PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gaius

#1126 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by gaius »

novi delegati:
CIR Istraživanje i razvoj d.o.o. Banja Luka zove po kompanijama nude nekakve usluge vezano za bespovratna sredstva iz EU fondova, nagovore se ljudima da će dobiti obrasce koje treba popuniti itd.. i onda usred razgovora kaže nešto tipa: "Je li tako Vi ste izabrali ovaj paket od 400 KM".. a zbunjeni sagovornik odgovara samo "dobro... ok.. da.. "

taj razgovor snime i onda stigne opomena kako je ugovor usmeno zaključen itd.. itd..
prezimenko

#1127 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by prezimenko »

poticaj wrote:
Hemera wrote:
bogumila wrote: CM isto tako pušu za vratom u Titovoj

Danas,u Interexu kupujem pistacije,jedne jedine u pakovanju male gramaže cijena fino istaknuta 2,00KM,ima i ona veća od 8,45KM.
Na kasi cijena 2,85.
Reko hvala neću,jedna cijena na polici,drug ana kasi,nema smisla.
Prodavačica:Ali to nije do mene,možda ste uzeli pogrešne.
Reko uvijek kad trebate nekoga zavrnuti,objašnjenje je da je uzeto pogrešno.Da sam neka penzionerka senilna pa i nekako...ali....hvala doviđenja.
Par puta mi se desilo u Merkatoru na Socijalnom, s tim da ja nisam obraćala pažnju, već došla kući i onako gledam račun kad za neke artikle haman duple cijene, a sigurna sam koliko je šta bilo. Od sad kad kucaju na kasi pratim šta se otkucava.
Koda nas ima zlatno pravilo - UVIJEK porediti barkod na proizvodu i barkod broj na cijeni (samo zadnjih par brojeva)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1128 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by KatarinaKosaca »

Coppertone wrote:Da li ima topic za najgore sluzbenike u javnom sektoru?
I ako nema treba biti. Rado prijavljujem i sigurno su na vodećim pozicijama rijamu u Augusta Brauna. Primjer drskosti, bahatosti, primitivnizma, seljakluka i neogoja. STvori se red da kao dežurni pita koga i zašto trebaš, onda se danas, uredno nitko nije javljao koga je ko god trebao. Dežurnom, je, by the way samo falila palica da počne udarati građane što su došli, a valjda ih je MZ kao u filmu Gori vatra primorala pa su im puni zidovi postera kako štite SVE građane uključujući lezbejke i pedere, i kako treba imati civilnu hrabrost. Sa tako obljepljenim zidovima se u redu čeka, a nemaju niti jednu stolicu za čekanje, ispred mene je bio čovjek invalid, stajao u redu i na kraju se taj nije javljao na telefon koga je trebao, kaže bolestan čovjek nije otišao lječniku da bi došao , ovaj drot "dežurni" :-) :-) :-) mrtav hladan mu kaže, pa nemoj čekati ako ti se ne čeka. Na to ja kažem da je vrijeme da shvate da primaju plaću od građana, na to se jedan iz prolaza u civilu prodera kako nisu primili plaću. Neka idu u privatni sektor, neka daju otkaz. Tražim knjigu žalbi, onda "dežurni" se malo potrudi da pronađe ženu koja je meni trebala, (naravno, ne dade mi knjigu žalbi) ali je ona kafenisala, pa je zamijenila neka od koje sam ja više znala o temi guglajući. Dakle, O D R O N, murija u Augusta Brauna
vanjki

#1129 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by vanjki »

Sinoc sam setao na Ilidzi i hajd reko da svratim u Ildzis da nesto pojedem.
Inace znam da je tamo hrana ok ali konobari fuj.Mislim da na tom mjestu
niko i nikada nije dobio racun a da ne govorim o fiskalnom
racunu.Glupi konobar malo je raci da je bio nljubazan a nije se udostojio da
donese tanjire .Fuj kakav je gad od konobara i jos priliko placanja konta da ce dobiti racun..haha
Ove definitvno treba prijaviti..
zemo_online

#1130 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by zemo_online »

hAZNADAR wrote:Taksista nije ukljucio taksimetar, na moje podsjecanje da je iskljucen samo odgovori kao nema potrebe i opali pricu o sebi kao postenom, te vjerniku, te me malo ismija - ko biva ja se prepo,.... hajd sutim ja. Odvali mi cifru od 20 M za relaciju gdje nisam nikad platio vise od 6. Ja kazem da nedam 20 M i on popizdi. :D Rasprava, galama, patetika,.. poslije nesto kao hajd halal bilo - ko ne trebam nist platiti al mi na dusu jer sam skutor,... :roll: Ja fino izvadim 10 M i kazem da naplati kako jeste, on uzme 10 i istjera me van.

Uslikam mobilom tablice, vidi se fino i koje je auto, boja i tablica. Nije firma, vec vjerovatno samostalni taksista ili cak i neki divlji. Kome ga mogu prijaviti?

ti treba da mu kazes cijenu,a ako nece potrazis drugog. cesto onda on pristane ili bude neki kompromis.tako ja radim,ja placam ja odredjujem cijenu,ako nece ima ko HOCE. kapiras? i jos se vozis ispod cijene. :D
u divljaka ne ulazi.
KatarinaKosaca

#1132 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by KatarinaKosaca »

Šalter sala općine Stari Grad. Prepisujući podatke u novi format uvjerenja o državljanstvu napravili su iz nemara, nepismenosti, nekompetencije puno greški, onda građanin mora da plati kopiju lične, potpiše zahtjev i čeka 10 dana da ga nazovu kad isprave svoju grešku. Na primjedbu da nisam sama sebe upisivala u knjigu državljana odgovor je "Nisam ni ja gospođo" (???????????) :-) :-) :-) :-)
Na pitanje gdje je knjiga žalbi odogovor je "Nije meni u gaćama, idite tamo"/prstom pokazujući na glavni ulaz, dok sam kasnije vidjela da je ista knjiga od nje 2 metra. :roll:
njonjica

#1133 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by njonjica »

KatarinaKosaca wrote:Šalter sala općine Stari Grad. Prepisujući podatke u novi format uvjerenja o državljanstvu napravili su iz nemara, nepismenosti, nekompetencije puno greški, onda građanin mora da plati kopiju lične, potpiše zahtjev i čeka 10 dana da ga nazovu kad isprave svoju grešku. Na primjedbu da nisam sama sebe upisivala u knjigu državljana odgovor je "Nisam ni ja gospođo" (???????????) :-) :-) :-) :-)
Na pitanje gdje je knjiga žalbi odogovor je "Nije meni u gaćama, idite tamo"/prstom pokazujući na glavni ulaz, dok sam kasnije vidjela da je ista knjiga od nje 2 metra. :roll:
Kad smo kod opcine Stari grad; danas isla na zakazan razgovor kod gosp Alije Kambera vezano za neposrednu dodjelu poslovnog prostora. Bio je toliko bahat, nekulturan, gledao me sa visine kao da sam dosla doslovno da ukradem njegovu privatnu prciju, nije mi uopste dao da dodjem do rijeci...strasno. Znam da mi nece dodijeliti taj poslovni prostor ali nije morao da vrijedja...vec cu pronaci nacin kako da sankcionisem ovo njegovo ponasanje, pa ako ima jos neko da se doticni prema njemu isto ovako odnosio mozete mi se javiti na pp...zajedno smo jaci.
crnoplavo

#1134 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by crnoplavo »

KatarinaKosaca wrote:
Coppertone wrote:Da li ima topic za najgore sluzbenike u javnom sektoru?
I ako nema treba biti. Rado prijavljujem i sigurno su na vodećim pozicijama rijamu u Augusta Brauna. Primjer drskosti, bahatosti, primitivnizma, seljakluka i neogoja. STvori se red da kao dežurni pita koga i zašto trebaš, onda se danas, uredno nitko nije javljao koga je ko god trebao. Dežurnom, je, by the way samo falila palica da počne udarati građane što su došli, a valjda ih je MZ kao u filmu Gori vatra primorala pa su im puni zidovi postera kako štite SVE građane uključujući lezbejke i pedere, i kako treba imati civilnu hrabrost. Sa tako obljepljenim zidovima se u redu čeka, a nemaju niti jednu stolicu za čekanje, ispred mene je bio čovjek invalid, stajao u redu i na kraju se taj nije javljao na telefon koga je trebao, kaže bolestan čovjek nije otišao lječniku da bi došao , ovaj drot "dežurni" :-) :-) :-) mrtav hladan mu kaže, pa nemoj čekati ako ti se ne čeka. Na to ja kažem da je vrijeme da shvate da primaju plaću od građana, na to se jedan iz prolaza u civilu prodera kako nisu primili plaću. Neka idu u privatni sektor, neka daju otkaz. Tražim knjigu žalbi, onda "dežurni" se malo potrudi da pronađe ženu koja je meni trebala, (naravno, ne dade mi knjigu žalbi) ali je ona kafenisala, pa je zamijenila neka od koje sam ja više znala o temi guglajući. Dakle, O D R O N, murija u Augusta Brauna
:-?
KatarinaKosaca wrote:Šalter sala općine Stari Grad. Prepisujući podatke u novi format uvjerenja o državljanstvu napravili su iz nemara, nepismenosti, nekompetencije puno greški, onda građanin mora da plati kopiju lične, potpiše zahtjev i čeka 10 dana da ga nazovu kad isprave svoju grešku. Na primjedbu da nisam sama sebe upisivala u knjigu državljana odgovor je "Nisam ni ja gospođo" (???????????) :-) :-) :-) :-)
:lol:

nadam se da ces ih se kutarisat jednom, a niko ni ne obraca paznju na bastione nemara i bahatluka sve dok ga muka ne natjera da ih posjeti u njihovim jazbinama
crnoplavo

#1135 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by crnoplavo »

njonjica wrote:
Kad smo kod opcine Stari grad; danas isla na zakazan razgovor kod gosp Alije Kambera vezano za neposrednu dodjelu poslovnog prostora. Bio je toliko bahat, nekulturan, gledao me sa visine kao da sam dosla doslovno da ukradem njegovu privatnu prciju, nije mi uopste dao da dodjem do rijeci...strasno. Znam da mi nece dodijeliti taj poslovni prostor ali nije morao da vrijedja...vec cu pronaci nacin kako da sankcionisem ovo njegovo ponasanje.
samo da doticni gospodin ovo ne protumaci kao prijetnju :shock:
njonjica

#1136 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by njonjica »

crnoplavo wrote:
njonjica wrote:
Kad smo kod opcine Stari grad; danas isla na zakazan razgovor kod gosp Alije Kambera vezano za neposrednu dodjelu poslovnog prostora. Bio je toliko bahat, nekulturan, gledao me sa visine kao da sam dosla doslovno da ukradem njegovu privatnu prciju, nije mi uopste dao da dodjem do rijeci...strasno. Znam da mi nece dodijeliti taj poslovni prostor ali nije morao da vrijedja...vec cu pronaci nacin kako da sankcionisem ovo njegovo ponasanje.
Kako mislis prijetnja?
Opcinske sluzbe su servis gradjana i ja cu po tom osnovu civilizirano (i po tome cu biti vrlo drugacija od doticnog gospodina) zatraziti a vjerovatno i dobiti zadovoljstinu. Ne pristajem da budem ovca.

Fizicka prijetnja bi bila negdje u rangu gospodina Kambera a to je nivo koji ne prihvatam. Ali da cu kao gradjanin iskoristiti i iscrpiti sve moguce instance i sredstva kako bi bio kaznjen za ono sto je uradio danas, to hocu sigurno.
KatarinaKosaca

#1137 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by KatarinaKosaca »

Ako netko od vas bude išao po općinskim i drugim državnim šalterima,ako ima mogućnost da povede kamermana kojem se ne vidi kamera, dobiće oskara za najbolji dokumentarac. Nestaje mi riječi za takav bezobrazluk i javašluk. Naravno, tu krivim i medije koji ne apeliraju, podsjećaju odakle im dolazi plaća. Od poreza bosanske sirotinje koju tretiraju kao stražari u logoru. Kad izađeš iz neke državne službe i uđeš u privatnu firmu , na primjer banku neposredno poslije, imaš osjećaj da si na drugoj planeti. A tako te izdresiraju pogledom, galamom da se počneš izvinjavati bankarskom službeniku ni za šta, i čovjek te čudno gleda.
Definitivno, bosansku administraciju treba na kolektivni otkaz i zapošljavati po natječaju i kompetenciji.
njonjica

#1138 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by njonjica »

KatarinaKosaca wrote:Ako netko od vas bude išao po općinskim i drugim državnim šalterima,ako ima mogućnost da povede kamermana kojem se ne vidi kamera, dobiće oskara za najbolji dokumentarac. Nestaje mi riječi za takav bezobrazluk i javašluk. Naravno, tu krivim i medije koji ne apeliraju, podsjećaju odakle im dolazi plaća. Od poreza bosanske sirotinje koju tretiraju kao stražari u logoru. Kad izađeš iz neke državne službe i uđeš u privatnu firmu , na primjer banku neposredno poslije, imaš osjećaj da si na drugoj planeti. A tako te izdresiraju pogledom, galamom da se počneš izvinjavati bankarskom službeniku ni za šta, i čovjek te čudno gleda.
Definitivno, bosansku administraciju treba na kolektivni otkaz i zapošljavati po natječaju i kompetenciji.
To je zbog toga sto ljudi sute. I trpe. Ne zale se i sve prihvataju zdravo za gotovo. Kao da mora biti tako.

A Bogami ne mora....pozovite sefa, posaljite dopis nacelniku, ako to ne upali idite dalje...bezobrazluk i javasluk treba zaustaviti.
Čudna sorta

#1139 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Čudna sorta »

:shock:

Mislim svega sam se naslušala i nagledala, ali ovo je :-), a inače mislim da je to najgora općina - kad su službenici u pitanju.
KatarinaKosaca

#1140 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by KatarinaKosaca »

njonjica wrote:To je zbog toga sto ljudi sute. I trpe. Ne zale se i sve prihvataju zdravo za gotovo. Kao da mora biti tako.

A Bogami ne mora....pozovite sefa, posaljite dopis nacelniku, ako to ne upali idite dalje...bezobrazluk i javasluk treba zaustaviti.
Ljudi šute i trpe jer nemaju svijest da ih plaćaju, zato sam spomenula medije, čija je glavna misija podizanje svjesti o tome od čega žive naši službenici.
Što se šefova tiče :-) :-) :-) .. Ja sam se popela kod "nake" šefice u Starom Gradu da kažem da nisam sama sebe upisivala u knjigu državljana, ona je meni rekla da nije kriva ni ona ni njeni službenici da im je novi obrazac nametnut. Na moje insistriranje da su grešku počinili njeni službenici i da nije u redu da ja to plaćam vremenski i novčano, odgovorila je da "je samo platiti kopiju lične 20 feninga i samo pričekati 10-tak dana".. Danas sam pisala mail načelniku glede toga .. nekome ko nema državnu službu 20 feninga je kifla i doručak.. ali ništa od toga neće biti, navikli su da nas tlače i sve više uzimaju fursata.
njonjica

#1141 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by njonjica »

KatarinaKosaca wrote:
njonjica wrote:To je zbog toga sto ljudi sute. I trpe. Ne zale se i sve prihvataju zdravo za gotovo. Kao da mora biti tako.

Ljudi šute i trpe jer nemaju svijest da ih plaćaju, zato sam spomenula medije, čija je glavna misija podizanje svjesti o tome od čega žive naši službenici.
Što se šefova tiče :-) :-) :-) .. Ja sam se popela kod "nake" šefice u Starom Gradu da kažem da nisam sama sebe upisivala u knjigu državljana, ona je meni rekla da nije kriva ni ona ni njeni službenici da im je novi obrazac nametnut. Na moje insistriranje da su grešku počinili njeni službenici i da nije u redu da ja to plaćam vremenski i novčano, odgovorila je da "je samo platiti kopiju lične 20 feninga i samo pričekati 10-tak dana".. Danas sam pisala mail načelniku glede toga .. nekome ko nema državnu službu 20 feninga je kifla i doručak.. ali ništa od toga neće biti, navikli su da nas tlače i sve više uzimaju fursata.
Neka si, tako treba...nadam se da si pomenula "onu sa gacama". I nemoj se zaustaviti.
Havatar

#1142 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Havatar »

crnoplavo wrote:
njonjica wrote:
Nece
kockica_kockica

#1143 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by kockica_kockica »

Ja sam isto tako mijenjala iz c u ć i iz s u š jer osoba koja je radila na unosu nije znala gdje su ć i š na tastaturi
Mjesto rodjenja umjesto Sarajevo neko stavio Prijedor (meni nije jasno kako je neko ovo mogao pogrijesiti)
Datum rodjenja je neko umjesto xy.05.vvvv. stavio xy.07.vvvv, jer nije znala razlikovati svibanj i srpanj mjesec kako pise u originalnim knjigama iz cetrdesetih godina....

Za sve njihove pogreske ja sam platila iz svog dzepa ne samo novcano vec i vremenski jako jako jako dugo.... I svaki put kad mi trebaju dokmenti ovog tipa doslovno pretrnem sta ce me docekati i koja nova glupost ce biti na repertoaru....
dede merdzane

#1144 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by dede merdzane »

kockica_kockica wrote: Ja sam isto tako mijenjala iz c u ć i iz s u š jer osoba koja je radila na unosu nije znala gdje su ć i š na tastaturi
Mjesto rodjenja umjesto Sarajevo neko stavio Prijedor (meni nije jasno kako je neko ovo mogao pogrijesiti)
Datum rodjenja je neko umjesto xy.05.vvvv. stavio xy.07.vvvv, jer nije znala razlikovati svibanj i srpanj mjesec kako pise u originalnim knjigama iz cetrdesetih godina....

Za sve njihove pogreske ja sam platila iz svog dzepa ne samo novcano vec i vremenski jako jako jako dugo.... I svaki put kad mi trebaju dokmenti ovog tipa doslovno pretrnem sta ce me docekati i koja nova glupost ce biti na repertoaru....
To je kad se na silu uvodi novi govor. Ko u Sarajevu zna koji je sripanj a koji svrbanj. Legende "iz cetrdesetih" 8-)
Coppertone

#1145 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Coppertone »

dede merdzane wrote:To je kad se na silu uvodi novi govor. Ko u Sarajevu zna koji je sripanj a koji svrbanj. Legende "iz cetrdesetih" 8-)
Sve generacije su do rata morale znati i cirilicu i latinicu i hrvatske nazive za mjesece...Osim toga, ispada kako nikada nisu pogledali hrt, novu tv, otvorili index.hr,... :smajlistopovraca
Ako mozete preciznije navedite osobu koja je zabrljala tipa radila na salteru tom i tom, dana tog i tog...
kockica_kockica

#1146 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by kockica_kockica »

dede merdzane wrote:
kockica_kockica wrote: Ja sam isto tako mijenjala iz c u ć i iz s u š jer osoba koja je radila na unosu nije znala gdje su ć i š na tastaturi

To je kad se na silu uvodi novi govor. Ko u Sarajevu zna koji je sripanj a koji svrbanj. Legende "iz cetrdesetih" 8-)
Ja bas ne razumijem ovaj komentar.... pretpostavljam da je problem u tome sto sam ogorcena jer osoba sa gomilom godina nije u stanju razlikovati svibanj i srpanj? Meni je to samo odraz nepismenosti i manjka opceg /opsteg znanja...

Za boldirano sam prvo mislila da je greska u pisanju no kako je na oba mjesta napisano pogresno polako shvacam da nije slucajno nego namjerno pogresno slovo ubaceno... sramota ...
Ja nisam "legenda iz cetrdesetih" dapace puno sam mladja od tih pa znam razliku izmedju ova dva mjeseca...
dede merdzane

#1147 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by dede merdzane »

kockica_kockica wrote: Ja bas ne razumijem ovaj komentar.... pretpostavljam da je problem u tome sto sam ogorcena jer osoba sa gomilom godina nije u stanju razlikovati svibanj i srpanj? Meni je to samo odraz nepismenosti i manjka opceg /opsteg znanja...

Za boldirano sam prvo mislila da je greska u pisanju no kako je na oba mjesta napisano pogresno polako shvacam da nije slucajno nego namjerno pogresno slovo ubaceno... sramota ...
Ja nisam "legenda iz cetrdesetih" dapace puno sam mladja od tih pa znam razliku izmedju ova dva mjeseca...
Komentar nije bio prema tebi licno upucen. Medjutim ovo sad je malo bezobrazno. Zasto bi neko, koliko god godina imao, bio smatran nepismenim zato što ne zna nazive mjeseca na hrvatskom? Ti ih, pošto si haman pismena i puna opceg/opsteg znanja, vjerojatno/vjerovatno znas nabrojati i na makedonskom, madjarskom ili slovenackom jeziku?
JThomas

#1148 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by JThomas »

ti sad k'o oni u hrvatskoj što titluju srpske filmove...
Obuca9

#1149 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Obuca9 »

dede merdzane wrote:
kockica_kockica wrote: Ja bas ne razumijem ovaj komentar.... pretpostavljam da je problem u tome sto sam ogorcena jer osoba sa gomilom godina nije u stanju razlikovati svibanj i srpanj? Meni je to samo odraz nepismenosti i manjka opceg /opsteg znanja...

Komentar nije bio prema tebi licno upucen. Medjutim ovo sad je malo bezobrazno. Zasto bi neko, koliko god godina imao, bio smatran nepismenim zato što ne zna nazive mjeseca na hrvatskom? Ti ih, pošto si haman pismena i puna opceg/opsteg znanja, vjerojatno/vjerovatno znas nabrojati i na makedonskom, madjarskom ili slovenackom jeziku?
Domaćica koja sjedi kući. čuva djecu i povazdan gleda serije, apsolutno nije dužna znati kako se kaže maj na hrvatskom, a kako juli. Ali osoba koja radi na šalteru u Opštini, dakle u državnoj službi, radi sa papirima koji mogu biti na jezicima sva tri naroda u BiH, radi sa ljudima koji govore jedan od ta tri jezika, je itekako dužna da nauči jebenih 12 riječi i njihova značenja u bosanskom jeziku.
quarterback

#1150 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by quarterback »

72. sam godiste i ne znam hr nazive mjeseci, ako je to nepismenost - ok, nepismen sam
Post Reply