Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Karabaja

#1126 Re: Renault Megane all about

Post by Karabaja »

veliki_ah wrote:Raja, jel moze pomoc:

Koliko košta osnovni pregled pri kupovini polovnog auta u ovlastenom servisu?

I koliko kostaju mali i veliki servis za megane III?
Prije 2,5 godina kod Haliovića - 1 radni sat, tj. oko 25 KM
iSwagga

#1127 Re: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

veliki_ah wrote:Raja, jel moze pomoc:

Koliko košta osnovni pregled pri kupovini polovnog auta u ovlastenom servisu?

I koliko kostaju mali i veliki servis za megane III?
Meni je Bunjo 30 KM naplatio
Barlow

#1128 Re: Renault Megane all about

Post by Barlow »

johntra wrote:
Barlow wrote:e raja, pozdrav

ovako - nedavno sam kupio Renault Megane 2003; 1.9 dci. Za par dana me je pocela zajebavati kartica, tacnije, tipke za otkljucavanje i zakljucavanje. Promijenio sam bateriju, ali mi se kasnije desila ista zajebancija. Nekad moram par puta pritisnuti dugme na kartici da otkljucam, ili zakljucam, dodje mi da je tresnem od zemlju :)

Sto se tice paljenja, sve radi super. Cini mi se samo kao da gubi kontakt na tipkama, popizdicu :D

Zna li iko gdje mogu uraditi popravak kartice, a da ne moram ici u ovlasteni servis gdje ce me zaklati za 350 km ?

Hvala puno ! Poz
imaš po piku masu tih koji popravljaju kartice...doduše, većinom rade kad ode onaj dio za paljenje, ali ne sumnjam da mogu i dugmad srediti...gdje ti je druga kartica?

Trebao bi mi neko iz Sarajeva ili bliže okoline, po mogućnosti. Nedavno sam kupio bateriju na trafici i radilo mi je par sati, dok nisam dosao kuci i onda opet sve po starom...Sljedeci dan odem i kupim baterijicu od 10 kermi i sad fercera bez problema. Hvala Bogu

Sto se tice druge kartice, dobio sam je, ali bez onog kljuca koji se usteka u nju. Zanima me da li mogu koristiti tu drugu karticu, ako nista, barem za otkljucavanje ?

Pozdrav
johntra

#1129 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

možeš, a kako nemaš ključa? šta ti je rekao onaj što ti je prodao auto?
taurrus

#1130 Re: Renault Megane all about

Post by taurrus »

e pozdrav raja ja mislio kupiti ovaj autic haj ako vam se ne gadi da mi date koji savjet,kakva su vasa iskustva i sl!hvala
http://www.pik.ba/artikal/8626012/reno- ... 1-992-443/
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1131 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

Volan presvucen novom kozom,nema sanse da je presao 166 000 km. Kaze da je urađen veliki i mali servis,ali hajde vjeruj.
I jeftin mi je za 2005 godiste.
Ja licno bih ovo preskocio,bez da ga gledam :D
taurrus

#1132 Re: Renault Megane all about

Post by taurrus »

ovo je jedan jedini na piku a da je 05 godiste
citroen xm

#1133 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Prešao je sigurno daleko više, ali ti volani na Renou se gule i na malim kilometražama pa je možda zbog toga presvučen. Ja bi pogledao, ništa te ne košta.
mali_milojica

#1134 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:Prešao je sigurno daleko više, ali ti volani na Renou se gule i na malim kilometražama pa je možda zbog toga presvučen. Ja bi pogledao, ništa te ne košta.
Slazem se za volan,nagledao sam se volana koji su sa 100k km bili za smeca,a vidio sam i sa 200k km koji su izgledali kao da ga niko nikada u ruku nije uzeo.
Meni je ovaj auto prejeftin,za ovaj motor,godiste i opremu. Jos urađeni mali i veliki servis. Meni nesto ne stima.
direstraits0078

#1135 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Produzi dalje... Km je skinuta, ima jos preinaka na vozilu.
veliki_ah

#1136 Re: Renault Megane all about

Post by veliki_ah »

ko mi moze reci sta znace dva porta iza mjenjaca kod megana 3?
Jel to ulaz ili izlaz?
direstraits0078

#1137 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Cinch, audio, lijevi i desni zvucnik, audio ulaz, npr. s kablovima koji dodju uz N82 ili N8 ili bilo koju nokiju koja ima AV konektor s tri kabla/izlaza (od kojih je ovaj treci za video).
skriveni

#1138 Re: Renault Megane all about

Post by skriveni »

taurrus wrote:e pozdrav raja ja mislio kupiti ovaj autic haj ako vam se ne gadi da mi date koji savjet,kakva su vasa iskustva i sl!hvala
www.pik ba/artikal/8626012/reno-megan-2005-god-tel-061-992-443/
nazoves covjeka pitas da ti da broj sasije odes u ovlasteni servis kazes im broj i oni za sec vidi jeli vracena km ili ne....al vijerovatno jest jer od 10 megana na jedno 7 ih je vraceno :)
Barlow

#1139 Re: Renault Megane all about

Post by Barlow »

johntra wrote:možeš, a kako nemaš ključa? šta ti je rekao onaj što ti je prodao auto?

rekao navodno da nema kljuca na drugoj kartici. Inace, lik ima vlastitu auto kucu, renta aute itd, a porijeklo auta je provjereno, tako da sam kontao "aj jebat ga"...
Da li moram prebacivati kljuc u drugu karticu da bi otkljucao i/ili pokrenuo auto?
Kontam jel moguće zeznuti kod...
Warashii

#1140 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Juce sam mjenjao sijalicu na svom Megane-u i po pricama prije a i videu seronja sa Fifth Gear-a :D sam se bio, blago receno, usro od straha kako cu ja to :-) .
Elem, sve je trajalo nekih 2-3 minute i to na strani gdje je akumulator i gdje fakat ima malo manje prostora.
To bi bilo to sto se tice kratkih svjetala tj. H7, e sad cini mi se da bi problem mogao biti tek kod zamjene dugih jer je ona nesto dalje, tj. bliza sredini haube.
johntra

#1141 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Barlow wrote: rekao navodno da nema kljuca na drugoj kartici. Inace, lik ima vlastitu auto kucu, renta aute itd, a porijeklo auta je provjereno, tako da sam kontao "aj jebat ga"...
Da li moram prebacivati kljuc u drugu karticu da bi otkljucao i/ili pokrenuo auto?
Kontam jel moguće zeznuti kod...
jbga, meni je to ipak malo šuhveli, ali eto...barem ti ključem ne može upaliti auto... :D
mislim da ne moraš stavljati ključ u drugu karticu, ali barem ljepše estetski izgleda... :-D
veliki_ah

#1142 Re: Renault Megane all about

Post by veliki_ah »

Ako neko moze da mi pomogne oko cd playera..

Sve je normala sviralo dok odjednom nije pocelo da sam izbaci cd.. onda ne mogu da ga ubacim, nece da primi.. onda nakon nekog vremena moze.. uglavnom, sada nikako nece da udje cd. Radio normala svira..
Nisam probao sa original cd-om, ovo sam sve radio sa sprzenom mp3 muzikom. Jel neko zna sta moze biti problem?
akcid

#1143 Re: Renault Megane all about

Post by akcid »

veliki_ah wrote:Ako neko moze da mi pomogne oko cd playera..

Sve je normala sviralo dok odjednom nije pocelo da sam izbaci cd.. onda ne mogu da ga ubacim, nece da primi.. onda nakon nekog vremena moze.. uglavnom, sada nikako nece da udje cd. Radio normala svira..
Nisam probao sa original cd-om, ovo sam sve radio sa sprzenom mp3 muzikom. Jel neko zna sta moze biti problem?
Garant imaš neku baju unutra kojoj se ne sviđa muzika koju slušaš. Promijeni je, možda ti pusti CD unutra :D
veliki_ah

#1144 Re: Renault Megane all about

Post by veliki_ah »

Znači, sprej protiv buba će riješiti problem? :lol: :lol:
basicm

#1145 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Promijeni baju.
probook

#1146 Re: Renault Megane all about

Post by probook »

Neko mišljenje o ovom autu ? http://www.pik.ba/artikal/9113465/megane-ii/
mali_milojica

#1147 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

probook wrote:Neko mišljenje o ovom autu ? www.pik ba/artikal/9113465/megane-ii/
Nemas sta razmisljati. Ako je sve kako je covjek napisao,kupuj. Ovaj auto je bolji od 99,999999999999% onih koji se uvezu. Zna mu se otac i majka. Zna se sve gdje i sta. A cijena odlicna.
Optimist

#1148 Re: Renault Megane all about

Post by Optimist »

veliki_ah wrote:Ako neko moze da mi pomogne oko cd playera..

:lol:
chelo

#1149 Re: Renault Megane all about

Post by chelo »

Danas malo propalim auto na startu koji put(Megane 2), misleci da mi se oko lamele i potisne zamrljalo malo, uneredilo, jer sta ja znam peglam ga po gradu, i onda poceo da trza ujutro na kvacilu zesce...bilo i prije malo al sad na nizim temepraturama jos zesce - elem, slozim mu koju turu kad bip "Braking fault" zamiga. Ma sta kazes. Cak kocenja nije ni bilo uopste. Pripisat cu to slaboj elektronici.
Generalno moj Megane je nakon 50ak hiljada u mojim rukama sa nekih 190k na satu dosao do vecih problema. Pomalo mi ujutro zazvizdi turbina od 1000-1800rpm dok ne "provrti" ulje, pa mi zaklepece ko sitni komadi lima u motoru prilikom prvog momenta starta motora nakon verglanja, kao da se prospe nesto...itd itd.
Inace, vuce, tegli, ne dimi, ne baca ulje, ne kapa, ne trosi ulje, samo ti neki cudni zvukovi i signali...Za brigu ili ne?
Inace koga preporucujete za servis turbine sem Uzica?
infoinfo

#1150 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

chelo wrote:Danas malo propalim auto na startu koji put(Megane 2), misleci da mi se oko lamele i potisne zamrljalo malo, uneredilo, jer sta ja znam peglam ga po gradu, i onda poceo da trza ujutro na kvacilu zesce...bilo i prije malo al sad na nizim temepraturama jos zesce - elem, slozim mu koju turu kad bip "Braking fault" zamiga. Ma sta kazes. Cak kocenja nije ni bilo uopste. Pripisat cu to slaboj elektronici.
Generalno moj Megane je nakon 50ak hiljada u mojim rukama sa nekih 190k na satu dosao do vecih problema. Pomalo mi ujutro zazvizdi turbina od 1000-1800rpm dok ne "provrti" ulje, pa mi zaklepece ko sitni komadi lima u motoru prilikom prvog momenta starta motora nakon verglanja, kao da se prospe nesto...itd itd.
Inace, vuce, tegli, ne dimi, ne baca ulje, ne kapa, ne trosi ulje, samo ti neki cudni zvukovi i signali...Za brigu ili ne?
Inace koga preporucujete za servis turbine sem Uzica?
Javljaj ako to rijesis sa zvizdukanjem turbine, kod mene se to desava vec 3 godine i od tada sam presao preko 50000 km. To zvizdukanje turbine na nekih 1800 obrtaja se cuje samo zimi i to kad je bas hladno i prestane da zvizdi cim se auto malo zagrije. Ne trosu ulje, ne dimi vuce odlicno, ko ce mu ga znati sta je to.
Post Reply