da omekša salatu...Bloo wrote:odakle hidrogen u maslinovom ulju?
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- yellow cat
#1126 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- Bloo
- Globalna šefica
#1127 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
yellow cat wrote:da omekša salatu...Bloo wrote:odakle hidrogen u maslinovom ulju?
blanširanje salate
- yellow cat
#1128 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pravo da ti kažem, meni ga žao stavljati na kosu..Bloo wrote:yellow cat wrote:da omekša salatu...Bloo wrote:odakle hidrogen u maslinovom ulju?![]()
![]()
![]()
blanširanje salatebukvalno
kako sam škrta..
- Bloo
- Globalna šefica
#1129 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
mene interesuje postoji li neka tekucina da se skine sva postojeca farba sa kose?
-
zamzija
#1130 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kontam ja tebe to je zaista super stvar i pohvalna, pogotovo što nije štetna prirodna je.alica.k wrote:bas suprotno zamzija, maslonovo ulje isto ima neki faktor hidrogena u sebi. treba biti extra djevicansko nerafinirano i te stvari
pazi, maslinovo ulje, med, cimet sve sadrze tu komponentu hidrogen peroxida u sebi. teoretski, ti mozes kuci napraviti farbu za kosu bilo koje boje, ALI fazon je sto moras biti uporan i stavljati to vise puta za razliku od hemijske farbe koja ti odmah oboji kosu. to je minus. plus je sto nema hemije u tome.
znaci, ako hoces plavu kosu, stavis sve ovo, plus kamilica, moze i rabarbara(korijen), djumbir...
ako hoces smedju, najbolji efekat u sve ovo staviti kafe. moze jos i ljuske od oraha ili prokuhano (mislim svjeze) lisce oraha.
ako hoces crvenu nijansu, u sve ovo stavis crvene paprike (zacin), sipurak il sta ja znam. umjesto vode koristis crveno vino.
ima tih nacina mali milion, fazon je da treba duze vremena nego hemijska farba da djeluje ali rezultati su itekako moguci.
ali je isto tako jako pipavo, i mora se potrefiti tačan omjer isto tako ravnomjerno i više puta stavljati na kosu, i ne smije se pogriješiti. dakle ko zna s tim raditi super. ja se ne bih usudila, jer bih nešto pogrešno napravila a time uništila svoju kosu. tako da se radije prepuštam frizeru 3 puta godišnje i hemiji jer znam da će mi biti okej
- alica.k
#1131 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma ne, mislila sam da ima efekat hidrogen peroxida (ja to zovem samo hidrogen btw).Bloo wrote:jesi ti mislila na H2O2 - hidrogen peroksid tj. onaj sto kupujemo u bocici ili na najobicniji H - hidrogen jer postoji posutpak hidrogenizacije maslinovog ulja ali to nema veze sa H2O2?
zagrijano maslinovo ulje u sebi sadrzi neke kiseline koje imaju efekat posvjetljavanja kose. to mi je rekla frizerka kad sam se ofarbala u pretamnu smedju boju, pa sam stavljala zagrijano maslinovo da posvijetli i imalo je efekta. ali sa limunovim sokom.
ali pranje kose deterdzentom za sudje ima isti efekat .
zamzija, ovaj proces moze toliko dugo trajati da ne mozes pogrijesiti.
nije to sad, stavis hrpu cimeta na kosu i sutra si plav. nego sve malo po malo, i tako imas kontrolu nijanse.
Last edited by alica.k on 10/04/2011 00:26, edited 1 time in total.
- yellow cat
#1132 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
mislim da bi to bilo isuviše bolno..Bloo wrote:mene interesuje postoji li neka tekucina da se skine sva postojeca farba sa kose?
- alica.k
#1133 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
domestosyellow cat wrote:mislim da bi to bilo isuviše bolno..Bloo wrote:mene interesuje postoji li neka tekucina da se skine sva postojeca farba sa kose?
-
zamzija
#1134 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
zamzija, ovaj proces moze toliko dugo trajati da ne mozes pogrijesiti.
nije to sad, stavis hrpu cimeta na kosu i sutra si plav. nego sve malo po malo, i tako imas kontrolu nijanse.[/quote]
Osim ako imaš crvenog pigmenta onda si nandžarast
Ma ne znam ja stavljat pramenove i to na cijelu kosu, mojoj frizerki treba sat i po vremena umre žena dok ih stavi gusta i duga kosa
Ne bih se stvarno usudila
Čuj od detrdženta za suđe svijetli kosa
nije to sad, stavis hrpu cimeta na kosu i sutra si plav. nego sve malo po malo, i tako imas kontrolu nijanse.[/quote]
Osim ako imaš crvenog pigmenta onda si nandžarast
Ma ne znam ja stavljat pramenove i to na cijelu kosu, mojoj frizerki treba sat i po vremena umre žena dok ih stavi gusta i duga kosa
Čuj od detrdženta za suđe svijetli kosa
- Bloo
- Globalna šefica
#1135 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alica.k wrote:domestosyellow cat wrote:mislim da bi to bilo isuviše bolno..Bloo wrote:mene interesuje postoji li neka tekucina da se skine sva postojeca farba sa kose?
ne reci mi dvaput
ja se cudim sto mi kosa do sada nije otpala sta joj radim
pokusavam da se rijesim ove teget crne
ne da mi se pustat da naraste
- alica.k
#1136 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ne svijetli, ispira se farba
i treba dobar regenerator poslije.
kad su mi ukinuli palette cokoladno smedju uzela sam neku drugu koja je ispala skroz tamnija pa sam je morala skidati...a nisam htjela da mi stavlja onaj skidac na kosu. i onda je rekla da stavim maslinovo ulje vruce, a ako ono ne uspije onda da operem deterdzentom za sudje :S
a ja probala oboje jer me zanimalo hoce li uspjet
kad su mi ukinuli palette cokoladno smedju uzela sam neku drugu koja je ispala skroz tamnija pa sam je morala skidati...a nisam htjela da mi stavlja onaj skidac na kosu. i onda je rekla da stavim maslinovo ulje vruce, a ako ono ne uspije onda da operem deterdzentom za sudje :S
a ja probala oboje jer me zanimalo hoce li uspjet
- alica.k
#1137 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ti ko moja sestra...i ona je bila svih duginih boja.Bloo wrote:![]()
![]()
ne reci mi dvaput
ja se cudim sto mi kosa do sada nije otpala sta joj radim
pokusavam da se rijesim ove teget crneispod sam obajhano plava
a nekad bila lila i crvena
pa zelena
pa narandzasta
ne da mi se pustat da narastepa da isisam crnu
al crnu ces slabo cime uspjeti skinuti...osim bas onim specijaliziranim skidacima boje. ima to u salonima. kaze meni moja frizerka da nije toliko stetno..sta ja znam.
- Bloo
- Globalna šefica
#1138 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alica.k wrote:
ti ko moja sestra...i ona je bila svih duginih boja.
al crnu ces slabo cime uspjeti skinuti...osim bas onim specijaliziranim skidacima boje. ima to u salonima. kaze meni moja frizerka da nije toliko stetno..sta ja znam.
ako nije otpala od dva uzastoplna blajhanja, pa farbanja u skandinavski plavu nece ni od tog skidaca
a da ja ipak sa domestosom probam?
gdje ti je frizerka?
- alica.k
#1139 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
na kovacicima
i evo za maslinovo ulje

i evo za maslinovo ulje
znaci posvjetljava kosuPeroxide value 20 (virgin)
10 (refined and pomace)
-
zamzija
#1140 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Koliko sam ja čitala, najbolje se "vraća" stara boja ako se oboji u prirodnu - prema tjemenu i izrastku i onda pusti da raste, i s vremena na vrijeme ako treba se preboji da se ujednači boja dok ne naraste prirodna
- Bloo
- Globalna šefica
#1141 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
zamzija wrote:Koliko sam ja čitala, najbolje se "vraća" stara boja ako se oboji u prirodnu - prema tjemenu i izrastku i onda pusti da raste, i s vremena na vrijeme ako treba se preboji da se ujednači boja dok ne naraste prirodna
nemam ja strpljenja
- alica.k
#1142 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ne mozes prefarbat crnu da si tito. a i dosta puta ako ofarbas u svoju kao prirodnu boju izadje neka skroz peta jer djeluje i boja koja je vec na kosi. to je jako tesko sam uraditi...a i frizeri cesce pribjegavaju blans+boja metodi nego da eksperimentisu sa nijansama da se dobije prirodna boja.
a ja nisam nikad nasla farbu boje koja je moja prirodna a to je neka crvenkasto smedjkasto sucmurasto siva.
a ja nisam nikad nasla farbu boje koja je moja prirodna a to je neka crvenkasto smedjkasto sucmurasto siva.
- Bloo
- Globalna šefica
#1143 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alica.k wrote:ne mozes prefarbat crnu da si tito. a i dosta puta ako ofarbas u svoju kao prirodnu boju izadje neka skroz peta jer djeluje i boja koja je vec na kosi. to je jako tesko sam uraditi...a i frizeri cesce pribjegavaju blans+boja metodi nego da eksperimentisu sa nijansama da se dobije prirodna boja.
izgleda da mi samo blajhanje preostaje
- alica.k
#1144 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a eto znam kad smo zadnji put bile kod nje, sestra je govorila oce u barbie rozu da se farba za exita al odma kasnije ima ispite i kako ce joj to skinut. i ona je spomenula taj skidac i da kao ne steti uopste kosi, a boja izadje neka svijetlo plava...
pitacu je jos pa cu ti javiti ako hoces.
- Bloo
- Globalna šefica
#1145 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alica.k wrote:a eto znam kad smo zadnji put bile kod nje, sestra je govorila oce u barbie rozu da se farba za exita al odma kasnije ima ispite i kako ce joj to skinut. i ona je spomenula taj skidac i da kao ne steti uopste kosi, a boja izadje neka svijetlo plava...
ako stvarno radi
- Lady Saray
#1146 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jel ko koristio syoss boje i sampone/regeneratore?
http://www.syoss.de/
http://www.syoss.de/
- VenomousV
#1147 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pa nisu jos dosle syoss farbe kod nas... ili jesu?? 
- Cholina_Lokica
#1148 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Rekose mi da samponi imaju, e sad za farbe ne znamVenomousV wrote:pa nisu jos dosle syoss farbe kod nas... ili jesu??
- alica.k
#1149 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma necu se vise farbat, a i wella je p&g a oni testiraju na zivotinjama (iako wella tvrdi da oni ne testiraju).
cekam jos uvijek da im ponovo dodje caca brun u lush.
cekam jos uvijek da im ponovo dodje caca brun u lush.
- Ljuska_u_BaklaFi
#1150 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam kosu i to je sve sto cu reci
a sto se tice tog brzog ispiranja farbe...pravo brzo je isperem (iako ne bih htjela) samponom u koji dodam pantenol rastvor. Inace kupim sampon od koprive u koji stavim flasicu pantenol rastvora, AD kapi i ampule B vitamina Beviplex. Uvijek time perem kosu da bi ojacala dlaku koju farbam ali to dosta brzo i ispire farbu, i nije mi pretjerano zao