Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SeleneY
#1126 Re: Edin Džeko...
jadni su ovi sto citiraju engleze,i strahuju sto ce ne neki strani balavac napisati!Ocito trazite samo negativne stvari,i kako bi se time zabavljali i sirili negativnu atmosferu! 
- kokuz_sa
#1127 Re: Edin Džeko...
sto vise gledam utakmica od MC sve vise mi se dzeko cini kao ispodprosjecan igrac..
on s loptom ne moze da se sastavi a ne da sansu napravi..
dok je bio u wolsfburgu licio je na igraca..a u MC ne lici ni na sta ..samo seta onim terenom i ponekad malo potrci i nekad sutne loptu..ako mu je ne uzmu
on s loptom ne moze da se sastavi a ne da sansu napravi..
dok je bio u wolsfburgu licio je na igraca..a u MC ne lici ni na sta ..samo seta onim terenom i ponekad malo potrci i nekad sutne loptu..ako mu je ne uzmu
- drmadzija
#1128 Re: Edin Džeko...
Najjace su mi analize ovih foteljasa, kako nasih tako i engleskih. Te Dzeko spor, te ne zna, te nece. Ma idite svi u mp3. Siti je jedna obicna cobanska, ho-ruk, ekipa bez vizije, mastovitosti i timskog duha sa lipicanerom na trenerskom mjestu. Pa jedan Keln iz Bundeslige ima uigraniju sredinu terena i brzi prenos lopte sa sredine na krilo pa u sesnesterac. Na to je naviko i Dzeko. Sasvim jednostavna, precizna i elegantna igra gdje svako tacno zna koji mu je zadatak. Nije Dzekino da on ganja igrace haman do svog gola i otima lopte. To je danas radio i zato ga nije bilo u pola kontri koje je Siti imo. Jedine lopte koje do njega dolaze su frljoke iz odbrane koje ni bager ne bi ustopo. Ovom timu treba trener sa vizijom i autoritetom koji ce nametnut disciplinu. Sva ostala nagadzanja su pickin dim.
- simonese
#1129 Re: Edin Džeko...
drmadzija wrote:Najjace su mi analize ovih foteljasa, kako nasih tako i engleskih. Te Dzeko spor, te ne zna, te nece. Ma idite svi u mp3. Siti je jedna obicna cobanska, ho-ruk, ekipa bez vizije, mastovitosti i timskog duha sa lipicanerom na trenerskom mjestu. Pa jedan Keln iz Bundeslige ima uigraniju sredinu terena i brzi prenos lopte sa sredine na krilo pa u sesnesterac. Na to je naviko i Dzeko. Sasvim jednostavna, precizna i elegantna igra gdje svako tacno zna koji mu je zadatak. Nije Dzekino da on ganja igrace haman do svog gola i otima lopte. To je danas radio i zato ga nije bilo u pola kontri koje je Siti imo. Jedine lopte koje do njega dolaze su frljoke iz odbrane koje ni bager ne bi ustopo. Ovom timu treba trener sa vizijom i autoritetom koji ce nametnut disciplinu. Sva ostala nagadzanja su pickin dim.
i Mancini je pickin dim
-
convict
#1130 Re: Edin Džeko...
Ma pravo se Dzeko pati, nije mu ni '93. tako bilo. Valja potrošit 15 miliona KM godišnjeDialer wrote:Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.
-
Dialer
#1131 Re: Edin Džeko...
Ti sad pricas neke druge stvari.
-
saim_adka
-
Mobile_Disco
#1133 Re: Edin Džeko...
Sa kakvim debilima igra, odlican 
-
seHmuz
#1134 Re: Edin Džeko...
dajte nije macini kriv sto se od njega kao od zid odbija lopta, nije mu on kriv kad dzeko prodje 2 igraca i ima otvoren put ka golu lopta mu se odbije od noge i pobjegne mu, nije mu mancini kriv za dosta stvari koji su osnovni elementi fudbala, tipa vodjenje primanje lopte kontrola i slicno, on nije tu za te pare doveden da bi se prilagodjavao trazio formu i bio jedan od 20 istih, on je planski doveden na zahtjev mancinija, da ucini prevagu kako bi pokusali stici united sad sto su se navijaci i okrenuli protiv njega ili okrecu to je druga stvar, sto mu ne guraju kvalitetne lopte to je opet treca stvar, jer u novoj sredini kad dobijes priliku moras da je iskoristis da bi saigraci stekli povjerenje u tebe, i da te ne izbjegavaju a dzeko se jednostavno nije nametnuo, saigraci mu sumnjaju u njegove kvalitete i nisu odusevljeni onim sta pokazuje samim tim izbjegavaju da mu dodaju loptu, jer misle da ce upropastit priliku, danas se vidjelo da mu toure nije davao dva puta loptu kad je bio u trku i mozda mogao pobjeci, ali jednostavno mora sam da se nametne ili je ovo za njega zavrsena prica, ne zaboravite adebayora koji je za klasu bolji igrac od dzeke pa nije uspio u sitiju, jednostavno taj tim nije selekcionisan da bi imao korist od igraca slicnih kvvaliteta dzeki, jer oni igraju na drugi nacin, i nemaju igrace jednostavnog brzog poteza koji ce njega gurati u sanse..mimo svega toga on nije u formi jer nema kontrolu nad loptom i u ovom trenutku ni u barci ne bi uspio jer jednostavno sto kazu nije na ti sa loptom..
- zecko_kupuz
#1135 Re: Edin Džeko...
Dakle, polako se prelazi sa zaključka da je PL idealna za Džeku na stav da se zahebao što je tu došao.
Ja niti ću govoriti da budemo realni i da priznamo da je Džeko kita, niti da je City ubleha, ali očigledno treba strpljenja, barem da se vidi hoće li momak razbistriti glavu i pronaći svoj voljni faktor.
Inače, igrao je u napadu s Tevezom, pa je Tevez bio krivac i po, odigrao je po koji put i sam i Mancini je ispao krivac i po.
Uglavnom, vidjećemo da li je do Džeke (ili eventualno Mancinija i Teveza) nakon meča s Rumunijom.
Inače, igrao je u napadu s Tevezom, pa je Tevez bio krivac i po, odigrao je po koji put i sam i Mancini je ispao krivac i po.
Uglavnom, vidjećemo da li je do Džeke (ili eventualno Mancinija i Teveza) nakon meča s Rumunijom.
- quasar
#1136 Re: Edin Džeko...
Pa koji su ga klinac uzimali ako nemaju namjeru da ga koriste na najbolji nacin. Pa uzeli su centarfora, a ne halfa...Dialer wrote:Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.
Nisu Suarez i Dzeko uopste slicni igraci ni po cemu. Ali bas ni po cemu.
- Edin H.
#1137 Re: Edin Džeko...
Evo nalijepise Dzeku Englezi Hanson & co na match of the day.
Kazu da nije mogao kontrolisati (primiti) loptu. Kazu da ne koristi prostor i pokusava igrati kroz igraca umjesto da doda loptu i trci da otvori da otvori sebi prostor za sut na povratnu, kazu da ne zna ni drzati loptu sto nije slucaj sa Tevezom, velik, ali beskoristan (great big lump).
Onda su raspravljali koje je bila gora kupovina - kupovina Dzeke ili Torresa.
Kazu da nije mogao kontrolisati (primiti) loptu. Kazu da ne koristi prostor i pokusava igrati kroz igraca umjesto da doda loptu i trci da otvori da otvori sebi prostor za sut na povratnu, kazu da ne zna ni drzati loptu sto nije slucaj sa Tevezom, velik, ali beskoristan (great big lump).
Onda su raspravljali koje je bila gora kupovina - kupovina Dzeke ili Torresa.
Last edited by Edin H. on 21/03/2011 00:28, edited 1 time in total.
-
Dialer
#1138 Re: Edin Džeko...
Ako ga uzmu na zub, vratice se u woslburg do godine.

- Edin H.
#1139 Re: Edin Džeko...
Ja samo mislim da je nervozan i stoga previse bojazljiv.
Jedva ce docekati da malo dodje u BiH na utakmicu.
Jedva ce docekati da malo dodje u BiH na utakmicu.
- zeleni xy
#1140 Re: Edin Džeko...
Tačno tako, samo još dodati i sa kakvim trenerom ima posla, odličan.Mobile_Disco wrote:Sa kakvim debilima igra, odlican
Neka Edin pazi da se ne povrijedi, najbitnije je da bude zdrav, ili će doći novi trener ili će doći "odlazak" iz MC.
- Charuga
- Globalni moderator
-
C'è solo l'Inter
#1142 Re: Edin Džeko...
Vidi se da nemas pojma o fudbaluDialer wrote:Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.
-
Richard Peti
-
Dialer
#1144 Re: Edin Džeko...
Ti si bukvalan, ne mislim na tehnicke kvalitete, fizicku gradju itd. Al ti to ne razumijes, tako sa neznalicom necu ni raspravljatC'è solo l'Inter wrote:Vidi se da nemas pojma o fudbaluDialer wrote:Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.![]()
kako ces porediti Suareza i Messija sa Dzekom, ova dvojica ama bas nikakve slicnosti nemaju sa Dzekom, ova dvojica su brzi okretni igraci koji individualno stvaraju prilike i proigravaju saigrace, Dzeko je dobar centarfor ali je timski igrac i on ovisi od ostatka tima, to sto su u city-iju navikli da tevez sam prodje 3 i zabije go je njihov problem. City je trenutno tim koji igra bez ikakve koncepcije, protiv slabijih ekipa dodje individualni kvalitet do izrazaja pa pobjedjuju, mada ni tu nema neke igre, a protiv malo jacih protivnika brane se sa skoro svim igracima a u napadu ako sta tevez il silva urade dobro i jest, uglavnom tanki su pravo...
- and
#1145 Re: Edin Džeko...
džeko je juče bio jedan od boljih u sitiju.
-
missko
#1146 Re: Edin Džeko...
Dzekson bi trebao uzeti i gledati sve tekme koje je Berbatov odigrao u Engleskoj i pokusati odigrati slicno ili poboljsati jos neke stvari a ne pokusavati se truditi i igrati za ekipu kao sto je radio Sevcenko pa ga ispusio za godinu.
-
C'è solo l'Inter
#1147 Re: Edin Džeko...
Eno covjek se uvrijedi sto mu rekoh da nema pojma o fudblu, a ja sam samo konstatovao cinjenicno stanjeDialer wrote:Ti si bukvalan, ne mislim na tehnicke kvalitete, fizicku gradju itd. Al ti to ne razumijes, tako sa neznalicom necu ni raspravljatC'è solo l'Inter wrote:Vidi se da nemas pojma o fudbaluDialer wrote:Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.![]()
kako ces porediti Suareza i Messija sa Dzekom, ova dvojica ama bas nikakve slicnosti nemaju sa Dzekom, ova dvojica su brzi okretni igraci koji individualno stvaraju prilike i proigravaju saigrace, Dzeko je dobar centarfor ali je timski igrac i on ovisi od ostatka tima, to sto su u city-iju navikli da tevez sam prodje 3 i zabije go je njihov problem. City je trenutno tim koji igra bez ikakve koncepcije, protiv slabijih ekipa dodje individualni kvalitet do izrazaja pa pobjedjuju, mada ni tu nema neke igre, a protiv malo jacih protivnika brane se sa skoro svim igracima a u napadu ako sta tevez il silva urade dobro i jest, uglavnom tanki su pravo...
mozda ti nisi prije gledao Suareza al on uopste nije promjenio svoj stil igre niti se nesto posebno prilagodio Liverpool-u, i naravno da bi city trebao prilagoditi igru dzeki, mislim ne moraju, ali onda stvarno ne razumijem zasto su bacali onolike pare na njega, jer znali su kakvog igraca kupuju...
-
Dialer
#1148 Re: Edin Džeko...
Kad bi se ja vrijedjo tako, davno bi se ubio. Opet si bukvalan. Frajer se je prialgodio taktici Liverpoola, nacinu igre Liverpoola itd. Doso je iz slabije lige...itd...itd...C'è solo l'Inter wrote: Eno covjek se uvrijedi sto mu rekoh da nema pojma o fudblu, a ja sam samo konstatovao cinjenicno stanje![]()
mozda ti nisi prije gledao Suareza al on uopste nije promjenio svoj stil igre niti se nesto posebno prilagodio Liverpool-u, i naravno da bi city trebao prilagoditi igru dzeki, mislim ne moraju, ali onda stvarno ne razumijem zasto su bacali onolike pare na njega, jer znali su kakvog igraca kupuju...
-
C'è solo l'Inter
#1149 Re: Edin Džeko...
Po mom vidjenju on se nije prilagodio taktici Liverpool-a, njemu taktika Liverpoola odgovara, ima slobodu u igri koja mu je potrebna, a i snaso se covjek jbgDialer wrote:Kad bi se ja vrijedjo tako, davno bi se ubio. Opet si bukvalan. Frajer se je prialgodio taktici Liverpoola, nacinu igre Liverpoola itd. Doso je iz slabije lige...itd...itd...C'è solo l'Inter wrote: Eno covjek se uvrijedi sto mu rekoh da nema pojma o fudblu, a ja sam samo konstatovao cinjenicno stanje![]()
mozda ti nisi prije gledao Suareza al on uopste nije promjenio svoj stil igre niti se nesto posebno prilagodio Liverpool-u, i naravno da bi city trebao prilagoditi igru dzeki, mislim ne moraju, ali onda stvarno ne razumijem zasto su bacali onolike pare na njega, jer znali su kakvog igraca kupuju...![]()
a ima i slucaj (city) koji dovede igraca (dzeko) kojem ne odgovara trenutni sistem igre i jasno je bilo kome ko ga je gledao vise od 3 puta da dzeko ne moze igrati u tom sistemu, ali opet nista se ne mjenja... a nastranu to sto i dzeko trenutno nije pravi i jasno je da moze puno bolje ...
- mgogic
#1150 Re: Edin Džeko...
De de, Oregone, samo zajebavaj!!!Jack Be Nimble wrote:@MGOGIC
seahawks = seachickens