Ne rise nego uzivaj u pobjedi do sledece utakmice :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
LSD

#1127 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Vec sam se bacio na kalkulacije :lol: :lol: džabe jace od mene :-)
Uglavnom, vjerujem da sa 19 bodova možemo biti drugi i to vrlo lako....kod kuce imamo još 3 tekme (Albanija,Bjelorusija i Luxemburg)- predpostavimo da pobjedimo sve 3, a možemo i trebali bi, iako nece biti lako...to je 16 bodova na kontu...gostujemo bjelorusima,rumunima i francuzima u zadnjem kolu...ja iskreno vjerujem da možemo negdje uzeti 3 boda ...ili rumunima odmah u narednom kolu jer su psihološki sigurno uzdrmani nakon ovog poraza jer imaju dva boda samo iz 4 tekme... ili bjelorusima u tom vezanom dvomecu...sa tom jednom gostujucom pobjedom imali bi 19 bodova što bi trebalo biti dovoljno za drugo mjesto...sve ovo je naravno maštarija jer to sve to treba na terenu postici a ne pisanjem na forumu :mrgreen: ali vjerujem da se može desiti slican scenario i da ima neke realnosti.
Da pobjedimo francuze u Parizu, e toliko vec nisam optimista i sanjar.
Last edited by LSD on 26/03/2011 23:27, edited 1 time in total.
Logovan

#1128 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote:
zlo87 wrote:
nekoeko wrote:Nemojte odmah stvarati euforiju nakon utakmice. Ima tu jos dosta gresaka i prostora za napredak. Nismo mi toliko jaki koliko su Rumuni zapravo losi. Poceli smo vise kontrolisati utakmice i praviti nadmoc posjedom lopte ali jako tesko stvaramo sanse.
:thumbup: :thumbup:

Po nekima mi smo već pobijedili Rumuniju u gostima, poderali Bjelorusiju u obje utakmice, uništili Albaniju kod kuće i sa Francuzima odigrali remi u Parizu, ostvarili smo historijski uspjeh odlaženjem na Europsko prventsvo i naravno tamo smo ostvarili jako dobre rezultate.
Ne rise nego uzivaj u pobjedi do sledece utakmice :bih:
Vjeruj mi da uživam u pobjedi kao i svaki put ali ovo mi baš ide na živce. Ako ne ostvarimo uspjeh tj. ne odemo na Europsko prvenstvo opet će biti bacanje drvlja i kamenja po selektoru i reprezentativcima. :run:
rufas

#1129 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by rufas »

-danTe- wrote:
rufas wrote:
procitaj post od @LSD-a(stranica prije)...cinjenice... :roll:
Jedino vidjeh bas taj prelijep potez misimovica(i jos bolju odbranu golmana), ostalo sve odbijanci i karanbol igra.
Cinjenica je i to da smo jos uvijek cetvrti na tabeli,mislite da je lahko dobiti nekoga,samo zato ako imate dzeku.
Voleo bih i ja da se napokon negdje kvalificiramo,cak vise nego da dobijem jednu platu,ali tesko brate.
Nismo uigrani,stalno se trener mijenja,i svako forsira svoje igrace.
Zasto stilic ne dobija makar minute,zasto muslimovic ne pocinje utakmicu,zasto je ibro sada na klupi.
Odkuda najednom opet maletic.

Jos smo u igri,i to je dobro :thumbup:
Djekna jos nije umrla,a kad ce ne zna se .
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1130 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dado dijasporitus »

harisaga wrote:Po mom misljenu.Top 5 poredanih od najboljeg ka "manje " dobrom.
Lulic-Jednostavno zvijerski odigrano,probij'o po strani i ubaciv'o jako cesto. trc'o je gore dole,ja se umorio gledajuci ga.Predvidjam doping test da ce mu raditi :D
Misimovic-Nikad ga nije pretjerana brzina krasila,u to smo se i veceras uvjerili,al je covjek majstor stvarno.Svaki korner u peterac,ostro sa dosta efeja.Asistencija Ibisevicu.Par lijepih poteza u njegovom stilu.Jedina zamjerka je malo losiji sut na odlicni ubacaj Lulica
Spahic-Odlican.Svaki zracni duel je osvojio.borben.Pravi patriota :D .Jedina zamjerka na onu situaciju kad smo go primili.
Rahimic-Idol.Presjekao je par opasnih kontri.Igrao je na sigurne pasove i ne sjecam se da je izgubio loptu ijednom.
Dzeko.Dosta se borio,par puta je mozda i mogao bolje odreagovati,ali je bio dobar.Nije lahko igrati kad te onako cuvaju citavu utakmicu.

sve u svemu odlicna utakmica.BIlo bi bezveze da nismo dobili.Fakat bi se osjec'o ko govno.Ne bih ni na koga mogao da pljujem ,jer je igra bila odlicna.Nadam se da cemo nastaviti dobijati.ZZ
Neznam odkud ti Dzeko tek na kraju. Covjek je vozao Rumune kao amatere, probijao gdje se ne moze probiti, uvijek navlacio 2-3 odbrambena na sebe, vezao srednji red kad je trebalo i na kraju dao pobjedonosni gol. Nije mi idol kao nekima ali danas definitivno za klasu bolji od sviju na terenu.
todd_smith

#1131 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by todd_smith »

Nevjerovatno kakav smo mi narod...

1-0 za Rumuniju, slusam oko sebe "jesu smotani nasi...ne znaju...gledaj ovog Pjanica, nista on ne zna...kakav Dzeko, bez glave one gola ne bi znao zabiti, smotan...Ibisevic, ma sta ce ono jadna mu majka...Misimovic, ne zna on nista, misli da je tehnicar...vidi bjeze od lopte fujj,fujj"

1-1, "ma nista i ovo je sreca, ako ostane rezultat ovako dobro su prosli

2-1 toooo super, gledaj Pjanica rodila ga majka, nevjerovatan talenat, si vidio Dzeko nista ne radi i na kraju zabije, to je covjece igrac

uglavnom...ovako ide i nesto po forumu ovdje, nas mentalitet jbg ga

sve u svemu, uzasno su igrali veceras, imamo nevjerovatan talenat u timu, ali Susic nije dovoljno dobar selektor za ovu ekipu, vidi se da nisi motivisani...covjek igra Medunjanina u odbrani, prije nego sto je izasao, sa Spahicem u odbrani bio

Lulic je zaradio startnu poziciju veceras...i to jedini igrac koji podsjecao na Salihovica po tome sto gine u dresu BiH

Pjanic...jedan, jedini igrac koji je od sva 22 igraca na terenu imao neku viziju/ideju za igrom...vidi se da je 1000 puta vise nadaren fudbalskim znanjem nego bilo ko drugi u nasem timu...sad to sto mu nije poslo za rukom par puta, jeb ga ali opet bitno je da ima neku ideju a ne samo gore,dole pa nabijes pa kome legne

Dzeko..umoran, jebga igra u Man Citiju svaka 2-3 dana, tako da i ne mozes nesto lose reci

i jos uvijek mi nije jasno zasto Muslimovic dobije maximum 10 minuta igre? cim je usao odmah se borio za loptom,prkosi...podsjeca me na nasu verziju Inzagija...covjek najmanje jedno poluvrijeme treba odigrati

Sve u svemu, ne govorim da treba negativno gledati...ali mora se malo realisticno analizirati, dobili smo ali jedva...da smo igrali protiv malo jace ekipe ili cak da je Rumunija podigla tempo zavrsilo bi se 1-0 ili vise...

i dalje mislim da je jedini trener za nas Vaha, mada znam da su sanse u vezi toga vrlo,vrlo male, on je takav trener koji bi Pjanica,Lulica i jos 2-3 digao na veci nivo
udrch

#1132 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by udrch »

rufas wrote:Kako vas vise nije stid :D
Da je ostalo O:1 ovde bi se ispisalo 20ak stranica plus,na pljuvanje i omalozavanje repke i trenera nam,a da ne pisem o savezu itd.
Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok :-)
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.
Pjanic izvodi slobodne udarce,vjerovatno da pokloni loptu navijacima.
Da smo izgubili ,ne bih se ni javio,pomislio bih nema se motiva i gotovo.
Mogli smo ih ubiti sa krila,ali svaki put traljavo.
Hoce ljudine kroz sredinu,gdje je ciganija bila najjaca,a to je trener kriv,za prvo poluvrijeme.
Bez obzira na gol,ja bih ibisu preporucio biciklizam,tu bi imao vise uspjeha.
Ako ces kritikovat samo kada gubimo,od repke nema nista.
Dzaba nam sve,i da budemo drugi,baraz necemo proc,sudije i njihove gazde nam nisu naklonjeni,da ga jebes.
A,prvo mjseto nam davno izmaklo,i da smo bili malo ozbiljniji bili bi vec sada na drugom
Igra nam je i dalje ko kurton,napalimo se,navlacimo se kao neki favoriti,a na kraju puknemo.
Sada ce igraci otici na "popravak" da se malo opuste,hebo te kao da smo prvi u grupi,a jednoj albaniji se gleda u ledja.
Dirljivo.
Nema sta :(
Ja tebi preporučujem da se uhvatiš kaputa i pravac Barselona ili Real, a može i M. City..
Šteta je da tvoj neviđeni talenat propada u ovim balkanskim zabitima..
Mustang1

#1133 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

A sta cemo sad za Kosevo ? Hocemol tamo sljedecu ? :oops:
kamen spoticanja

#1134 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by kamen spoticanja »

Admir_1984 wrote: Brate teren je oept ocajan bio, pa neravno i odskace lopta, daj ba kad cemo vishe igrati na normalnom terenu. Previshe je i ona polusekunda sto izgubis dok fino smiris loptu, pogotovo se to osjeti protiv ekipa koje igraju bunker

Hocemo normalan teren, a ne oranicu!
hocemo onda ope' na kosevo? :) ...koji ste vi pacenici
pirmin

#1135 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by pirmin »

Bubalo1 wrote:A sta cemo sad za Kosevo ? Hocemol tamo sljedecu ? :oops:
Moze i Travnik

http://www.youtube.com/watch?v=p0qD5eztblc

:D :D
fukara_tz

#1136 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by fukara_tz »

Tuzla tonight... :bih:

internazionale

#1137 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by internazionale »

kamen spoticanja wrote:
Admir_1984 wrote: Brate teren je oept ocajan bio, pa neravno i odskace lopta, daj ba kad cemo vishe igrati na normalnom terenu. Previshe je i ona polusekunda sto izgubis dok fino smiris loptu, pogotovo se to osjeti protiv ekipa koje igraju bunker

bolje u zenici
samo ove fore sa ovim "terenom" bi nas mogle koštati
ova ekipa pokušava igrati po zemlji
Dead Man Walking

#1138 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dead Man Walking »

Odlican rezultat. :thumbup: Lulic nevjerovatan, nisam vidio ovakvu dominaciju nekog naseg igraca nad protivniko od kako je Hasan ishandrio Sergija na Kosevu. Brao majsotre. :thumbup:

Sto se tice igre, nije bilo idealno, ali BMK pobjede se samo broje. A s obzirom na bunker firauna koji su u pojedinim trenucima imali 8 igraca u svom 16ercu jedino smo i mogli iz prekida zabiti. Vedada opet pljuju, po meni bez razloga, jest da nije neki majstor ali ga zna zavuci pa makar i sretno i gine na poziciji koja mu i nije bas prirodna.

Sto se tice selektora, mislim da je svima jasno da treba kupiti prvu kartu za London i pricati s Asmirom. Ako savez nema para da plati kartu, evo ja cu je kupiti. Kenanu svaka cast za prethodne cikluse, ali on jednostavno nije vise dovoljno zdrav i ne moze ponijeti napore ovakvih utakmica. Treba reci da krivica za gol nije 100% njegova nego i Spahina koji je Marici okreno pakshu umjesto da ga satare, al osim toga jos jedna Emirova fenomenalna partija. Izmjene koje je Susic napravio po meni su OK, s Maleticem je pripremio prostor da izvede Vedada koji je bio na ivici drugog zutog kartona. Senijada ne bih komentarisao. :D
Last edited by Dead Man Walking on 26/03/2011 23:41, edited 1 time in total.
bosnianidiot

#1139 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnianidiot »

France’s victory against Luxembourg made it all the more important for these two teams to register a victory in Tirana, and it was the home side who came out all guns blazing – much criticised Manchester City striker Edin Dzeko putting two shots wide, followed by free kicks from Pjanic and Misomivoc that both missed the mark.

Dio izvjestaja sa goal.com-a...koji klocevi od novinara tamo rade, majko moja :lol: :lol:
Last edited by bosnianidiot on 26/03/2011 23:40, edited 1 time in total.
shalla

#1140 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa jbt lik je jednom Bartolovicu bio rezerva, ne kontam fakat. I sto je najtuznije, 3-4 puta ga super izbacise po strani i on svaki put centrira kao 5-godisnjak...

I druga stvar, jel Pape zna da se izmjena smije izvrsiti PRIJE 70-e minute? Ovo me nervira vec dugo, znam da sam istu stvar napisao poslije jedne od proteklih tekmi. Pa jbm mater iz aviona se vidi da ti treba svjeza krv al jok, dozvoljeno mijenjati tek u zadnjih 20 minuta...
Al eto, vecerasnji rezultat (hvala dragom Bogu na njemu) prikriva neke stvari koje se po meni itekako trebaju doraditi ako zelimo plasman na EP. Sreca pa se ima vremena 2,5 mjeseca do sljedece tekme da se igra jos poslozi, vraca se i Sejo (gdje ga staviti? ja bih ga volio vidjeti na mjestu medunjania, to je igrao par puta u hoffu) tako da mislim da imamo dobre sanse... Samo ne potpadati euforiji, uvijek se moze bolje :bih:
kamen spoticanja

#1141 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by kamen spoticanja »

internazionale wrote:
kamen spoticanja wrote:

bolje u zenici
samo ove fore sa ovim "terenom" bi nas mogle koštati
ova ekipa pokušava igrati po zemlji
koji ba teren i igra po zemlji...ovde je pritisak bio kljucan...a onakav pritisak na kosevu ne bi mogli napraviti sve da nas bude pola miliona na tribinama :wink:
al jok...smeta sibicaru sto nije prodavao cevape danas...pa nije vazna pobjeda...vazno je da on hoce dobar teren
Obuca9

#1142 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

rufas wrote:Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok :-)
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.
E moj "stručnjak", da ti znaš samo koliko je važnih golova postigunuto na takav "slučajan" način, ne bi pisao gluposti.
extraordinary

#1143 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

bosnianidiot wrote:France’s victory against Luxembourg made it all the more important for these two teams to register a victory in Tirana, and it was the home side who came out all guns blazing – much criticised Manchester City striker Edin Dzeko putting two shots wide, followed by free kicks from Pjanic and Misomivoc that both missed the mark.

Dio izvjestaja sa goal.com-a...koji klocevi od novinara tamo rade, majko moja :lol: :lol:
Kažu da smo zadržali outside chance da se kvalifikujemo. Šabani veliki.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1144 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by -LIBERO- »

Napadi u naletima. Totalna dominacija. Tehnicka,fizicka i takticka dominacija.

Nasa zadnja linija je 70%utakmice bila na sredini terena (bukvalno). U vise navrata rumuni su se branili u svome sesnaestercu i sa 8-9 igraca.

Lulic nije normalan :D ,nadam se da ce se uskoro naci u nekom vecem klubu,zasluzuje to. Miske dobar. Dzeko se najcesce borio sa njihova 2 ili 3 igraca,kako kada,i 90% puta je izlazio kao pobjednik...itd.

Sve u svemu izdominirali smo ih :dance: :mrgreen: :thumbup: :bih:

Steta sto ce sve zasrati ovi idioti iz saveza,jer ogromne su sanse da se opet nadjemo u barazu.
neruda

#1145 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by neruda »

shalla wrote:Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa jbt lik je jednom Bartolovicu bio rezerva, ne kontam fakat. I sto je najtuznije, 3-4 puta ga super izbacise po strani i on svaki put centrira kao 5-godisnjak...
Moze bit da ima veze s nacionalnom strukturom, suspenzijom etc...
jutarnji

#1146 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

Dead Man Walking wrote: Treba reci da krivica za gol nije 100% njegova nego i Spahina koji je Marici okreno pakshu umjesto da ga satare
Da ga satare u 16? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Niko nije kriv, lopta se slucajno odbila, frajer je sastavio odokativno i jbg. Neka mu sad ponove istu situaciju 100
puta, napucace je u Nemilu.
Dead Man Walking

#1147 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dead Man Walking »

shalla wrote:Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa zato sto smo tanki na krilima, a sad to sto ni Maletic nije rjesenje je drugoa stvar. Uglavnom, naprijed nista nije islo preko Mujdze nego samo preko Lulica i zbog toga je usao Maletic da ih bar malo razvucemo. Da smo imali bilo kog boljeg na klupi mislim da bi ga Susic uveo, al koga ce?
Šibicar

#1148 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Šibicar »

kamen spoticanja wrote: koji ba teren i igra po zemlji...ovde je pritisak bio kljucan...a onakav pritisak na kosevu ne bi mogli napraviti sve da nas bude pola miliona na tribinama :wink:
al jok...smeta sibicaru sto nije prodavao cevape danas...pa nije vazna pobjeda...vazno je da on hoce dobar teren
Valjda se ovo nije odnosilo na mene :mrgreen: ali ako jeste,onda da ti odgovorim,ja ni pomislio nisam da bi se npr. trebalo igrati u Sarajevu,već da bi se trebalo uraditi nešto po pitanju travnjaka,koji je,složio se ti ili ne,katastrofa.A ruku na srce ni u Sarajevu nije puno bolje.
shalla

#1149 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

todd_smith wrote:Nevjerovatno kakav smo mi narod...

1-0 za Rumuniju, slusam oko sebe "jesu smotani nasi...ne znaju...gledaj ovog Pjanica, nista on ne zna...kakav Dzeko, bez glave one gola ne bi znao zabiti, smotan...Ibisevic, ma sta ce ono jadna mu majka...Misimovic, ne zna on nista, misli da je tehnicar...vidi bjeze od lopte fujj,fujj"

2-1 toooo super, gledaj Pjanica rodila ga majka, nevjerovatan talenat, si vidio Dzeko nista ne radi i na kraju zabije, to je covjece igrac

sve u svemu, uzasno su igrali veceras, imamo nevjerovatan talenat u timu, ali Susic nije dovoljno dobar selektor za ovu ekipu, vidi se da nisi motivisani...covjek igra Medunjanina u odbrani, prije nego sto je izasao, sa Spahicem u odbrani bio

Lulic je zaradio startnu poziciju veceras...i to jedini igrac koji podsjecao na Salihovica po tome sto gine u dresu BiH

Pjanic...jedan, jedini igrac koji je od sva 22 igraca na terenu imao neku viziju/ideju za igrom...vidi se da je 1000 puta vise nadaren fudbalskim znanjem nego bilo ko drugi u nasem timu...sad to sto mu nije poslo za rukom par puta, jeb ga ali opet bitno je da ima neku ideju a ne samo gore,dole pa nabijes pa kome legne

Dzeko..umoran, jebga igra u Man Citiju svaka 2-3 dana, tako da i ne mozes nesto lose reci

i jos uvijek mi nije jasno zasto Muslimovic dobije maximum 10 minuta igre? cim je usao odmah se borio za loptom,prkosi...podsjeca me na nasu verziju Inzagija...covjek najmanje jedno poluvrijeme treba odigrati

Sve u svemu, ne govorim da treba negativno gledati...ali mora se malo realisticno analizirati, dobili smo ali jedva...da smo igrali protiv malo jace ekipe ili cak da je Rumunija podigla tempo zavrsilo bi se 1-0 ili vise...

i dalje mislim da je jedini trener za nas Vaha, mada znam da su sanse u vezi toga vrlo,vrlo male, on je takav trener koji bi Pjanica,Lulica i jos 2-3 digao na veci nivo
Sad ocekuj 94 posta u kojima ces biti okarakterisan kao neznalica i izdajnik ;-) :mrgreen:
ketronsd1

#1150 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ketronsd1 »

todd_smith wrote:Nevjerovatno kakav smo mi narod...

Neznam stvarno sta se treba desiti na terenu pa da se kaze da su momci bili dobri.Kazes da je rumunija ovo pa ono.Jesi li li se upitao mozda koliko smo mi dozvolili rumuniji da podignu tempo i krenu ka gore.
Locked