Luksuz je u odnosu na autobus, tramvaj, automobil, taxi. Imaš mogućnost da sjedneš u jedan od prevoznih sredstava i dođeš na lokaciju, platiš prevoz, gorivo, parking ili šta već. Hoćeš biciklom, pješke - tvoja stvar. Luksuz je, jer ćeš iz srca grada za 8 min biti na vrhu. Ako ti je karta skupa, ti slobodno minibusom idi, svojim autom. Ovdje plaćaš i cijenu brzine dolaska (zato se i zove luksuz). Ja ne branim žičaru i potencijalno skupu kartu, već iznosim opravdanost skuplje karte za naše uslove i da se ne može očekivati da povratna bude do 5KM kako neki sanjanju.un1ted wrote:Da bi nešto bio luksuz, valjda ti mora nuditi nešto? Šta ti luksuzna žičara od Vijećnice do Trebevića nudi? Koji sadržaj na Trebeviću smatraš luksuznim pa da je i prevozno sredstvo do istog luksuzno? Je li ti, i slični tebi shvatate da sa mojim luksuznim automobilom, gdje se ne gužvam, gdje ne čekam red i gdje dođem i odem gdje hoću. Nisam ograničen kretanjem automobilom, ili no drive zonom, pa zašto bi i šta se smatra luksuzom?criticos wrote: Žičara je luksuz i turistička atrakcija, a ista se ne može smatrati prevoznim sredstvom da se stigne svakodnevno do cilja.
Turitička atrakcija? Kakva? Isto pitanje i za luksuz?
Luksuz turistički? Kada budemo više cijenili pogled na grad, samu vožnju žičarom, čarolijom zelenila i planinskog zraka na domak suhog centra, onda ćeš shvatiti i šta je turistička ponuda. Na Trebeviću ima i sadržaja, a samom izgradnjom žičare, ista će postati primamljiva za investitore, a sadržaja u budućnosti neće nedostajati (što je po meni prijetnja za Trebević a ne dobra stvar).