kad sam bio mali
- kuharica
#1126 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala (4-5 godina) imala sam izmisljenog prijatelja. zvao se Boško 
-
Zoya
#1127 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala pratila sam sjednice na TV-u i radovala im se. Bilo mi je onda fascinantno teatralno mlatarenje rukama ucesnika dok su pricali 
- VenomousV
#1128 Re: kad sam bio mali
joj kako sam ja mrzila sjedniceZoya wrote:Kad sam bila mala pratila sam sjednice na TV-u i radovala im se. Bilo mi je onda fascinantno teatralno mlatarenje rukama ucesnika dok su pricali
zbog toga sto su se desavale u vrijeme kada je trebao biti djeciji program...
-
nookey
#1129 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali mrzio sam utakmice...
Jednom u 7 čekao crtani, kad ono utakmica... Tad sam se isplakao kao nikad...
Jednom u 7 čekao crtani, kad ono utakmica... Tad sam se isplakao kao nikad...
- negativ
#1130 Re: kad sam bio mali
K'o dijete od 4,5 godine odveo rođaka sa Otoke (njemu 5) na sladoled u čaršiju. Znam da nas je po' starog grada tražilo cijela 3 sata. Na kraju se pojavimo nas dvojica kući k'o sretni' i ja fasujem šipku koju i sad pamtim.
K'o dijete od 5 godina popnem se na dunju ispred kuće i na rašljama ispod sebe zapalim vatru, jedva me skinuli.
K'o dijete u osnovnoj dobio 501 leviske (tad je bilo samo rifli, us-top, wranglerki i levisa sa narandžastom markicom na džepu) i raja me prozovu da su dupljak ''ono, kakve su leviske sa dugmadima''? Ja se postidim i kod krojača postavim rajfešlus.
Ima još toga samo da se sjetim...
K'o dijete od 5 godina popnem se na dunju ispred kuće i na rašljama ispod sebe zapalim vatru, jedva me skinuli.
K'o dijete u osnovnoj dobio 501 leviske (tad je bilo samo rifli, us-top, wranglerki i levisa sa narandžastom markicom na džepu) i raja me prozovu da su dupljak ''ono, kakve su leviske sa dugmadima''? Ja se postidim i kod krojača postavim rajfešlus.
Ima još toga samo da se sjetim...
- Kinaski
#1131 Re: kad sam bio mali
jel onaj iz Telemachakuharica wrote:kad sam bila mala (4-5 godina) imala sam izmisljenog prijatelja. zvao se Boško
- mO k3
#1132 Re: kad sam bio mali
kuharica wrote:kad sam bila mala (4-5 godina) imala sam izmisljenog prijatelja. zvao se Boško
- Michun
#1133 Re: kad sam bio mali
jes vala - i na prozoru bila, al' ja je nikad nisam uspjela vidjetiloka.sa wrote:E.kad sam bio mali igrali se po vas dan strele, lukovi, klikeri, guma ma svega nije bilo bitno sad i nevidim djecu na ulici ...... nemaju pojma s igrama. Bilo dobro pravo .... sjećema se crne ruke koja ganja djecu nakon aksama uh brate u svakoj mahali je bila po jedna
- milicija
#1134 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali upao sam sa jabuke u decembru i isao na sivanje uha,
kad sam bio mali nakupio sam kozijih govana u papirnu kesu i dao mami da popije kafu
kad sam bio mali ofarbao sam novo biciklo i nazvao ga lazha...pa je bilo sarena lazha...
Kad sam bio mali svasta sam nesto radio..al tek kad sam porastao sam naisao na ovu temu pa cu nastaviti pisati sto sam radio kad sam bio mali
kad sam bio mali nakupio sam kozijih govana u papirnu kesu i dao mami da popije kafu
kad sam bio mali ofarbao sam novo biciklo i nazvao ga lazha...pa je bilo sarena lazha...
Kad sam bio mali svasta sam nesto radio..al tek kad sam porastao sam naisao na ovu temu pa cu nastaviti pisati sto sam radio kad sam bio mali
- krompir i riza
#1135 Re: kad sam bio mali
milicija wrote:
kad sam bio mali nakupio sam kozijih govana u papirnu kesu i dao mami da popije kafu![]()
- milicija
#1136 Re: kad sam bio mali
Dobio sam doooooooooooobar degenek za to...a sto je najgore jos se trudio i probirao zrna koja su malo ko vishe suha...krompir i riza wrote:milicija wrote:
kad sam bio mali nakupio sam kozijih govana u papirnu kesu i dao mami da popije kafu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
crkoh
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Miris Noci
#1137 Re: kad sam bio mali
Ja sam bila mala dama sa crvenom mašnom u kosi i lakiranim cipelicama 
Nešto nikako ne mogu da izostavim da sam se bila zaljubila u jednog Senada,koji je bio prelijep,ali je imao djevojku,koju nisam podnosila
Nervirala me ta djevojka opasno,pa bih se pred njom pravila važna(a ja petogodišnjakinja) koja drama
Baš sam ga zamišljala kao savršeno biće,kad bih ga vidjela moji mali obraščići bi poprimili crvenu boju,a ja sva lafo ponosna...
Njegovo savršenstvo je "uništio" kad je pao sa motora pa slomio dva zuba..
Nisam ga više mogla voljeti,jer nije više bio savršen,tad je bio krezav.
Gdje bih mogla voljeti krezavog momka,jaaaaoooo
I danas dan ljudi mi to spominju,i uvijek se slatko nasmijem kada se toga sjetim
Nešto nikako ne mogu da izostavim da sam se bila zaljubila u jednog Senada,koji je bio prelijep,ali je imao djevojku,koju nisam podnosila
Nervirala me ta djevojka opasno,pa bih se pred njom pravila važna(a ja petogodišnjakinja) koja drama
Baš sam ga zamišljala kao savršeno biće,kad bih ga vidjela moji mali obraščići bi poprimili crvenu boju,a ja sva lafo ponosna...
Njegovo savršenstvo je "uništio" kad je pao sa motora pa slomio dva zuba..
Nisam ga više mogla voljeti,jer nije više bio savršen,tad je bio krezav.
Gdje bih mogla voljeti krezavog momka,jaaaaoooo
I danas dan ljudi mi to spominju,i uvijek se slatko nasmijem kada se toga sjetim
- krompir i riza
#1138 Re: kad sam bio mali
milicija wrote:Dobio sam doooooooooooobar degenek za to...a sto je najgore jos se trudio i probirao zrna koja su malo ko vishe suha...krompir i riza wrote:milicija wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
crkoh
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- sheilak
#1139 Re: kad sam bio mali
187 wrote:jel onaj iz Telemachakuharica wrote:kad sam bila mala (4-5 godina) imala sam izmisljenog prijatelja. zvao se Boško
-
r_faruk
#1140 Re: kad sam bio mali
uvijek sam lezao ispred radija, odnosno bila je neka linija gorenje, i sva je svijetlila, meni to bilo interesantno, a pored jednog pregidaca bio mali zazor i ja gledam kroz taj zazor unutra u svijetlo i kontam gdje li je bina na kojoj pjevaju ovi ljudi iz linije
htio sam biti programer..........
vezo silk na stepenistu, ljudi se lomili.................pa lomili mene
tukao se svako malo, a kad se humanitarna dijelila redovno............
prijatelj i ja razbijemo stakla na ladi jednog lika kojeg bas nismo gotivili, i odemo mu na vrata i "neko vam razbio staklo", a njegova mama nam se zahvaljuje, kako smo mi fini i to..............
kad sam gledao king konga, molio sestru da me otprati do wc-a, i da ceka ispred vrata..........
redovno se tukao sa sestrom, a poslije je i tata ruzio sto se tuce sa mnom
............
i naravno lopte igr'o svaki dan...
htio sam biti programer..........
vezo silk na stepenistu, ljudi se lomili.................pa lomili mene
tukao se svako malo, a kad se humanitarna dijelila redovno............
prijatelj i ja razbijemo stakla na ladi jednog lika kojeg bas nismo gotivili, i odemo mu na vrata i "neko vam razbio staklo", a njegova mama nam se zahvaljuje, kako smo mi fini i to..............
kad sam gledao king konga, molio sestru da me otprati do wc-a, i da ceka ispred vrata..........
redovno se tukao sa sestrom, a poslije je i tata ruzio sto se tuce sa mnom
i naravno lopte igr'o svaki dan...
-
clansman
#1141 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali, cekao sam svoje nove dvije sestre da dodju sa mamom i babom iz bolnice.
kad sam bio mali vristao sam kad je pala prva granata na Tesanj, pa me komsija koji je prolazio putem pokupio i ubacio u moju garazu
kad sam bio mali, komsiluk se sabirao kod nas u garazi jer je, kao, bilo najsigurnije, pa nas je po 15 spavalo tu, igralo se karti itd.
kad sam bio mali mislio sam da malo ljudi zive u radio prijemniku, i da svaki "bitniji" insan ima dublera, koji isto misli kao on, i koji govori tacno ono sto bi i "original" rekao, pa je problem nastao kad sam skontao da proizvodjaci radio prijemnika nisu znali ko ce biti bitan kad se.... ma joj komplikovano pravo, al mi je na kraju neko rekao da mali ljudi definitivno ne zive u radio prijemnicima...
jednom sam zaspao prije crtica u 7 sati, pa me probudila cika i vriska jer je dok sam ja spavao na Tesanj pala Luna, po kojoj su mojoj najmladjoj sestri koja se te godine rodila i dali nadimak "Luna", a mene nije probudila.
jednom su roditelji bili na spratu, pocelo granatiranje i jedna granata pukne bas blizu i popucaju svi prozori, a Luna je bila jako mala, mislim da se te godine i rodila, roditelji su mislili da niko od nas nije prezivio, a kad su uletili u stan vidjeli su da sam ja polegao po maloj sestri da joj staklo ne nasteti (ovo mi je mama pricala)...
ima toga jos, pa cu mozda pisati kad mi ne bude mrsko...
kad sam bio mali vristao sam kad je pala prva granata na Tesanj, pa me komsija koji je prolazio putem pokupio i ubacio u moju garazu
kad sam bio mali, komsiluk se sabirao kod nas u garazi jer je, kao, bilo najsigurnije, pa nas je po 15 spavalo tu, igralo se karti itd.
kad sam bio mali mislio sam da malo ljudi zive u radio prijemniku, i da svaki "bitniji" insan ima dublera, koji isto misli kao on, i koji govori tacno ono sto bi i "original" rekao, pa je problem nastao kad sam skontao da proizvodjaci radio prijemnika nisu znali ko ce biti bitan kad se.... ma joj komplikovano pravo, al mi je na kraju neko rekao da mali ljudi definitivno ne zive u radio prijemnicima...
jednom sam zaspao prije crtica u 7 sati, pa me probudila cika i vriska jer je dok sam ja spavao na Tesanj pala Luna, po kojoj su mojoj najmladjoj sestri koja se te godine rodila i dali nadimak "Luna", a mene nije probudila.
jednom su roditelji bili na spratu, pocelo granatiranje i jedna granata pukne bas blizu i popucaju svi prozori, a Luna je bila jako mala, mislim da se te godine i rodila, roditelji su mislili da niko od nas nije prezivio, a kad su uletili u stan vidjeli su da sam ja polegao po maloj sestri da joj staklo ne nasteti (ovo mi je mama pricala)...
ima toga jos, pa cu mozda pisati kad mi ne bude mrsko...
- milicija
#1142 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali zavezao sam mladjeg brata lisicama policijskim za WC solju i otisao se igrat jer je on vazda bio priljepak!
kad sam se vratio nakon 4 sata zatekao sam izvaljenu solju, kais vojni i brata kako place sa roditeljima..
od tada sam se prestao igrati sa lisicama...
kad sam bio mali bio sam
, mada sada kad sam i veliki opet sam isti ostao isti
Kad sam bio mali mama mi je govorila sine nemoj se pravit mutav mozes takav i ostati, i danas dan ne znam da li sam ostao takav :=)
kad sam se vratio nakon 4 sata zatekao sam izvaljenu solju, kais vojni i brata kako place sa roditeljima..
od tada sam se prestao igrati sa lisicama...
kad sam bio mali bio sam
Kad sam bio mali mama mi je govorila sine nemoj se pravit mutav mozes takav i ostati, i danas dan ne znam da li sam ostao takav :=)
- milicija
#1143 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali vezao sam balvane za kuku od auta isped kafane u kojoj su pili pijachari..pa kad pijani krenu kuci ponesu i naramak drva odmah da imaju ujutro kad se probude za potpale 
Kad sam bio mali vezao sam sajle izmedju bandera pa sam se smijao poderanim koljenima i ljudima kako lete u zraku izmedju bandera jer nije bilo struje u ratu
Kad sam bio mali... dobro je bilo da me nije niko ubio do sada
Kad sam bio mali vezao sam sajle izmedju bandera pa sam se smijao poderanim koljenima i ljudima kako lete u zraku izmedju bandera jer nije bilo struje u ratu
Kad sam bio mali... dobro je bilo da me nije niko ubio do sada
-
r_faruk
#1144 Re: kad sam bio mali
.............jeo sam vegetu,
, odem do kuhinje i maznem kasiku vegete................ ne znam ni ja sto.....
- milicija
#1145 Re: kad sam bio mali
Meni je fasada nesto bila merak...a znam i puno djece kome je ista bila opsesijar_faruk wrote:.............jeo sam vegetu,, odem do kuhinje i maznem kasiku vegete................ ne znam ni ja sto.....
- swirl
#1146 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala zivjela sam preko puta stare RTV, i nakon svake pjesme na radiju cekala na prozoru da izadje pjevac koji ju je pjevao...
Kad sam bila mala san mi je bio da vozim trolejbuse, i redovno sam isla poslije skole sa rajom da gledam trolejbuse koji su bili parkirani u drugom tunelu na Ciglanama
Kad sam bila mala, bila sam opcinjena Titom i partizanima, do te mjere, da kad je bio Eurosong 1982, mama je navijala za njemacku pjesmu, a ja sam sva uplakana rekla da vise vole Hitlera i svabe, nego Tita i partizane...
Kad sam bila mala bila sam fascinirana cigarama, i kad mi je bilo 5 godina ukrala mami Kent i pusila iza kuce, mama tata i dajdza stajali da ih ne vidim, i padali od sege, to sam tek puno kasnije saznala
Kad sam bila mala jela sam karmine i germu
Kad sam bila mala opsesija mi je bilo igranje gume, tj. prstica, i meni i mojim drugaricama, a komsija bio direktor Kljuc-Sik, samo dragi Bog zna sta nam je gume donosio...
Kad sam bila mala, prepadali su me sa vagarom, koji je vagao ljude na zidicu preko puta Predsjednistva, bas je izgledao nekako
Kad sam bila mala i isla u obdaniste, glavna furka nam je bilo da za vrijeme rucka pljujemo u svoje tanjire sa jelom, da ne daj Boze neko drugi tu ne bi sjeo
uzas
itd itd
Kad sam bila mala san mi je bio da vozim trolejbuse, i redovno sam isla poslije skole sa rajom da gledam trolejbuse koji su bili parkirani u drugom tunelu na Ciglanama
Kad sam bila mala, bila sam opcinjena Titom i partizanima, do te mjere, da kad je bio Eurosong 1982, mama je navijala za njemacku pjesmu, a ja sam sva uplakana rekla da vise vole Hitlera i svabe, nego Tita i partizane...
Kad sam bila mala bila sam fascinirana cigarama, i kad mi je bilo 5 godina ukrala mami Kent i pusila iza kuce, mama tata i dajdza stajali da ih ne vidim, i padali od sege, to sam tek puno kasnije saznala
Kad sam bila mala jela sam karmine i germu
Kad sam bila mala opsesija mi je bilo igranje gume, tj. prstica, i meni i mojim drugaricama, a komsija bio direktor Kljuc-Sik, samo dragi Bog zna sta nam je gume donosio...
Kad sam bila mala, prepadali su me sa vagarom, koji je vagao ljude na zidicu preko puta Predsjednistva, bas je izgledao nekako
Kad sam bila mala i isla u obdaniste, glavna furka nam je bilo da za vrijeme rucka pljujemo u svoje tanjire sa jelom, da ne daj Boze neko drugi tu ne bi sjeo
itd itd
-
1906
#1147 Re: kad sam bio mali
swirl wrote: Kad sam bila mala i isla u obdaniste, glavna furka nam je bilo da za vrijeme rucka pljujemo u svoje tanjire sa jelom, da ne daj Boze neko drugi tu ne bi sjeouzas
![]()
itd itd
-
clansman
#1148 Re: kad sam bio mali
jeo sam i ja vegetu, i secer kocku, i kafu u zrnu...
- sheilak
#1149 Re: kad sam bio mali
to smo svi radili- pogotovo kad je bio puding.1906 wrote:swirl wrote: Kad sam bila mala i isla u obdaniste, glavna furka nam je bilo da za vrijeme rucka pljujemo u svoje tanjire sa jelom, da ne daj Boze neko drugi tu ne bi sjeouzas
![]()
itd itd
![]()
- swirl
#1150 Re: kad sam bio mali
Mi smo to vise praktikovali sa supomsheilak wrote:to smo svi radili- pogotovo kad je bio puding.1906 wrote:swirl wrote: Kad sam bila mala i isla u obdaniste, glavna furka nam je bilo da za vrijeme rucka pljujemo u svoje tanjire sa jelom, da ne daj Boze neko drugi tu ne bi sjeouzas
![]()
itd itd
![]()