FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
frngla
#1126 Re: FIAT KONZUMENTI
vjerovatno je ost'o bez ulja pa "prolupo" motor... jbg
- help_desk
#1127 Re: FIAT KONZUMENTI
Akcija Delte u Srbiji za rezervne dijelove. Mogao je i AC organizovati slične akcije kod nas, ne bi propali i zatvorili predstavništvo.

-
Mlad i Nevin
#1128 Re: FIAT KONZUMENTI
Zvek wrote:Koji je motor? Šta je bilo?Mlad i Nevin wrote:Ja ću Bravu zapalit, klipovi razvalili motor totalno....izgleda da će trebati mijenjati motor. Ma definitivno kupujem Golf II.
Moja 1.6 što se tiče motora ide bez problema.
Ma klipovi se podrobili, zupčasti nije ni kriv
Boga pitaj ko je to handrio prije mene...ništa, ostaje mi da sebi nađem kakvog Golfa dvicu, jest da je odvratan ali nužda je nužda
-
Mlad i Nevin
#1130 Re: FIAT KONZUMENTI
Ma idem na Golfa DVICU pa neka priča ko šta hoće...
- johntra
#1131 Re: FIAT KONZUMENTI
o babojebac, šlajfa li se šta?vukojebina wrote:neka jebo vas fijat
- hakunfuc
#1132 Re: FIAT KONZUMENTI
Jeb** i tebe i tvoje "narodno vozilo"vukojebina wrote:neka jebo vas fijat
- Lucazode
#1133 Re: FIAT KONZUMENTI
E ovako ljudi.
Uzeo sam sprej protiv magle i nanio ravnomjerno, međutim u autu je i dalje sauna kako dok vozim, tako dok auto stoji. Pogledam dole kod vozačevog sjedišta tepih mokar, da stvar bude još gora i suvozačev pod je mokar
Auto sam kupio u "maglovitom" stanju, te naknadno uradio dihtung glave i zamijenio hladnjak. Može li biti da je zbog neispravne glave pod mokar? Da li sam ovom popravkom riješio mokar pod, da odahnem ili ima još nešto.
Novine vlagu izvalače pomalo, ali ako će on i dalje bit mokar kakve mi koristi...
F.Punto 1998
Uzeo sam sprej protiv magle i nanio ravnomjerno, međutim u autu je i dalje sauna kako dok vozim, tako dok auto stoji. Pogledam dole kod vozačevog sjedišta tepih mokar, da stvar bude još gora i suvozačev pod je mokar
Auto sam kupio u "maglovitom" stanju, te naknadno uradio dihtung glave i zamijenio hladnjak. Može li biti da je zbog neispravne glave pod mokar? Da li sam ovom popravkom riješio mokar pod, da odahnem ili ima još nešto.
Novine vlagu izvalače pomalo, ali ako će on i dalje bit mokar kakve mi koristi...
F.Punto 1998
- hakunfuc
#1134 Re: FIAT KONZUMENTI
Tu je, po svemu sudeći, problem sa malim hladnjakom u instrument tabli. Sam hladnjak nije skup, ali je zamjena pravo komplikovana, treba skinuti komplet instrument tablu da bi došao do njega.Lucazode wrote:E ovako ljudi.
Uzeo sam sprej protiv magle i nanio ravnomjerno, međutim u autu je i dalje sauna kako dok vozim, tako dok auto stoji. Pogledam dole kod vozačevog sjedišta tepih mokar, da stvar bude još gora i suvozačev pod je mokar![]()
F.Punto 1998
- Lucazode
#1135 Re: FIAT KONZUMENTI
Koliko je para taj hladnjak ?
p.s. Čitam po forumima, raja spominju i nakav kiler ??? (šta je to?)
p.s. Čitam po forumima, raja spominju i nakav kiler ??? (šta je to?)
- shlauf
#1136 Re: FIAT KONZUMENTI
Hladnjak = Kiler = jedno te isto samo kako ga ko zove.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- hakunfuc
#1137 Re: FIAT KONZUMENTI
Mi smo prije neki dan mijenjali u Audi-u A4 '97 god. i koštao je nekih 80 KM, tako da tvoj ne bi trebao da bude više od 40-50 KM. Samo računaj za ruke nekih stotinjak KM, jer je to posao od 7-8 sati rada.
- Lucazode
#1138 Re: FIAT KONZUMENTI
Probat ću sa starim to da ubacim, s'obzirom da smo već jednom skidali instrument tablu.
Elem, kako da znam da je 100% otišao kiler, da se ne bi desilo da skinem tablu a on ispravan
Elem, kako da znam da je 100% otišao kiler, da se ne bi desilo da skinem tablu a on ispravan
- johntra
#1139 Re: FIAT KONZUMENTI
ne ide tu baš skidanje samo instrument table, nego čitavog kokpita...kiler se nalazi ispred suvozača, tako da se haman sve mora vaditi...opširan je to posao skroz...
- hakunfuc
#1140 Re: FIAT KONZUMENTI
Sve govori da je hladnjak, mokar pod, magle stakla, vjerovatno ti ni grijanje ne radi kako treba ( ne radi nikako, ili slabije grije jednu stranu), sigurno gubiš i rashladnu tečnost u sistemu.
- help_desk
#1141 Re: FIAT KONZUMENTI
Klasična Fiatova mahana u svim autima, grijač kabine, kiler, mali hladnjak, ili kako već...
Za Punta 2 ja sam platio u Velasu 40KM kineski, prije 2 god i za sada radi. Zamjena je bila 100 KM jer se komplet skida ona plastika iz auta, i majstor mi je to radio 5-6 sati.
Za Punta 2 ja sam platio u Velasu 40KM kineski, prije 2 god i za sada radi. Zamjena je bila 100 KM jer se komplet skida ona plastika iz auta, i majstor mi je to radio 5-6 sati.
- Lucazode
#1142 Re: FIAT KONZUMENTI
hakunfuc wrote:Sve govori da je hladnjak, mokar pod, magle stakla, vjerovatno ti ni grijanje ne radi kako treba ( ne radi nikako, ili slabije grije jednu stranu), sigurno gubiš i rashladnu tečnost u sistemu.
Urađen dihtung glave, i stavljen novi hladnjak (kupljen u Velasu). Trošio vodu i ulje sa gorivom, grijanje u kabini nije ni radilo.
Sada odlično grije, nemam problema sa pregrijavanjem motora, rashladna tečnost stoji kako stoji...Manje bitne stvari. Poenta je da grijanje u kabini radi odlično, ali ne može da raspuše. U ostalom kako će i raspuhat kad se rosa hvata po šajbi od vlage
Sve aludira na taj kiler...
- Zvek
- beco
- Lucazode
#1145 Re: FIAT KONZUMENTI
Juče gledao i vozačeva strana kompletna mokra, negdje pušta na kederima. Nakon malo konsultacija ispade da je bolje to nego taj kiler.
Je li keder sa vrata (iako je znao puštat kap dvije priliko pranja) ili nešto drugo haj ga znaj...
Je li keder sa vrata (iako je znao puštat kap dvije priliko pranja) ili nešto drugo haj ga znaj...
- help_desk
- vukojebina
#1147 Re: FIAT KONZUMENTI
help_desk wrote:Šumadinac krenuo da osvaja drumove
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... ezbednosti
ma ne, ovo nije blijedi pokusaj kopije minija...
- sparky
#1148 Re: FIAT KONZUMENTI
keder koji ti ide po rubu krova iznad vrata. ako je neko nekad skidao vjerovatno nije legao kako treba ili se nakupilo prljavstine pa je negdje podignut.Lucazode wrote:Juče gledao i vozačeva strana kompletna mokra, negdje pušta na kederima. Nakon malo konsultacija ispade da je bolje to nego taj kiler.
ono sto si imao problem sa grijanjem tj maglenjem. rece da si nedavno kupio auto,taj prije tebe je sigurno sipao vodu i sad ako si nasuo permant,to je to.
kako si napisao sigurno je mali hladnjak ili grijac kabine ili neko od ostalih imena.
45km u motorexu.skidanje komplet table koja ima milion sarafa
ja sam platio 30km zamjenu..
-
zippoo87
#1149 Re: FIAT KONZUMENTI
kod mene je fiat brava 1.6 16v i za sada slusa odlicno
kupio sam auto u aprilu i za sada nemam nikakvih problema,ide ko podmazano
doduse otisla mi je ovih dana baglamica na vratima i ispao onaj klin sto spaja vrata i baglamicu i to kada se otvara i aztvara stvara buku (pukne 2 puta) jer nije dihtovano i odem po autoshopovima i nigdje nema,odem u motorex kaze moze se naruciti orgina kad...zovu i vicu ta baglamica i klincic 70 KM,sve je velicine 3 cm,lol nisu normalni
na kraju baglamicu sam zavario i to je ok,jos da nadjem nesto sto ce zamjeniti klin,kontam neki komad armature ili ekser odredjenog precnika osjeci i ubaciti,jer isto tako izgleda i klin,ne baca mi se 70 KM tek tako
a sto se tice auta,kako sam slusao price ono fiat,ne valja,itd,meni je za sada odlican,sasvim solidan za normalno koristenje a moRe se malo i zabaviti ako se pritisne na papucicu
kupio sam auto u aprilu i za sada nemam nikakvih problema,ide ko podmazano
doduse otisla mi je ovih dana baglamica na vratima i ispao onaj klin sto spaja vrata i baglamicu i to kada se otvara i aztvara stvara buku (pukne 2 puta) jer nije dihtovano i odem po autoshopovima i nigdje nema,odem u motorex kaze moze se naruciti orgina kad...zovu i vicu ta baglamica i klincic 70 KM,sve je velicine 3 cm,lol nisu normalni
na kraju baglamicu sam zavario i to je ok,jos da nadjem nesto sto ce zamjeniti klin,kontam neki komad armature ili ekser odredjenog precnika osjeci i ubaciti,jer isto tako izgleda i klin,ne baca mi se 70 KM tek tako
a sto se tice auta,kako sam slusao price ono fiat,ne valja,itd,meni je za sada odlican,sasvim solidan za normalno koristenje a moRe se malo i zabaviti ako se pritisne na papucicu
- ElRe
#1150 Re: FIAT KONZUMENTI
Na otpadima put Kiseljaka 20 KM, potraži i u Faru.