FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
- Charuga
- Globalni moderator
#1127 Re: FK Sloboda Tuzla
Milionske transfere?! To bi mu značilo da će uložiti milione da dovede pojačanja? Da će kupiti igrače koji vrijede milione? Nemoj me zajebavati da neko vjeruje u ovo? Ko će u ovoj zemlji dati milione za igrače ...Tyke wrote:Azmir Husic je najavio milionske transfere nakon Slobodinog povratka u visi rang takmicenja, a ako bude ispostovao obecanja kao i do sada, onda je to vrlo vjerovatno...
- shake69
#1128 Re: FK Sloboda Tuzla
Mozda je covjek mislio figurativno! Milionski u BiH znace i par stotina hiljada, zar ne, a kako covjek ima neke love i okuplja ljude s novcem, nije nempoguce da po ulasku u PL pokusaju izaci u Evropu. Ionako imamo 3-4 ozbiljnija kluba i moze se tu upasti ako malo sredis ekipu i ostalo sto u Tuzli sve bolje funkcionise, izgleda. Cestitam ulazak u PL, Tuzlaci.
- Charuga
- Globalni moderator
#1129 Re: FK Sloboda Tuzla
Milionski svugdje u svijetu, pa i u BiH, znače milionski. Da je rekao dovodit će igrače iz BiH koji su pod ugovorom ili igrače iz regiona koji su pod ugovorom pa će ih plaćati u redu ali reći da će imati milionske transfere je malo neozbiljno.
- shake69
#1130 Re: FK Sloboda Tuzla
Sto si ti , Charuga , ozbiljan! Ne licis mi na Ivu Gregurevica koji je utjelovio tvoj nick! 
Proslo je vrijeme kad smo prodali nekog za 500000 eura iz lige tako da i par stotina hiljada u BiH mogu biti vrijednost milionskog, a predsjednik Slobode je vjerpovatno htio istaci odlucnost u stvaranje nove Slobode pa mu se oteli milioni!
Proslo je vrijeme kad smo prodali nekog za 500000 eura iz lige tako da i par stotina hiljada u BiH mogu biti vrijednost milionskog, a predsjednik Slobode je vjerpovatno htio istaci odlucnost u stvaranje nove Slobode pa mu se oteli milioni!
- Charuga
- Globalni moderator
#1131 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma nisam, samo mi šega da neko u BiH izjavljuje tako nešto. Nekako mi nerealno ...
Dobro onda, ako se čovjeku otelo ...
- korisnik.1
#1132 Re: FK Sloboda Tuzla
Ta je izjava uzeta iz konteksta rečenice, prije toga se razgovaralo o zaštiti Slobodinih mališana, gdje je razrađen plan da više ne mogu menadžeri uzeti dijete za ruku i odvesti ga u drugi klub. Dakle da se zaradi na tim momcima, a potencijala iz Slobodine škole fudbala nije nikada manjkalo.
Huseinbašić bi jedino mogao ostati zbog onog pravila o igračima do 21 godine, a i to teško. Brz i prodoran jest al' nije neki kvalitet, kao što neko reče da je valjao ostao bi u Sarajevu.
Huseinbašić bi jedino mogao ostati zbog onog pravila o igračima do 21 godine, a i to teško. Brz i prodoran jest al' nije neki kvalitet, kao što neko reče da je valjao ostao bi u Sarajevu.
- Charuga
- Globalni moderator
#1133 Re: FK Sloboda Tuzla
To bi bila prava stvar, kad bi uspjeli u tome.korisnik.1 wrote:Ta je izjava uzeta iz konteksta rečenice, prije toga se razgovaralo o zaštiti Slobodinih mališana, gdje je razrađen plan da više ne mogu menadžeri uzeti dijete za ruku i odvesti ga u drugi klub. Dakle da se zaradi na tim momcima, a potencijala iz Slobodine škole fudbala nije nikada manjkalo.
- PrtiBeeGee
#1134 Re: FK Sloboda Tuzla
Zasto bi bila šega, da je u pitanju Željo to bi se ozbiljno shvatilo zar ne?? Kao prvo Azmir ima pare ima svoj privatni biznis u Americi i jako dobro stoji finansijski i moze dovesti za pare koga god on zeli. Sloboda ima saradnju sa Mariborom i Besiktasem, Ciro ima poznanstva po Hrvatskoj i sigurno ce se dovoditi igraci sa tih podrucija kao i Evrope... 80% tima ce se promjeniti sljedece sezone znam licno jer sam sjedio u restoranu kad je Azmir pricao o ciljevima za sljedecu sezonu... Azmir hoce da ulozi pare, da napravim klub koji moze vremenom izaci u Evropu a i svjestan je da moze od prodaje igraca profitirati bas kao sto Mamic radi u Dinamu.. Koliko je Azmir usao ozbiljno u ovaj poso govore i cinjenice da je doveo najboljeg trenera sa ovih podrucija u BiH fudbalu i to u 1.ligu federacije, doveo je i Vugdalica da se nadju novi sponzori i da se nastavi sa gradnjom stadiona koji ce po zavrsetku biti najbolji i najmoderniji u BiH, dovest ce se kvalitetni igraci i nadam se da ce vremenom Sloboda postati ono sto je Dinamo u HrvatskojCharuga wrote:Ma nisam, samo mi šega da neko u BiH izjavljuje tako nešto. Nekako mi nerealno ...![]()
-
Max Bunker
#1135 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa možda je mislio za milion(e) iz Slobode prodavati igračeCharuga wrote:Milionske transfere?! To bi mu značilo da će uložiti milione da dovede pojačanja? Da će kupiti igrače koji vrijede milione? Nemoj me zajebavati da neko vjeruje u ovo? Ko će u ovoj zemlji dati milione za igrače ...Tyke wrote:Azmir Husic je najavio milionske transfere nakon Slobodinog povratka u visi rang takmicenja, a ako bude ispostovao obecanja kao i do sada, onda je to vrlo vjerovatno...
- Baltazar_khan
#1136 Re: FK Sloboda Tuzla
PrtiBeeGee wrote: i nadam se da ce vremenom Sloboda postati ono sto je Dinamo u Hrvatskoj
-
Tyke
#1137 Re: FK Sloboda Tuzla
Sigurno da je mislio na dvosmjernu relaciju, prodavati-kupovati igrace. Da li ce biti milionski transferi ili nece, ali sigurno nece dozvoliti da se talenti prodavaju za mizerne cifre.korisnik.1 wrote: Ta je izjava uzeta iz konteksta rečenice, prije toga se razgovaralo o zaštiti Slobodinih mališana, gdje je razrađen plan da više ne mogu menadžeri uzeti dijete za ruku i odvesti ga u drugi klub. Dakle da se zaradi na tim momcima, a potencijala iz Slobodine škole fudbala nije nikada manjkalo.
Huseinbasic je odlican igrac, onaj ko ga prati uzivo mogao se uvjeriti u njegovu prodornost i tehniku, s velikom lakocom se oslobadja svojih protivnika i ima tu jos prostora za napredak. To sto nije dobro igrao u Sarajevu ne znaci da je los igrac, nerijetko gledamo da dobar igrac se ne snadje u nekom klubu, pa napravi BUM prelaskom u drugi.
Ali sarajlije ce ga pljuvati, ismijavati, kao da imaju vrhunski tim. A svi znamo da nemaju i da je tu masa losijih igraca od Huseinbasica.
Danas uknjizena nova 3 boda, i u subotu se najavljuje novo obaranje rekorda posjete na Tusnju, baklje spremne, mislim da bi trebalo biti preko 9.000 gledalaca.
- korisnik.1
#1138 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma šta ja znam, momka su najavljivali kao pijanicu i buntovnika, al' ga niko nije zapazio po kafanama i disk. Sad da li ga je Ćiro uštroio
ili se opametio ne znam. Većina njih ne znam tehnike untrašnja-vanjska, a prostora za napredak imaju jbg.
Npr. kad se bacila informacija da bi Trava mogao preći u Slobodu zimus, dizan je do neba, ne bi Sar. pustilo takvog igrača a sad pljuvanje po momku jbg.
Atmosfera u Srebreniku ekstra, oko 2000 ljudi sigurno, domaćin finansijski profitirao kao i većina u ovoj polusezoni.
U subotu velika proslava, Igman ne bi trebao predstavljati veliki problem, tim bolje što su im danas otišla dva standardna igrača pa će i tako biti oslabljeni. Nadam se da će biti ljudi kao i protiv Jedinstva, da se kvalitetno odradi.
U PL sigurno nećemo odmah imati zapaženu ulogu, to i nije cilj odmah, nama je za sl sezonu u PL dovoljno da obezbijedimo opstanak, ovako nešto kao Vitez.
Tako da ne očekujte previše od nas, ali nas respektujte
Npr. kad se bacila informacija da bi Trava mogao preći u Slobodu zimus, dizan je do neba, ne bi Sar. pustilo takvog igrača a sad pljuvanje po momku jbg.
Atmosfera u Srebreniku ekstra, oko 2000 ljudi sigurno, domaćin finansijski profitirao kao i većina u ovoj polusezoni.
U subotu velika proslava, Igman ne bi trebao predstavljati veliki problem, tim bolje što su im danas otišla dva standardna igrača pa će i tako biti oslabljeni. Nadam se da će biti ljudi kao i protiv Jedinstva, da se kvalitetno odradi.
U PL sigurno nećemo odmah imati zapaženu ulogu, to i nije cilj odmah, nama je za sl sezonu u PL dovoljno da obezbijedimo opstanak, ovako nešto kao Vitez.
Tako da ne očekujte previše od nas, ali nas respektujte
- R2D2_SA
#1139 Re: FK Sloboda Tuzla
Dečki, zaista vam želim sve najbolje, jer iskreno mislim da bez par dobrih, snažnih klubova, bez jake konkurencije nema napretka našem fudbalu. Ali slušajući ovu vašu priču, mi ćemo ovo, ono, bojim se da ništa niste naučili ispadanjem u drugu ligu.
Ako se dobro sjećam bili ste pred gašenjem, bila i ona priča oko Olimpica, da se fuzija napravi itd. Ma ko da vam je došao, taj Azmir, Asmir, nije Tan. Bojim se da se dugova starih niste riješili a dovođenjem Ćire, hrpe igrača i mnogo čega drugog nabijate nove dugove i stvarate obaveze. Nisam Vas nešto pratio pa me zanima, ako neko zna, da li ste dobili neku licencu, tipa licencu za Premijer ligu? Jeste li napravili reprogram dugova, platili dugovanja ovim, onima i šta sve ne ide s tim.
Kakva je vaša vlasnička struktura, je li se i vi kao 99,99 posto klubova vodite kao udruženja građana? Ako je tako očekujete stvarno da će neko uložiti grdnu lovu a tamo se neka ekipa može skupiti i jednostavno ga maknuti, čak i grupa navijača u krajnjem slučaju.
Uzdajete se u stadion, izgradićete pa ćete zarađivati. Pogledajte prosjek gledalaca na drugim stadionima, pogledaj u sarajevskim klubovima...dok plate kazne za bakljade ne ostane nista. Uzdajete se u igranje u Evropi. Pa bogami mala je bara a puna krokodila. Do predzadnjeg kola se nije znao prvak, 5 ekipa u vrhu jakih, tu je i Olimpic, svake godine bude i neko prijatno iznenađenje, baš mislite da ćete se odmah progurati, a opet treba dobiti licencu za UEFA takmičenja.
Shvatam euforiju zbog vjerovatnog povratka u Premijer ligu ali...
Brzi
Eto vama Brzi, nama naši ovi gori od njega
jedva čekam ogled sa vama 
Ako se dobro sjećam bili ste pred gašenjem, bila i ona priča oko Olimpica, da se fuzija napravi itd. Ma ko da vam je došao, taj Azmir, Asmir, nije Tan. Bojim se da se dugova starih niste riješili a dovođenjem Ćire, hrpe igrača i mnogo čega drugog nabijate nove dugove i stvarate obaveze. Nisam Vas nešto pratio pa me zanima, ako neko zna, da li ste dobili neku licencu, tipa licencu za Premijer ligu? Jeste li napravili reprogram dugova, platili dugovanja ovim, onima i šta sve ne ide s tim.
Kakva je vaša vlasnička struktura, je li se i vi kao 99,99 posto klubova vodite kao udruženja građana? Ako je tako očekujete stvarno da će neko uložiti grdnu lovu a tamo se neka ekipa može skupiti i jednostavno ga maknuti, čak i grupa navijača u krajnjem slučaju.
Uzdajete se u stadion, izgradićete pa ćete zarađivati. Pogledajte prosjek gledalaca na drugim stadionima, pogledaj u sarajevskim klubovima...dok plate kazne za bakljade ne ostane nista. Uzdajete se u igranje u Evropi. Pa bogami mala je bara a puna krokodila. Do predzadnjeg kola se nije znao prvak, 5 ekipa u vrhu jakih, tu je i Olimpic, svake godine bude i neko prijatno iznenađenje, baš mislite da ćete se odmah progurati, a opet treba dobiti licencu za UEFA takmičenja.
Shvatam euforiju zbog vjerovatnog povratka u Premijer ligu ali...
Brzi
- Mračajski proto
#1140 Re: FK Sloboda Tuzla
Situacija zvana ''gurati pod tepih''. Ruku na srce, protivnici vam nisu bili nešto jaki, iako su svi zagorjeli i željni su Premijer lige. Bio je imperativ vratiti se, Tuzla to ipak zaslužuje. Samo je šteta što ćemo, ponovo, gledati i slušati ona skandiranja narkomana.
-
Max Bunker
#1141 Re: FK Sloboda Tuzla
S' obzirom da je i Sarajevo svojevremeno imalo problema oko odvođenja mladih igrača iz svoje škole fudbala, zaista me interesuje kako će Sloboda sutra spriječiti taj isti problem?
Fazon odvođenja mladih igrača ide u fazonu da ga prepišu menadžeri na redovno školovanje u novu državu/grad i to je to.
Koliko sam ja mogao shvatiti, Sarajevo( mislim i da Široki isto radi) već sada potpisuje ugovore sa tim mladim talentima pa nam drugi ne mogu otimati te igrače ali opet, mi imamo uslove za takvo što.
Koliko je ovaj Predsjednik Slobode jak i koliko stabilan budžet Slobode da plaća i prvotimce i mlade(talentovane) igrače je pitanje...
Fazon odvođenja mladih igrača ide u fazonu da ga prepišu menadžeri na redovno školovanje u novu državu/grad i to je to.
Koliko sam ja mogao shvatiti, Sarajevo( mislim i da Široki isto radi) već sada potpisuje ugovore sa tim mladim talentima pa nam drugi ne mogu otimati te igrače ali opet, mi imamo uslove za takvo što.
Koliko je ovaj Predsjednik Slobode jak i koliko stabilan budžet Slobode da plaća i prvotimce i mlade(talentovane) igrače je pitanje...
- Šibicar
#1142 Re: FK Sloboda Tuzla
E čuj "zagorjeli".
proto izmišlja nove žargone.
proto izmišlja nove žargone.
- Mračajski proto
#1143 Re: FK Sloboda Tuzla
Dublet.
Nije Proto kao LSD.
- PrtiBeeGee
#1144 Re: FK Sloboda Tuzla
Jaoooooooo kakve ce biti tople dobrodoslice u Tuzli, daj samo da pozne PL pa da se igramo 
- Mračajski proto
#1145 Re: FK Sloboda Tuzla
Dobrodošlice, kakve? U obliku kamena?PrtiBeeGee wrote:Jaoooooooo kakve ce biti tople dobrodoslice u Tuzli, daj samo da pozne PL pa da se igramo
- PrtiBeeGee
#1146 Re: FK Sloboda Tuzla
344Mračajski proto wrote:Dobrodošlice, kakve? U obliku kamena?PrtiBeeGee wrote:Jaoooooooo kakve ce biti tople dobrodoslice u Tuzli, daj samo da pozne PL pa da se igramo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1148 Re: FK Sloboda Tuzla
baš mi je drago ako uđu u premijer ligu
tako veliki grad da nema premijerligaša
tako veliki grad da nema premijerligaša
-
Tyke
#1149 Re: FK Sloboda Tuzla
Udruzenje gradjana, logicno.
Trenutni predsjednik kluba je za nesto manje od godinu dana, otkako je dosao na celo predsjednika, uradio za klub sto svi ostali zajedno nisu od poslijeratnog perioda. U prvom dijelu sezone je krenuo sa malo slabijim igrackim kadrom i strukom, ali je ocito i on shvatio da se mora vise para uloziti da bi se vidjeli rezultati pa odatle i sva ova silna pojacanja kao i dolazak Cire. Uspio je vratiti gledaoce na stadion, oni su veliki izvor primanja, gledaj da je u ovom drugom dijelu sezone posjeta u prosjeku cca 2000 (onako ugrubo receno, sigurno je i veca), i svi placaju ulaznicu na stadion. Dovedeni su dobri sponzori i ubuduce ce biti dovodjeni novi. I Opcina Tuzla stoji iza kluba sada, cesto su na sastancima sa nacelnikom Imamovicem, a tako ce sigurno i nacelnik dobiti glasove na izborima.
Posljednja vijest je i bratimljenje Tuzle i opcine Besiktas kao i dogovorena prijateljska utakmica klubova ovih opcina.
Mislim da je reprogram duga klubova na nivou BiH, zar se nije razgovaralo o mogucnosti da se oproste sadasnji dugovi klubova pa da se ozbiljnije krene u nasoj ligi (ligama)!?
Jaci klubovi u PL, jaca konkurencija ujedno i veca posjeta na stadionima, bolja zarada klubovima. Nije rjesenje ni zabrana dolaska gostujucim navijacima jer se u startu limitira rivalitet i posjecenost, priliv sredstava... neka policija radi svoj posao, a ne da imamo policiju i security agencije na ulazima, a ljudi unesu na stadion sto im srce isce...
Ako udjemo u PL Ciro bi trebao ostati jos godinu dana. Uz jaku Slobodu, Celik, Sarajevo, Zelju i Velez, ova liga bi i mogla liciti na nesto, kao i Siroki i Zrinjski koji su uvijek tu u vrhu. Uz jake utakmice bice i veza posjecenost na stadionima, a klubovi jednim dijelom zive i od navijaca, sto vise njih, veci je motiv na terenu, a i kasa punija.
Trenutni predsjednik kluba je za nesto manje od godinu dana, otkako je dosao na celo predsjednika, uradio za klub sto svi ostali zajedno nisu od poslijeratnog perioda. U prvom dijelu sezone je krenuo sa malo slabijim igrackim kadrom i strukom, ali je ocito i on shvatio da se mora vise para uloziti da bi se vidjeli rezultati pa odatle i sva ova silna pojacanja kao i dolazak Cire. Uspio je vratiti gledaoce na stadion, oni su veliki izvor primanja, gledaj da je u ovom drugom dijelu sezone posjeta u prosjeku cca 2000 (onako ugrubo receno, sigurno je i veca), i svi placaju ulaznicu na stadion. Dovedeni su dobri sponzori i ubuduce ce biti dovodjeni novi. I Opcina Tuzla stoji iza kluba sada, cesto su na sastancima sa nacelnikom Imamovicem, a tako ce sigurno i nacelnik dobiti glasove na izborima.
Posljednja vijest je i bratimljenje Tuzle i opcine Besiktas kao i dogovorena prijateljska utakmica klubova ovih opcina.
Mislim da je reprogram duga klubova na nivou BiH, zar se nije razgovaralo o mogucnosti da se oproste sadasnji dugovi klubova pa da se ozbiljnije krene u nasoj ligi (ligama)!?
Jaci klubovi u PL, jaca konkurencija ujedno i veca posjeta na stadionima, bolja zarada klubovima. Nije rjesenje ni zabrana dolaska gostujucim navijacima jer se u startu limitira rivalitet i posjecenost, priliv sredstava... neka policija radi svoj posao, a ne da imamo policiju i security agencije na ulazima, a ljudi unesu na stadion sto im srce isce...
Ako udjemo u PL Ciro bi trebao ostati jos godinu dana. Uz jaku Slobodu, Celik, Sarajevo, Zelju i Velez, ova liga bi i mogla liciti na nesto, kao i Siroki i Zrinjski koji su uvijek tu u vrhu. Uz jake utakmice bice i veza posjecenost na stadionima, a klubovi jednim dijelom zive i od navijaca, sto vise njih, veci je motiv na terenu, a i kasa punija.
-
sumirprimus
#1150 Re: FK Sloboda Tuzla
Kako covjek stari tako se i prioriteti mijenjaju.da bi otic na tekm s djecom,protivnik liga rezultat sve u druugom planu samo da ne strahuujes od sranja i psovki.