Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
-
Neposlusna
#1126 Re: Njega tijela (zenska tema)
Evo recept za piling koji ja redovno koristim.
Soljica secera ( ako je moguce smedjeg, u nedostatku istog onda bijeli)
Pola soljice meda
Sok od pola limuna.
Med i limun pomijesati, onda se doda secer. Po mogucnosti iskoristiti isti dan.
Soljica secera ( ako je moguce smedjeg, u nedostatku istog onda bijeli)
Pola soljice meda
Sok od pola limuna.
Med i limun pomijesati, onda se doda secer. Po mogucnosti iskoristiti isti dan.
- alica.k
#1127 Re: Njega tijela (zenska tema)
biljni glicerin? ne znam dje ima kod nas uzeti, jer sam ja uzela u bio terri u hr, al sigurno mora biti negdje. mejbi u makroviti il badem butiku? to je onaj jestivi glicerin sto se koristi za fondan i slicno...Cholina_Lokica wrote:Mi alergicni na glicerin ne moRemo oFe tvoje recepte da koristimoalica.k wrote:eh, evo vam mene sa jednim superiska receptom za piling.
znaci treba vam: solja secera, malo manje od pola solje kafe, 100ml glicerina i etericno ulje po zelji (ja stavila - a sta drugo, lavandu)
elem, izmjesate to sve, stavite u neku teglicu...bude dovoljno za jedno 3-4 puta pilingiranja (po tijelu - nisam jos na lice to stavljala).
mirise na kafolavandu hahanekako na kafu al sapunjasto, ne znam ni ja. ugl, super je piling.
ne bi ja uzimala onaj obicni, zivotinjski mi je bljak, a petrolejski mi je...suhveli
ili med. med se lijepo sapere btw
edit: mislim, mozes ti komotno staviti maslinovo il jojobino il...neko trece ulje, ali ja izbjegavam pilinge s uljima jer 1. ospem se od njih i 2. to je muka saprati sa sebe a poslije i kadu/tush saprati od toga jer ostane masno bez obzira kolko se trudis da operes :S
- Nadinka
#1128 Re: Njega tijela (zenska tema)
S L'occitaneom vam je odbra tsvar tso mozete kupiti prvo ono malo putnicko pakovanje pa isprobati, tako da ne bacite bas 40-50 km (koliko je otprilike ja mislim ova). Ja sam ovu koristila i jeste lijepa, ali je meni puuuuno bolja ona sa Shee butteromswirl wrote:Probaj prvo neki tester, ja nisam vjerovala kad su mi govorili da je dobra, a predobra je!!!alica.k wrote:uh joj, ja je gledam ima duze vrijeme.....qal tacno znam da cu se osut, zao mi para.swirl wrote:Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo
- alica.k
#1129 Re: Njega tijela (zenska tema)
shea butter je komedogen...samo da to bacim ovdje 
- Michun
#1130 Re: Njega tijela (zenska tema)
e 'vako. imam neke oziljcice na nozi. nista strasno ali 3 kom su od uraslih dlacica a jedan od pada zimus. ne osjeti se nista pod rugom samo je tamnije na tom mjestu. e sad, mazem to kantarionovom kremom. ona iz mostara, drecavo zuta kutija. dal ce to pomoci sta ili neko ima drugi prijedlog?
- alica.k
#1131 Re: Njega tijela (zenska tema)
nece ti nista pomoci, ja imam pune noge tih tamnih od zimus :S nis ne pomaze, a vjeruj da sam sve probala
- Partizzanka
#1132 Re: Njega tijela (zenska tema)
ulje od klica psenice je isto dobro za oziljke
a gdje ova sto se maze ovim lavandinim uljem ... gdje ovo kupis???
a gdje ova sto se maze ovim lavandinim uljem ... gdje ovo kupis???
-
drekalica28
#1133 Re: Njega tijela (zenska tema)
jeste li probale osunčat noge?
meni sunce izvuče te flekice. ono...malo pocrnim te se svakako ne vide. ali i kad boja splasne, nema ih više nikako ili se baš pravo slabo vide.
meni sunce izvuče te flekice. ono...malo pocrnim te se svakako ne vide. ali i kad boja splasne, nema ih više nikako ili se baš pravo slabo vide.
- Michun
#1134 Re: Njega tijela (zenska tema)
alergejshn na sunce - al tezi oblik. znaciiii, 20ak min na suncu i dobivam osip/koprivnjacu koja svrbi. zatim dobivam temperaturu kad se sve to upali i nerNi sloNdrekalica28 wrote:jeste li probale osunčat noge?![]()
- Michun
#1135 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa sta cemo alice? a onaj domaci proizvodjacalica.k wrote:nece ti nista pomoci, ja imam pune noge tih tamnih od zimus :S nis ne pomaze, a vjeruj da sam sve probala
http://www.blagoleks.net/strana.php?id=96
- alica.k
#1136 Re: Njega tijela (zenska tema)
ne znam, linoderm sam probala neke druge stvari i nisam bila odusevljena tak da ne znam za ovo...
razmisljala se da probam fade out al sad ih ima tolko da ne znam koju da kupim
razmisljala se da probam fade out al sad ih ima tolko da ne znam koju da kupim
-
Missgreenn
#1137 Re: Njega tijela (zenska tema)
Redovan piling od šećera je savršen i bilo koje hidratantno mlijeko za tijelo... Volim i Johnsons proizvode i sve od meda...
)))))
Protiv celulita se borim - vježbanjem. Baš se bio raširio, a nakon 3 mjeseca intenzivnih vježbi, nestao je k'o rukom odnesen. Toplo preporučujem...
)
Protiv celulita se borim - vježbanjem. Baš se bio raširio, a nakon 3 mjeseca intenzivnih vježbi, nestao je k'o rukom odnesen. Toplo preporučujem...
-
drekalica28
#1138 Re: Njega tijela (zenska tema)
ajoj.Michun wrote:alergejshn na sunce - al tezi oblik. znaciiii, 20ak min na suncu i dobivam osip/koprivnjacu koja svrbi. zatim dobivam temperaturu kad se sve to upali i nerNi sloNdrekalica28 wrote:jeste li probale osunčat noge?![]()
to je baš nezgodno.
- alica.k
#1139 Re: Njega tijela (zenska tema)
probala jasta, ove godine prvi put nakon ihihi izasla na sunce da se suncam. evo spala boja s nogu a fleke na oziljcima ostale.drekalica28 wrote:jeste li probale osunčat noge?![]()
mislim da ce to vremenom samo nestati...
-
BJB
#1140 Re: Njega tijela (zenska tema)
Je l' ta drecavo zuta kutija nesto sto si kupila od trg.putnika?Michun wrote:e 'vako. imam neke oziljcice na nozi. nista strasno ali 3 kom su od uraslih dlacica a jedan od pada zimus. ne osjeti se nista pod rugom samo je tamnije na tom mjestu. e sad, mazem to kantarionovom kremom. ona iz mostara, drecavo zuta kutija. dal ce to pomoci sta ili neko ima drugi prijedlog?
Sto ne probas pantenol mast ili kremu, mozda upalli
Imam i ja tu jednu uraslu od poooodavno, i mislila sam je raskasapiti ziletom, al' mi moji ne daju.
-
nera18
#1141 Re: Njega tijela (zenska tema)
mazem pjege na licu mjesecima...slabo...Michun wrote:pa sta cemo alice? a onaj domaci proizvodjacalica.k wrote:nece ti nista pomoci, ja imam pune noge tih tamnih od zimus :S nis ne pomaze, a vjeruj da sam sve probala
http://www.blagoleks.net/strana.php?id=96
- alica.k
#1142 Re: Njega tijela (zenska tema)
probala sam ja pantenol svih vrsta..ne pomazeBJB wrote:Je l' ta drecavo zuta kutija nesto sto si kupila od trg.putnika?Michun wrote:e 'vako. imam neke oziljcice na nozi. nista strasno ali 3 kom su od uraslih dlacica a jedan od pada zimus. ne osjeti se nista pod rugom samo je tamnije na tom mjestu. e sad, mazem to kantarionovom kremom. ona iz mostara, drecavo zuta kutija. dal ce to pomoci sta ili neko ima drugi prijedlog?
Sto ne probas pantenol mast ili kremu, mozda upalli![]()
Imam i ja tu jednu uraslu od poooodavno, i mislila sam je raskasapiti ziletom, al' mi moji ne daju.
- Partizzanka
#1143 Re: Njega tijela (zenska tema)
a sta predlazete za suhu kozu
IZRAZITO suhu nakon suncanja
kako sam se vratila sa mora koza mi je kao kod neke 90togodisnje babe majke mi
i pomalo me svrbi
ali najgore mi je sto grozno suho i staro izgleda
a nisam nesto puuuno boje dobila
(
nakon tusiranja standard
mjesavina baby ulja, ulja psenicnih klica i lavande
i opet isto!!!
i pomalo me svrbi
ali najgore mi je sto grozno suho i staro izgleda
a nisam nesto puuuno boje dobila
nakon tusiranja standard
i opet isto!!!
- otherside
#1144 Re: Njega tijela (zenska tema)
ne treba ti ulje, nadji neku super ultra hiperPartizzanka wrote:a sta predlazete za suhu kozu
i pomalo me svrbi
ali najgore mi je sto grozno suho i staro izgleda![]()
a nisam nesto puuuno boje dobila(
nakon tusiranja standard
i opet isto!!!
imas i one vichy sprejeve za instant hidraciju.
- Michun
#1145 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja bi se malo pilingiralaotherside wrote:ne treba ti ulje, nadji neku super ultra hiperPartizzanka wrote:a sta predlazete za suhu kozu
i pomalo me svrbi
ali najgore mi je sto grozno suho i staro izgleda![]()
a nisam nesto puuuno boje dobila(
nakon tusiranja standard
i opet isto!!!hidrantnu kremu
![]()
imas i one vichy sprejeve za instant hidraciju.
- Partizzanka
#1146 Re: Njega tijela (zenska tema)
bit ce da cu se danas morati osuriti secerom i kukuruznim brasnom
od jutros sam 3x noge mazala ali ja ih mazem a one pod rukom gruuubeee kao ruke neke babe!
dobro je samo da ne svrbi kriza i da se ne ljusti(ako mogu tako reci) pa da ne budem bijela od noktiju
ahhaa
od jutros sam 3x noge mazala ali ja ih mazem a one pod rukom gruuubeee kao ruke neke babe!
dobro je samo da ne svrbi kriza i da se ne ljusti(ako mogu tako reci) pa da ne budem bijela od noktiju
ahhaa
-
zamzija
#1147 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ma za to ti Parti stvarno treba hidrantna krema - ja sam se preko ljeta stalno, svaki mazala dvostrukim slojem hidrantne kreme i okej mi je. sunce ti je isušilo kožu, i nije do masti već do hidratacije.
Doduše ja sam se mazala poslije sunčanja sa običnim kakao buterom - imaš to u svakoj apoteci - i stvarno nikad bolja koža nije izgledala nakon sunčanja. Probaj i to!
Doduše ja sam se mazala poslije sunčanja sa običnim kakao buterom - imaš to u svakoj apoteci - i stvarno nikad bolja koža nije izgledala nakon sunčanja. Probaj i to!
- Partizzanka
#1148 Re: Njega tijela (zenska tema)
mah imam onu neku vichyevu ne znam ni ja sta za suhu kozu i regeneraciju bla bla
ma suho kooo barut svejedno!
danas cu probati jednu od yves rocher ... njom sam se mazala na moru i onako dobra je
danas cu probati jednu od yves rocher ... njom sam se mazala na moru i onako dobra je
- alica.k
#1149 Re: Njega tijela (zenska tema)
ulje ti nece pomoci, prestani se mazati uljem. masna koza se tretira uljem da prestane biti masnaPartizzanka wrote:mah imam onu neku vichyevu ne znam ni ja sta za suhu kozu i regeneraciju bla bla
nadji dobru hidratantnu kremu, od nivee ona q10 cuda cini, moja mama samo nju maze a 365 dana joj je koza kakvu ti opisujes...
- Michun
#1150 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja ne znam jesam li ja naopaka
ali se meni pusteni nokti na nogama gade! to vidjam kod dosta zena i nije mi jasno kako im ne smeta. eto da podjelim s vama