Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#1126 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:
madner wrote:Preskupo u odnosu na koga?

Evo predlozicu da rudari dobiju po 100 KM svaki mjesec i bice i struja i prevoz jeftiniji.
Otkud milijarde u steku...?
Za pravljenje hidrocentrala.
:lol:

Oroceno, sakriveno, ukradeno... A rulja placa skuplju struju, vodu i telefon nego svabe... I bice jos skuplje...
Tebi je to ok jer nisi pogodjen... Nisam ni ja previse, ali im ne mogu oprostit svinjarije... Trenutno su gori izbor od sda i hareta...
nosara

#1127 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

šime.sparina wrote:nosara whats hepend tu ju, mislim kako to da si odjednom progledao :-D
Malo ih lozim, mozda se uljude... :D Mada, sumnjam...
madner

#1128 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Pa hebote zivot, ko je drugi orocio nego Hare? :?

Porediti SDP sa ovima je kao porediti nekoga ko pogresno parkira sa Turkovicem i reci: ma svi su oni kriminalci.
suncica24

#1129 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

To je mjesecna nadoknada, sastajali se jednom, ili 101.

Po ustroju oni i jesu iznad direktora. Direktor odgovara njima.
madner, ljudi dodju jednom, sjednu i... pokupe pinku.
nemoj sad da ti navodim imena i prezimena ljudi koji ni pocemu ne mogu biti ni iznad moje babe, a ne iznad direktora (koji radi puno radno vrijeme), a koji su navedeni na ovoj listi za UO
i uopste ne ulazeci u to ko su ti ljudi (jer cemo zavrsiti... znas kako vec), kazem da, ako je vec povecan br ljudi u UO, treba smanjiti iznose koje dobijaju
iliti, ako vec hocemo pravednu drzavu, treba sveukupno smanjiti izdavanja te vrste i novac preusmjeriti u razvojne projekte (pa makar se radilo i o razvoju administracije i nacina upravljanja)
iceman2010

#1130 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

madner wrote:
Nema veze koji je nivo. Sjednice su obicno poslje radnog vremena.

Nego pises li cesto o stvarima za koje si samo cuo iz trece ruke? :D
A svi clanovi imaju isto radno vrijeme? Ne pisem iz trece ruke nego pijem kafu sa jednim od ovih predlozenih za nadzorne odbore barem jednom sedmicno. E vidis, on takodjer radi u jednom preduzecu u vlasnistvu federacije i radi i druge i trece smjene po potrebi. Mislim da su naknade za nadzorne odbore BH Telecoma i Elektroprivrede daleko vece od ovih preduzeca na kantonalnom nivou.
nosara

#1131 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Pa hebote zivot, ko je drugi orocio nego Hare? :?

Porediti SDP sa ovima je kao porediti nekoga ko pogresno parkira sa Turkovicem i reci: ma svi su oni kriminalci.
Nema to veze... Hocu rec da se ne moraju dizat cijene u nebo da bi rudar imao vecu platu, jer je to tvoja teza... Bilo je love jos vise, ali je otislo u kurvaluke... Dal' ce se "sdp" do kraja prokurvat, vidjet cemo... Struja je vec poskupila...
nosara

#1132 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

suncica24 wrote:

nemoj sad da ti navodim imena i prezimena ljudi koji ni pocemu ne mogu biti ni iznad moje babe, a ne iznad direktora (koji radi puno radno vrijeme), a koji su navedeni na ovoj listi za UO
i uopste ne ulazeci u to ko su ti ljudi (jer cemo zavrsiti... znas kako vec), kazem da, ako je vec povecan br ljudi u UO, treba smanjiti iznose koje dobijaju
iliti, ako vec hocemo pravednu drzavu, treba sveukupno smanjiti izdavanja te vrste i novac preusmjeriti u razvojne projekte (pa makar se radilo i o razvoju administracije i nacina upravljanja)
Pa smanjice im lovu, to je vec u planu... "sdp" je jeben igrac...
suncica24

#1133 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

evo sad cu se napraviti budalom i pitati po cemu je ovo drugacije od zagrabih politike?
i pod "ovo" mislim na na tacno ovo: UO, prosirenje, liste, kandidate, nadoknade...
kako ce tacno TO promjeniti losu nasljedjenu politiku upravljanja javnim kantonalnim preduzecima

ps: i pri tom nema potrebe da se bacamo frazama "ko je za koga glasao", "eto vam ovi", "neka je bakir/hare/dodik...", jer govorim iz najbolje namjere
madner

#1134 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

suncica24 wrote:

Vidi, nismo mi to izmislili, nego je to neka evropska norma (citaj prepisali od svaba). Mi smo tome dali taj balkanski smek uvaljivanja malog od Hame i ispijanja kahve uz klimanje glavom.

Ali cinjenica je da su ti ljudi ustrojom na celu firme. Dakle oni odgovaraju kantonu za rad ili nerad tog preduzeca. Ne moze neko ko ima takvu poziciju imati kao nadoknadu 5 dnevnica cistatice. I to su pare tih preduzeca, koji po ustroju nisu na budzetu. Dakle ne moze se preusmjeriti u "razvojne" projekte.
madner

#1135 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

nosara wrote:

Nema to veze... Hocu rec da se ne moraju dizat cijene u nebo da bi rudar imao vecu platu, jer je to tvoja teza... Bilo je love jos vise, ali je otislo u kurvaluke... Dal' ce se "sdp" do kraja prokurvat, vidjet cemo... Struja je vec poskupila...
Nece moci ove noci. Heco je pred izbore spojio rudnike i elektroprivredu. Sto ce reci da od sada i nadalje i ubuduce elektroprivreda ima na grbaci svakog viska radnika rudnika, kojima je obecano da ce im plate biti jednake elektroprivredi.
A to je bitno jer je dosad elektroprivredu cisto bolila briga koliko ljudi ima neki rudnik, ako ne mogu ponuditi normalnu cijenu mogli su kupiti strani.

Tako da, bice veselo. :D
nosara

#1136 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:
suncica24 wrote:

Vidi, nismo mi to izmislili, nego je to neka evropska norma (citaj prepisali od svaba). Mi smo tome dali taj balkanski smek uvaljivanja malog od Hame i ispijanja kahve uz klimanje glavom.

Ali cinjenica je da su ti ljudi ustrojom na celu firme. Dakle oni odgovaraju kantonu za rad ili nerad tog preduzeca. Ne moze neko ko ima takvu poziciju imati kao nadoknadu 5 dnevnica cistatice. I to su pare tih preduzeca, koji po ustroju nisu na budzetu. Dakle ne moze se preusmjeriti u "razvojne" projekte.
:roll:
madner

#1137 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

iceman2010 wrote:
madner wrote:
Nema veze koji je nivo. Sjednice su obicno poslje radnog vremena.

Nego pises li cesto o stvarima za koje si samo cuo iz trece ruke? :D
A svi clanovi imaju isto radno vrijeme? Ne pisem iz trece ruke nego pijem kafu sa jednim od ovih predlozenih za nadzorne odbore barem jednom sedmicno. E vidis, on takodjer radi u jednom preduzecu u vlasnistvu federacije i radi i druge i trece smjene po potrebi. Mislim da su naknade za nadzorne odbore BH Telecoma i Elektroprivrede daleko vece od ovih preduzeca na kantonalnom nivou.
Pa valjda se dogovore. Ti isto da je problem otici na fudbalski termin :D
Moguce, ali vecina UO na federalnom nivou su puno manje firme, koje losije stoje od kantonalnih preduzeca.
nosara

#1138 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:

Nece moci ove noci. Heco je pred izbore spojio rudnike i elektroprivredu. Sto ce reci da od sada i nadalje i ubuduce elektroprivreda ima na grbaci svakog viska radnika rudnika, kojima je obecano da ce im plate biti jednake elektroprivredi.
A to je bitno jer je dosad elektroprivredu cisto bolila briga koliko ljudi ima neki rudnik, ako ne mogu ponuditi normalnu cijenu mogli su kupiti strani.

Tako da, bice veselo. :D
Dakle, heco je mjerna jedinica po kojoj ce "sdp" radit ubuduce...? Sto to nisam znao prije godinu dana... :-)
palamuda

#1139 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by palamuda »

Prpa.ba wrote:SDP u KS nikada nije imao generalno dobre kadrove, a nakon religiozne preobrazbe niza kadrova iz drugih stranaka u SDP, situacija postaje sve gora. Obicni clanovi su sve vise nezadovoljni, poltroni i "konvertiti" se nagradjuju placenim komisijama, a odredjeni broj "dasa" koji su se dokopali funkcijica vec provode silu. Jedino cemu se SDP Kantona Sarajevo moze nadati jeste da Niksiceva Vlada ucini omanje cudo na Federalnom nivou, pa da zbog inercije izgube samo nekih 30% glasova. Vlada ce imati gore rezultate od prethodne. :thumbup:
Apsolutno tačno, SDP svoje članstvo stavlja u drugi plan, a u obzir uzimaju likove koji veze nemaju sa strankom. Ne znam ko ove konvertite prima i obećava im mjesta. Zbog toga SDP može imati velikih problema unutar svojih redova.
Mislim da će ova koalicija teško izgurati do kraja mandata jer SDA u KS ima probleme kojima se ne nazire kraj, to može kolaciju gurnuti u provaliju iz koje neće moći izaći,
madner

#1140 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Hoces li da razgovaras ozbiljno ili da se bacas parolama?

Da ne ometam cinjenicama bezze.

Beze je skroz ova cijena struje, buuu SPD buuuu.
nosara

#1141 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Hoces li da razgovaras ozbiljno ili da se bacas parolama?

Da ne ometam cinjenicama bezze.

Beze je skroz ova cijena struje, buuu SPD buuuu.
:-)

"sdp" ce kroz neko vrijeme trazit izlaz u ujedinjenju sa sda, ako ih ovi budu htjeli...
madner

#1142 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Jasta, nego pratis li ankete :D

Ima nesto sto se zove realna ocekivanja.
nosara

#1143 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Jasta, nego pratis li ankete :D

Ima nesto sto se zove realna ocekivanja.
Nadmasili su sva ocekivanja koje je sda imala... :D
valterbranisarajevo

#1144 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Neka SDP objavi kada su se u stranku učlanili ljudi koje postavljaju na funkcije i ministarska mjesta. Bojim se da će rezultati biti porazni...Od Lidije Korać pa nadalje....

Pratim rad skupštine KS koliko je to u mojoj moći i ova priča da poslanici SDA prave stalne opstrukcije, odnosno da napuštaju salu kada su god na redu teme koje njima ne idu u prilog, je istinita. iako ima mehanizme da to spriječi Mirjana Malić ih ne koristi, iako je i ona svjesna da će svi ti računi na kraju biti isporučeni SDP-u. Za sve je uvijek kriva "država za čovjeka" iako svi vrlo dobro znaju da je podjela vlasti sa SDA 50%-50%. Međutim za takvu je situaciju kriv i sam SDP koji na ovo ne reaguje i koji će koaliciju sa SDA platiti veoma skupo..
VjecitiStudent

#1145 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

palamuda wrote:
Prpa.ba wrote:SDP u KS nikada nije imao generalno dobre kadrove, a nakon religiozne preobrazbe niza kadrova iz drugih stranaka u SDP, situacija postaje sve gora. Obicni clanovi su sve vise nezadovoljni, poltroni i "konvertiti" se nagradjuju placenim komisijama, a odredjeni broj "dasa" koji su se dokopali funkcijica vec provode silu. Jedino cemu se SDP Kantona Sarajevo moze nadati jeste da Niksiceva Vlada ucini omanje cudo na Federalnom nivou, pa da zbog inercije izgube samo nekih 30% glasova. Vlada ce imati gore rezultate od prethodne. :thumbup:
Apsolutno tačno, SDP svoje članstvo stavlja u drugi plan, a u obzir uzimaju likove koji veze nemaju sa strankom. Ne znam ko ove konvertite prima i obećava im mjesta. Zbog toga SDP može imati velikih problema unutar svojih redova.
Mislim da će ova koalicija teško izgurati do kraja mandata jer SDA u KS ima probleme kojima se ne nazire kraj, to može kolaciju gurnuti u provaliju iz koje neće moći izaći,
Meni se cini da je clanstvo svojom sutnjom samo sebe stavilo u drugi plan i sad samo uziva plodove vlastite sutnje.
valterbranisarajevo

#1146 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Nemaš se kome obratiti! Sastanci sa članstvom po mjesnim odborima se održavaju samo pred izbore.(Ponekad dva-tri u mjesec dana). Pred izbore na adresu stiže i razni materijal. Čim izbori prođu svaka komunikacija se prekida....
dzeno123

#1147 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by dzeno123 »

valterbranisarajevo wrote:Nemaš se kome obratiti! Sastanci sa članstvom po mjesnim odborima se održavaju samo pred izbore.(Ponekad dva-tri u mjesec dana). Pred izbore na adresu stiže i razni materijal. Čim izbori prođu svaka komunikacija se prekida....
Ljudi govore kako se mora imati stela i da te neko preporuci pa da te uzmu u razmatranje.
VjecitiStudent

#1148 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Nemaš se kome obratiti! Sastanci sa članstvom po mjesnim odborima se održavaju samo pred izbore.(Ponekad dva-tri u mjesec dana). Pred izbore na adresu stiže i razni materijal. Čim izbori prođu svaka komunikacija se prekida....
Kultura klimoglavaca nije dosla niotkud, mora postojati neko objasnjenje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1149 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

@dzeno 123,ne zezaj za druga Nosaru. On jeste bio jedan od najzagrizenijih SDP simpatizera na forumu pred izbore,ali je zato Nosara medju prvim SDP simpatizerima koji je konkretni,i zbog konkretnih razloga,uputio kritike toj stranci za koju je glas dao.
To treba cijeniti,i ja to izrazito cijenim. Puno punoooo vise nego recimo ponasanje pojedinaca na forumu,za koje svi znamo da nisu ni glupi ni coravi,a prave se takvi kada je mnostvo SDP poteza u pitanju.

Najvise glasova su dobili u kantonu(posto pricamo sada o kantonu) i to je cinjenica. Jedna od rijetkih mogucnosti da se dozovu i vrate u normalan kolosijek je upravu pritisak njihovog glasackog tijela.

Ostavimo sada ,barem na kratko,izmedzustranacke fajtove i sl. realno gledajuci svima nama ,kao stanovnicima ovoga grada i kantona,bi odgovaralo da SDP usmjeri svoju politiku i ponasanje u pozitivnijem smijeru.
Control panel

#1150 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

nosara wrote:
madner wrote:Pa necu ja placat svoje grijanje i jos subventionirat nekome da se grije preko Toplana. Necu ja placat gorivo i jos studentim da daju karta za 4 kifle godisnje.

Drzava za (radnog) covjeka, ne za parazite.
Ne znam o cemu pricas...?

Placamo preskupu struju, vodu, prevoz (koji je na struju, vecinom), a struja i voda su nasi resursi...

"sdp" guli covjeka u ovom kantonu, ne znam sta ti nije jasno...!?
jesi li se ikada zapitao zasto placamo vosoke reezije. pa u svakom preduzecu je bar od 300-500 viska radnika. puta 1000 kam plate pa plus davanja drzavi za PIO, koliko je to mjesecno ap koliko je to godisnej. e to mi sve placamo. upravni odbori nisu toliki problem i njihove naknade. veci je problem sto se godina uhljebljavao glasacki kadar SDA i SBIH. pare se trosile i niakda se nije investiralo u infrastruktureu. znas li koliki su dugovi komunalnih preduzeca u kantonu svake godine i koliki su narasli do sad. i SDP je za to kriv garant. jos uvijek ne mogu zboig kocnica u SDA da naprave rezove. sdp je spreman za promjene, a sda naravno bi da vlada po starom sistemu.
ljudi okrenite se oko sebe. tolika je kriza i finasisjka provalija da je piotanje hocemo li se ikada izvuci.
zalite se na rezije i nase resurse. pa uglavnom svaka zemlja ima svoje resurse.
nigjd eu svijetu nema da se mozes voziti skoro 15 km za 1,60 KM. to ima samo kod nas. i to nam je skupo. u minhenu da se ode na aerodorom koji je isto udalje od centra grada kao i nas kosta oko 7 eura. sada cete mi reci pa koliki je njihov standard, plate. nisu ni njihove bas tolike koliko se misli da jesu. ko ima 2000 eura ima odlicnu platu. ali oni od te cijene karte tacno znaju koliko ide za plate, koliko za troskove a koliko za popravku i nabavku novih vozila. kada je kod nas nabavljeno neko novo vozilo. pa ne moze se ni nabaviti jer cijena karte ne moze da pokrije ukupne troskove. a troskovi nisu opravdani samim tim sto GRAS ima viska zaposlenih, koji pojedu eventualnu dobit koja bi se mogla uloziti u infrastrukturu. ista je situacija sa VIK-om, sve pare odu na plate, i naravno nema za zamjenu azbestnih ciejevi. zante li da zbog dotrajalih cijevi u zemlji, kako sam negdje cuo, gubitak vode je 70% ili cak i vise.
hej mozete misliti kakve su cijevi kada od vrela bosne do grada ispari 70 % vode. ljudi treba da nam bude jasno nema nista mukte. ali takodje ne treba ni niko da nas dere. treba formirati relane cijene, i onaj ko ima neka toi plati a socijalni slucajevi trebaju da budu subvencionirani od drzave (kantona) a ne da se subvencioniraju kopmletna preduzeca.
evo jedan primjer. grijanje. nije isto kada se subvencioniraju Toplane iz budzeta. onda smo svi socijalni slucajevi i drzava nas subvencionira i onoga ko ima 5000-10000 KM plaei i onaj koji sastavlja kraj sa krajem od one jadne penzije 300 i nesto KM. ovaj prvi treba da plati ekonomsku cijenu a ovaj drugi treba da plati koliko moze a ostatak da mu plati drzava. ili da mu drzava plati cio iznos. to je socijaldemokratija. nije socijaldemokratija da se daje onome ko ima i previse.
po meni treba napraviti prvo analizu i studiju komunalnih preduzeca i na osnovu toga predloziti mjere i formirati cijenu usluge koja mora biti odrziva.
Post Reply