Kad samo podjem citat' komentare u vezi Andjeline i to od "Intelektualne elite Srbije"
"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Moderator: _BataZiv_0809
-
PalaSa Marsa
#1126 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Ja uopste ne osjecam potrebu da im objasnjavam nesto, kad oni najbolje znaju kakvi su.
Kad samo podjem citat' komentare u vezi Andjeline i to od "Intelektualne elite Srbije"
, onda stvarno., stvarno, no comment. 
-
PalaSa Marsa
#1127 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
A gdje nema gledatelja?touch brain wrote:
samo me zanima gdje si ti procitala u mojem postu da se treba sutit o zlocinimapa ja cjelo vrije govorim bas suprotno (procitaj tekst iznad ovog i CITAJ PAZLJIVO)..filmovi se prave radi gledatelja a njih nema (zasto vec objasnjeno)....neznam sta ti nije jasno
- touch brain
#1128 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
nema nigdje..osim gdje su bosnjaci vecina i koliko toliko po balkanu koji opet neidu zbog samog filma vec da vide sta je to andja napravila (furka i tako to)...koliko vidim u americi je jako slaba zaradaPalaSa Marsa wrote:A gdje nema gledatelja?touch brain wrote:
samo me zanima gdje si ti procitala u mojem postu da se treba sutit o zlocinimapa ja cjelo vrije govorim bas suprotno (procitaj tekst iznad ovog i CITAJ PAZLJIVO)..filmovi se prave radi gledatelja a njih nema (zasto vec objasnjeno)....neznam sta ti nije jasno
- Sezam
#1129 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
I onaj Spilberg je bas ispao bezobrazan kad je onako jednostrano napravio Sindlerovu Listu.touch brain wrote:ja sam cijeli rat proveo u sarajevu i znam ko me je gadjao...
svjesno napravit film u kome je samo jedna strana zrtva a ostale zrtve "zaboravit" ili od njih napravit trecerazredne zrtve je i vise nego subjetvno i u krajnjoj liniji bezobrazno...
-
LSD
#1130 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
A šta to srbi zamjeraju Andji?? neka neko kaže šta je to ona slagala, izmislila ili preuvelicala u svom filmu?? ja ne vidjeh ništa od toga....zamjeraju joj što ih predstavila upravo onako kako su se i sami predstavljali/ponašali u ratu...ispade da su te nesretne bošnjacke žene silovali marsovci, a nikako nevini "nebeski narod" koji zapoceo 3 rata protiv svojih susjeda u 5 godina...pravimo se izgleda malo naivni, sa naglim napadom amnezije
zaboravile se neke stvari iz ne tako davne prošlosti....zaboravilo se da 80% haških pacijenata sacinjavaju zapravo - Srbi
a ne marsovci.
Film ih pogađa jer ih podsjeca na vlastite zlocine....sad ce garant neki mudrac reci "a nisu svi isti", ali ce zaboraviti dodati i cinjenicu da su ti isti srbi birali 4 puta zaredom monstruma za vođu, koji im je obecao veliku Srbiju....sam se sigurno nije izabrao
a opozicija još crnja predvođena deklarisanim fašistima tipa Drašković ili Šešelj...tim liderima je VECINSKO srpsko stanosništvo u Srbiji davalo glasove i legitimitet jer su vjerovali u njihove programe i ideje....prema tome nema tu reletivizacije pricom o nekakvoj pojedinacnoj odgovornosti.
Nek mi neko objasni šta zapravo srbi konkretno zamjeraju Andji i šta je to ona slagala u svom filmu
ali argumentima
Film ih pogađa jer ih podsjeca na vlastite zlocine....sad ce garant neki mudrac reci "a nisu svi isti", ali ce zaboraviti dodati i cinjenicu da su ti isti srbi birali 4 puta zaredom monstruma za vođu, koji im je obecao veliku Srbiju....sam se sigurno nije izabrao
Nek mi neko objasni šta zapravo srbi konkretno zamjeraju Andji i šta je to ona slagala u svom filmu
-
PalaSa Marsa
#1131 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Ja sam sigurna da se najvise gleda u Srbiji. Sad kako to oni dozivljavaju, pokazuje upravo ta poruka iz susjedne anm drzave, a inace kako bi pljuvali drugacije Adjelinu da nisu vidjeli film. Ha ya!touch brain wrote:
nema nigdje..osim gdje su bosnjaci vecina i koliko toliko po balkanu koji opet neidu zbog samog filma vec da vide sta je to andja napravila (furka i tako to)...koliko vidim u americi je jako slaba zarada
A to profit, fazoni.. i sama je rekla da joj profit nije presudan u svemu ovome. Hadzinica sta's joj, ima para more kupit i Srbiju i Bih za jednu ratu.
Ps: Dodjider u EvrOpu, naleti za koji dan, pa se cujemo za gledaoce i poslusaoce.
Edit: Nemoj da mi se srbi sikiraju oko gledanosti filma, previse im je sikiracije i sam ovaj film.
- Mali_Vuk
#1132 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Ne znaš gdje si pisao o bespotrebnosti pravljenja ovog filma?? Malo smo kratke pameti izgleda, ali nije ni to ništa novo...touch brain wrote:
I kao što kaže @pala s marsa, žena je već ranije fino objasnila kako joj nije namjera praviti komercijalni film na kojem će zaraditi lovu, već da pravi film koji će pričati o postojanju jedne zemlje na Balkanu u kojoj su masovni zločinci i silovatelji bili dio sistema, čak negdje pri vrhu ljestvice moralnog vrednovanja, nešto kao heroji i spasitelji. Gledanost ili negledanost ovog filma uopšte ne utiče na činjenično stanje i istinitost skorije BiH istorije. To je valjda jasno.touch brain wrote:
ako je pravila za medjunarodnu zajednicu(da se osjeca krivom) onda je to epic fail jer ne vjerujem da ce to gledat obama ili merkelica..ako je za svjetsku publiku,onda je opet epic fail jer to realno nikog ne zanima...ja radim na kruzeru gdje sam upoznao puno ljudi iz raznih drzava i 90% ljudi nikad nije culo za bosnu a i onih 10% koji se sjecaju(sa SNN-a) jednostavno nije briga..isto kao sto mene nije briga ko je nad kome radio zlocine u nigeriji,nikaragvi i sta ja znam gdje sve ne..
-
PalaSa Marsa
#1133 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
I da dodam, da mi je na koncu svega toliko drago sto je neko smog'o snage da sve izuci i prouci kako treba i sve to da ovjekovjeci filmom. A svi znamo u danasnjem vremenu koliki znacaj imaju filmovi - barem ovi Historijski.
PS: I drago m i je isto tako da je to uradila licno Andjelina. .. i bez ovog filma sam se divila njenom umijecu za glumom, njenoj humanoscu i njenom zivotnom djelu uopste.
PS: I drago m i je isto tako da je to uradila licno Andjelina. .. i bez ovog filma sam se divila njenom umijecu za glumom, njenoj humanoscu i njenom zivotnom djelu uopste.
- Mali_Vuk
#1134 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Pa evo ovaj troll koji nije ni prismrdio filmu niti ga pogledao ti je dao odgovor. Zamjeraju joj na nekvaliteti urađenogLSD wrote:
Nek mi neko objasni šta zapravo srbi konkretno zamjeraju Andji i šta je to ona slagala u svom filmuali argumentima
- anestezija123
#1135 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Je l' mozda mislis na ovaj film?simpozijum delirijum wrote:bogme Hrvatska se solidno obracunala sa svojim ratnim zlocinima , ne dovoljno ali ipak idu u EU i dobro ih prate sta rade
nema im pomaka dalje dok to ne rasciste
i u BiH sudovo istrazuju i govori se o zlocinima protiv Srpskih i Hrvatskih civila i opet ne dovoljno i neodlucno ali se ipak radi na tome 100 puta vise negoli u Srbiji
Hrvatska je snimila i film u kojem je prikazano i nekoliko scena o zlocinima svoje vojske ako mi neko moze pomoci oko toga , citah par clanak o tome , digla se neka bura tada oko toga u Hrvatskim medijima ??)
a gdje Srbijanski film koji ce napraviti buru u Srbiji ?
padati i ta teza u vodu
Srbija je daleko od toga iza Hrvatske i BIH, mada i opet ponavljam i Hrvatska i BiH moraju rjesavati te zlocine jos odlucnije
http://www.imdb.com/title/tt1372687/
Jest da je stariji, ali nesto mi naumpade..
- touch brain
#1136 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Mali_Vuk wrote: ....
ti osim sto neznas citat (bez uvrede ali je tako) neznas ni sta sama pises
ja nisam nikad (a niti cu) podrzavat presucivanje zlocina kao sto si mi inputirala ..a da sam rekao da je film sranje koje nitko nece gledat i koji se nije trebao ni snimat stojim iza toga..ako se je vec htjela bavit tom temom onda je mogla uraiti neki dokumentarac za puno manje para a ostale novce pokloniti osobama koje trebaju pomoc...
film je radjen kao komercijalni i nemoras biti ni filmski obrazovan da to vidis..a to sto je polucio slabe rezulatate i sto se andja poslje vadi da nije komercijalni je
ti si ocito puna mrznje i gorcine
i da, razmjena razlicitih misljenja i stavova nije trolanje (prvo malo prouci materiju prije nego sto se opet budes razbacivala za tebe nepoznatim pojmovima)
lijep pozdrav
- Mali_Vuk
#1137 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
I to sve opet ne mijenja činjenicu da negdje na Balkanu postoji zemlja u kojoj se osudjeni ratni zločinci slavodobitno meću na plakate. U kojoj političari koji su na vlasti ratne zločince vodaju okolo i šetkaju se ruku pod ruku s njima i to. I da će se uvijek naći neka umjetnička duša da to turi i na film. Zašto ne.touch brain wrote:Mali_Vuk wrote: ....
ti osim sto neznas citat (bez uvrede ali je tako) neznas ni sta sama pises![]()
ja nisam nikad (a niti cu) podrzavat presucivanje zlocina kao sto si mi inputirala ..a da sam rekao da je film sranje koje nitko nece gledat i koji se nije trebao ni snimat stojim iza toga..ako se je vec htjela bavit tom temom onda je mogla uraiti neki dokumentarac za puno manje para a ostale novce pokloniti osobama koje trebaju pomoc...
film je radjen kao komercijalni i nemoras biti ni filmski obrazovan da to vidis..a to sto je polucio slabe rezulatate i sto se andja poslje vadi da nije komercijalni je![]()
ti si ocito puna mrznje i gorcinenesto sam mislio napisaot ali mecu upravo zbog te tvoje gorcine
i da, razmjena razlicitih misljenja i stavova nije trolanje (prvo malo prouci materiju prije nego sto se opet budes razbacivala za tebe nepoznatim pojmovima)
lijep pozdrav
Ja uopšte nisam pun nikakve mržnje i gorčine. Baš mi se čini da je obrnuto
Valjda imam pravo na to da kažem da mi je Angelina kul

-
xDenisx
#1138 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
touch brain; jesi li gledao film?
- Mali_Vuk
#1139 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Aha, znaš da jestexDenisx wrote:touch brain; jesi li gledao film?
- Karl Hungus
#1140 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Pa i da je snimila dokumentarac, ako bi se drzala cinjenica ispalo bi slicno kao i ovaj film. Jedna strana bi ga nazvala jednostranim i napadi bi bili isti kao i sada. Ne moze se napraviti objektivan film a da istovremeno zadovolji taj "balans" koji srpska strana prizeljkuje. Svi su jednaki i svi su jednako ubijali. ALi malo sutra.
Jedina je razlika sto bi dokumentarac izazvao manje paznje. vec je napravljeno mnogo dobrih dokumentarnih filmova koji se u vecini slucajeva ignorisu.
Jedina je razlika sto bi dokumentarac izazvao manje paznje. vec je napravljeno mnogo dobrih dokumentarnih filmova koji se u vecini slucajeva ignorisu.
someone_ wrote:Evo malo grafickog prikaza balansa iz suda u Hagu:
Ma to je sve u 5 deka.
-
ocaj
#1141 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Dolazim u iskusenje da uokvirim sliku nase Angeline i kad se probudim nikakva,umorna,depresivna da mi ona bude inspiracija svako jutro...
Po meni Andjin odgovor srpskom novinaru da za nju ovaj rat(nakon silnog istrazivanja) nije bio fifti-fifti puno toga govori!
Samo jos da napomenem,da se apsolutno slazem da su se zlocini desili na sve strane,ali svi mi znamo da srpski zlocini dobrano prednjace naspram ostalih. Samo mogu zahvaliti bogu sto sam u toku rata zivjela u dijelu grada koji je bio pod nasom kontrolom,bog zna sta bi se desavalo da sam recimo bila na Grbavici. Dok sam gledala film stalno mi je taj dio grada bio pred ocima,jer vrlo dobro znam sta se tamo desavalo i ko je bio Batko!Angelina je veoma autenticno to pokazala. Poenta ovog film i jeste da se prikaze zlostavljanje zena u ratu,i da se silovanje koristilo kao oruzje u ratu! Nesto strasno i da se nikome ne ponovi,ni Srpkinjama,ni Muslimankama,ni Hvaticama,ni Zidovima...NIKOME!!!
A Angelina je definitivno postala moj novi idol,ne radi toga sto je prikazala Srbe u ratu tako kako je prikazala vec zato sto ima veeeeliko i humano srce! Definitino joj grad Sarajevo treba uruciti nagradu,jer za mene ovaj film prikazuje zivot u jednom od okupiranih sarajevskih naselja!
Zivjela ti nama!
Po meni Andjin odgovor srpskom novinaru da za nju ovaj rat(nakon silnog istrazivanja) nije bio fifti-fifti puno toga govori!
Samo jos da napomenem,da se apsolutno slazem da su se zlocini desili na sve strane,ali svi mi znamo da srpski zlocini dobrano prednjace naspram ostalih. Samo mogu zahvaliti bogu sto sam u toku rata zivjela u dijelu grada koji je bio pod nasom kontrolom,bog zna sta bi se desavalo da sam recimo bila na Grbavici. Dok sam gledala film stalno mi je taj dio grada bio pred ocima,jer vrlo dobro znam sta se tamo desavalo i ko je bio Batko!Angelina je veoma autenticno to pokazala. Poenta ovog film i jeste da se prikaze zlostavljanje zena u ratu,i da se silovanje koristilo kao oruzje u ratu! Nesto strasno i da se nikome ne ponovi,ni Srpkinjama,ni Muslimankama,ni Hvaticama,ni Zidovima...NIKOME!!!
A Angelina je definitivno postala moj novi idol,ne radi toga sto je prikazala Srbe u ratu tako kako je prikazala vec zato sto ima veeeeliko i humano srce! Definitino joj grad Sarajevo treba uruciti nagradu,jer za mene ovaj film prikazuje zivot u jednom od okupiranih sarajevskih naselja!
Zivjela ti nama!
- vee-jay
#1142 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
ko te gadjao?touch brain wrote:ja sam cijeli rat proveo u sarajevu i znam ko me je gadjao...
- touch brain
#1143 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
jesam...2 putaxDenisx wrote:touch brain; jesi li gledao film?
ps molim vas da mi ne saljete linkove za skidanje filma jer sam ga vec gledao i nemam namjeru da gledam jedan te isti film 100 puta a i moja subjektivna ocjena filma 5/10 se nece popravit pa sve da i da ga gledam 1000000 puta
-
Teufik
#1144 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Mozel link na PM?
Hvala
Hvala
- lijek-za-sve
#1145 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
jesi mislio na istocno sarajevo ili ?vee-jay wrote:touch brain wrote:ja sam cijeli rat proveo u sarajevu i znam ko me je gadjao...
- touch brain
#1146 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
posto vidim da vas tu zulja odg cu iako nisam duzanlijek-za-sve wrote:jesi mislio na istocno sarajevo ili ?vee-jay wrote:touch brain wrote:ja sam cijeli rat proveo u sarajevu i znam ko me je gadjao...
ne,nisam srbin na vase razocarenje....srbi su mi ubili oca i ako ih itko treba mrzit to sam ja..ali ja sam svojim dusmanima oprostio ma koliko to tesko bilo ....najlakse je sijat mrznju kao Mali_Vuk i dosta vas ovdje ali na zalost ta mrznja ce ubiti vas...samo jos niste svjesnni toga
toliko od mene za ovu temu
- Mali_Vuk
#1147 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
touch brain wrote:najlakse je sijat mrznju kao Mali_Vuk
Haj et', nemoj šta zamjeriti, života ti.
- GandalfSivi
#1148 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Ko te je pitao sta si maca? Ko je rekao da mrzi Srbe? O cemu ti uopste pricas?touch brain wrote: ne,nisam srbin na vase razocarenje....srbi su mi ubili oca i ako ih itko treba mrzit to sam ja..ali ja sam svojim dusmanima oprostio ma koliko to tesko bilo ....najlakse je sijat mrznju kao Mali_Vuk i dosta vas ovdje ali na zalost ta mrznja ce ubiti vas...samo jos niste svjesnni toga
toliko od mene za ovu temu
- pirmin
#1149 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Strasno je kako neki promase poentu filma, odnosno vise onoga oko filma.
- Karl Hungus
#1150 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Pa recite da ne trebaju ovakvi filmovi. Ili treba da se mozda pomirimo sa tim da su zlocinci ustvari "xepoji"