Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mladtrek wrote:Kako niko ne kaze a kako su turci zijanili
u Azerbejdzanu
posteno bi bilo malo i ne svijetle primjere istaknut
ane samo svi se ufatili uzeli CG bod u eng pa po hiljadu puta
bilo je dosta i neprijatnih iznenadjenja
a shta ja imam s Turskom
radi se o tome da Montenegro treba da bude primjer svim malim ili relativno malim repkama
Danas nam je CG primjer, juce je to bilo Slovenija i Slovacka, sutra nego treci...ali to ne mjenja našu realnost.
Realnost kaže da mi imamo 4 boda iz 3 utakmice, da nam bjelorusi i francuzi vec sad bježe po 5 ili 4 boda....niko nas nece cekati, kao što ni mi nismo cekali turke da nas sustignu prošle kvalifikacije....nema 50 utakmica, pa da se možemo varati nekim kalkulacijama i nadati se kiksevima konkurenata...samo je 10 tekmi u opticaju (30 bodova u igri) i tu ko više hajruje taj ide na EP ili baraž....zijanili smo na svom terenu od francuza (a vjerovatno cemo zijaniti i tamo kod njih jer je to logicno za pretpostaviti kad ih nismo mogli pobjediti na svom terenu)...prosuli smo 2 boda protiv albanaca u Tiranu ,znaci 5 bodova kasnimo....ne kažem da treba da razmišljamo kao prvaci svijeta, ali to su cinjenice kao što je cinjenica da nam bjelorusi bježe 5 bodova...oni su nekako klepili francuze u Parizu, mi kiksali u albaniji i tako se stvorila razlika od tih 5 bodova....što nas dovodi u situaciju da su nam imperativ pobjede protiv rumuna i protiv bjelorusa...to jednostavno Moramo pobjeđivati...opet kažem, nece nas cekati...niko nije lud pa da sebi dopusti da ga neko sustigne i prestigne.
ma nije to nisam ni ja zadovoljan igrom BH reperezentacije
a jos manje bodom u Albaniji al svaki put bude u kvalifikacijama jedno do dva iznenadjenja
(ove godine je to igra CG i mozda jos nekih - ne prattim puno ostale )
pa sta daj da vidimo sta treba kod nas odradit i uradit da progulimo vise na to evropsko ili svjetsko
to je bila poenta
LSD wrote:Danas nam je CG primjer, juce je to bilo Slovenija i Slovacka, sutra nego treci...ali to ne mjenja našu realnost.
Realnost kaže da mi imamo 4 boda iz 3 utakmice, da nam bjelorusi i francuzi vec sad bježe po 5 ili 4 boda....niko nas nece cekati, kao što ni mi nismo cekali turke da nas sustignu prošle kvalifikacije....nema 50 utakmica, pa da se možemo varati nekim kalkulacijama i nadati se kiksevima konkurenata...samo je 10 tekmi u opticaju (30 bodova u igri) i tu ko više hajruje taj ide na EP ili baraž....zijanili smo na svom terenu od francuza (a vjerovatno cemo zijaniti i tamo kod njih jer je to logicno za pretpostaviti kad ih nismo mogli pobjediti na svom terenu)...prosuli smo 2 boda protiv albanaca u Tiranu ,znaci 5 bodova kasnimo....ne kažem da treba da razmišljamo kao prvaci svijeta, ali to su cinjenice kao što je cinjenica da nam bjelorusi bježe 5 bodova...oni su nekako klepili francuze u Parizu, mi kiksali u albaniji i tako se stvorila razlika od tih 5 bodova....što nas dovodi u situaciju da su nam imperativ pobjede protiv rumuna i protiv bjelorusa...to jednostavno Moramo pobjeđivati...opet kažem, nece nas cekati...niko nije lud pa da sebi dopusti da ga neko sustigne i prestigne.
da su klepili kojim slucajem i luxemburg ne bi mi imali sta vise traziti u ovoj grupi. to ce se potvrditi ako budemo kiksali sa rumunima.
LSD wrote:Danas nam je CG primjer, juce je to bilo Slovenija i Slovacka, sutra nego treci...ali to ne mjenja našu realnost.
da su klepili kojim slucajem i luxemburg ne bi mi imali sta vise traziti u ovoj grupi. to ce se potvrditi ako budemo kiksali sa rumunima.
Vidjet cemo šta ce biti sa rumunima, mada i tu je 4 boda minimum za neka naša dalja nadanja...kad smo kod bjelorusa konkretno , njih moramo oba puta pobjediti tj. uzeti im svih 6 bodova ako mislimo da anuliramo ta njihova 3 boda iz Pariza...gotovo je više sa exkluzivom, mi defitivino nemamo više prava niti na jedan kiks
Moje predvidjanje s obzirom na stanje na terenu tj igru i vođenje - je to da mi nećemo pobjediti nijednu utakmicu do kraja (osim one sa Lux),pa jedan bod od Bjelorusije i Albanije na domaćem i 0 bodova protiv Rumunije.
Misimović je realno igrač u rapidnoj silaznoj putanji i po mom mišljenju on nema mjesta u repki.
Džeko je novi Salihamidžić , ili će barem takav biti sve dok se ne proda van Volfsburga.
Pjanić i Medunjanin su budućnost, a segment koji nam je do sada zaostajao tj. - odbrana se popravlja (ili je to opet "optička varka" s obzirom na ostale segmente igre) Lulić je dobar , a i Mravcu treba davati šanse , dok Hasagiću definitivno - ne.
Zvučim pesimistično ,ali naše su kvalifikacije završile sa onom drugom prečkom u Albaniji isto što nam je i baraž završio stativom u Portugalu.
505sCrtom wrote:Možemo još uvijek uzeti 3 boda i od Francuske
Kao što smo ih uzeli na Koševu ... možemo mi uzeti ta 3 boda u gostima kod njih kad se francuzi nebi ništa pitali na terenu i kad bi pustili da samo mi igramo u Parizu, a oni da gledaju kako mi dajemo golove...pa valjda ce se i oni nešto pitati u tih 90 minuta.
Vidim neki ovdje nikako da prevale preko usta optužbe na račun maloumnika koji su pravili sranja po Đenovi. Pa ljudi dragi gori ste od njih. Šta treba da urade kreteni kako bi vi uvidjeli da je riječ o nadrogiranim malouminicama kojima se u životu sve svodi na pravljenje sranja poput ovog? Možda da probaju donijeti pištolj i da nekoga upucaju? Meni je fakat žao normalnih ljudi u Srbiji. Valja sa ovakvim fašistima živjeti svaki dan, a čini mi se da ih je iz dana u dan sve više i više. Čak mislim i da su potpuno preuzeli vlast tamo i da su na tom stepenu da im ni država ne može ništa. Na šta spade kuća Petrovića? Žalosno, da žalosnije ne može biti.
lerdi wrote:Vidim neki ovdje nikako da prevale preko usta optužbe na račun maloumnika koji su pravili sranja po Đenovi. Pa ljudi dragi gori ste od njih. Šta treba da urade kreteni kako bi vi uvidjeli da je riječ o nadrogiranim malouminicama kojima se u životu sve svodi na pravljenje sranja poput ovog? Možda da probaju donijeti pištolj i da nekoga upucaju? Meni je fakat žao normalnih ljudi u Srbiji. Valja sa ovakvim fašistima živjeti svaki dan, a čini mi se da ih je iz dana u dan sve više i više. Čak mislim i da su potpuno preuzeli vlast tamo i da su na tom stepenu da im ni država ne može ništa. Na šta spade kuća Petrovića? Žalosno, da žalosnije ne može biti.
btw prije nekih pola sata su strahovito dobili po p.... od karabinjera izvan stadiona!
lerdi wrote:Vidim neki ovdje nikako da prevale preko usta optužbe na račun maloumnika koji su pravili sranja po Đenovi. Pa ljudi dragi gori ste od njih. Šta treba da urade kreteni kako bi vi uvidjeli da je riječ o nadrogiranim malouminicama kojima se u životu sve svodi na pravljenje sranja poput ovog? Možda da probaju donijeti pištolj i da nekoga upucaju? Meni je fakat žao normalnih ljudi u Srbiji. Valja sa ovakvim fašistima živjeti svaki dan, a čini mi se da ih je iz dana u dan sve više i više. Čak mislim i da su potpuno preuzeli vlast tamo i da su na tom stepenu da im ni država ne može ništa. Na šta spade kuća Petrovića? Žalosno, da žalosnije ne može biti.
btw prije nekih pola sata su strahovito dobili po p.... od karabinjera izvan stadiona!
Gdje pratiš to?
Sky Sport Italia je pratio uzivo, Rai uno malo. Pokusaj na sky.it mozda ima kakav klip.
cyprus wrote:Kad nešto razmislim nisu ni naši navijači plaho bolji, izuzev što mi na svu sreću nemamo fašističko-ultradesničarskih furki...
Ali smo zato znali svoje igrace gađati bakljama...Guši razbiše glavu, pa lik branio u nastavku sa onim turbanom na glavi.
Cviječke smo mi prave, nema govora...u Belgiji isto ko i u Oslu, jedno pola sata prekid i cirkus.
cyprus wrote:Kad nešto razmislim nisu ni naši navijači plaho bolji, izuzev što mi na svu sreću nemamo fašističko-ultradesničarskih furki...
Ali smo zato znali svoje igrace gađati bakljama...Guši razbiše glavu, pa lik branio u nastavku sa onim turbanom na glavi.
Cviječke smo mi prave, nema govora...u Belgiji isto ko i u Oslu, jedno pola sata prekid i cirkus.
Ko mu je ba razbio glavu?!
Pogledaj na klipu od 1:30 pa nadalje...nisu ga BBB ili grobari gađali bakljama, jel tako ili nije.
Ja sam do Albanije bio pesimista ali sad imam jednu malu dozu optimizma. Do Albanije sam bio razočaran Papetovim taktikama ali ono u Albaniji nije bilo loše. Rahimić i Medunjanin solidno kombinuju u vezi. Pjanić i Miske solidno vuku naprijed a pomažu im odlični Mujdža i solidni Lulić. Džeko i Ibišević čine dobar napadački tandem. Imamo i dobre alternative na klupi. Ibričić može mijenjati Zvjezdana i Pjanića a Muslimović Džeku i Ibiševića. Možda se varam, ali čini mi se da je Pape konačno posložio kockice i da je našao formulu za uspjeh. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. U prethodnim utakmicama nismo mogli sastaviti tri pasa ali protiv Albanije smo fino kombinovali.
Last edited by medvjed23 on 13/10/2010 02:01, edited 1 time in total.
LSD wrote:
Pogledaj na klipu od 1:30 pa nadalje...nisu ga BBB ili grobari gađali bakljama, jel tako ili nije.
505sCrtom wrote:Možemo još uvijek uzeti 3 boda i od Francuske
Kao što smo ih uzeli na Koševu ... možemo mi uzeti ta 3 boda u gostima kod njih kad se francuzi nebi ništa pitali na terenu i kad bi pustili da samo mi igramo u Parizu, a oni da gledaju kako mi dajemo golove...pa valjda ce se i oni nešto pitati u tih 90 minuta.
Ma dobro. Trebao sam dopisati "teoretski". Znači, teoretski možemo dobiti 3 boda u Francuskoj. To je zadnja utakmica, i možda se do tad okolnosti promjene. Možda se Francuska do tad plasira, pa izađu sa B timom. Tako nešto. Nikad se ne zna. Ja sam vječiti optimista. Sori.
LSD wrote:
Pretpostavljam da ga je pogodila ova bakljada 5 metara lijevo od njega. Ili ove dvije 10 metara desno.
Gušo je ležao jer ga je Norvežanin udario u duelu. Kakve baklje, šta vam je...
I nije ga niko gađao već su ljudi bacali baklje ispred svoje tribine. To što je on u tom trenutku ležao i nije mogao da se skloni, jbg, loš tajming.
Ma jah...sam je sebi razbio glavu, pa je kasnije umotao u onaj turban da bi glumio talibana ili su ga negdje norvežani mlatnuli, ali se to nije vidjelo od ovih naših navijaca...sve je moguce.