Cuj ne pise, pa svi pisu barca igra fudbal 22 stoljeca, igraju fudbal buducnosti.Bodovni zaostatak ostalih za realom i barcom iz prosle sezone sve govori o jacini ostalih, nesto ka talijani poslija calcopolia. A Englezi mi i idu na zivce s tim dizanjem lige, mada jest trenutno najjaca al i oni opadaju. Pa za razliku od barce inter je izbacio prvaka engleske chelsea, barcu i prvaka njemacke bayern. I bayern je izbacio man utd lion reala npr. Ja samo kazem da barca prosle godine u LP nije imala jakog protivnika do intera i tu im je bio kraj. Vidjecemo ove godine, mada ja ne osporavam da su medju najjacim timovima na svijetu.Plavih_11 wrote:Ko kaze da je Barsa najbolji tim na svijetu? Gdje si ti to procitao? Moze se reci da igraju najljepsi fudbal za oko ili da su, trenutno, medju najjacim ekipama na svijetu.C'è solo l'Inter wrote:Meni stvarno nije jasno sto ljudi toliko dizu barcelonu, jesu ubili reala neki dan svaka cast, al govorit da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno.
Spanska liga je smece, njemacka liga je smece, francuska liga je smece a i italijanska ide sa njima u to smece. Ostadose nam samo Englezi koji su najbolji, najjaci, najtrofejniji pa ne bi bilo lose da se odvoje i da igraju samo domacu ligu a da se mane igranja u Evropi jer tamo igraju ekipe iz smetljarskih liga.C'è solo l'Inter wrote:Spanska liga je trenutno smece, imaju 2 tima da valjaju ostali su 3 klase ispod njih.
Zar su Villareal i Valencia tri klase ispod Reala i Barse?
C'è solo l'Inter wrote:Barcelona je u zadnjih godinu dana imale 2 ozbiljne utakmice, polufinale sa interom, i svi znaju sta je bilo.
Pretpostavljam da su drugi timovi igrali vise "ozbiljnih" utakmica i da su pokazali snagu u tim utakmicama.
To bi ti bilo isto ko kad bi neko rekao da mu ide na zivce Engleska liga jer su mu ogadili oni koji je dizu kao najbolju ligu svijeta ...C'è solo l'Inter wrote:Barcelona mi je prije bila simpaticna, al sad mi idu na zivce i to uglavnom zbog njihovog dizanja u zvijezde od likova koji su pogledali 10-tak tekmi u zivotu.
el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
C'è solo l'Inter
#1126 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
-
5 0 5
#1128 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Dobro jutro Trnoružice. Jesi se naspavala?C'è solo l'Inter wrote:...da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno.
-
sinkaspud
#1129 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Normalno da su Valencia,Viljareal i Atletico 3 klase ispod isto ko sto su ostali skotski timovi daleko iza Celtica i Rangersa, Primera je jaca verzija Skotske lige.
-
Ali_G
#1130 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma sektasi:) od ovih 11 Barcinih ja mislim da nije bilo boljih na svijetu:D
46 stranica ispisano za par dana, a na "Euro2012" za skoro 3 mj 60:))))
46 stranica ispisano za par dana, a na "Euro2012" za skoro 3 mj 60:))))
-
Omerovim_Koracima
#1131 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
A da nije inter najaci tim na sivjetu
e stvarno rovokopaca ovdje ima drama. Ko igra bolji fudbal od Barcelone? u zadnjih 5 godina 2 osvojili LP i igrali polufinale? Neko,nesto?. Cao,cao.
e stvarno rovokopaca ovdje ima drama. Ko igra bolji fudbal od Barcelone? u zadnjih 5 godina 2 osvojili LP i igrali polufinale? Neko,nesto?. Cao,cao.
-
sinkaspud
#1132 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Svi znamo kako su osvojili te 2 LP, i buduce generacije ce da vide kakva je to skupina lopova gurana od sudija.Omerovim_Koracima wrote:A da nije inter najaci tim na sivjetu![]()
![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
-
Omerovim_Koracima
#1134 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
I oba naslova osvojili zamisli,pobjedivsi,engleske klubove. ono ŠŠŠŠ. Znamo kako je real osvajo naslova. kraljevske
.al sve 5

-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#1135 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Almeida: Dolazak u Real Madrid? Nemam riječi
Teža ozljeda Gonzala Higuaina, koja će ga na neodređeno, ali dulje vrijeme, ostaviti izvan travnjaka, nagnala je Real Madrid da pod hitno, tijekom ovog siječnja, u momčad dovede nova kvalitetna napadačka pojačanja...
Trenutačno, kako po pisanju njemačkih medija (Bild) tako i španjolskih medija, najjača Realova opcija je 26-godišnji portugalski napadač Hugo Almeida, koji je od 2007. godine član bremenskog Werdera. Fantastični igrač glavom u posljednje se vrijeme spominjao kao moguće pojačanje Juventusa, Lazija, Sportinga i Porta, no ponuda Real Madrida je ono zbog čega je Almeida ostao "bez riječi".
- Ne mogu vjerovati da postoji mogućnost mog dolaska u Real. To je najveći svjetski klub i moj najdraži, tamo radi najbolji trener na svijetu, a za njega igraju najbolji svjetski nogometaši. Stvarno nemam prave riječi da opišem svoje osjećaje - rekao je Almeida.
Igrač s Werderom ima valjani ugovor do isteka ove sezone.
- Ispunio bi mi se san. Znam da su klubovi u pregovorima i čekam rasplet - završio je portugalski reprezentativac koji je tijekom 13 Bundesligaških nastupa ove sezone postigao čak devet pogodaka.
lijepi strah
Teža ozljeda Gonzala Higuaina, koja će ga na neodređeno, ali dulje vrijeme, ostaviti izvan travnjaka, nagnala je Real Madrid da pod hitno, tijekom ovog siječnja, u momčad dovede nova kvalitetna napadačka pojačanja...
Trenutačno, kako po pisanju njemačkih medija (Bild) tako i španjolskih medija, najjača Realova opcija je 26-godišnji portugalski napadač Hugo Almeida, koji je od 2007. godine član bremenskog Werdera. Fantastični igrač glavom u posljednje se vrijeme spominjao kao moguće pojačanje Juventusa, Lazija, Sportinga i Porta, no ponuda Real Madrida je ono zbog čega je Almeida ostao "bez riječi".
- Ne mogu vjerovati da postoji mogućnost mog dolaska u Real. To je najveći svjetski klub i moj najdraži, tamo radi najbolji trener na svijetu, a za njega igraju najbolji svjetski nogometaši. Stvarno nemam prave riječi da opišem svoje osjećaje - rekao je Almeida.
Igrač s Werderom ima valjani ugovor do isteka ove sezone.
- Ispunio bi mi se san. Znam da su klubovi u pregovorima i čekam rasplet - završio je portugalski reprezentativac koji je tijekom 13 Bundesligaških nastupa ove sezone postigao čak devet pogodaka.
lijepi strah
-
C'è solo l'Inter
#1136 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Nisam ja rekao da je inter najjaci, prosle sezone su bili najbolji. Cuj ko igra bolji fudbal, nije mi jasno kako ljudi ne kontaju da na svijetu nema 30 xavia 30 messia 30 iniesti pa da se rasporede po drugim klubovima pa da svi igraju ko barca. Ima po jedan i igraju zajedno u barci i oni su madjionicari, al prosle godine je taj tim naletio na inter koji nema tih madjionicar ali imaju fenomenalne defanzivce na sredini koji su zaustavili barcu i zasluzeno prosli. Svaki tim igra na svoj nacin, kako mu najvise odgovara, isto kao sto inter ne moze igrati kao barca ni barca ne moze nikada igrati kao inter.Omerovim_Koracima wrote:A da nije inter najaci tim na sivjetu![]()
![]()
![]()
![]()
- respo
#1137 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
a ti izgleda pogledao samo dvije utakmice barce el clasico i polufinale s interomC'è solo l'Inter wrote:Meni stvarno nije jasno sto ljudi toliko dizu barcelonu, jesu ubili reala neki dan svaka cast, al govorit da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno. Spanska liga je trenutno smece, imaju 2 tima da valjaju ostali su 3 klase ispod njih. Barcelona je u zadnjih godinu dana imale 2 ozbiljne utakmice, polufinale sa interom, i svi znaju sta je bilo.
Barcelona mi je prije bila simpaticna, al sad mi idu na zivce i to uglavnom zbog njihovog dizanja u zvijezde od likova koji su pogledali 10-tak tekmi u zivotu. Kad covjek cita pojedine komentare pomislio bi da barcini igraci igraju za kruske i iz ljubavi a da su svi ostali placenici.
- Better Man
#1138 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
I 2006 i 2009 godine u polufinalu su sudije pogurale Barcelonu do finala. Ove godine ih nisu mogli pogurati, kao ni 2008 godine kad im je Paul Scholes opalio bombu. I da dodam da je je lako biti veliki u Španiji kad imaš talašika protivnike. Prvi ozbiljniji klub u Evropi će ih demolirati, a to je prošle godine uradio Inter. Još ću spomenuti Leverpool koji stara boljka Barcelone. Izbacili ih u Kupu Uefa i u Ligi prvaka.Omerovim_Koracima wrote:I oba naslova osvojili zamisli,pobjedivsi,engleske klubove. ono ŠŠŠŠ. Znamo kako je real osvajo naslova. kraljevske.al sve 5
![]()
Last edited by Better Man on 01/12/2010 14:57, edited 2 times in total.
-
C'è solo l'Inter
#1139 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
E svaka im cast kad su mogli pobjedit osasunu, malagu i ostale mejtove, mislim nisu oni krivi sto su ostali u ligi slabi, al nemaju ozbiljnih utakmica i zato me ne bi zacudilo da ih opet iz LP izbaci neka ozbiljnija ekipa kao chelsea. Prosle sezone u LP izbacili stuttgart (njih bi izbacila moje ekipa sa terminarespo wrote:a ti izgleda pogledao samo dvije utakmice barce el clasico i polufinale s interomC'è solo l'Inter wrote:Meni stvarno nije jasno sto ljudi toliko dizu barcelonu, jesu ubili reala neki dan svaka cast, al govorit da su najbolji tim na svijetu na osnovu jedne utakmice je smijesno. Spanska liga je trenutno smece, imaju 2 tima da valjaju ostali su 3 klase ispod njih. Barcelona je u zadnjih godinu dana imale 2 ozbiljne utakmice, polufinale sa interom, i svi znaju sta je bilo.
Barcelona mi je prije bila simpaticna, al sad mi idu na zivce i to uglavnom zbog njihovog dizanja u zvijezde od likova koji su pogledali 10-tak tekmi u zivotu. Kad covjek cita pojedine komentare pomislio bi da barcini igraci igraju za kruske i iz ljubavi a da su svi ostali placenici.
- ultima_palabra
#1140 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa dobro, ali recimo u Seriji A vodi prestarjeli Milan sa kojim se Madrid poigravao 
-
C'è solo l'Inter
#1141 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa dobro, i barca se u grupnoj fazi prosle sezone poigravala sa interom paultima_palabra wrote:Pa dobro, ali recimo u Seriji A vodi prestarjeli Milan sa kojim se Madrid poigravao
- Charuga
- Globalni moderator
#1142 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Sukob igrača i trenera Real Madrida
DIARRA REKAO „NE“ MOURINHU I ODBIO UĆI U IGRU!
Nekakav kratki video se moze naci na IZVORU ali pitanje je uopste sta su njih dvojica pricala.
Nekakav kratki video se moze naci na IZVORU ali pitanje je uopste sta su njih dvojica pricala.
-
hau jes no
#1143 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
a šestoplasirani tim serie a je prvak evrope koji je izbacio barcelonu prije par mjeseci a koja je pobjedila 5-0 real madridultima_palabra wrote:Pa dobro, ali recimo u Seriji A vodi prestarjeli Milan sa kojim se Madrid poigravao
-
UnitedForce
#1144 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kad spominjes engleski fudbal na neodgovarajucoj temi ,pogrijesio si kad si napisao da je to vrijeme vrhunac engleskog nogometa,vrhunac je bio 1966 osvajanje svjetskog prvenstva Engleske i 1968 osvajanje tadasnje lige sampiona Manchester united ( prvi englesko klub koji je to ucinio). Procitaj malo vise pa diskitujBetter Man wrote:Kad već si spomenu Bayern i taj period, trebao si da spomeneš i Liverpool koji je od 1976 ili 1977 harao Evropom sve do 1985 i finala tadašnjeg Kupa šampiona protiv Juventusa. Tu su se (mislim u tom periodu) ubacili i Nothingan Forest sa dvije titule i Aston Villa sa jednom titulom Kupa šampiona. To je bio period apsolutne dominacije Engleskog klupskog nogometa u Evropi. Jedini klub koji je uspio osvojiti u tom periodu Kup šampiona, a da nije iz Engleske je Njemačka Borusia M.Jack Be Nimble wrote:Mourinho nije smio da podstavi istu taktiku kao sto je uradio sa Inter. Ne bi vise bio trener pa makar Real i pobjedio. On se nadao da njegovi igraci mogu igrati Barcelonovu igru i uzeti ih na kontru. Naravno zezno se i to je sam priznao na pocetku drugog poluvremena. Kada je izbacio Ozila, to je bio pokusaj da sacuva glavu. Ali ni to nije pomoglo.ultima_palabra wrote:
Joj ko sve može pisati o fudbaluŠta kaže, postavio istu taktiku
![]()
Evo Jesenkoviću nauči nešto... greška je bila postaviti visoku odbranu, a vezni red ostao blizu njih i nije radio presing. Xabi i Khedira nisu previše brzi igrači, a nisu imali podršku od četvorice navalnih igrača, tako da su brzo ispadali iz igre i Barca je dolazila u situacije da može odigrati loptu u prostor, stoperima je u tim situacijama teško svaki put postaviti ofsajd zamku kako treba i onda nastupa katastrofa...
Protiv Barce se može igrati na dva načina, prvi je onaj koji je primjenjivao Hiddink i sam Mourinho, znači strogi bunker sa odbranom koja igra "u krilu golmana". Drugi je onaj koji je igrao Pellegrini prošle sezone, a i još par ekipa (Stuttgart odigrao odličnu utakmicu kući u CL)... znači odgovor istom mjerom, visoka odbrana i pritisak po cijelom terenu, pa ko se prije umoriTu se onda stvori situacija da je 20 igrača na prostoru od 40tak metara, tu je i Barcinim majstorima teško naći prostor. Naravno, u zavisnosti od rezultata ove dvije taktike se mogu kombinirati
Sve u svemu, trebamo da budemo sretni sto smo imali priliki gledati Barsu u takvom izdanju. Necu reci da su najbolji ikada ali zasluzili su svoje mjesto u ovoj grupi
Brazil 1970
Ajax 1970-74
Bayern 1975-79
Milan 88-92
- Charuga
- Globalni moderator
#1145 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Prosao je veliki spanski derbi i sad se moze i ova tema usrati kao sto su i mnoge druge .. 
- ultima_palabra
#1146 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma ja, to samo pokazuje da ne treba donositi zaključke na osnovu 1-2 rezultatahau jes no wrote:a šestoplasirani tim serie a je prvak evrope koji je izbacio barcelonu prije par mjeseci a koja je pobjedila 5-0 real madridultima_palabra wrote:Pa dobro, ali recimo u Seriji A vodi prestarjeli Milan sa kojim se Madrid poigravao![]()
- Obuca9
#1147 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Čisto sumnjam da bi Mourinho ovako reagovao da je ovo bila rasprava oko ulaska u igru.Plavih_11 wrote:Sukob igrača i trenera Real Madrida
- Charuga
- Globalni moderator
#1148 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Da, zato sam i napisao da je pitanje o cemu su raspravljali. Novinari ko novinari, samo neke "ekskluzive".hz__semir wrote:Čisto sumnjam da bi Mourinho ovako reagovao da je ovo bila rasprava oko ulaska u igru.Plavih_11 wrote:Sukob igrača i trenera Real Madrida
- fedor
#1149 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Rekao mu Diarra:"Debilu jedan, trebao sam ranije ući u igru"Plavih_11 wrote:Da, zato sam i napisao da je pitanje o cemu su raspravljali. Novinari ko novinari, samo neke "ekskluzive".hz__semir wrote:Čisto sumnjam da bi Mourinho ovako reagovao da je ovo bila rasprava oko ulaska u igru.Plavih_11 wrote:Sukob igrača i trenera Real Madrida
-
LSD
#1150 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa i Premiership je isto malo jaca verzija škotkse lige...samo Man.Utd i Čelzi nešto vrijede i uzimaju titule dok su ostali tu sporedni akteri koji samo nijemo posmatraju kako se ova dva tima iživljavaju nad nejakim protivnicima. Kakva je to liga u kojoj Čelzi nalupa Wigan 8-0 , to je cirkus liga.sinkaspud wrote:Normalno da su Valencia,Viljareal i Atletico 3 klase ispod isto ko sto su ostali skotski timovi daleko iza Celtica i Rangersa, Primera je jaca verzija Skotske lige.
Samo pogledaj ko su šamioni i da samo dva tima osvajuju (smijenjuju se) titule zadnjih 10 godina i bice ti sve jasno....s tim da je Primera dosta jaca od Premiershipa.